分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《2》及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:388779
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:76.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东 济南市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 新编 答案
    资源描述:

    1、山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编【2】及答案阅读理解Going green seems to be a fad (时尚) for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we cant really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle. On April 22, 2011, we decided to go green every single day for an entire year. This mean

    2、t doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task. With the idea of going green every single day for a year, Our Gree

    3、n Year started. My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps. Over the course of Our Green Year, we comple

    4、tely changed our lifestyles. We now shop at organic (有机的)stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we dont need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical cleaners. We mak

    5、e our own butter, enjoying the smell of homemade fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished. Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do have the pow

    6、er to change things and help our planet.1What might be the best title for the passage?A. Going Green B. Protecting the PlanetC. Keeping OpenMinded D. Celebrating Our Green Year2It was difficult for the couple to live a green life for the whole year because _.A. they were expected to follow the green

    7、 fadB. they didnt know how to educate other peopleC. they were unwilling to reduce their energyD. they needed to perform unusual green tasks3What did the couple do over the course of Our Green Year?A. They tried to get out of their ungreen habits.B. They ignored others ungreen behavior.C. They chose

    8、 better chemical cleaners.D. They sold their homemade food.4What can we infer from the last paragraph?A. The government will give support to the green project.B. The couple may continue their project in the future.C. Some people disagree with the couples green ideas.D. Our Green Year is becoming a n

    9、ational campaign.文章大意2011年4月22日作者一家人决定开始践行绿色生活,让我们看看他们是如何做的吧。1A。考查标题判断。文章第一段有两处出现了going green,且下文也多次出现,本文主要讲述的就是作者一家是如何开始践行绿色生活的,所以A项最适合作文章标题。2D。考查细节理解。根据第二段的第二句“This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things.”可知D项正确。3A。考查细节理解。

    10、Our Green Year这个关键信息可以在倒数第二段找到,该段说作者一家完全改变了生活方式,如在有机商店购物,少吃肉,尽量少买不需要的东西,不用化学清洁剂等,这些都是环保的习惯,与A项的概括相一致。故选A。4B。考查推理判断。文章最后一段中出现了grateful,believe和do have the power等关键词,这些都暗示出作者夫妇在将来可能还会继续他们的环保生活。2014高三年级诊断性测试“Dont you have any toys you want to share?” I asked my son Johnson during our communitys toy dri

    11、ve. “What about all those things in your closet you havent used in years?”“I dont have anything,” he said. “Were so poor.” Were only “poor” because we refuse to buy him the cellphone he wants.At work the next day, one of my students handed me a Christmas gifta box of chocolates. The woman had been o

    12、ut of work for months! “Thank you, Joanna,” I said.I hadnt expected a gift I work at an adult education center, where we deal with people every day who struggle economically. The economic downturn is not new to those who are laid off, without work, and need an education to get ahead or for a sense o

    13、f pride. When I was hired, my boss told me she tried to keep snacks around the center, because “You will hear growling bellies here. They give their food to the children before they themselves eat.”And yet these people, so grateful for a second chance of getting an education, unable to sometimes eve

    14、n afford the gas money to come in, manage to do something for us nearly every week. Some bring in food; others do chores around the center. They give what they are able to give.When I brought the candies home to share with my family, I told them just how precious each chocolate was if you thought of

    15、 how much the unemployed womans family makes a year. Perhaps the way I could help my son understand best was for me to do first.Immediately, I went to my bookshelf and chose several of my favorite novels to share with the center. When I had them boxed, I turned to find my son taking a basket of toys

    16、 he had played with when younger. “I dont want these old things,” he said.Now the students had not only impacted me, but my family as well. Here I had thought I was the teacher, but Joanna and the rest of the students at the center are the ones teaching me. Because youre never so poor that you have

    17、nothing to give.1、Johnson was unwilling to share his toys at first because _. A. he found his toys too old to shareB. he liked those toys very muchC. he couldnt afford to buy more toys D. he didnt get a cellphone as a gift2、The students at the adult education center _.A. might be in bad economic con

    18、ditionB. are proud of their jobs and incomeC. are laid off for their poor education D. are grateful for getting a chance to work3、What helped Johnson have a better understanding about sharing?A. The example of the authors sharing chocolates.B. The laidoff womans sharing chocolates with the author.C.

    19、 The teaching of the author at the center.D. The words of the authors boss.4、What can we learn from the story?A. The poorest person is most generous. B. Some teachers arent fit for their jobs.C. You are never too poor to give.D. Sharing is a good way to learn.文章大意本文是一篇记叙文。作者通过亲身经历教育儿子,要学会和他人分享。1、D。

    20、考查细节理解。根据第二段的内容可知,作者的儿子拒绝分享自己的玩具,是因为父母没有给他买他想要的手机。2、A。考查细节理解。根据第四段第一句中的“we deal with people every day who struggle economically”可知,A项正确。3、B。考查推理判断。作者讲了一位下岗女工给作者送礼物的事情,然后作者自己拿出了一部分书,准备和学生们一起分享,这些分享的行为使得作者的儿子受到感染,也拿出了自己的玩具来,所以选B。4、C。考查推理判断。根据文章第三段中的“The woman had been out of work for months!”和文章的最后一句话

    21、“Because youre never so poor that you have nothing to give.”可知,即使再贫穷,我们也有可以给予他人的东西,故选C。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled (Cowboy)

    22、, was sold for $ 1, 248, 000. Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. The Ge

    23、rman artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner wit

    24、h the family; and so on. Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some el

    25、se: “Whys your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the most difficu

    26、lt is: can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the back-story to the peo

    27、ple in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone after we

    28、ve gone?64. The first paragraph of the passage is used to _. A. remind readers of found photographs B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim Schmid _. A. is fon

    29、d of collecting family life photographs B. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs66. The underlined word “them” in Para 4 refers to _. A. the readers B. the editors C. the found photograph

    30、s D. the self-published magazines 67. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that _. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D. the real value of f

    31、ound photographs is questionable 68. The authors attitude towards found photographs can be described as _. A. critical B. doubtful C. optimistic D. satisfied 【参考答案】 64.D 65.A 66.D 67.B 68.C阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The Taj Mahan (泰姬陵) is a love story,a sad and beautiful one.If it didn

    32、t exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago,there lived an Indian emperor called Shah Jahan.His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mumtazl Mahan:its shortened form Taj Mahan,means “pride of

    33、the palace”.In the year 1630 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne.He decided out of his love for his wife,to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.He summoned the best artists and architects from India,Turkey,Persia

    34、 and Arabia and finally,the design was complete.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahan,one of the most beautiful buildings in the world. The building itself stands on a marble.Platform 29 meters square and 67 meters high.Towers rise from each o

    35、f the four corners.The Taj itself soars another 61 meters into the air.It is an eightsided building made of white marble.The emperor planned to build an identical tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.However his son put him into a prison in the

    36、 palace before he could finish,and for the rest of his life,he could only gaze across river at the tomb of his beloved wife.1.The whole passage tells us about_.A.a beautiful fairy taleB.the story of the Taj MahanC.white and black marble tombs made for two emperorsD.the love story of emperor Shah Jah

    37、an and his wife2.Which of the following statements is NOT true about the Taj Mahan? A.It was completed quickly owing to the efforts of the best artists and workers.B.A lot of people took part in the building work. C.It is a magnificent building.D.It is a tomb for the emperors beloved wife.3.The empe

    38、rors own tomb was designed to be_.A.61 meters high B.eightsidedC.blackcolored D.whitecolored4.The emperor_.A.died soon after Taj Mahan diedB.was killed by his sonC.was beloved by his peopleD.died after 16481.After school I couldnt help sharing what had happened in the morning with our headmaster.(完形

    39、填空倒数第二段第一句)放学后,我禁不住地与校长分享今天上午的事。(1)She couldnt help smiling.她禁不住地笑了起来。(2)She couldnt help envying Helen.她不由地妒忌海伦。(3)He knows nothing about it,so he cant help to do any of your work.他什么也不知道,所以不能帮你的工作。 2.The next morning,however,I found out that almost everyone had forgotten this matter except Willard

    40、 Franklin.(完形填空第三段第一句)第二天早晨,我却发现除了Willard Franklin,其他人都忘记了这件事。(1)The restaurant is open every day except Monday.这家饭店除星期一外,每天都营业。(2)I can answer all the questions except for the last.除了最后一个,我可以回答所有的问题。(3)There will be five of us for dinner,besides John. 除约翰外还有我们五个人要一起吃饭。 (4)Everyone was there but him

    41、.除了他之外,所有的人都在。3.If it didnt exist,we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.(阅读理解第一段第二句) 如果(泰姬陵)不存在,我们就会把它的修建故事轻易地想象成一个简单的神话故事。(1)Imagine that you are in London.想象一下你正在伦敦吧。(2)I cant imagine that anyone cares what I do.我想不出谁会关心我的所作所为。(3)I imagine hell be there.我猜他会到那儿去。【参考答案】1.B 2.A 3.C 4.D

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东济南市2016高考英语二轮阅读理解新编《2》及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388779.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1