分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020版高考英语外研版新金典大一轮必修2精练:高考提能练(七) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390725
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:45KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版高考英语外研版新金典大一轮必修2精练:高考提能练七 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 必修 精练 提能练 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考提能练(七)必修Module 1Our Body and Healthy Habits.阅读理解A2019福州练习 If your friends are happy, it turns out youre more likely to be happy too. If your friends are overweight, that too ups the chances youll gain weight. Those effects have been shown in studies. And now researchers have identified another see

    2、mingly contagious quality: exercise.The researchers analyzed the running activity of more than a million people worldwide who used an exercise tracking device (装置) for five years. And they used weather patterns as a way to randomly examine different parts of that global network.“Cities have differen

    3、t weather patterns,” Sinan Aral, a computational social scientist at MIT says. This experiment allowed them to ask: Does a rainy day in New York affect running in San Diego? If the weather in New York causes changes in the running behavior in San Diego, it can really only be happening through the in

    4、fluences of the friends who live between New York and San Diego.And that is exactly what he and his colleague saw: that the behavior of one citys runners could indeed affect the behavior of runners in another socially connected city. Women tended to be influenced more by the female runners in their

    5、networks. And less active runners tended to influence more active runners to run more, but not so much the other way around.Still, this could be valuable for health professionals. “We have to start thinking of consumers and citizens as networked consumers and citizens. Where they are influenced by a

    6、nd influence their social network in very strong ways, that will change the way a particular intervention (干涉) succeeds or fails.”In other words, if your prescription is more exercise, the doctors might want to write a prescription for your friends and family, too.体裁:说明文题材:调查研究主题:锻炼也会传染【语篇解读】本文主要介绍了

    7、锻炼也会传染。【熟词生义】up常用义:adv.向上地本句义:vt.提高,增加【难句分析】If the weather in New York causes changes in the running behavior in San Diego, it can really only be happening through the influences of the friends who live between New York and San Diego.分析:这是一个复合句。If引导条件状语从句,主句中含有who引导的定语从句,who指代先行词the friends,并在定语从句中作

    8、主语。译文:如果纽约的天气造成圣地亚哥人的跑步行为改变,那么这种改变真的只能通过住在纽约和圣地亚哥之间的朋友的影响来实现。1Which does the underlined word “contagious” in Paragraph 1 mean?AInfectious. BExcellent.CBeneficial. DDifferent.答案与解析:A考查词义猜测。根据画线词前的“If your friends are happy. youll gain weight”可知,这些具有传染的特征。故画线词的词义是“传染性的”,故选A项。2What can we conclude from

    9、 the experiment?AWeather changes peoples feelings.BPeoples behavior affects each other.CExercise has something to do with weather.DPeoples connection depends on distance.答案与解析:B考查推理判断。根据第四段中的“that the behavior of one citys runners could indeed affect the behavior of runners in another socially conne

    10、cted city”可推知,人们的行为是互相影响的,故选B项。3What does “this” in Paragraph 5 refer to?AWomen are easier to be influenced by male runners.BPeople in the same city affect each other more.CFriends tend to influence each other in exercising.DA rainy day in one city affects running in another.答案与解析:C考查代词指代。根据第四段的最后两句

    11、“Women tended to be influenced more by the female runners in their networks. And less active runners tended to influence more active runners to run more, but not so much the other way around”并结合第五段内容可推知,this指代的是第四段最后两句的内容,即朋友在锻炼时往往是互相影响的,故选C项。4Which of the following can be the best title for the tex

    12、t?AThink twice before runningBMore exercise benefits healthCWeather patterns affect running behaviorDHealthy behavior can spread like illness答案与解析:D考查主旨大意。本篇文章开篇提到如果你的朋友快乐,那你也快乐的可能性很大;如果你的朋友体重超重,那你体重增加的概率也会上升,这些效应已经被研究证明。现在研究人员证实了另一个似乎具有传染性的东西:锻炼。故D项最适合作本文的标题。B2019石家庄摸底 If you ever visit an English

    13、village, make sure to look out for morris dancing. Undoubtedly as one of the strangest of English culture, morris dancing is a form of folk dancing that dates back to the 15th century. If you ever get the opportunity, you really have to see it.Men and women wearing oldfashioned, tattered (破烂的) cloth

    14、ing dance in the street of towns and villages across the country during the holiday periods. Women wear long, frilly (有褶边的) skirts and men wear short trousers with bells attached to them. They dance to traditional folk music which is often played on traditional musical instruments.Some groups carry

    15、heavy black sticks with which they bash against each other while they dance. Other groups wave handkerchiefs in the air while they perform. The dances are usually performed near a pub so that when its over, the dancers and audience can sing some traditional folk songs over a pint of beer. The festiv

    16、ities will often continue long into the night, by which point most people are too drunk to think about performing again.Morris dancing is a great English tradition but its facing a big crisis. As the years go by, fewer and fewer young people are joining morris dancing groups. The dancers are getting

    17、 older and older and eventually, if nothing is done to change this trend, the tradition will die out within the next few decades.If youve ever had the fortune to see morris dancing, you may understand why teenagers arent rushing to sign up. Putting it bluntly (直言地), its not exactly the coolest thing

    18、 for an 18yearold to be doing. Why dress up in bells and funny costumes when you could be going clubbing? Or playing sports? Or doing anything else?However, it would be a great shame to lose such a fun and energetic part of Englands history and culture. Its important to look after some traditions an

    19、d customs especially when its something as harmless and happy as morris dancing. So heres a toast to the next generation of wouldbe morris dancers! Lets hope they dont leave it behind.体裁:说明文题材:社会文化主题:莫里斯舞面临危机【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了一种传统的舞蹈以及这种舞蹈面临的现状。5What is the article mainly about?AThe popularity of mo

    20、rris dancing in the UK.BThe origins of morris dancing in the UK.CDifferent attitudes toward morris dancing in the UK.DTraditions and development of morris dancing in the UK.答案与解析:D考查主旨大意。根据第一段中的“morris dancing is a form of folk dancing that dates back to the 15th century”可知,莫里斯舞是一种民间舞蹈,可以追溯到15世纪,并由此

    21、引出文章内容。下文对这种舞蹈进行了介绍,所以选D。6What can we know about morris dancing?ADancers usually wear long dresses with bells attached.BPeople sing traditional folk music while they are dancing.CDancers perform with sticks or handkerchiefs in their hands.DPeople prefer to dance till nighttime near pubs and then sto

    22、p to drink beers.答案与解析:C考查细节理解。根据第三段中的“Some groups carry heavy black sticks with which they bash against each other while they dance. Other groups wave handkerchiefs in the air while they perform”可知,有些团体举着黑色的棍子,在跳舞的时候互相拍打,其他团体在表演的时候在空中挥动手帕,所以选C。7What is the present situation of morris dancing?AThere

    23、 is a lack of professional dancers.BIt is losing appeal among young people.CIt is accused of lacking fun and variety.DIts traditions and customs have been forgotten.答案与解析:B考查细节理解。根据第四段中的“As the years go by, fewer and fewer young people are joining morris dancing groups”可知,随着岁月的流逝,越来越少的年轻人加入莫里斯舞蹈团,所以

    24、选B。8What does the author think about morris dancing?AIt is a good way for people to stay healthy and positive.BIt is a cultural heritage that deserves more attention.CIt is too oldfashioned and needs to be improved.DIt is fun and vibrant and every teenager should learn to do it.答案与解析:B考查推理判断。根据最后一段中

    25、的“it would be a great shame to lose such a fun and energetic part of Englands history and culture. Its important to look after some traditions and customs especially when its something as harmless and happy as morris dancing”可知,作者认为莫里斯舞是文化遗产,值得被关注,故选B。.七选五2019成都第三次诊断Do you spend too much on coffee?

    26、Clothing? Eating out? Adding your spending craziness to a “donotbuy” list can keep money in your wallet, according to a writer Sarah Winfrey. A donotbuy list is a list of items youre not going to buy for a certain period of time, according to Winfrey. _1_. She has a few tips on how to create your ow

    27、n donotbuy list. _2_. Do you always have to have a coffee on your way to work? Are you always the first in line to buy the newest fashion? Understanding your needs will help you figure out which items should be on the top of your list. Track your spending. If you spend $6 a day on coffee, you probab

    28、ly already know what needs to go on your list. But if youre not sure, you may need to go through your bank statements to figure it out._3_. Dont cut yourself off completely. _4_, but only if its absolutely necessary. For example, if clothing is on your list but you need a new suit for a job intervie

    29、w, you should probably make an exception. _5_. When youve saved enough and youre ready to start shopping again, establish spending rules that will control impulse buying (即兴购买). For example, if you love coffee, make a rule that you can only buy one each day.AKnow your desireBHave some guidelinesCKee

    30、p track of your emotional stateDThe aim of it is to help you save moneyEIf the answer is yes, you need to stop doing soFIts OK to purchase something on your donotbuy listGDoing so will give you insight into habits you might not be aware of体裁:说明文题材:社会生活主题:如何不乱花钱【语篇解读】你是否乱花钱?如果是的话,列一个“不买”的清单会让你省钱。如何建立

    31、一个“不买”的清单呢?本文提供了几点建议。【难句分析】When youve saved enough and youre ready to start shopping again, establish spending rules that will control impulse buying (即兴购买)分析:这是一个复合句。When引导状语从句;主句是establish spending rules;that will control impulse buying是定语从句,先行词为rules。译文:当你省了足够的钱,再次准备开始购物时,(你一定要)建立一定的花钱规则来控制即兴购买(行

    32、为)。1答案与解析:D根据前一句中的“一个不买的清单是指你在一定时期不买的东西的清单”可知,D项“其目的是帮你省钱”承接上文,符合语境,故选D。2答案与解析:A本处选择段落主题句。根据本段所讲“理解了自身需要会帮你弄明白哪些东西应该被列到清单的顶端”可知,A项“知道自己的愿望”符合段落主题,故选A。3答案与解析:G本段讲述要了解你的花销。根据空前一句“但是如果你不确定自己的花费,你可能需要浏览一下你的银行结算单以弄清楚它”可知,G项“这么做会让你了解自己可能没意识到的习惯”承接上文,符合语境,故选G。4答案与解析:F本段讲的是“不要完全不买”,F项“你购买了不买清单上的东西也没事”与此内容相符

    33、,且与后一句“但是只有在确实有必要的时候(才行)”衔接自然,故选F。5答案与解析:B本处选择段落主题句。根据本段所讲“当你省了足够的钱,再次准备开始购物时,(你一定要)建立一定的花钱规则来控制即兴购买(行为)”可知,B项“有一些花钱准则”符合段落主题,故选B。.短文改错2019山东预测 Im writing to tell you that a great time we had at the Sour Grapes concert last weekend. Its great pity that you didnt come. The concert, which took place i

    34、n the football stadium for the three time, was so exciting and lasted for two and a half hours. There were about 80,000 peoples there. While we were waiting to get in, and the band arrived by car. Taking a close look for them made us feel so happily. Ill send you some photos taking by my classmate A

    35、lex. By the way, the Sour Grapes would give a big concert in the same place next month. Perhaps you can see him then.答案:Im writing to tell you tha a great time we had at the Sour Grapes concert last weekend. Its great pity that you didnt come. The concert, which took place in the football stadium fo

    36、r the thre time, was so exciting and lasted for two and a half hours. There were about 80,000 people there. While we were waiting to get in, the band arrived by car. Taking a close look fo them made us feel so happil. Ill send you some photos takin by my classmate Alex. By the way, the Sour Grapes w

    37、oul give a big concert in the same place next month. Perhaps you can see hi then.that改为what。考查宾语从句的连接词。本句是一个含有感叹句的复合句。此处是“whata/anadj.n.”的感叹句型,在句中作tell的宾语,故将that改为what。great前加a。考查冠词。Its a (great) pity that.表示“很遗憾”,为固定句型。three改为third。此处指的是第三次,要用序数词。peoples改为people。考查名词单复数。people作可数名词时表示“民族”;作“人们”讲时,属

    38、于集合名词,不能加s。删除and。考查连词。本句是含有While引导的时间状语从句的复合句,此时,主句和从句之间不能再出现连词。for改为at。考查介词。take/have a look at“看”,为固定短语。happily改为happy。考查形容词。feel在本句中是系动词,表示“感受到”,其后应接形容词作表语。taking改为taken。考查非谓语动词。photos与动词take之间为逻辑上的动宾关系,所以要用过去分词修饰photos。would改为will。考查时态。Sour Grapes将在下个月在同一地点举办演唱会,故要用一般将来时。him改为them。考查代词。根据上文中提到的them和乐队里不止一个成员的常识可知,这里应该用them。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语外研版新金典大一轮必修2精练:高考提能练(七) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390725.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1