2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价二 Unit 1 Festivals and Celebrations Discovering Useful Structures(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价二 Unit Festivals and Celebrations Discovering Useful Struct
- 资源描述:
-
1、二Unit 1Discovering Useful Structures . 用所给词的适当形式填空1. The building plans include much needed new accommodation, ranging(range)from tourist class to luxury hotels. 2. The stadium being built(build)at present in our city is intended for the coming Asian Games. 3. By the time my friend got there, his so
2、n had died on the operating (operate) table. 4. The flowers smelling(smell)sweet in the garden attract the visitors to enjoy the beauty of nature. 5. There is a note pinned to the door saying(say) when the shop will open again. 6. It was astonishing(astonish)that the shy girl stood up and answered t
3、he question. 7. The problem which he met in the new school is quite puzzling(puzzle). 8. She told her boy not to stamp on the floor so as not to disturb the sleeping(sleep) baby. 9. When we returned to the dormitory, we found a stranger standing(stand) there. 10. We should hold that seeing is believ
4、ing (believe). . 句型转换1. Watch the men who are coming this way. Watch the men coming this way. 2. The dog that drank the polluted water yesterday is dead. The dog drinking the polluted water yesterday is dead. 3. The baby who is crying makes me annoyed. The crying baby makes me annoyed. 4. Anyone who
5、 wishes to leave early may do so. Anyone wishing to leave early may do so. 5. The result made us disappointed. The result was disappointing to us. 6. The sun that is rising looks beautiful. The rising sun looks beautiful. 7. The boy who stood near the window was good at playing football. The boy sta
6、nding near the window was good at playing football. 8. The question that is embarrassing is hard to answer. The embarrassing question is hard to answer. 9. Designing machines is my job. My job is designing machines. 10. Arriving at the factory half an hour early is his habit. His habit is arriving a
7、t the factory half an hour early. . 根据所给单词的正确形式完成短文I think winter is a 1. fascinating(fascinate) season, especially when it snows. The snowflakes 2. falling (fall)on the fields cover everything like white quilts. In the morning, many volunteers 3. wearing(wear) heavy coats come out to clean the snow
8、. The roads 4. being cleaned (clean) now will not be slippery any more. What children expect most is 5. making (make) a snowman. With so many children playing and 6. laughing(laugh), the cold winter is full of warmth and vitality. . 阅读理解 The last few days before Christmas passed quickly and it was s
9、oon Christmas Eve. That night when everyone went to bed, Bunny couldnt sleep. He still couldnt think of what he wanted his Christmas gift to be. He wondered how Father Christmas would know what to bring him if he didnt know himself. As he was sitting up in bed, Bunny heard a big noise on the roof (屋
10、顶) and a sound downstairs. It was Father Christmas, he realized. Bunny jumped out of bed and raced down the hall to the stairs hoping to have a look at the old man with his own eyes. By the time Bunny reached the bottom of the stairs, though, everything was again silent. Beautiful gifts were piled (
11、堆积) under the Christmas tree, but Father Christmas was gone. He looked for him for a few minutes, but it was already too late. Bunny turned to climb back upstairs when he heard a cry. “Hello, ” said Bunny. “Is anybody there? ”He was answered by another cry. Bunny looked around the big pile of gifts
12、to see what was making the noise. Right under the tree was a funny looking brown animal with big feet and sad eyes. Bunny might have mistaken it for a dog, if it hadnt been for the antlers (鹿角) on its head. “Are you a reindeer (驯鹿)? ” asked Bunny. “Yes, ” replied the animal. “My name is Ralph. ”“And
13、 you were pulling Father Christmass sled (雪橇)? ”“I was until I got airsick (晕机), ” replied Ralph. “Im afraid I wasnt cut out for the job. Now Im stuck here and I dont know how to get back to the North Pole. ”“Well, if you like, yon can stay with us as a friend, ” said Bunny. As he made the offer, Bu
14、nny suddenly realized the gift he wanted from Father Christmas was a new friend! 【文章大意】故事发生在圣诞节的前夜。Bunny因为不知道想得到什么样的圣诞节礼物而难以入睡。后来一只驯鹿出现了, Bunny突然意识到他想向圣诞老人要的礼物原来就是这样一位不寻常的新朋友。1. Why couldnt Bunny fall asleep on Christmas Eve? A. He was thinking of what gift he wanted to get. B. He was disturbed by a
15、 big noise. C. He had a lot of things to do. D. He wanted to have a look at the reindeer. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的句子That night when everyone went to bed, Bunny couldnt sleep. He still couldnt think of what he wanted his Christmas gift to be. 可知, 那天晚上, 大家都去睡觉了, Bunny睡不着。他仍然想不出他想要的圣诞礼物是什么。由此可知, Bunny不知道想得
16、到什么样的礼物, 所以睡不着。2. What do the underlined words “cut out for” in Paragraph 9 mean? A. Afraid of. B. Fit for. C. Proud of. D. Interested in. 【解析】选B。词义猜测题。根据倒数第二段中“I was until I got airsick, ” replied Ralph. “Im afraid I wasnt cut out for the job. Now Im stuck here and I dont know how to get back to th
17、e North Pole. ”可知, “我晕机之前在拉雪橇, ”拉尔夫回答道。“恐怕我不适合这份工作。现在我被困在这里, 我不知道怎么回到北极去。”由此可知, 这只驯鹿掉队了, 因为它晕机, 可能不适合这个工作。从而推知, 画线部分的意思是“适合”。3. What can be a suitable title for the text? A. A Strange Christmas TreeB. A Lovely ReindeerC. A Quiet but Smart BoyD. A Special Christmas Gift【解析】选D。主旨大意题。根据文章开头可知, Bunny因为不
18、知道想得到什么样的圣诞节礼物, 所以睡不着。再到文章最后一句As he made the offer, Bunny suddenly realized the gift he wanted from Father Christmas was a new friend! 可知, 当他提议时, Bunny突然意识到他想从圣诞老人那里得到的礼物是一个新朋友! 由此可知, D项A Special Christmas Gift(一份特殊的圣诞节礼物)适合做最佳标题。. 语法填空(2020十堰高一检测)Chinese New Year, 1. starts on the first day of the
19、Chinese lunar calendar (阴历), is considered as Chinas most important holiday. It 2. (know) as the Spring Festival. The Spring Festival starts at the beginning 3. the new moon. It often happens between January and February. It usually 4. (last) about one month until the Lantern Festival (元宵节), which g
20、ives everyone plenty of time for celebration. 5. (traditional), red envelopes with money in are gifted during the Spring Festival celebrations. Its a custom which goes back to ancient times. However, when the tradition 6. (start) is unknown. Whatever the reason is, the red envelope is an important p
21、art of Chinese New Year to this day. The firework is another big part of Chinese New Year. A 7. (write) shared the following story on a website. An old man saved a town from a terrible monster (怪兽)by throwing many bamboo 8. (stick) into the fire. The explosion caused by the bamboo frightened off the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390306.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-语文天地七l北师大版 (共26张PPT).pptx
