2020版高考英语新精准大一轮江苏专用版练习:必修4 UNIT 1 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新精准大一轮江苏专用版练习:必修4 UNIT 1知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2020 高考 英语
- 资源描述:
-
1、A卷 单项填空1One important aim of our school is to prepare us for the future _ we can face all the challenges with confidence.Ain thatBeven ifCso that Das ifC解析:考查状语从句。 句意:我们学校的一个重要目的就是让我们为未来做好准备, 以便我们能够满怀信心地面对所有挑战。 根据句意可知, 这里用so that 引导目的状语从句, 表示 “以便”。 2A baby born with the virus that causes AIDS appear
2、s _, scientists announced on Sunday, describing it is only the worlds second reported cure.Acured Bbeing curedCto be cured Dto have been curedD解析:考查非谓语动词。 句意: 科学家们星期天宣布: 一个生来就携带艾滋病病毒的婴儿似乎被治愈了, 这是世界上已报道的第二例。 appear to do sth.是固定句式, 根据句意可知, 这个孩子似乎 “已经被治愈了”, A baby与cure之间是动宾关系并且动作已经完成, 所以选D项。 3Those wo
3、rkers told the reporters that though they were doing dirty and tiring work, they still wanted to work with _Aprivilege BbenefitCdignity DevidenceC解析:考查名词辨析。 句意:那些工人们告诉记者虽然他们干的是脏活累活, 但他们仍然希望能有尊严地工作。 选择dignity “尊严” 符合句意。 privilege “特权”; benefit “利益, 好处”; evidence “证据”。4They have decided to show the ch
4、ildren around the small town because the brightly colored houses there _children.Aappeal to Bappeal forCcater to Dcater forA解析:appeal to (sb.) “吸引某人”; appeal for “呼吁”; cater to “迎合; 投合(口味、 爱好)”; cater for “满足的要求”。 根据句意以及空格后的children可判断答案应为A项。5The most important thing to do when _an emergency is _cal
5、m.Adealing with; stay Bdealt with; to stayCdeal with; to stay Ddealt with; stayA解析:根据后面的an emergency可判断第一空应用dealing with表主动; 当主语部分含有实意动词do, 后面的不定式作表语时可以省略to。6Due to cultural differences, most artists find it hard to_ Chinese crosstalk to westerners.Aget across Btake overCcome across Dcome overA解析:句意
6、:由于文化差异, 大部分艺术家发现很难把中国的相声传达给西方人。 get across “将传达给某人; 讲清楚”; take over “接管”; come across “偶然发现”; come over “拜访; 突然感到”。 根据句意可知答案为A项。 7(2019盐城中学高三综合测试)Diplomatic communication is ongoing between Beijing and Tokyo_at avoiding a major conflict_the islands, said Shen Shishun, an expert on AsiaPacific studi
7、es at Haikou College of Economics.Aaimed; regarding Baiming; consideringCmeant; concerning Daiming; givenA解析:第一空aimed at. “旨在” 作状语; 第二空regardingconcerning介词 “关于”, 作定语修饰conflict。 8More and more students are_reading in our school.Abenefiting from Bcomparing to Cgiving off Dsetting outA解析:句意:在我校, 越来越多的
8、学生正从阅读中受益。 benefit from “从中受益”。 9Smith was overweight, so the doctor urged that not only_have less fat and meat, but also he_Ashould he; take exerciseBought he; take exerciseChe should; takes exerciseDhe ought; takes exerciseA解析:urge后跟宾语从句时, 从句的谓语动词用(should) do。 句意:史密斯太胖, 因此医生敦促他不仅要少食脂肪和肉, 而且要进行锻炼。
9、10I recommend that the planning_until all the materials have been supplied.Ais not started Bwill not be startedCnot be started Dis not to be startedC解析:句意:我建议当所有的材料都准备好以后再开始实施那个计划。 recommend后面的从句谓语动词要用 “should动词原形”, should可以省略, 故选C。 11What about the person? Seldom in all my life_such a_ person.AI me
10、t; determiningBI have met; determiningCdid I meet; determinedDhave I met; determinedD解析:seldom是否定副词, 位于句首时句子用部分倒装, 因此排除A、 B两项; 根据句意可知第一个空表示到现在为止的动作, 因此用现在完成时; determined是形容词, 意为“意志坚定的”。12Nine in ten parents said there were significant differences in their approach to educating their children compare
11、d with _ of their parents.Athose BoneCboth DthatD解析:考查代词的用法。 句意:十分之九的父母说, 他们教育孩子的方法与自己父母的方法大不相同。 approach此处是特指, 为单数, 故为that代替。 one为同类泛指。 13(2019江苏四市调研)Look, _beautiful flowers_the girl carrying that she becomes the focus in the room.Asuch; is Bso; areChow; is Dwhat; areA解析:句意:看, 那个女孩正拿着如此漂亮的花以至于她变成了
12、房间里的焦点。 根据句型such形容词名词复数/不可数名词助动词主语that.,可知选A。 14(2019淮安中学期中)If you go to the souvenir shops in places of interest, sometimes you cant help _ into buying something fake.Ato persuade BpersuadingCbe persuaded Dbeing persuadedD解析:考查固定结构。 cant help doing sth. “忍不住做某事”, 且you和persuade是动宾关系, 所以选D。 句意:如果你去风景
13、区的纪念品商店, 有时你忍不住被说服买一些假货。15_ by the advances in technology, many farmers have set up wind farms on their land.ABeing encouraged BEncouragingCEncouraged DHaving encouragedC解析:考查非谓语动词。 句意:受科技进步的激励, 很多农民在他们的土地上建了风力发电场。 C项是过去分词表被动、 完成, 作原因状语, 符合题意; A项是现在分词的被动式, 表示被动和正在进行; B项是现在分词, 表主动和正在进行; D项是现在分词的完成时,
14、表主动且发生在谓语动词的动作之前。 阅读理解Joseph Goldberger was a doctor for the United States Public Health Service and he was an advocate for scientific and social recognition of the links between poverty and disease. In 1914, Goldberger was asked by US. Surgeon General Rupert Blue to study a skin disease that was ki
15、lling thousands of people in the South. The disease was pellagra(糙皮病)Goldberger traveled to the state of Mississippi where many people suffered from pellagra. He studied the victims and their families. Most of the people lived a hard life. The doctor came to believe that the disease didnt pass on fr
16、om one to another, but was instead related to food. He received permission from the state governor to test this idea at a prison. Prisoners were offered pardons if they took part. One group of prisoners received their usual foods, mostly corn products. A second group ate meat, fresh vegetables and d
17、rank milk. Members of the first group developed pellagra. The second group did not.But some medical researchers refused to accept Goldbergers idea. For the South, pellagra was more than simply a medical problem. There were other things, including Southern pride.So Goldberger had himself injected(注射)
18、 with blood from a person with pellagra. He also took liquid from the nose and throat of a pellagra patient and put them into his own nose and throat. He even swallowed pills that contained skin from pellagra patients. An assistant also took part in the experiments. So did Goldbergers wife. None of
19、them got sick.Joseph Goldberger died of cancer in 1929. He was fiftyfive years old. Several years later, researchers discovered the exact cause of pellagra:a lack of vitamin B3 known as niacin.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了美国医生Joseph Goldberger研究糙皮病的患病原因的过程。Joseph Goldberger医生的认真、牺牲精神令人感动。1Who were easy targe
20、ts of pellagra according to Goldberger?APeople in America.BPeople put into prison.CPeople having a poor diet.DPeople touching pellagra patients.C解析:细节理解题。根据第二段中的“Most of the people lived a hard life.the disease didnt pass on from one to another, but was instead related to food.”,再结合Goldberger在监狱进行的实
21、验的内容可知,在Joseph Goldberger看来,糙皮病和食物有关,而且患者大多生活条件差;再结合实验中提到的主要吃玉米制品的犯人最后患上了该病可知,不良的饮食容易导致人们患糙皮病。2What did Goldberger want to prove by the experiments mentioned in Paragraph 4?APellagra wasnt so terrible.BPellagra didnt spread.CPellagra could be cured.DPellagra wasnt a medical problem.B解析:推理判断题。根据第二段中提
22、到的Goldberger认为糙皮病不是传染病以及第四段中提到的他为了证明自己的观点而进行的实验的内容(将患糙皮病的人的血液注射到自己的体内、将糙皮病病人的鼻腔和口腔中的液体放入自己的鼻腔和口腔以及吞咽含有糙皮病病人的皮肤组织的药丸)和结果(他没患病)可推知,Goldberger进行实验是为了证明糙皮病不传染。3Which words can be used to describe Goldberger?ADevoted and determined.BSelfless and friendly.CPatient and expert.DStubborn and enthusiastic.A解析
23、:推理判断题。文中提到的Goldberger在监狱及在他自己身上做实验的内容表明他全心全意地投入到对糙皮病的研究中,有奉献精神;尽管一些人不认可Goldberger的观点,但他仍坚持自己的看法并坚决地去证明自己的观点是正确的,这体现出他意志坚定。故选A。 任务型阅读Everything we do in life involves risk. In our professional lives, trying to avoid risk is itself a risk: work too cautiously,and we risk missing the chance to grow an
24、d shine, and our careers may suffer for it.We cannot avoid risk yet we often avoid thinking about it. That is a shame, because if we think strategically about risk, we can use it to increase our chances of coming through difficult situations with our goals intact. Rather than pretending risk doesnt
25、exist, why not learn to manage it to our own benefit?The first step: Acknowledge the risks your projects face. Start by writing a list of the things that can go wrong. That may sound gloomy, but its essential. Your list need not be very thorough, and probably never can be. But try to identify common
26、 riskslike the departure of a key colleague for a new job or the failure of a new technique upon which your project depends. The types of risks you identify will depend on the specifics of your work.Once you have a list of risks, evaluate each one on two scales:Likelihood. Force yourself to honestly
27、 assess how likely each risk is.Impact. Then think about how much damage could occur under each situation.Now its time to draft a second, moredetailed list. Go back through your initial list and consider how you might make each potential negative outcome less likely to occur, and also how you might
28、minimize the damage to your project if one does happen. In projectmanagement term, this step is known as risk mitigation. The mitigation is something that makes a risk less likely to spoil your overall goal.Once you have drafted your list of mitigation, the final step is to go down that list and thi
29、nk about which ones are “worth it”. Look at all the information youve gathered about your risks and mitigation, and make a call about what it makes sense to do. You probably have more intuition in this area than you realize, because most of us instinctively do riskmitigation calculations in the nonw
30、ork areas of our lives. For instance, every time you decide whether or not to buy a guarantee on a new electronic toy, youre doing this calculation in your head.You have probably been intuitively doing some sort of risk analysis in your work life, too.Moving to a more explicit analysis(but one that
31、is more qualitative than quantitativeunless you like to play with numbers) can encourage you to acknowledge when youre making overly optimistic assumptions. And this gives you a better chance to make plans that will withstand the failure of at least a couple of those assumptions.Bringing your risk a
32、nalysis out from the field of intuition can also help you overcome a tendency to overly ignore risk. It is easier to go ahead and take a big risk when you know that you have mitigation in place and a backup plan if things go wrong.Thinking about risk can be a big scare, but really, ignoring risk is
33、the riskiest behavior of all.Dont Avoid RiskManage ItPassage outlineSupporting detailsIntroductionRisk is 1._ whatever we do.Risk is beneficial to us if we cope with it in a 2._ way.Steps to manage riskAdmit the risks and make a list of3._ errors. While evaluating them, make4._ for likelihood and im
34、pact.Consider how to avoid the negative outcome to the greatest 5._ and prevent your project from being 6._ should it happen. Take advantage of your intuition to decide which risks 7._ your effort by analyzing all the available information.8._ ofrisk analysisThe 9._ are that you will make more reali
35、stic assumptions. Meanwhile, a backup plan will be made for you to 10._ up to failure.【解题导语】风险无处不在,而对待风险的态度以及如何处理好风险对我们至关重要。1unavoidable/inevitable解析:信息转换题。根据第一段第一句 “Everything we do in life involves risk.” 可知,我们生活中做的每一件事情都包含风险,即风险是无法避免的。2.strategic/strategical解析:信息转换题。根据第二段第二句中的“if we think strateg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391398.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
英语:MODULE 3 THE VIOLENCE OF NATURE课件(外研版必修3).ppt
