山东新高考质量联盟2020-2021学年高一12月联考英语试题 Word版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东新高考质量联盟2020-2021学年高一12月联考英语试题 Word版含解析 山东 新高 质量 联盟 2020 2021 学年 12 联考 英语试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、山东新高考质量测评联盟12月联考试题高一英语注意事项:1答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号和考生号填写在答题卡和试卷规定的位置上。2选择题部分,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3答非选择题部分时,必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A
2、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一题。每段对话仅读一遍。1Which country is the mans favorite?AAmerica BBritain CAustralia2What is the woman going to do tonight?ASee a film BHave a meeting CHang out with her sister3How does the woman sound?AAngry BSorry CUpset4What will the man do next?ATa
3、ke out rubbishBVisit his grandparentsCClean the kitchen floor5When did the man begin playing basketball?AAt 7 BAt 13 CAt 20第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题6What does Louise do?AShe is
4、a teacher BShe is an engineer CShe is a fashion designer7What is the relationship between Tony and Jack?AClassmates BBrothers CFriends听第7段材料,回答第8、9题。8What does the man like best?AChocolate BBiscuits CCandy9What does the woman dislike about mushrooms?ATheir look BTheir taste CTheir smell听第8段材料,回答第10至
5、12题。10What are the speakers mainly talking about?ATheir homework BTheir friend Cathy CTheir favorite classes11When will the speakers study together after school?AIn the library BIn the mans house CIn the womans house12What subject is the man bad at?AMath BBiology CEnglish听第9段材料,回答第13至16题。13What did
6、Sam leave on the bus?AA pen BA dictionary CA notebook14Why does the man feel upset about his missing pen?AIt was a valuable giftBHe couldnt find a similar oneCHis grandfather will blame him for it15What will the woman do this afternoon?AGo shopping BDo some sports CAttend a meeting16How will the wom
7、ans father go to the neighboring city?ABy car BBy train CBy bus听第10段材料,回答第17至20题。17What will the headmaster do tomorrow morning?ATell some storiesBIntroduce the schoolCTake photos in the lab building18Which place will the listeners visit on Tuesday morning?ACentral ParkBThe Statue of LibertyCThe Bro
8、oklyn Bride 19What will be held on Tuesday night?AA talk show BA lecture CA party20When will the listeners go to Washington D.C.?AOn Tuesday afternoonBOn Wednesday morningCOn Wednesday afternoon第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGreat Movies You Should W
9、atch at Any CostAlmost Famous(2000)122 min | Adventure, Comedy, DramaA high-school boy is given the chance to write a story for Rolling stone Magainze about an up-and-coming rock band as he accompanies them on their concert tourDirector: Cameron Crowe | Stars; Billy Crudup, Patrick Fugit, Kate Hudso
10、n, Frances McDormand Likes: 250,715 | Prices; $32.53A Beautiful Mind(2001)135 min | Biography, DramaAfter John Nash, a brilliant mathematician, accepts secret work in cryptography(密码学), his life takes a turn for the worseDirector: Ron Howard | Stars: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Chri
11、stopher PhummerLikes: 840,090 | Prices: $17.74Into the Wild(2007)148 min | Biography, Adventure, DramaAfter graduating from university Christopher McCandless is always lost in his lifeTo search for his real self, he gives his entire $24,000 saving account to charity and goes to Alaska to live in the
12、 wildernessAlong the way, Christopher meets a series of characters that shape his lifeDirector: Sean Penn | Stars: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Marcia Gay HardenLikes: 567,337 | Prices:%18.35Frankenweenie(2012)87 min |Animation(动画), Comedy, FamilyWhen a boys beloved dog passes away
13、suddenly, he attempts to bring the animal back to life through a powerful science experimentDirector: Tim Burton | Stars: Winona Ryder, Catherine OHara, Martin Short, Martin LandauLikes: 97,636 | Prices: $35.29 $18 for children1. Which film would a person fond of music probably like?A. A Beautiful M
14、indB. FrankenweenieC. Almost FamousD. Into to Wild2. How many supporters did A Beautiful Mind get online?A. 250,715B. 840,090C. 567,337D. 97,6363. Why does Christopher McCandless prefer adventures in Alaska?A. To explore wild natureB. To meet new peopleC. To experience different lifeD. To understand
15、 himself better【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。主要向我们介绍了几部非常值得看的电影。【1题详解】推理判断题。根据电影Almost Famous介绍的部分中“A high-school boy is given the chance to write a story for Rolling stone Magainze about an up-and-coming rock band as he accompanies them on their concert tour”(一名高中男生获得了为滚石杂志写一篇关于一支崭露头角的摇滚乐队巡回演唱会的报道的
16、机会。)可知,这部电影是和音乐相关的,所以,喜欢音乐的人应该看这部电影。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据电影A Beautiful Mind介绍的部分中“Likes: 840,090”(点赞:840,090),由此可知,这部电影在网上有840,090人点赞,也就是得到了840,090位支持者,故选B项。【3题详解】细节理解题。根据电影Into the Wild介绍的部分中“To search for his real self, he gives his entire $24,000 saving account to charity and goes to Alaska to live
17、 in the wilderness.”(为了寻找真正的自己,他把他全部的存款24,000美元捐给了慈善机构,然后去阿拉斯加住在荒野里。)由此可知,Christopher McCandless在阿拉斯加冒险,是为了找到真正的自己,也就是能更好地理解自己,故选D项。BWhen Mark Dunajtschik escaped from the prison camp near the end of WWII, he was forced to leave his homeland of Yugoslavia. Five years after the war ended, he became a
18、 toolmaker. The trade he mastered then may have decided on his career, but it was the life lessons he learned that finally shaped the character of the man hed someday become. Almost without housing in post-war Germany, Dunajtschiks only choice at that time was living in a shelter for the mentally an
19、d physically disabled. Seeing the daily challenges his housemates faced, he realized how just lucky he was. “Because I was given the opportunity to live in that home, which was founded by an industrialist in the 1880s, no that I am in a position where I can also do something, naturally I want to do
20、it. ” he told the New Zealand Herald. At the age of 85, as one of the most successful industrialists in New Zealand, Dunajtschik is ready to give back. Already known for his charitable works having financed the countrys Life Flight Trust helicopter rescue service Dunajtschik is devoted to constructi
21、on of a new childrens hospital in Wellington. In 2017, he spent $50 million dollars of his own money toward building it. But Dunajtschik had no desire to simply throw money at the new hospital. He took a hands-on approach to all his projects. Over the summer, construction passed a major milestone. A
22、s Dunajtschik and Spotswood looked on, the industrial support cranes were cleared from the site, signaling the outside was complete. “Those people that are born with a healthy body and mind can look after themselves and those unfortunate to be born with, or suffering ill health, need our help,” said
23、 Dunajtschik. 4. What shaped Dunajtschiks character?A. His trade.B. His career.C. His experience.D. His homeland.5. What do we know about Dunajtschik from paragraph 2?A. He was content with the situation.B. He was physically hurt.C. He suffered from a mental illness.D. He was really poor then.6. Wha
24、t did Dunajtschik actually do to build the hospital?A. He only gave away money.B. He had no desire for it. C. He offered rescue service.D. He took part in all the work.7. Which words can best describe Dunajstchik?A. Grateful and hardworking.B. Brave and kind.C. Humorous and thoughtful.D. Positive an
25、d calm.【答案】4. C 5. A 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了新西兰实业家Mark Dunajtschik的个人经历和他对社会所做出的一些贡献。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“The trade he mastered then may have decided on his career, but it was the life lessons he learned that finally shaped the character of the man hed someday become.(他当时掌握的手艺可能决定了他的职业生涯,但他学到的人生经
26、验最终塑造了他将来的性格)”可知,Dunajtschik的个人经历塑造了Dunajtschik的性格。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“Almost without housing in post-war Germany, Dunajtschiks only choice at that time was living in a shelter for the mentally and physically disabled. Seeing the daily challenges his housemates faced, he realized how just lucky h
27、e was.(在战后的德国,几乎没有住房,杜纳季奇克当时唯一的选择是住在一个为精神和身体残疾人士提供的避难所。看到室友们每天面临的挑战,他意识到自己是多么幸运)”可知,Dunajtschik对现状很满意。故选A。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Already known for his charitable works having financed the countrys Life Flight Trust helicopter rescue service Dunajtschik is devoted to construction of a new childrens hosp
28、ital in Wellington. In 2017, he spent $50 million dollars of his own money toward building it. But Dunajtschik had no desire to simply throw money at the new hospital. He took a hands-on approach to all his projects.( Dunajtschik因其慈善事业而闻名,他曾为该国的生命飞行信托直升机救援服务提供资金。现在,他将致力于在惠灵顿建造一所新的儿童医院。2017年,他自己花了500
29、0万美元来建造它。但Dunajtschik并不想简单地把钱投到新医院上。他对所有的项目都采取亲力亲为的方式)”可知,Dunajtschik通过自己亲力亲为来建造医院。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第二段中“Almost without housing in post-war Germany, Dunajtschiks only choice at that time was living in a shelter for the mentally and physically disabled. Seeing the daily challenges his housemates fac
30、ed, he realized how just lucky he was.(在战后的德国,几乎没有住房,杜纳季奇克当时唯一的选择是住在一个为精神和身体残疾人士提供的避难所。看到室友们每天面临的挑战,他意识到自己是多么幸运)”以及第三段“At the age of 85, as one of the most successful industrialists in New Zealand, Dunajtschik is ready to give back.(在85岁的时候,作为新西兰最成功的实业家之一,Dunajtschik准备回馈社会)”可推知,Dunajstchik通过自己的努力成为了
31、新西兰的实业家,且致力于回馈社会,可推知他是个懂得感恩和努力工作的人。故选A。COn Tuesday, the Amazon Company introduced Amazon One, which connects your palm (手掌)print to a stored credit card so you can place your hand above a sensor to enter and leave easily after buying at checkout-free Amazon(AMZN)Go stores.Dilip Kumar, Amazons vice p
32、resident told CNN Business that Amazon One had been used since long before the COVID-19. But the timing could be a positive for Amazon: Customers may find such payment convenient, and businesses also find it hopeful.Yet the use of the Amazon One could raise eyebrows, too. Amazon has once come under
33、fire from people who care about its facial-recognition software. When it comes to Amazon One data. Kumar said all palm pictures are coded and Amazon stores them online.“I encourage people to try it, see how they like the experience,” Kumar said. You can hold your palm above an Amazon One scanner to
34、enter the store. Then, anything you take will be automatically (自动地) charged to the credit card connected to their palm. Amazon One will make shopping faster and more convenient. Before trying it, users must place a credit card in an Amazon One device and hold a palm above it, facing down, so it can
35、 be scanned. The camera in it takes many pictures of the fine lines of the palm, and catches some details, which cant be seen in typical photographs.Amazon One now can be bought at two of the Amazon Go stores in Seattle, at 7th Avenue and Blanchard Street, and in the South Lake Union neighborhood.8.
36、 Why is Amazon One introduced?A. To ensure the safety.B. To have a test.C. To see credit cards.D. To pay easily.9. Which of the following best explains “under fire” in paragraph 3?A. Being quite hot.B. Receiving ill comments.C. Getting on fire.D. Gaining wide recognition.10. What was Kumars attitude
37、 to Amazon One?A. Doubtful.B. Objective.C. Supportive.D. Unclear.11. What is the best title for the passage?A. Pay with your palm.B. The Amazon Company.C. Pay with your face.D. Ways to attract customers.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇新闻报道类文章。亚马逊公司采用了Amazon One,它可以使支付变得更加方便。文章就Amazon One的这一功能和特点进行了
38、介绍。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Amazon One, which connects your palm (手掌)print to a stored credit card so you can place your hand above a sensor to enter and leave easily after buying at checkout-free Amazon (AMZN) Go stores”可知,Amazon One将掌纹与存储的信用卡连接起来,这样你就可以把手放在传感器上,在免结账的Amazon Go商店购物后就可以轻松进出。由此推知,Amazon On
39、e可以使顾客付款更容易。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据第一段和第二段中的“Amazon One, which connects your palm(手掌)print to a stored credit card so you can place your hand above a sensor to enter and leave easily after buying at checkout-free Amazon (AMZN) Go storesCustomers may find such payment convenient, and businesses also find
40、it hopeful.”可知,Amazon One可以使顾客付款更容易。顾客可能会发现这种支付方式更方便,企业也会发现希望。根据第三段开头的yet可知,第三段中的“the use of the Amazon One could raise eyebrows, too. Amazon has once come under fire from people who care about its facial-recognition software.”和上文内容是转折关系。那么,划线部分应该表示不好的方面。结合该语境可知,Amazon One的使用会让人侧目。那些关心面部识别软件的人可能会担心个
41、人信息安全问题,他们可能对Amazon One持批评否定态度。结合选项,B选项(得到不好的评价)符合语境,故选B。【10题详解】推理判断题。根据第四段中的“I encourage people to try it, see how they like the experience”可知,Kumar鼓励人们去尝试Amazon One。由此推知,Kumar对其持支持态度。故选C。【11题详解】主旨大意题。文章主要介绍了亚马逊公司引用了Amazon One,它将掌纹与存储的信用卡连接起来,这样顾客就可以把手放在传感器上,在免结账的Amazon Go商店购物后就可以轻松进出。文章就Amazon One
42、的优点和功能做了介绍。结合选项,A选项“用你的手掌支付”凸显了Amazon One的这一特点。故选A。DAs a mother, let me begin by saying that I am one of “those” parents, maybe one of the few: I am excited that my sons are able to receive instruction online and are able to learn at home. Im unbelievably happy that they havent had to be in a school
43、 building all these months. I feel more comfortable with this scenario than I would with any other. I know I am in a good position I am able myself to work from home most days of the week. We have not had issues with access to technology and have backup plans for those problems we have experienced.
44、I know there are many more people who are not as fortunate. That being said, one of the greatest advantages that online learning has brought is that I get to hear my sons being taught. My middle school son and I work in the same room, and I have heard his teachers giving instruction.This cannot be s
45、aid enough: Teachers, you are amazing. Not only are you teaching good, solid, and in many cases, timely content, but you are doing so much more. I have heard every teacher do wellness check-ins with their students, both in a structured way and just casually, on a day-to-day basis. I have heard teach
46、ers joking with their students and still carry the topic of their lesson. I have heard teachers building close relations with students, despite being faced with a screenful of turned-off cameras, silenced mikes, and overactive chat boxes. My high school sons teachers have been excellent at reaching
47、out to him and to me to give him support and help direct him when hes struggled. They have been kind and understanding and flexible. Online schooling has its shortcomings and challenges for both students and teachers, but for me as a parent, it has given me the opportunity to be in the classroom wit
48、h my sons, to gain greater insight into how they are being taught and to have deeper conversations with them about the content of their learning. 12. What does the underlined word “scenario” probably mean?A. Experiment. B. Schedule. C. Reference. D. Attitude. 13. What can we know about the mother?A.
49、 She doesnt need to work. B. She can stay at home most time. C. She is expert at teaching. D. She can learn something online. 14. How does the author make her point acceptable in paragraph 3?A. By telling stories. B. By making comparisons. C. By giving comments. D. By offering examples.15. How does
50、the author as a parent find online teaching?A. Troublesome. B. Challenging. C. Meaningful. D. Difficult. 【答案】12. B 13. B 14. D 15. C【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。作者作为一名母亲,对于儿子在家上网课感到很高兴,认为在线学习带来的最大好处之一是可以听到儿子们被教导,认为网络授课很有意义。【12题详解】词义猜测题。根据画线词上文“I am excited that my sons are able to receive instruction online and
51、are able to learn at home. Im unbelievably happy that they havent had to be in a school building all these months.(我的儿子们能够在网上接受教育,能够在家里学习,我感到很兴奋。我感到难以置信的高兴,这几个月他们不用呆在学校大楼里)”以及后文“than I would with any other”可知,作者对于儿子这几个月要在家里上网课这一计划/安排,比其他计划感觉更高兴。故画线词意思为“计划/安排”。A. Experiment.实验;B. Schedule.计划,安排;C. Re
52、ference.参考;D. Attitude.态度。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第一段中“As a mother, let me begin by saying that I am one of “those” parents(作为一名母亲,首先我要说,我就是“那些”父母中的一员)”以及第二段中“I know I am in a good position I am able myself to work from home most days of the week.(我知道我现在的处境很好我可以一周大部分时间在家工作)”可知,母亲可以大部分时间待在家里。故选B。【14题详解】推理
53、判断题。根据第三段中“I have heard every teacher do wellness check-ins with their students, both in a structured way and just casually, on a day-to-day basis. I have heard teachers joking with their students and still carry the topic of their lesson. I have heard teachers building close relations with students
54、, despite being faced with a screenful of turned-off cameras, silenced mikes, and overactive chat boxes.(我听说每个老师都会给学生做健康检查,既有结构化的,也有随意做的,每天都这样。我曾听过老师和学生开玩笑,但他们仍然把课上的话题挂在嘴边。我听说老师们与学生建立了亲密的关系,尽管面对着一屏关闭的摄像头、静音的麦克风和过度活跃的聊天框)”可推知,作者在第三段通过举例子来说明她的观点。故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“Online schooling has its shortc
55、omings and challenges for both students and teachers, but for me as a parent, it has given me the opportunity to be in the classroom with my sons, to gain greater insight into how they are being taught and to have deeper conversations with them about the content of their learning.(对学生和老师来说,网络授课都有其不足
56、和挑战,但对我这个家长来说,网络授课让我有机会和儿子们一起进入课堂,更深入地了解他们的教学方式,并与他们就学习内容进行更深入的交流)”可推知,作为家长,作者认为网上教学有意义。故选C。第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Most people want to be healthier, but they do not know to do this or think that they do not have the time_16_ Here are some science-backed t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388610.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年新教材语文选择性必修下册课件:第4单元 求真求实.ppt
