2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:必修1 MODULE 3 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大一轮外研版复习配套练习:必修1MODULE 阅读理解专项练 WORD版含答案 2020 高考 英语 一轮 外研版 复习 配套 练习 必修 MODULE 阅读 理解 专项 WORD
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(二)高考题型规范练第6页必修1Module 3:阅读理解专项练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AArriving at London GatwickDistance from central London:28 miles/45 kmFor travel information call:+44 (0)870 000 24 68How to get to the city centreBy trainThe Gatwick Express goes from Gatwick Airport to
2、London Victoria train and underground station in central London.Trains go every 15 minutes and the journey to central London takes half an hour.First Class tickets cost 25 (single),48 (return).Express Class costs 17 (single),29 (return).Southern Trains services run four times an hour to Victoria wit
3、h a journey time of around 35 minutes.By taxiThere are taxis outside the airport day and night.The journey to central London takes 55-70 minutes.A London taxi takes up to 5 people.The average cost from the airport to central London is 75-100.By carGatwick Airport is 28 miles (45 km) south of London.
4、There are 4 car parks next to the airport and there are car rental (租赁) offices open from 8:00 to 18:00.The journey to London takes 60-75 minutes.All cars pay a special 8 charge to go into central London.By busNational Express and easyBus have services to central London.EasyBus services go every 20
5、minutes.The journey takes one hour and costs 2.There is one National Express bus an hour.The journey takes 90 minutes and costs 7.60.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了从Gatwick机场到伦敦市中心的四种交通方式。1.How should someone in a hurry travel to Victoria station?A.By train.B.By car.C.By taxi.D.By bus.答案A解析推理判断题。对比四种交通方式所需要的时间可知
6、,火车最快捷,而且火车直接抵达伦敦市中心的维多利亚站。因此,如果是着急去该地方的乘客,那么非常适合选择火车出行。2.What does traveling by taxi and car have in common?A.They cost the same.B.Theyre available at any time.C.They require a special 8 charge.D.They take a similar period of time.答案D解析细节理解题。根据By taxi部分中的“The journey to central London takes 55-70 m
7、inutes.”和By car部分中的“The journey to London takes 60-75 minutes.”可知,这两种交通方式的旅途时间差不多。3.Which of the following goes three times an hour?A.Gatwick Express.B.National Express.C.EasyBus.D.Southern Trains.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中的“EasyBus services go every 20 minutes.”可知答案。4.Where is the text probably taken from
8、?A.A short notice.B.A travel guide.C.A city introduction.D.A TV advertisement.答案B解析推理判断题。根据文中提供的从Gatwick机场到伦敦市中心的四种交通方式可知,该文可能出现在旅行指南上。BEric Davis got interested in firefighting when he was in the army.And while much of his job today is related to EMS (emergency medical services),his first love is f
9、ighting fires.“I enjoy the job and working with people.I enjoy firefighting,” he says.Davis studied in a firefighting school for about three months and took part in classroom work,physical exercise,and hands-on training such as fighting live fires in buildings filled with straw.Davis says the blindf
10、old (蒙眼的) training prepared him for real fires.“By the time we get to a fire,if its going pretty good, the whole house will be filled with smoke.And anytime you get near the fire,you wont be able to see at all.Zero visibility (能见性) is the same as darkness.The blindfold works.”Davis believes his most
11、 important duty is “making sure Im prepared for any situation I might come across.” To keep physically fit,he runs several times a week and works out.He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires.Sometimes this includes cutting holes in roofs,which helps allo
12、w smoke to pass out and improves visibility for firefighters inside the building.Firefighting means plenty of risks.Besides,Davis says,“You have to be willing to help any person you come across.” If someone is trapped,Davis or another firefighter will put himself at risk to get the person out.Davis
13、says he is not afraid when hes fighting a fire.He does whats needed.【语篇导读】本文是记叙文。文章主要介绍了一名消防员的故事。5.What does Davis say about firefighting?A.Its his main job.B.He likes it very much.C.He learned it in the army.D.Its unbelievably difficult.答案B解析细节理解题。根据第一段中的“his first love is fighting fires”和第二段中的“I e
14、njoy firefighting”可知,Davis非常喜欢消防员这个工作。6.Why were learners trained blindfold?A.To recreate a real fire situation.B.To experience how the blind feel.C.To prepare for firefighting at night.D.To protect their eyes from the smoke.答案A解析细节理解题。根据第四段中的“the blindfold training prepared him for real fires”和“any
15、time you get near the fire,you wont be able to see at all”可知,学员们进行蒙眼训练是为了模仿真实的火灾现场救援。7.What can we infer about Davis?A.He is very good at building work.B.He tries his best to be a good firefighter.C.He helps improve the working conditions.D.He is worried about the safety of firefighters.答案B解析推理判断题。根
16、据倒数第二段中的“To keep physically fit,he runs several times a week and works out.He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires.”可知,Davis积极锻炼身体并不断提高自己的工作技能,这一切都是为了能做好消防员这个工作。CA new study found that 21 percent of the United States greenhouse gas pollution could be re
17、moved through improved management of forest,grassland,agricultural,and coastal areas.Increased reforestation (the planting of trees) serves as the largest means to achieve greater carbon storage,equivalent(等量的) to removing the emissions of 65 million passenger cars.Other high-performing forest solut
18、ions include allowing longer periods between wood harvest to increase carbon storage;increasing controlled burns and strategic thinning in forests to reduce the risk of megafire(巨大火灾).“Planting trees and improving the health of existing forests will be a deciding factor in whether we are able to get
19、 ahead of the climate curve(曲线),” said Jad Daley,CEO of American Forests.“This breakthrough analysis clarifies the highest impact actions for keeping our forests as a growing carbon sink and the potential scale of climate benefit.”Grasslands are underappreciated for their carbon storage opportunity.
20、Grassland is being lost at a rate of over one million acres per year.When grassland is converted to cropland,about 28% of the carbon in the top meter of soil is released to the atmosphere.This trend could be changed by re-enrolling 13 million acres of marginal(边缘的) cropland in conservation programs
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390777.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
