2020版高考英语总复习Module3Music高考题型分组训练外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 复习 Module3Music 题型 分组 训练 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、Module 3 Music高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018合肥市第一次教学质量检测)Top Hotels in Sydney语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了悉尼的四家顶级宾馆的情况,包括地点、特色、房间设施。1Which hotel is nearest to the Sydney Opera House?AQT Sydney.BShangriLa Hotel,Sydney.CThe Tank Stream.DRydges Sydney Airport Hotel.解析细节理解题。由题干关键信息“nearest to the Syd
2、ney Opera House”定位至各宾馆的地理位置一栏;根据表格中ShangriLa Hotel, Sydney部分中地理位置介绍一栏的最后一句“Its only a 9minute walk to the Sydney Opera House and the Sydney Harbour Bridge”可知,ShangriLa Hotel, Sydney离悉尼歌剧院和悉尼海港大桥仅有9分钟的步行路程;根据The Tank Stream部分中地理位置一栏介绍的最后一句“Its not far from Sydney Opera House and Sydney Harbour Bridge
3、, about 20 minutes walk”可知,从The Tank Stream宾馆要步行20分钟才能到悉尼歌剧院;根据QT Sydney部分中地理位置介绍一栏的“Located in Sydney central business district, this hotel is about a 15minute walk to Sydney Opera House”可知,从QT Sydney宾馆要步行15分钟才能到悉尼歌剧院;本文没有介绍Rydges Sydney Airport Hotel到悉尼歌剧院的距离。据此可知,ShangriLa Hotel,Sydney离悉尼歌剧院最近,故B
4、项正确。答案B2What is special about Rydges Sydney Airport Hotel?AIt offers office service.BIt has a coffee maker in each room.CIt provides laundry service.DIt has the best restaurant in Sydney.解析细节理解题。由题干关键信息“special about Rydges Sydney Airport Hotel”定位至Rydges Sydney Airport Hotel部分中宾馆特色介绍中的“It also has a
5、 24hour business center, which provides busy travellers with anoffice away from the office”可知,它还有一个24小时(营业的)商业中心,为忙碌的旅行者提供一个“远离办公室的办公室”;据此可知,Rydges Sydney Airport Hotel的特色是为旅客提供办公服务,故A项正确。答案A3What can we learn about the hotels mentioned in the text?AThey have smoke areas.BThey have sporting faciliti
6、es.CThey have free parking lots.D. They charge the Internet users.解析推理判断题。根据ShangriLa Hotel, Sydney部分中的“It has two bars, two restaurants,a peaceful indoor pool, and a modern fitness center”、Rydges Sydney Airport Hotel部分中的“This smokefree hotel has a restaurant,a 24hour health club and a coffee shop”
7、、The Tank Stream部分中的“a gym and a coffee shop are available at this hotel”和QT Sydney部分中的“3 restaurants and a health club are available at this smokefree hotel”可知,这四个宾馆都有体育运动设施,故B项正确。答案BB(2018石家庄高中毕业班教学质量检测一)Irelands Achill Island has always been a popular European tourist destination. However, since
8、April in 2017, the small island of just 2,700 residents (居民) has gained worldwide fame thanks to the magical return of a beach that was washed away over three decades ago.The chain of events began in 1984 when residents of Dooagh, one of the settlements on the island, awoke to a surprising sight: th
9、eir beautiful sandy beach had been washed away by strong Atlantic storms. There were only rocks and rock pools left. For about 34 years, only small amounts of sand returned to the once unspoiled shores. The areas tourism industry slowly declined, and the handful of beachside hotels, pubs, and restau
10、rants gradually closed as well.Then around Easter in 2017, something magical happenedan unusual tenday tide blanketed the barren 300meter long rock beach with hundreds of tons of soft golden sand. Scientists suspect that the sand had been gathering offshore for months and was transported to the beac
11、h by the high winds and powerful waves.The locals are delighted to have their beach back, especially as it is attracting thousands of visitors wishing to witness the power of nature, with their own eyes. However, Sean Molloy, manager of Achill Tourism, cautions against going into the cold waters jus
12、t yet, saying, “Because of the sand coming in, we dont know how safe the beach is now because currents (水流) could be changed and itll take a little bit of time.” He instead recommends visitors enjoy the soft sand and leave the swimming to the dolphins that frequent the area.Interestingly, this is no
13、t the first time Dooagh Beach has pulled a disappearing and reappearing act. It disappeared in the 1890s, for over 30 years, before returning in 1927. However, the locals are optimistic that this time around, the beautiful sand is here to stay.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了爱尔兰Achill岛消失的海滩时隔三十多年再次出现的事件。4What ha
14、s brought Achill Island worldwide attention recently?AAn unusual storm.BThe decrease in the number of residents.CThe return of its beach.DThe building of a new tourist destination.解析细节理解题。根据第一段中的“However, since April in 2017, the small island of just 2,700 residents (居民) has gained worldwide fame th
15、anks to the magical return of a beach that was washed away over three decades ago”可知,消失了三十多年的海滩的回归使得Achill岛引起了全世界的关注。答案C5What happened to Dooagh in the past three decades?ATourism went down gradually.BRestaurants developed slowly.CStorms attacked frequently.DRock pools disappeared completely.解析细节理解题
16、。根据第二段中的“The areas tourism industry slowly declined, and the handful of beachside hotels, pubs, and restaurants gradually closed as well”可知,随着海滩的消失,在过去三十多年里Dooagh地区的旅游业逐渐衰落。答案A6What does the underlined word “barren” in Paragraph 3 probably mean?ANoisy. BSoft.CBare. DGolden.解析词义猜测题。根据画线词所在句中的“tenday
17、tide blanketed the barren 300meter long rock beach with hundreds of tons of soft golden sand”可知,由于潮水的力量,300米长的岩石海滩被松软的金沙覆盖了。画线词修饰岩石海滩,结合文章内容可知,海滩消失之后,三十多年来岩石海滩表面什么都没有,所以画线词与bare同义,意为“空的,荒芜的”。答案C7What should tourists avoid according to Sean Molloy?ASpoiling the shores.BGetting into the rock pools.CPl
18、aying with dolphins.DSwimming near the beach.解析推理判断题。根据第四段中的“He instead recommends visitors enjoy the soft sand and leave the swimming to the dolphins that frequent the area”可知,Sean Molloy建议游客享受松软的沙子,把游泳让给海豚,即他建议游客不要在海滩附近游泳。答案DC(2018安徽知名示范高中高三联合质量检测)“BANG!” the door caused a reverberation(回声). It wa
19、s just standing there, with Father standing on one side, and me on the other side.We were both in great anger. “Never set foot in this house again!” Father stormed. With tears welling up in my eyes, I rushed out and ran along the street. I wandered aimlessly.A young father who held a child in his ar
20、ms walked past me. I felt as if I had seen my childhood from another space: happy and carefree.But now . I dont know whether it is because I have grown up or because Father is getting old. We differ in our ways of thinking. It feels like there is an iron door between us.My heart was frozen on this h
21、ot summer night. As I walked on, there were fewer and fewer people on the streets, until I had only the street lights to keep me company. When I finally reached the highrise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on.I thought to myself: “Is Father waiting for me, or is he s
22、till angry with me?”In fact, it was nothing. Perhaps, Father was throwing away some of his old stamps. Perhaps he thought they were useless. I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.All the lights were off except Fathers.Father was always like this. Maybe he didnt know how
23、to express himself. After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret.This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.The light was still on. With the key in my hand, I was as nervous as I had neve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391052.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
