广东省增城市2014高考英语阅读理解冲刺练习(3)含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 增城市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广东省增城市2014高考英语阅读理解冲刺练习(3)含答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(5)】It was a beautiful summer afternoon. I happened to be at a local Walmart picking up some stuff for my wife when I laid my eyes on two young ladies. They were walking confidently, with their heads held high, which made me believe that they were invol
2、ved in some kind of competitive sport. They were wearing T-shirts, at the back of which printed, Pain is temporary, but pride is forever. Thinking of these words, I automatically said to myself, Thats right! No pain, no gain.Whatever is worth having is worth fighting for, and with fight, there comes
3、 pain! Fortunately, pain is just temporary. However, it is a necessary step you need to take to get your gain.Athletes and their coaches understand this so well. They spend so many hours and so much effort preparing for a competition. Some will think about giving up when the training is so painful,
4、but coaches are there to remind them that quitters never win and winners never quit. So they know that when victory comes, they will be proud of themselves and that pride can last a lifetime.Youve probably heard the saying, Theres no such thing as a free lunch. Well, it is true. Everything in life h
5、as a price, whether you agree or not. To want something for free will always lead to deception. Even if you get it, you will not value it or enjoy it, because it is free.No one has told you that life is easy! In fact it is a series of struggles and fights. You will achieve what other people call imp
6、ossible only when you are willing to endure pain and overcome fear and doubt. Your achievement in life is in direct proportion to how much sacrifice you are willing to make.Successful people are usually and wrongly labeled as lucky or highly favored by circumstances. However, if you hear their perso
7、nal stories, you will realize that they went through a lot of trials, but still kept on going, enduring the pain to make where they are today. If we understand that every effect has its cause, then we will grasp the fact that we do have a chance to influence the outcome we get in life. 36. According
8、 to the passage, which of the following statements is TRUE? A. Athletes are too proud to give up. B. Gain is necessary for getting your pain. C. If you get something free, you will not treasure it. D. The author noticed the two ladies because they were having a competition.37. What can we learn from
9、 Paragraph 5? A. Life is short. B. Life is meaningful. C. Life is colorful. D. Life is tough.38. From the last paragraph we know that_. A. success comes from perseverance B. success comes from taking risks or chances C. successful people are often looked down upon D. successful people are never rega
10、rded as lucky dogs39. Which part of a website is the passage probably taken from? A. Culture. B. Education. C. Sports. D. Entertainment.40. Whats the best title for the passage? A. No pain, no gain. B. Pride is forever. C. Pain is temporary. D. Successful people are lucky.【参考答案】36-40 CDABA 伤痛是短暂的,荣耀
11、是永恒的。只有先苦才能后甜。轻易得到的东西是不会被珍惜的。36. C。细节理解题。从第四段最后一句.you will not value it or enjoy it, because it is free.可知答案。37. D。细节理解题。从第五段第一句No one has told you that life is easy!可知答案。38. A。推理判断题。从最后一段可知:成功来自于不屈不挠的努力,所有获得成功的人都经历了无数次的尝试,并持之以恒的坚持着自己的目标。39. B。推理判断题。该短文是人生励志文章,故要到网站的教育版块才能读到。40. A。主旨大意题。从第一段最后一句.I a
12、utomatically said to myself, “Thats right! No pain, no gain.”可知答案。较难题目特训:人物故事类Shay and his father had walked past a park where some boys Shay knew were playing baseball. Shay asked,“Do you think theyll let me play?”Shays father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their tea
13、m,but the father also understood that if his son,mentally and physically disabled,were allowed to play,it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence.Shays father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play,not expecting much. The boy looked around an
14、d said,“Were losing by six runs(分)and the game is in the eighth inning(局). I guess he can be on our team and well try to put him in to bat in the final inning. “Shay struggled over to the teams bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in
15、his heart. The boys saw the fathers joy at his son being accepted.In the bottom of the eighth inning,Shays team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning,Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way,he was obviously joyful just t
16、o be in the game and on the field. In the bottom of the final inning,Shays team scored again. Now,Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game?Surprisingly,Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pi
17、tch(投) came and Shay missed. The pitcher again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in,Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher.The pitcher could have easily thrown the ball to the first baseman and Shay would have been
18、out and that would have been the end of the game. Instead,the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman,beyond the reach of all teammates. The audience and the players from both teams started screaming,“Shay,run to first!“ Never in his life had Shay ever run that far but made i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
