2020-2021学年高中英语 Module 5 The Conquest of the Universe Integrating Skills课时素养评价(含解析)外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Module The Conquest of Universe Integrating Skills课时素养评价含解析外研版选修8 2020 2021 学年 高中英语
- 资源描述:
-
1、课时素养评价十五Module 5Integrating Skills. 用所给单词的适当形式填空1. She swore (swear) that shed never seen him. 2. Much to my relief(relieve), the car was not damaged. 3. No one could have foreseen(foresee) that things would turn out this way. 4. I am impressed with her commitment(commit) to work. 5. New goals are n
2、ot always consistent(consist) with the existing policies. 6. Her devotion(devote) to the job left her with very little free time. 7. He is arguably(argue) the best actor of his generation. 8. He was commander in chief during the invasion(invade) of Panama. 9. Dr Subroto questioned the scientific ass
3、umption(assume) on which the global warming theory was based. 10. Im sure he says these things deliberately(deliberate) to annoy me. . 选词填空a series of, set out, set in motion, be similar to, accuse of, be consistent with, depend on, other than, to my relief, pray for1. To my relief, the difficulties
4、 were all overcome. 2. The little boy was accused of stealing something to eat from the shop. 3. He pushed a button and set the machine in motion. 4. The student always asks his teacher a series of questions. 5. The moment I got home, I set out to do my homework. 6. Were praying for good weather for
5、 tomorrows sports meeting. 7. The dress you are wearing is similar to the one that I bought last year. 8. In China, children, even in their twenties depend on their parents for food and clothing. 9. You cant go there other than by swimming. 10. The recent study has shown that peoples attitudes towar
6、ds protecting the environment are not consistent with their behavior in daily life. . 完成句子1. It is generally acknowledged that trying to develop a good study habit is essential for your later social life. 尽量养成一个良好的学习习惯对你以后的社会生活至关重要是大家公认的。2. One day, we were working in the field when a boy cried for
7、help. 一天, 我们正在田里干活, 突然有个小男孩哭着喊救命。3. Seldom in my life have I met so determined a person. 在我一生中很少遇到如此有决心之人。4. Tired as he was, he worked late into the night. 虽然他累了, 但还是工作到深夜。5. Whichever book you choose doesnt matter to me. 你选择哪一本书对我来说无关紧要。. 阅读理解AUnless we spend money spotting and preventing asteroid
8、s(小行星) now, one might crash into Earth and destroy life as we know it, say some scientists. Asteroids are bigger versions of the meteoroids(流星) that race across the night sky. Most orbit the sun far from Earth and dont threaten us. But there are also thousands of asteroids whose orbits put them on a
9、 collision course with Earth. Buy 50 million worth of new telescopes right now. Then spend 50 million worth of new telescopes right now. Then spend 10 million a year for the next 25 years to locate most of the space rocks. By the time we spot a fatal one, the scientists say, well have a way to chang
10、e its course. Some scientists favor pushing asteroids off course with nuclear weapons. But the cost wouldnt be cheap. Is it worth it? Two things experts consider when judging any risks are: How likely the event is; and How bad the consequences if the event occurs. Experts think an asteroid big enoug
11、h to destroy lots of life might strike Earth once every 500, 000 years. Sounds pretty rarebut if one did fall, it would be the end of the world. “If we dont take care of these asteroids, theyll take care of us, ”says one scientist. “Its that simple. ”The cure, though, might be worse than the disease
12、. Do we really want fleets of nuclear weapons sitting around on Earth? “The world has less to fear from doomsday(世界末日) rocks than from a great nuclear fleet set against it, ”said a New York Times article. 【文章大意】本文叙述了小行星和划破夜空的流星是性质一样的物质, 只是体积大些。但是小行星撞击地球的可能性每50万年才可能有一次, 但一旦发生, 将是地球末日。人们现在提出用核武器来改变小行星
13、的轨道, 但是现在人们对这个方法担心重重, 可行的解决方法仍在寻找之中。1. What does the passage say about asteroids and meteoroids? A. They are heavenly bodies different in composition. B. They are heavenly bodies similar in nature. C. There are more asteroids than meteoroids. D. Asteroids are more mysterious than meteoroids. 【解析】选B。
14、推理判断题。文章第二段第一句指出, 小行星是比划过夜空的流星大的天体。可见二者是性质相同的天体, 只是大小不同。2. What do scientists say about the collision of an asteroid with Earth? A. It is very unlikely but the danger exists. B. Such a collision might occur once every 25 years. C. Collisions of smaller asteroids with Earth occur more often than expe
15、cted. D. Its still too early to say whether such a collision might occur. 【解析】选A。细节理解题。文章第二段后两句指出, 绝大多数的小行星围绕太阳运行, 远离地球, 不会威胁到我们。但仍然有上千颗小行星可能撞击地球。可见, 小行星与地球相撞的可能性很小, 但危险确实存在。3. What do people think of the suggestion of using nuclear weapons to alter the course of asteroids? A. It sounds practical bu
16、t it may not solve the problem. B. It may create more problems than it might slove. C. It is a waste of money because a collision of asteroids with Earth is very unlikely. D. Further research should be done before it is proved applicable. 【解析】选B。细节理解题。最后一段第一句中, “cure”指解决办法, 即用核武器改变小行星的运行轨道, 而“diseas
17、e”指小行星可能与地球碰撞这件事情。由此本句可理解为核武器会比小行星带来更糟的后果, 并且带给人们更大的恐慌。4. We can conclude from the passage that . A. while pushing asteroids off course nuclear weapons would destroy the worldB. asteroids racing across the night sky are likely to hit Earth in the near futureC. the worry about asteroids can be left t
18、o future generations since it is unlike to happen in our lifetime. D. workable solutions still have to be found to prevent a collision of asteroids with Earth【解析】选D。推理判断题。本文虽然提到了用核武器对付小行星的建议, 但同时指出人们对这种解决方法担心重重, 可见, 可行的解决方法仍在寻找之中。BFor more than twenty years scientists have been searching for signs o
19、f life on other planets. Most of these searches have been done over the radio. The hope is that someone in outer space may be trying to get in touch with us. Scientists also have sent radio and television messages on spaceships traveling through space, on the chance that someone may be receptive to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389551.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
