山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 即墨市 2015 高考 英语 九月 练习 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家山东即墨市2015高考英语九月练习(1)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 The simplest way to say it is this: I believe in my mother. My belief began when I was just a kid.I _1_ becoming a doctor.My mother was a domestic.Through her work, she observed that successful people spen
2、t a lot more time reading than they _2_ watching television. She announced that my brother and I could only watch two to three preselected TV programmes during the week. With our free time, we had to read two books each from the Detroit Public Library and _3_ written book reports to her. She would m
3、ark them up with check marks and highlights. Years later we realized her marks were a _4_. My mother was illiterate.When I entered high school, I was an Astudent, but not for long. I wanted the fancy clothes. I wanted to _5_ with the guys. I went from being an Astudent to a Bstudent to a Cstudent. O
4、ne night my mother came home from _6_ her various jobs and I complained about not having enough Italian knit shirts. She said, “Okay, Ill give you all the money I make this week scrubbing floors and cleaning bathrooms, and you can buy _7_ food and pay the bills. With money _8_, you can have all the
5、Italian knit shirts you want.” I was very _9_ with that arrangement but once I got through allocating money, there was _10_ left. I realized my mother was a financial genius to be able to keep a roof over our heads and any kind of food on the table, _11_ buy clothes. I also realized that immediate s
6、atisfaction wasnt going to get me anywhere. Success required intellectual preparation. I went back to my _12_ and became an Astudent again, and eventually I _13_ my dream and I became a doctor.My story is really my mothers storya woman with _14_ formal education or property who used her position as
7、a parent to change the lives of many people around the globe. There is no job _15_ than parenting. This I believe.1A.majored in Bgot used toCdreamed of Dgot tired of 2A.spent BpaidCtook Ddid3A.read to BpresentCteach Dexplain to4A.joke BmeansCtool Dtrick5A.get along Bhang outCbreak away Dkeep in touc
8、h6A.making BstoppingCworking Dgetting7A.your brother ByourselfCyour sister Dthe family8A.left over Bpaid offCused up Dcarried out9A.angry BpleasedCdisappointed Dbored10A.anything BeverythingCsomething Dnothing11A.let alone Blet outClet in Dleave alone12A.guys BmotherCstudies Dplay 13A.made Bfulfille
9、dCchanged Dtried14A.little BmuchCfew Dhigh15A.more interesting Bless importantCmore important Dless interesting【要点综述】 这是一篇记叙文。作者出生于一个贫穷的单亲家庭,然而在母亲的帮助与教导下,他克服了重重困难,从后进生一跃而成为优等生,并实现了自己的梦想,成为了一名医生。这一成功的事例说明,在教育子女方面,父母才是最好的老师。1C根据“and eventually Imy dream and I became a doctor.”可知“我”梦想成为一名医生。故选C。2D此处使用d
10、id 代替前文的spent, 避免重复。3B由上下文可知,母亲非常严厉。“我们”每人必须要阅读从底特律公共图书馆借来的两本书,还要上交读书心得。present sth to sb把某物呈交给某人。4D由“My mother was illiterate.”得知,此处是母亲的一个计谋。5B这里想表达的是:“我”想和其他男孩子们去闲逛。get along with sb 与某人和睦相处;hang out闲逛;break away 逃脱,脱离;keep in touch with sb与某人保持联系。故选B。6C由下文scrubbing floors and cleaning bathrooms可知
11、,此处意为“母亲干完各种活儿回到家”。work 在此用作及物动词,意为“完成,干完”。7D此处是“buy sb sth”的结构。此处意为“由你来为这个家买伙食、付账单”。8A此处是“with 宾语 宾补”结构。money 与leave over之间是被动关系。语境:剩下的钱你都拿去买意大利针织衫吧。9B由自己理财并可以用剩下的钱买自己想要的东西,很显然,这样的决定让“我”开心不已。10D由but 可知并非如“我”所愿。语境:但当“我”把该花的钱都分配完毕时,手里已分文不剩。11A这里想表达的是:更不用说买衣服。let alone更不用说;let out 使放出;let in 使进入;leave
12、 alone 不理会,不理睬。故选A。12C通过这件事,“我”还意识到,一时的满足并不会给“我”带来什么成就,而成功需要智力上的准备,于是“我”又发奋学习了。13B最终“我”实现了自己当医生的梦想。fulfill 履行,完成,达到。14A由上文可知“我”的母亲是这样一位女士,粗通文墨、家境贫寒,却利用家长的身份改变了世上很多人的生活。education是不可数名词,故用little 修饰,故选A。15C由上文得知,没有哪件事比对子女的教育更重要了。阅读理解 Joan Chen is famous both in China, where she grew up, and in the Unit
13、ed States,where she now lives. How did Joan become a famous actress in two countries? Its an interesting story.Joan Chen was born in Shanghai in 1961. When she was 14, some people from a film studio (制片厂) came to her school and chose her to study at the studio. She was happy about this chance, but m
14、ainly she liked the idea of getting out of school. Soon, however she discovered that she really liked acting. At age 18, she won the Golden Rooster, Chinas top film prize.In the late 1970s, Joans parents, who were doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to coll
15、ege there. Her parents hoped she would study medicine. Instead, she majored in film and later looked for work as an actress. To work in the United States, Joan had to start all over again. She told Hollywood that she was an actress in China, but she only got some small parts in TV shows.One day Joan
16、 went to speak to a director who was making a movie called Tai - pan. The interview didnt go well. As she walked away, a man in a car noticed her. The man was Dino DeLaurntiis, the films producer. He immediately offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last E
17、mperor and was on her way to worldwide fame.1. What was turn about Joan Chen when she was 14?A. Some people came to her school and chose her as an actress.B. She liked to study at the studio just because she wanted to be famous.C. The most important reason for her going to the studio was that she wo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
