2020版高考英语总复习Unit5Firstaid高考题型分组训练新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 复习 Unit5Firstaid 题型 分组 训练 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 First aid高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解AMeet Liam Mills, the first aid specialist who provides lifesaving support at festivals and events, and hes just 16 years old.A bit young to be a first aider, arent you?You might think that, but in fact Ive been doing this for almost a year now. I
2、 already have a huge amount of valuable experience.Why did you join the British Red Cross?Ive always been interested in first aid, so when I saw some Red Cross volunteers at a local event I went over for a quick talk. After hearing what they had to say, I jumped_at the chance of joining.Whats the bi
3、g attraction?As soon as youve treated an injured man, you will never look back. Ive treated many types of injury now, from cut fingers to even heart disease cases. Its endlessly challenging and interesting.What have you learned?Im now a skilled volunteer, which means I have additional qualifications
4、 (资历) on top of my standard first aid certificate(证书). For example, Im qualified to use Entonox (laughing gas) for pain management. First aid with the Red Cross is a whole lot more than just cleaning and dressing wounds.Any standout memories?Once, my colleague and I attended a call. As we approached
5、 the scene, all I could see was someone lying perfectly still on the floor. When you realise that someone is helpless and completely depending on you to do the right thing, you feel this sudden rush of responsibility. But fortunately, our training means we have the confidence and knowledge to deal w
6、ith such situations.Best thing about being an event first aider?You get to help people, while also enjoying the chance of going to lots of great events. It really is a winwin situation.语篇解读:本文是一则访谈。文章是对急救小专家Liam Mills的采访。1We learn from the text that Liam Mills _.Ais a first aid trainerBworks in a lo
7、cal hospitalCis the best first aider in the Red CrossDhelps save lives at festivals and events解析细节理解题。由第一段中的“Liam Mills. provides lifesaving support at festivals and events”可知,Liam Mills在节日和活动时提供救生支援。答案D2The underlined phrase “jumped at” can be replaced by “_”Amissed Bwaited forCtook Dturned down解析词
8、义猜测题。由画线处上文中的问题“Why did you join the British Red Cross?”可知,Liam Mills抓住机会加入了英国红十字会,由此推断,jumped at the chance意为“抓住机会”。答案C3What does Liam Mills think of first aid?ABoring. BDangerous.CEasy. DAttractive.解析推理判断题。由“Whats the big attraction?”回答部分中的“Its endlessly challenging and interesting.”可知,Liam Mills觉
9、得急救工作是很有吸引力的。答案DBFirst aid is emergency care for a victim of sudden illness or injury until more skillful medical treatment is available. It may save a life. In many emergencies, first aid may prevent a victims condition from turning worse and provide relief from pain. First aid must be administered
10、 as quickly as possible. In the case of the critically injured, a few minutes can make a difference.Firstaid measures depend upon the victims needs and the providers level of knowledge and skill. Knowing what not to do in an emergency is as important as knowing what to do. Improperly moving a person
11、 with a neck injury, for example, can lead to permanent spinal(脊柱的) injury and paralysis(瘫痪)Despite the variety of injuries, several principles of first aid can apply to all emergencies. The first step is to call for professional medical help. The victim, if conscious, should be reassured that medic
12、al aid has been requested, and asked for permission to provide any first aid. Next, assess the scene, asking people around or the injured persons family or friends about details of the injury or illness, any care that may have already been given, and preexisting conditions such as diabetes(糖尿病) or h
13、eart trouble. The victim should be checked for a medical card that describes special medical conditions. Unless the accident scene becomes unsafe or the victim may suffer further injury, do not move the victim.First aid requires rapid assessment of victims to determine whether lifethreatening condit
14、ions exist. One method for evaluating a victims condition is known as the acronym(首字母缩略词) ABC, which stands for:AAirway: Is it open and clear?BBreathing: Is the person breathing? Look, listen and feel for breathing.CCirculation: Is there a pulse? Is the person bleeding externally? Check skin color a
15、nd temperature for additional indications of circulation problems.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲的是急救的重要性以及如何实施急救。4First aid may bring about all the following results EXCEPT _.Asaving a victims lifeBpreventing a victims condition from getting worseCrelieving a victim from painDhelping a person avoid sudden illn
16、ess or injury解析细节理解题。根据第一段中的“It may save. provide relief from pain.”可知A、B、C三项的内容均为急救的作用。再根据对急救的描述可知,急救不能避免突发的疾病或伤害。答案D5Before we offer first aid to a victim, it is very important for us to _.Amake sure what to do and what not to doBrefer to all kinds of handbooks on first aidCremove the medical card
17、 he/she may takeDtake him/her to a hospital at once解析细节理解题。根据第二段中的“Knowing what not to do. knowing what to do.”可知A项正确。答案A6When giving first aid to a victim, you should first of all _.Aremove him/her from the accident sceneBturn him/her overCcall for professional medical helpDexamine him/her carefull
18、y解析细节理解题。根据第三段的第二句话“The first step is to call for professional medical help.”可知,首先是寻找专业的医疗帮助,故选C。答案C7You may assess a victims condition by all the following EXCEPT _.Achecking whether there is a pulseBlooking, listening and feeling for breathingCmeasuring his/her blood pressureDexamining whether the
19、 airway is open and clear解析细节理解题。根据文章最后一段的内容可知A、B、D三项均表述正确,而C项没有提及,故应选C。答案CC(2018贵州省普通高等学校考试)A record of 6.15 million trips was made by Chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday Spring Festival holiday, which ended on Thursday, according to the China National Tourism Adm
20、inistration. That is an increase of 7 percent compared with 2016s Spring Festival. About 374,000 trips were organized by travel agencies, a 2.5 percent increase.The administration also reported growth from individual and highend(高端的) travelers and said that in addition to top and coastal cities, inl
21、and citiessuch as those in the Guangxi Zhuang Autonomous Regionbecame important source markets. With many Chinese now traveling abroad for Spring Festival, their choice of destinations has expanded along with their growing interest in foreign cultures and services.“Chinese tourists are increasingly
22、willing to experience local cultures and services,including staying in private homes, appreciating plants and watching monkeys in hot springs,” Li Xuejing, the agencys marketing manager, said.A Chinese tourist surnamed Guo, who was vacationing on an island in the Philippines, said:“I now pay more at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391139.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
新教材2020-2021学年语文部编版必修下册课件:12 祝福 .ppt
