分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020版高考英语二轮复习专项技能保分练五词义猜测题20191211465.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390568
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:2.31MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 高考 英语 二轮 复习 专项 技能 保分练五 词义 猜测 20191211465
    资源描述:

    1、专项技能保分练(五)词义猜测题A2019安徽六校联考I can proudly say that last year I broke the record for the oldest person in the world to ride a roller coaster. Im 105, but I feel younger. Even the doctor agrees Im in good condition. Im a bit deaf and my legs feel weak, but they are the only issues.I rode the Twistosauru

    2、s at Flamingo Land, which spins you round quite fast. I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down. But I was told I couldnt ride something like that, because my blood pressure could drop and I might have some danger.I wasnt nervous I dont get frightened of

    3、 anything. I was securely fastened, so I knew I wouldnt fall out. The roller coaster ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience. And I raised a lot of money for the Derbyshire, Leicestershire & Rutland Air Ambulance Fund, which was fantastic.People were saying Id g

    4、ot a place in the Guinness World Records. Later, someone came to present me with the certificate. I had it on the wall in my living room, with another one that I had gotten a year earlier.My recordbreaking ways really began a couple of years ago, with the Ice Bucket Challenge. It turned out that I w

    5、as probably the oldest person in the world to do it, and the video was very popular. After that, I started to think about what else I could do to raise money for different charities.Im not sure if anyone admires all the fun Im having. They just say Im daft and thats about it. But Ive had many good d

    6、ays and many exciting times. Ive had a really good life, I dont think Ive wasted any of it.体裁:记叙文题材:人物故事主题:世界上最年长的坐过山车的老人【语篇解读】一位105岁的老人成了世界上最年长的坐过山车的人。他身体健康、乐于助人,通过尝试一些刺激的事为一些慈善机构筹钱。1Why didnt the author choose to go on the Twistosaurus?AHe was in a bad physical condition.BHe was told not to do so.

    7、CHe considered it too gentle.DHe thought it spun too fast.答案与解析:C考查推理判断。据文章第二段中的“I rode the Twistosaurus at Flamingo Land, which spins you round quite fast. I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down”可知,作者本来更喜欢一种可以让人倒悬的更快的过山车,由此可推知,作者认为the Twistosaurus太温和

    8、了。故选C项。2How did the author most probably react while riding the roller coaster?AHe really enjoyed himself.BHe was very worried at first.CHe couldnt think much about it.DHe got frightened as it started moving.答案与解析:A考查推理判断。根据第三段中的“I wasnt nervous I dont get frightened of anything”和“The roller coaster

    9、 ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience”可知,作者并不紧张,过山车持续三四分钟,作者认为没有比这更好的体验了。由此可知,作者玩得很开心,故选A项。3What do you know about the author from Paragraph 4?AHe was the oldest person in the world.BHe set a record the year before last year.CHe disliked showing off his succe

    10、ss.DHe was eager to get certificates.答案与解析:B考查细节理解。根据第四段中的“I had it on the wall in my living room, with another one that I had gotten a year earlier”可知,作者把此次吉尼斯世界纪录证书和一年前得到的一起挂在了起居室的墙上。由此可知,作者在一年前已经创下了一个纪录。故选B项。4What does the underlined word “daft” in the last paragraph probably mean?AHealthy. BStro

    11、ng.CCrazy. DFunny.答案与解析:C考查词义猜测。根据文章内容及画线词所在句子“They just say Im daft and thats about it.”可知,在大多数人眼里一位105岁的老人坐过山车、进行冰桶挑战等简直就是疯狂,由此可知,daft在此表示“疯狂的”。A项healthy意为“健康的”;B项strong意为“强壮的”;D项funny意为“可笑的”。其他三项均不符合语境。故选C项。B2019长春市质量监测Play is vital in every childs development, and for toddlers (蹒跚学步的小孩) the bene

    12、fits of play especially come to life when they can connect with parents during playtime. To raise awareness and help parents create the time and attention span needed. The Lego Group launches a “Do not disturb playtime” campaign. 21 days is what it takes on average to break a habit, so for 21 days t

    13、he Lego team will not post on social media during “todder playtime”, defined as 5 am. 8 pm.With social media being an integrated part and creative inspiration to modern family life, it is no surprise that researchers call our digital behavior as a concerning obstacle to quality playtime.“While we ar

    14、e hooked_on our cellphones, we should think about turning them off when interacting with our young children. Kids learn so much from us and we dont want to get in the way of that. Take language learning for example. When nurturing caregivers talk to their children about what they are interested in,

    15、it helps them learn new words and new ways to express themselves. Our research shows that the use of cellphones in a conversation between parents and children disturbs childrens word learning,” advises Roberta Golinkoff, Ph.D., Professor at the University of Delaware.Our research shows that parents

    16、today understand their significant roles in insuring their kids grow up to be happy, wellrounded, and equipped for the future. At the same time, many worry about not spending enough time with their toddlers. Lego wants to inspire parents to make the small moments memorable.“We know parents today fee

    17、l more timestarved than ever before. Many feel guilty about not spending enough time with their little ones. Through the Do not disturb playtime campaign we hope to reassure parents that its not so much the amount of time they spend with their kids, but the small meaningful moments they create durin

    18、g play,” said Steffen Jensen, LEGO Croup Senior Marketing Director.体裁:说明文题材:文化教育主题:家长陪孩子玩耍时应专注【语篇解读】本文通过乐高公司的一项活动,引发人们的思考:与孩子互动时,父母应该关掉手机,专注于陪伴孩子玩耍与成长。5Which of the following words can replace the underlined phrase “hooked on” in Paragraph 3?AAddicted to. BFamiliar with.CExcited about. DStrict in.答案

    19、与解析:A考查词义猜测。根据画线词后的“we should think about turning them off when interacting with our young children”可知,我们在与孩子交流的时候应该关掉手机。while在此表示转折,由此可知,前半句的意思是虽然我们着迷于手机。选A项。6What can we know according to the passage?ADigital behavior is supposed to be totally abandoned in our daily life.BParents today attach litt

    20、le importance to spending time with their children.CParents have more time than before so they should accompany their children.DThis campaign is intended to arouse parents awareness of the importance of playtime.答案与解析:D考查细节理解。根据第一段中的“To raise awareness and help parents create the time and attention

    21、span needed,. launches a Do not disturb playtime campaign.”可知,创建这一活动的目的是帮助提高父母的意识,为他们提供陪孩子玩耍的时间并积聚其注意力。因此,该活动的目的是提高父母重视和孩子游戏时间的意识。故选D项。7What might be Roberta Golinkoffs attitude toward the campaign?ADisapproving BUnconcerned.CCritical. DSupportive.答案与解析:D考查推理判断。根据第三段中的“. we should think about turnin

    22、g them off when interacting with our young children.”可知,罗伯塔给出的建议是父母在与孩子交流的时候应该关掉手机。由此可知,罗伯塔的建议与活动的目的一致,因此,她是支持该活动的。故选D项。8While interacting with their children, what are parents advised to do?AExpress themselves in new ways.BFocus on childrens language learning.CCreate memorable and meaningful experi

    23、ences.DProvide children with big projects rather than small ones.答案与解析:C考查细节理解。根据倒数第二段中的“Lego wants to inspire parents to make the small moments memorable.”以及最后一段中的“but the small meaningful moments they create during play”可知,家长们被建议把小的瞬间变得难忘且有意义。故选C项。C2019山西省阶段检测Visitors to Henn na, a restaurant outs

    24、ide Nagasaki, Japan, are greeted by an unusual sight: Their food being prepared by a row of humanoid robots. The name of the “bead chef” is Andrew. Using his two long arms, he stirs batter (面糊) in a metal bowl, then pours it onto a hot grill. In a nearby hotel, robots check guests into their rooms a

    25、nd help with their luggage.CEO Hideo Sawada, who runs the restaurant and the hotel, predicted that 70% of the jobs at Japans hotels would be automated (自动化) in the next five years. He said, “Since you can work them 24 hours a day, and they dont need vacation, eventually its more costeffective to use

    26、 the robot.”This_is_seemingly_worrying. In fact, in America, one of the few bright spots in recent years has been employment in restaurants and hotels. In the company Panera, because of its new kiosks, an app that allows customers to place orders online, the chain is now processing more orders overa

    27、ll, which means it needs more total workers to meet consumers demand. Customers who use Starbucks app return more frequently than those who dont. Starbucks employed 8 percent more people in the US. in 2016 than it did in 2015, the year it launched the app.Of course, whether automation is a net benef

    28、it for workers in restaurants and hotels and not just a competitive advantage for one chain over another will depend on whether an improved customer experience makes Americans more likely to dine out and stay at hotels, rather than brownbagging it or looking for the Airbnb to book unique homes.体裁:议论

    29、文题材:科普知识主题:自动化对餐饮业和旅店业就业市场的影响【语篇解读】文章通过描述机器人在餐厅和旅馆进行工作的场景以及应用软件的使用,引发了自动化对餐饮业和旅店业就业市场的讨论。9Why does the writer describe the unusual sight in Paragraph 1?ATo promote robots. BTo introduce the topic.CTo voice his opinion. DTo show the background.答案与解析:B考查推理判断。文章第一段描述日本一家餐馆以机器人为大厨、一家旅馆由机器人为客人提供服务,用这两个例子

    30、来吸引读者的注意,并引入自动化的主题。故选B项。10What does the underlined sentence in Paragraph 3 mean?AAutomation may be a challenge to human jobs.BAutomation may increase business costs.CWorkers may fail to focus on their tasks.DMany companies may fail to survive.答案与解析:A考查词义猜测。“This is seemingly worrying.”是一个承上启下的句子,Thi

    31、s指的是第二段中的“Since you can work them 24 hours a day, and. to use the robot.”,表示我们可以让机器人每天工作24小时,而且机器人不需要假期,使用机器人更加划算。但下一句又说近年来餐厅和旅馆的就业形势很好,所以画线部分应是表达“这似乎是对人类工作的一个挑战”,故选A项。11What can we learn from the two cases in Paragraph 3?AThe two companies are trying to take over the market competitively.BAutomatio

    32、n could open up more job chances for humans.CStarbucks employed more people than Panera did in 2016.DAutomation helps the shops become famous online.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段中的“which means it needs more total workers to meet consumers demand”可知,自动化的发展意味着需要更多的工人以满足消费者的需求,即自动化将会为人类提供更多的就业机会。故选B项。12What is t

    33、he authors attitude toward the future of automation?AObjective. BPositive.CCautious. DDoubtful.答案与解析:A考查推理判断。综观全文,尤其是由文章最后一段“Of course, whether automation is a net benefit for workers. to book unique homes.”可知,作者既不随意肯定自动化的结果,也不支持人为抵制自动化,属于客观的描述,故选A项。positive意为“肯定的”;cautious意为“谨慎的”;doubtful意为“怀疑的”。【难

    34、句分析】Of course, whether automation is a net benefit for workers in restaurants and hotels and not just a competitive advantage for one chain over another will depend on whether an improved customer experience makes Americans more likely to dine out and stay at hotels, rather than brownbagging it or looking for the Airbnb to book unique homes.句式分析:本句为主从复合句,whether引导主语从句,主句谓语动词为will depend on;后面是whether引导的宾语从句。句意:当然,自动化是否有利于餐厅和旅馆行业的工人,而不仅仅是一家连锁店战胜另外一家连锁店的竞争优势,取决于改善后的顾客体验能否使得美国人更有可能在外吃饭或住旅馆,而不是自带午餐(上班)或者通过Airbnb来寻找好的住所。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语二轮复习专项技能保分练五词义猜测题20191211465.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390568.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1