2020秋高中英语 Unit 2 Robots Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Robots Section 2训练与检测含解析新人教版选修7 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2Section 请同学们认真完成练案5 .完形填空AYou use her as a shoulder to cry on. She texts you back with casual jokes. But she, Xiaoice, is only a virtual chatbot.Xiaoice, Microsofts latest artificial intelligence robot, was briefly released in 2014, and returned to WeChat in 2015, where she became a big hit. M
2、illions of young Chinese now exchange messages with her daily, The New York Times reported. On WeChat, Xiaoice is an official account. After following it, users can start textbased conversations with Xiaoice.“People loved to talk with Xiaoice for her incredible learning ability,” Liu Jinchang, a res
3、earcher at Hightech Research and Development Center under the Ministry of Science and Technology, told China Daily. Apart from her ability to identify photos and send emojis in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily reported.Chatbot programs
4、 first appeared in the mid1960s in the US. Driven by top tech companies, they are becoming smarter and more common. For instance, IBMs latest artificial intelligence program serves as an academic consultant at Australias Deakin University, answering students questions about course schedules and fina
5、ncial aid. Apples Siri and Amazons Alexa have been used as voice assistants who can read news, play music and even make jokes for their users.These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, The New York Times pointed out. However, it may take decades
6、before scientists develop a “Samantha”, the advanced chatbot seen in the fiction film Her. In the film, Samantha sparks a romantic relationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix. Many viewers are enthusiastic about this fantasy of virtual soul mate.文章大意:这是一篇说明文。文章介绍了一款聊天机器人Xiaoice,文章介
7、绍了她的功能和特点。1What does the underlined part in Paragraph 2 mean?_D_AShe became a bestseller.BShe became very powerful.CShe became a moneyman.DShe became very popular.解析:词义猜测题。根据后面的“Millions of young Chinese now exchange messages with her daily”可知,数百万年轻的中国人现在每天和Xiaoice交流,由此推知,Xiaoice非常受欢迎。D选项表达此意。故选D。2W
8、hich of the following can Xiaoice do?_C_ADo housework.BSpread messages.CIdentify various photos.DRead news to her users.解析:细节理解题。根据第三段中的“Apart from her ability to identify photos and send emojis in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily repo
9、rted.”可知,据中国日报报道,除了能够识别照片和在对话中发送表情符号外,小冰45%的知识来自与用户的互动。所以Xiaoice具备识别照片和在对话中发送表情符号的能力。故选C。3What can be learned from the last paragraph?_A_AChatbots mainly run on smartphones now.BItll take decades to apply Chatbots to cars.CSamantha is played by a US actor in the film.DThe film Her doesnt interest ma
10、ny audiences.解析:推理判断题。根据最后一段中的“These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, The New York Times pointed out. However, it may take decades before scientists develop a “Samantha”, the advanced chatbot seen in the fiction film Her.”可知,这些程序被期望超越智能手机,进入电
11、视、汽车和客厅。然而,科学家们可能要花上几十年的时间才能研发出“萨曼莎”科幻电影她中出现的高级聊天机器人。由此推知,现在的聊天机器人现在主要在智能手机上运行。故选A。BRicky lived in a beautiful house.Though he didnt help much around the house, he was still pleased when his parents bought him a robot.Since the robot arrived,cooking, cleaning and gathering up old clothes from Rickys
12、 bedroom floor were all done by it.On the first day, Ricky had left his bedroom in a truly disastrous state before he went to sleep.When he woke up the next morning, everything was perfectly clean and tidy.In fact, it was too clean; Ricky could not find his favorite Tshirt, nor his favorite toy.The
13、same was starting to happen to other things.Ricky stared at the robot and decided to spy on(暗中监视)it.He followed it around the house.Finally he caught it redhanded(现场抓获) the robot was picking up one of his toys to hide it.Ricky ran to his parents and said that the robot was badly programmed.Hearing t
14、he boys complaints, the robot returned some toys and clothes to him.“Here, Sir.I didnt know I was bothering you,” said the robot,with its metallic(尖厉刺耳的)voice.“You have been stealing my things for weeks!” the boy answered angrily.“They were left on the floor.I thought you didnt like them.I am progra
15、mmed to collect all that are not wanted and send them to those who need them.I am a maximum efficiency machine.Do you see?” the robot explained with pride.Ricky started feeling ashamed of having treated those things as though they were useless.It was true that many other people would be delighted to
16、 treat those things with all the care in the world.He understood that the robot was not badly programmed and that, or rather,it had been programmed extremely well! Since then, Ricky decided to become a maximum efficiency boy.文章大意:这是一篇记叙文。讲述了机器人清理Ricky房间一事,这使Ricky意识到了自己的错误,他决心向机器人学习,做一个高效的人。4Before t
17、he robot arrived, Ricky_A_.Adid little houseworkBhad to cook by himselfChad no one to talk withDalways kept his bedroom clean解析:细节理解题。根据第一段中的“Though he didnt help much around the house”可知,在机器人到来之前,Ricky几乎不做家务。5What happened to the robot?_C_AIt was destroyed by Ricky.BIt was not well programmed.CIt w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390207.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
