2020版高考英语新精准大一轮江苏专用版练习:必修5 UNIT 3 知能演练轻松闯关 WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新精准大一轮江苏专用版练习:必修5 UNIT 3知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 精准 一轮 江苏 专用版 练习 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD
- 资源描述:
-
1、A卷 单项填空1Brian had been ill for a long time and _ he was behind in his work.AnormallyBconstantlyCconsequently DoccasionallyC解析:句意:Brian病了很长时间, 因此他的工作落后了。 normally“通常地, 正常地”; constantly“不断地, 时常地”; consequently“因此, 所以”; occasionally“偶尔, 间或” 。 根据句意可知, C项正确。 2I would appreciate it if you could_ my mistak
2、es in the composition.Apoint out Bpoint toCpoint at Dpoint upA解析:point out“指出”; point to“提到(重要的事或理由), 指向”; point at“指着”; point up“强调, 明确显示”。 由句意可知A项正确。 3When you talk about a persons _, you are referring to the country, race, or social class of their parents or ancestors.Aorigin BnationalityCgenerat
3、ion DrelationA解析:句意:当你谈论一个人的出身时, 往往指的是他父母或祖先所在的国家、种族或社会阶层。 A项意为“出身”; B项意为“国籍”; C项意为“一代”; D项意为“关系” 。 故A项正确。 4Sorry, I didnt do it_. I only _to help you.Aintention; had intendedBby intention; had intendedCwith intention; intendedDwith intention; intendB解析:句意:对不起, 我不是故意那样做的, 我原本只是打算帮助你的。 by intention“故
4、意地”; had intended to do“原打算做” 。 5My bicycle is not as _ as it used to be, for the chain often locks on my way to school.Aflexible BsensitiveCadmirable DreliableD解析:句意:我的自行车没有以前那么靠得住了, 因为在上学途中车链经常卡住。 A项意为“灵活的, 柔韧的”; B项意为“灵敏的;易被惹恼的”; C项意为“令人赞赏的”; D项意为“可依靠的, 可信赖的”。 根据句意可知D项正确。 6But others oppose the id
5、ea _ the belief that the construction work may cause air pollution.Abase on Bbasing onCbased on Dbases onC解析:based on是过去分词短语作定语, 它和被修饰的名词idea是被动关系。 7Its unwise of you not to_his suggestions, for he is an authority in this field.Aadapt BadoreCadopt DadvanceC解析:句意:你不采纳他的建议是不明智的,因为他是这一领域里的权威。 adapt“适应;
6、 改编”; adore“喜欢”; adopt“采纳; 收养”; advance“前进; 增长” 。 8_ by a flea, the baby kept on scratching the bite, _ the bites infected.ABitten; to make BTo bite; to makeCBiting; making DBitten; makingD解析:bitten是过去分词作原因状语, 和句子的主语the baby是被动关系, making是现在分词作结果状语。 9(2019盐城中学高三综合测试)As young people, we should always
7、take the lead_ the call of the government.Ain response to Bin relation toCin regard to Din addition toA解析:句意:作为年轻人我们应该带头响应政府号召。in response to “响应; 回答”。 10Most workers have heard the news that their products, with excellent quality and delicate skill, are enjoying growing _ among the customers abroad
8、.Afavor BdignityCresponse DprofitA解析:句意:很多工人已经听说了这个消息, 即他们的产品由于质量好、做工精致, 赢得了越来越多的国外客户的青睐。 favor“偏爱, 支持”, 符合句意。 dignity“尊贵, 高尚”; response“反应, 答复”; profit“利润” 。11(2019南通质检)Mr.Priestly has just accepted our offer over the phone.Good, but you must ask him to _ it in writing.Aconsume BconfirmCconsult Dco
9、nductB解析:句意:Priestly先生刚在电话里接受了我们的请求。 好, 但你应该请他以书面的形式确定下来。 confirm“确认, 确定” 。 12(2019江苏如东中学检测)_ a distinctive scenic spot worth _, Yangzhou, a friendly city, appeals to visitors from all over the world.AConsidered; visitedBConsidered; visiting CConsidering; visitingDConsidering; being visitedB解析:consi
10、der和主语Yangzhou之间是动宾关系, 因此用过去分词形式; worth doing sth.表示“值得做某事”, 故选B。 13(2019南京、盐城模拟) He abandoned teaching_ a career as a musician.Ain favor of Bin terms ofCwith regard to Dwith reference toA解析:句意:为了他的音乐事业, 他放弃了教学。 in favor of “有利于, 支持, 赞成”; in terms of “根据, 依而言”; with regard to “关于, 说起”; with referenc
11、e to “提及, 参考”。 故判断选A。 14When you are lost, there is nothing _than to stay where you are, waiting for help.Amore BbetterCworse DratherB解析:句意:当你迷路的时候, 最好的方式就是待在原处不动, 等待援助。 There is nothing better than to do sth.是固定句式, 意为“最好做某事; 没有比再好了”,否定词比较级表示最高级含义。 15Though animals dont have languages as human being
12、s, they have their own special ways to _ their feelings to each other.Adistribute BspreadCtransform DconveyD解析:句意:虽然动物不像人类一样有语言, 但它们有自己独特的方式来彼此表达情感。 distribute“分发”; spread“展开, 传播”; transform“使改变, 使转化”; convey“传送, 表达” 。 根据句意可知应选D。 阅读理解AJohannes Vermeer is such a quiet and introspective(内省的) artist th
13、at it took hundreds of years for anyone to notice he was a genius.A major Vermeer exhibition opens this month at the Louvre in Paris, whose permanent collection includes his great painting of a woman absorbed in close, visually demanding work, The Lacemaker (about 16691670). Like other paintings by
14、Vermeer, this image represents modern culture.So attracted are todays art lovers by Vermeer that it was thought shocking when a recent survey found that 82% of Americans cant name who painted Girl with a Pearl Earring. Well, maybe they dont go to the movies much.It is not true to say he was forgotte
15、nthat would suggest he was famous in his lifetime. He was not. Vermeer was one more painter among the many who worked for money in the Dutch Republic in the 17th century. He was not a star like Rembrandt. He obviously took himself and his art seriously. His selfreferential painting The Art of Painti
16、ng proves that. Even though he worked all his life in Delft, he painted only 35 known works and left his family poor when he died in 1675 at the age of 43.It is fitting that Paris is celebrating Vermeer, because it was the French avantgarde(先锋派) in the 19th century who saved him from being completel
17、y forgotten. Compare his painting Woman in Blue Reading a Letter or The Little Street with Edouard Manets A Bar at the FoliesBergre(1882)or Camille Pissarros The Boulevard Montmartre at Night (1897) and it is easy to see why the art of Vermeer found its natural audience in Parisian Bohemia.All these
18、 artists are likely to have known about and admired Vermeer due to the efforts of the critic ThorBrger, a veteran of the 1848 Revolution.Vermeers rediscovery is part of the history of modern French art. Vermeer is not only a great artist. He is a great modern artist.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了著名画家Johannes
19、Vermeer的生平和他的艺术特点。1How many paintings produced by Vermeer are mentioned in the text?AFour.BFive.CSix. DSeven.B解析:细节理解题。通读全文可知,本文共提及Vermeer的五幅画作,包括第二段提及的The Lacemaker、第三段提及的Girl with a Pearl Earring、第四段提及的The Art of Painting、第五段提及的Woman in Blue Reading a Letter和The Little Street,故B项正确。2What can we kn
20、ow about Vermeer from Paragraph 4?AHe was wellknown when he was alive.BHe gained a good fortune for his family.CHe didnt witness the popularity of his works.DHe considered painting as a way to have fun.C解析:推理判断题。根据第四段最后一句可知,尽管他终身在代尔夫特工作,但是直到他在43岁去世时仅留下了35件被人们所知的作品,他是在贫困中离世的;结合第一段可知,人们在数百年后才发现他的艺术价值;
21、据此可以判断,他没能看到他的作品受欢迎,故C项正确。3Who made a great contribution to introducing Vermeer to other artists?ARembrandt. BHis family.CAmerican art lovers. DThorBrger.D解析:细节理解题。根据第六段可知,由于评论家ThorBrger的努力,Vermeer才被这些艺术家认可,故D项正确。4Which of the following can be the best title for the text?ARediscovery of VermeerBAnec
22、dotes About VermeerCGreat Modern French ArtDThe Tough Way to Success in ArtA解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了画家Johannes Vermeer的生平和他的艺术特点。Johannes Vermeer 在世时,画作并不为人所知,在贫困中死去;数百年后人们才发现他是艺术天才。故A项最适合作本文的标题。BI have been in Limoges for a month now. Since living here, I have tried to integrate(融入) into the local c
23、ommunity and one way I have found to do this is by following the local rugby team.I decided to look for information on the local rugby team after the tourism office could not help me. I searched for the club office online and decided to look into it. The following day I went back to the club after s
24、peaking with them and decided to get a season ticket for the rest of my stay here. I will now be going to each home game as well as travelling to the away games with the team and the fans. I am sure that it is going to be a great experience during my time abroad here. I will also be travelling throu
25、gh various regions of France so I will be visiting new places throughout the season. There is another team in a town called Brive not so far away which plays in the top league in France, but I decided to stay local. I may go and see them with other assistants if possible during our stay.I witnessed
26、a friendly match on Saturday. The match finished 7012. After the match, both teams went to the clubhouse to see the Rugby World Cup semifinal between New Zealand and Australia. Both teams respected each other,which is something you dont always see in other sports. I spoke to the president of the clu
27、b after the game and he told me, “This is a family club.” Hopefully this year will be a good year in Limoges.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在法国的Limoges工作期间,为了适应并融入当地人的生活而密切关注当地的橄榄球队,空闲的时候就去观看比赛。5How did the writer try to integrate into Limoges community?ABy taking part in the local rugby team.BBy watching the rug
28、by matches in Limoges.CBy playing often with the people in Limoges.DBy paying close attention to the local rugby team.D解析:细节理解题。根据第一段第二句中的“I have tried to integrate(融入) into the local community and one way I have found to do this is by following the local rugby team”可知,作者通过密切关注当地的橄榄球队来尽力融入社区。故选D。6Th
29、e underlined word “it” in the second paragraph refers to “_”Athe club officeBthe local rugby teamCthe tourism office Dthe local communityB解析:代词指代题。根据第二段的第一句“I decided to look for information on the local rugby team after the tourism office could not help me.”可知,当地旅游局不能帮助作者,作者决定自己去寻找有关当地橄榄球队的信息。故此处的i
30、t指代“the local rugby team”,故选B。7Why did the two teams go to the clubhouse after the match?ATo show respect to each other.BTo watch the Rugby World Cup semifinal.CTo clean the club together.DTo exchange experience with each other.B解析:细节理解题。根据第三段的第三句“After the match, both teams went to the clubhouse to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391403.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
