2020版高考英语人教版通用一轮课时作业 26ART WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语人教版通用一轮课时作业 26ART WORD版含解析 2020 高考 英语 人教版 通用 一轮 课时 作业 26 ART WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(二十六)选修Unit 1Art.阅读理解A2019长沙市南昌市第一次联考We all have our own tricks to cheer up when were feeling down; these little tricks can make you feel a little bit happier every day. While there are certainly happy memories tied up in the wedding ring you and your spouse (配偶) purchased together years ago or
2、your teddy bear from childhood, new research finds that we typically feel calmer and experience a greater sense of wellbeing when we focus on a place that reminds us of happier times rather than a thing, even if it holds great value.The report, called Places That Make Us, was conducted by National T
3、rusts and Surrey Universitys researchers. Experts performed functional magnetic resonance imaging (MRI) (磁共振成像) scans on 20 volunteers and conducted an online survey of 2,000 people to better understand this deep draw toward special places.“Working with leading researchers and academics, and using c
4、uttingedge MRI brain technology, we examined how places affect people, how they become special, and why we feel a pull towards them,”explained Nino Strachey, head of research for the National Trust.The 20 volunteers were shown images of landscapes, houses, and other locations, as well as personally
5、meaningful objects. Measuring their brain activity, the researchers found that it was the places, as opposed to the objects, that caused the brain to get the most excited.Volunteers were also interviewed at great length two times, once at home and the other time at their special place. The research
6、made discoveries that had never known beforethe favorite places awoke feelings of belonging, physical and emotional safety, and an intense internal pull to the place.Dr. Andy Myers weighed_in_on the research, saying, “For the first time we have been able to prove the physical and emotional benefits
7、of places, far beyond any research that has been done before.”【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了回忆某个与美好时光相关的地方时,我们会感到平静,幸福感也更加强烈。【长难句分析】Measuring their brain activity,the researchers found that it was the places,as opposed to the objects,that caused the brain to get the most excited.分析:这是一个复合句。the researchers fou
8、nd是主句,it was the places, as opposed to the objects,that caused the brain to get the most excited是宾语从句。Measuring their brain activity是非谓语动词作状语,it was. that.是强调句式。译文:通过检测他们的大脑活动,研究人员发现能使大脑最为兴奋的是这些地方,而不是物品。1How was the research conducted?ABy performing MRI on 2,000 volunteers.BBy measuring the particip
9、ants brain by MRI.CBy doing rough interviews with the participants.DBy showing meaningful objects to the participants.答案与解析:B考查细节理解。根据第二段中的“Experts performed. on 20 volunteers”和第三段中的“using cuttingedge MRI brain technology”可知,研究者使用磁共振成像检查技术对参与者的大脑进行检测,故选B项。2How would the author feel about the finding
10、s of the study?AIt is pioneering. BIt is groundless.CIt is imperfect. DIt is uncommon.答案与解析:A考查推理判断。根据第五段中的“The research made discoveries that had never known before”可知,该研究的发现是前所未有的,故pioneering“开创性的,先驱的”符合题意。3What does the underlined phrase “weighed in on” mean?AThink highly of. BLook down on.CPay a
11、ttention to. DMake fun of.答案与解析:A考查词义猜测。根据最后一段Dr. Andy Myers的话“For the first time we have been able to prove the physical and emotional benefits of places, far beyond any research that has been done before”可推知,Dr. Andy Myers认为这个研究开辟了先河,比之前的任何研究都好,所以对它“高度评价”。4What does the text mainly talk about?AEve
12、ryone has his way to be happy.BValuable places can make people happy.CTeddy bears are best memories for children.DMeaningful objects lead to greater wellbeing.答案与解析:B考查主旨大意。根据第一段中的“new research finds that we typically feel calmer and experience a greater sense of wellbeing when we focus on a place t
13、hat reminds us of happier times rather than a thing”及下文的内容可知,本文主要讲的是与某件物品相比,当我们集中精神回忆某个与美好时光相关的地方时,我们尤其会感到平静,幸福感也更加强烈。所以选B项。B2019贵阳适应性考试When the weathers hot, do you enjoy a glass of Brads Drink while watching your TV made by Tokyo Telecommunications Engineering, and surfing the web using a search e
14、ngine called BackRub? No? Neither do I. Thats because all these companies have changed their names.Brads Drink is now Pepsi. The mouthful that was Tokyo Telecommunications Engineering has become, simply, Sony. And BackRub is now known as Google. Though I must admit, the idea of a back massage does s
15、ound good right now!Joking aside, choosing the right name for your startup is a serious matter. Think of the case of a small Canadian company called Research In Motion, who in 1998 had just developed a hightech mobile phone that could send emails.They were torn between names like MegaMail and ProMai
16、l. Then they sought the help of consulting firm Lexicon, who specialize in brand names. They had other ideas. They brainstormed words connected to enjoyment and freshness. Someone said “strawberry”. Then someone else suggested “blackberry”Lexicons boss added two capital letters, and there you have i
17、t: BlackBerry was born. Since then it has sold over 33 million handsets to customers around the world. Would it have sold as well if it was called MegaMail? Who knows?Recently, BlackBerry sales have been overtaken by Android phones and Apples iPhone. Lexicons founder David Placek is a big fan of sim
18、ple brand names like those Apple chooses: the iPhone. They took a household word and by putting one letter in front of it, it ends up being game changing.So, for all you entrepreneurs (企业家) out there, make sure you allow time to develop a catchy and memorable name. Think about what makes your compan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文习题课件 - 期中测评卷人教(部编版)(共12张PPT).ppt
