广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼18 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼18 WORD版含答案 广东省 天河 2016 高考 英语语法 二轮 复习 阅读 理解 精炼 18 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解精讲精炼1894.San Francisco has its cable cars. Seattle has its Space Needle. And, Longview has its squirrel bridge. The bridge, which has attracted international attention, is now a local landmark. The Nutty Narrows Bridge was built in 1963 by a local builder, Amos Peters, to give squirrels a way to
2、 cross the busy road without getting flattened by passing cars. The original bridge was built over Olympia Way on the west edge of the library grounds. Before the bridge was built, squirrels had to avoid traffic to and from the Park Plaza office building where office staff put out a nutty feast for
3、the squirrels. Many times, Peters and others who worked in and near Park Plaza witnessed squirrels being run over. One day Peters found a dead squirrel with a nut still in its mouth, and that days coffee break discussion turned into squirrel safety. The group of businessmen cooked up the squirrel br
4、idge idea and formed a committee to ask the blessing of the City Council(市政会). The Council approved, and Councilwoman Bess LaRiviere jokingly named the bridge “Nutty Narrows. ”After architects designed the bridge, Amos Peters and Bill Hutch started construction. They built the 60foot bridge from alu
5、minum and lengths of fire hose (消防水带). It cost $1,000. It didnt take long before reports of squirrels using the bridge started. Squirrels were even seen guiding their young and teaching_them_the_ropes. The story was picked up by the media, and Nutty Narrows became known in newspapers all over the wo
6、rld. In 1983, after 20 years of use, Peters took down the wornout bridge. Repairs were made and crosspieces were replaced. The faded sign was repainted and in July 1983, hundreds of animal lovers attended the completion ceremony of the new bridge. Peters died in 1984, and a tenfoot wooden squirrel s
7、culpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.67. The Nutty Narrows Bridge was built in order to _. A. offer squirrels a place to eat nutsB. set up a local landmarkC. help improve trafficD. protect squirrels68. What happened over the coffee break discus
8、sion?A. The committee got the Councils blessing.B. The squirrel bridge idea was born.C. A councilwoman named the bridge.D. A squirrel was found dead. 69. What does the underlined phrase “teaching them the ropes” probably mean in the text?A. Passing them a rope. B. Directing them to store food for wi
9、nter.C. Teaching them a lesson. D. Showing them how to use the bridge. 70. Which of the following is true of the squirrel bridge?A. It was replaced by a longer one. B. It was built from wood and metal.C. It was rebuilt after years of use. D. It was designed by Bill Hutch. 71. What can we learn about
10、 Amos Peters?A. He is remembered for his love of animals.B. He donated $1,000 to build the bridge.C. He was a member of the City Council.D. He was awarded a medal for building the bridge. 【要点综述】文章主要讲述了Amos Peters观察到松鼠在觅食时遇到交通带来的危险,他还看到一只死了的松鼠嘴里还含着食物,他设想要为松鼠们设计一个能保证它们安全的桥。后来通过努力这个桥终于设计成功,并为世界所知,引起国际的
11、关注,成为当地的一道风景。67. D细节理解题。 第二段的“ to give squirrels a way to cross the busy road without getting flattened by passing cars.”看出建这座桥是为了保证松鼠的安全。故选D。68. B推理判断题。题干关键词为“coffee break discussion”。由第四段“and that days coffee break discussion turned into squirrel safety. The group of businessmen cooked up the squi
12、rrel bridge idea and formed a committee to ask the blessing of the City Council.”可以看出在此期间,建松鼠桥的想法产生了。故选B。69. D词义猜测题。根据本句的“Squirrels were even seen guiding their young”看出,是教小松鼠如何使用这个桥。故选D。70. C细节理解题。倒数第二段的“Repairs were made and crosspieces were replaced”看出数年之后,这座桥得到了重修。故选C。71. A推理判断题。从最后一段的Peters die
13、d in 1984, and a tenfoot wooden squirrel sculpture was placed near the bridge in memory of its builder and his devotion to the project.看出,人们在桥附近修建雕像来纪念Amos Peters对动物的这份爱心。故选A。95.Cold weather can be hard on pets, just like it can be hard on people. Sometimes owners forget that their pets are just as
14、used to the warm shelter(住所) as they are. Some owners will leave their animals outside for a long period of time, thinking that all animals are used to living outdoors. This can put their pets in danger of serious illness. There are things you can do to keep your animal warm and safe.Keep your pets
15、inside as much as you can when the weather is bad. If you have to take them out, stay outside with them. When youre cold enough to go inside, they probably are too. If you must leave them outside for a long time, make sure they have a warm, solid shelter against the wind, thick bedding, and plenty o
16、f nonfrozen water.If left alone outside, dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter. They can dig into snow banks or hide somewhere. Watch them closely when they are left outdoors, and provide them with shelter of good quality. Keep an eye on your pets water. Sometimes owners d
17、ont realize that a water bowl has frozen and their pet cant get anything to drink. Animals that dont have clean and unfrozen water may drink dirty water outside, which may contain something unhealthy for them.41What do we learn about pets from Paragraph 1?AThey are often forgotten by their owners.BT
18、hey are used to living outdoors.CThey build their own shelters.DThey like to stay in warm places.42Why are pet owners asked to stay with their pets when they are out in cold weather?ATo know when to bring them inside.BTo keep them from eating bad food.CTo help them find shelters.DTo keep them compan
19、y.43If pets are left on their own outdoors in cold weather, they may _.Arun short of clean waterBdig deep holes for funCdirty the snow nearbyDget lost in the wild44What is the purpose of this text?ATo solve a problem.BTo give practical advice.CTo tell an interesting story.DTo present a research resu
20、lt.【要点综述】本文主要介绍在天气寒冷的时候,怎样使你的宠物又暖和又安全。宠物也喜欢待在温暖的室内。如果需要让它们待在户外的时候,一定要多留心,给它们提供良好的住所、饮用水等。41. D细节理解题。结合第一段的“Sometimes owners forget that their pets are just as used to the warm shelter(住所)as they are.”可知宠物也像人们一样,喜欢待在温暖的环境中,因此选D。A项中的“被主人忘记”,与原文的“忘记它们喜欢温暖的地方”不一致;B项是人们的错误的认识;没有提到C项。42. A细节理解题。结合第二段的“Whe
21、n youre cold enough to go inside, they probably are too.” 可知是如果你感到冷了,这个时候你的宠物们也需要进入室内了,所以选A。B项“阻止它们吃坏的食物”;C项“帮助它们找到庇护所”;D项“同它们作伴”,均与原文的意思不符。43. A细节理解题。从最后一段的“Sometimes owners dont realize that a water bowl has frozen and their pet cant get anything to drink.”可知在寒冷的天气里,水会被冻住,因此宠物们可能会缺水喝。B项中“for fun”错
22、误;C项“把附近的雪弄脏”;D项“在野外迷路”,与原文信息不符。44. B作者意图题。作者主要是对那些养宠物的人们提出了一个具体的建议:在寒冷的天气里,怎样照顾好他们的宠物。因此选B。A项“解决问题”;C项“讲述一个有趣的故事”;D项“呈现一个研究结果”,与作者的意图不符。96.Make Up Your Mind to SucceedKindhearted parents have unknowingly left their children defenseless against failure. The generation born between 1980 and 2001 grew
23、 up playing sports where scores and performance were played down because “everyones a winner.” And their report cards sounded more positive (正面的) than ever before. As a result, Stanford University professor Carol Dweck, PhD, calls them “the overpraised generation.”Dweck has been studying how people
24、deal with failure for 40 years. Her research has led her to find out two clearly different mindsets that have a great effect on how we react to it. Heres how they work:A fixed mindset is grounded in the belief that talent (才能) is geneticyoure a born artist, point guard, or numbers person. The fixed
25、mindset believes its sure to succeed without much effort and regards failure as personal shame. When things get difficult, its quick to blame, lie, and even stay away from future difficulties.On the other hand, a growth mindset believes that no talent is entirely heavensent and that effort and learn
26、ing make everything possible. Because the ego(自尊) isnt on the line as much, the growth mindset sees failure as a chance rather than shame. When faced with a difficulty, its quick to rethink, change and try again. In fact, it enjoys this experience.We are all born with growth mindsets. (Otherwise, we
27、 wouldnt be able to live in the world.) But parents, teachers, and instructors often push us into fixed mindsets by encouraging certain actions and misdirecting praise. Dwecks book, Mindset: The New Psychology of Success, and online instructional program explain this in depth. But she says there are
28、 many little things you can start doing today to make sure that your children, grandchildren and even you are never defeated by failure.57What does the author think about the present generation?AThey dont do well at school.BThey are often misunderstood.CThey are eager to win in sports.DThey are give
29、n too much praise.58A fixed mindset person is probably one who _.Adoesnt want to work hardBcares a lot about personal safetyCcannot share his ideas with othersDcan succeed with the help of teachers59What does the growth mindset believe?AAdmitting failure is shameful.BTalent comes with ones birth.CSc
30、ores should be highly valued.DGetting over difficulties is enjoyable.60What should parents do for their children based on Dwecks study?AEncourage them to learn from failures.BPrevent them from making mistakes.CGuide them in doing little things.DHelp them grow with praise.【要点综述】 本文主要介绍了两种不同的心态对待失败的态度
31、。the fixed mindset和the growth mindset对待失败有着不同的认识并且会采取不同的方式来对待失败。57. D推理判断题。根据第一段的“As a result, Stanford University professor Carol Dweck, PhD, calls them the overpraised generation.”可知作者是同意这个教授的说法的,指现在的孩子们是属于被过度表扬的一代人。A“他们在校学习不好”,B“他们经常被误会”,没有提及这个信息;C“他们渴望在比赛中获胜”;与原文的“scores and performance were pla
32、yed down”“分数被看轻”这个信息矛盾。58. A细节理解题。从第三段的“The fixed mindset believes its sure to succeed without much effort”可知具有这种心态的人不会去努力付出。B“关注个人安全”;C“不与他人分享看法”;D“在老师的帮助下可以成功”;均与事实不符。59. D细节理解题。结合第四段的“When faced with a difficulty, its quick to rethink, change and try again.In fact, it enjoys this experience.”可知具有
33、这种心态的人认为解决困难是一种享受。60. A推理判断题。Dweck教授研究了两种对待失败的心态以及采取的不同行动,告诉了父母们应该鼓励孩子们从失败中学习,获取经验和教训,而不是去责备他人或者逃避困难等,所以选A。B“阻止他们犯错误”;C“指导他们做小事”;D“用表扬来帮助他们成长”;均与事实不符。 97.Inside the pleasingly fragrant cafe, So All May Eat(SAME) in downtown Denver, the spirit of generosity(慷慨)is instantly noticeable: A donation box
34、stands in place of a cash register. Customers here pay only what they can afford, no questions asked.A risky business plan, perhaps, but SAME Cafe has done one unchangeable thing in the Mile High City for six years: Open only at midday, the restaurant provides poor local people with healthy, delicio
35、us lunches six days a week. Those unable to pay for their meals can instead volunteer as waiters and waitresses, and dishwashers, or look after the buildings and equipment for the cafe.“Its based on trust, and its working all right,” says coowner Brad Birky, who started the cafe in 2006 with his wif
36、e Libby. Previously volunteering at soup kitchens, the Birkys were dissatisfied with the often unhealthy meals they served there. “We wanted to offer quality food in a restaurant where everyone felt comfortable, regardless of their circumstances,” Birky says. SAMEs special lunch menu changes daily a
37、nd most food materials are natural and grown by local farmers. The cafe now averages 65 to 70 customers (and eight volunteers) a day. And the spirit of generosity behind the project appears to be spreading. In early 2007, one volunteer who had cleared snow for his meals during the long winter said g
38、oodbye to the Birkys. “He said he was going to New Orleans to help with the hurricane cleanup,” says Birky.68. What can we learn about the soup kitchens the Birkys previously worked for? A. They refused to have volunteers. B. They offered low quality food. C. They provided customers with a good envi
39、ronment. D. They closed down because of poor management.69. According to the passage, which of the following is TRUE? A. The customers who cannot pay can work as volunteers instead. B. More volunteers will go to New Orleans for the hurricane cleanup.C. Many new cafes will be opened to offer free lun
40、ches in the town. D. The lunch menu has remained the same since the cafe was started.70. The authors attitude towards running such a cafe is _.A. unfavorable B. approvingC. doubtful D. cautious【要点综述】本文是记叙文。在多佛有一家谁都可以进来吃饭的餐馆。这里提供捐款箱,客人可以随意捐献,并且那些穷人在这里可以以打工的方式来付饭钱。68. B细节理解题。从Previously volunteering a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388445.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
英语选修Ⅶ牛津译林版UNIT2名师教学课件1(共40张)PERIOD Ⅰ.ppt
