2020版高考英语二轮复习高考题型重组练三20191211436.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 题型 重组 20191211436
- 资源描述:
-
1、高考题型重组练(三).阅读理解A2019青岛市质量检测 Recently whenever I turned on my computer or my mobile phone, news about the great effect of Hurricane Harvey on thousands of people caught my eye. I saw many unfortunate events. However, there were also the bright news that confirmed the goodness of mankind. As a journal
2、ist, I wrote many humaninterest stories during my career. Thats why the story about the guys in the bakery caught my eye. When the staff at a Mexican bakery chain in Houston were trapped inside the building for two days, they didnt sit there feeling sorry for themselves. They used their time wisely
3、after flooding caused by Hurricane Harvey. While they were waiting for the eventual rescue that came on Monday morning, four decided to make as many loaves of bread as possible for their community. The flood water rose in the street outside. They took advantage of their emergency power supply to bak
4、e bread. They used more than 4,200 pounds of flour to create hundreds of loaves and sheets of sweet bread. Although the water kept rising, they continued baking to help more people. By the time the owner managed to get to them, they had made so much bread that they took the loaves to loads of emerge
5、ncy centers across the city for people affected by the floods. The store manager, Brian Alvarado, told The Independent,“ Whenever a disaster occurs, nobody should just feel forlorn. Instead,we should take positive action to save ourselves and help others. Our acts of kindness will make a big differe
6、nce.”体裁:记叙文题材:人物故事主题:面对灾难,采取积极的行动来拯救自己和帮助别人【语篇解读】本文主要讲述了一家连锁面包店的员工们在面对哈维飓风带来的洪水、断电时,在等待救援的同时采取积极的行动,利用应急电源烤面包去帮助社区受洪水影响的居民。1What did the bakery store workers do after flooding caused by Hurricane Harvey?AThey volunteered to make bread for their community.BThey managed to live by selling more bread i
7、n the store.CThey felt sorry that they couldnt escape from the store.DThey ate nothing but to wait for their community to rescue them.答案与解析:A考查细节理解。根据文章第二段的最后一句“While they were waiting for the eventual rescue that came on Monday morning, four decided to make as many loaves of bread as possible for t
8、heir community.”可知,当这家面包房的员工们在等待周一上午的最终救援时,四人决定为他们的社区制作尽可能多的面包。故选A项。2Which of the following best explains “forlorn” underlined in the last paragraph?AFortunate. BHopeful.CShallow. DDesperate.答案与解析:D考查词义猜测。根据最后一段中的“Instead,we should take positive action to save ourselves and help others.”可知,相反,我们应该采取
9、积极的行动来拯救自己和帮助他人。由Instead可知,forlorn的语义与positive的意思相反,故forlorn与desperate (绝望的)意思相近。故选D项。3What can we infer from the text?AAlvarado organized his workers to bake much bread.BHurricane Harvey caused a power failure in Houston.CThe staff in the bakery sent enough flour to emergency centers.DThe author pr
10、eferred to write stories about people facing disasters.答案与解析:B考查细节理解。根据倒数第二段中的“They took advantage of their emergency power supply to bake bread.”可知,他们利用应急电源烤面包。由此可推知,哈维飓风造成休斯敦停电。故选B项。4What can be the best title for the text?AA Popular Mexican Bakery Chain in HoustonBWait for the Eventual Rescue in
11、a Big DisasterCAll Kinds of Disasters Caused by Hurricane Harvey in HoustonDBake Bread to Make a Difference in the Face of Hurricane Harvey答案与解析:D考查主旨大意。根据文章第二、三段的内容和最后一段中的“Our acts of kindness will make a big difference.”可知,D项(在面对哈维飓风时,烤面包起了很大作用)作为标题最能概括全文内容。故选D项。B2019湖南省月考(五) Dan Buettner has stud
12、ied five places around the world where residents are famed for their longevity: Okinawa in Japan, Nicoya in Costa Rica, Icaria in Greece, Loma Linda in the US. and Sardinia in Italy. People living in these socalled “Blue Zones” have certain factors in common social support networks, daily exercise h
13、abits and a plantbased diet for starters. But they share another unexpected commonality. In each community, people are gardening well into old age their 80s, 90s and beyond. Could nurturing your green thumb help you live to 100? It is wellknown that an outdoor lifestyle with moderate physical activi
14、ties is linked to longer life, and gardening is an easy way to accomplish both. “If you garden, youre getting some lowintensity physical activities most days, and you tend to work routinely,” says Buettner. He says there is evidence that gardeners live longer and are less stressed. A variety of stud
15、ies confirm this, pointing to both the physical and mental health benefits of gardening. If gardening is good, is farming even better? Many of the lifestyle factors associated with longevity such as living in the country and getting lots of exercise apply to farmers as well. Some evidence suggests t
16、hat farming is one of the healthiest occupations. However, neither farming nor gardening will ultimately guarantee a longer lifespan (寿命). But some of the lifestyle factors associated with both namely going outside, engaging in light physical activities and eating a healthy plantbased diet just migh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
