2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三 阅读理解专题强化训练20 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题三阅读理解专题强化训练20 WORD版含答案 2020 高考 英语 新课 二轮 专题 辅导 攻略 阅读 理解 强化 训练 20 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、专题强化训练(二十).阅读理解A(2019哈尔滨师范大学附中期中)Several years ago, Masaru Ibuka, chairman of Sony, was at a company planning a meeting. Suddenly he had a brilliant idea. He stopped the meeting and asked everyone present what would happen if Sony removed the recording function and speaker and sold headphones with a
2、 tape player instead. Almost everyone thought he was crazy. Still, Ibuka kept thinking about his idea and worked at improving it. The result, of course, turned out to be the wildly successful Sony Walkman.Good ideas often start with a seemingly silly question. Bill Bowerman was making breakfast one
3、day. As he stood there making waffles(华夫饼干) for his son, he wondered what would happen if he poured rubber into his waffle iron. Later ,he tried it and the result looked something like the bottom of most sports shoes we see today. Still, when he took this idea to several existing shoe companies, he
4、was laughed at. In fact, every single company turned him down. Though rather discouraged, Bowerman insisted and went on to form his own company, making NIKE athletic shoes.Sometimes good ideas grow out of frustration .When Fred Smith was a student at Yale University, he had some paperwork that he ne
5、eded to have delivered across the country the next day. Smith was amazed to find out that overnight delivery was impossible. He sat for a long while, lost in thought. Why couldnt there be a reliable overnight mail delivery service? He decided to design one. Smith did just that and turned his design
6、into a class project. His business professor gave him only a C for his efforts. However, Smith was not through. He improved the idea in that class project and finally turned it into one of the first and most successful overnight mail service in the world FedEx.We know that each of these ideas led to
7、 a very successful product or service that has changed the way many of us live. The best questions are usually openended and are often silly. Children arent afraid to ask such questions, but adults frequently are. Think how different the world might be if people never asked“silly”questions!语篇解读:本文是一
8、篇议论文。文章通过三个人的例子来论述“疯狂的想法有时有助于伟大的发明。”1Which of the following is TRUE according to the passage?ASony Walkman achieved great success with its recording function and speaker.BBill Bowerman was experimenting with rubber for large shoe companies.CShoe companies rejected Bill Bowerman as they failed to see
9、 the potential of Nike.DFred Smith got the idea of an overnight mail service from his own experience.解析推理判断题。根据第三段中Smith was amazed to find out that overnight delivery was impossible. He sat for a long while, lost in thought. Why couldnt there be a reliable overnight mail delivery service?可知,弗雷德史密斯从
10、他自己的经历中得到了夜间邮递服务的主意。故选D。答案D2What do the three persons mentioned in the passage have in common?AThey were all determined about carrying out their ideas.BThey were good at answering other peoples silly questions.CThey started their own company after discussing with others.DThey had a very clear plan f
11、or their new ideas at the very start.解析推理判断题。根据第一段中Still, Ibuka kept thinking about his idea and worked at improving it. The result, of course, turned out to be the wildly successful Sony Walkman,第二段中Though rather discouraged, Bowerman insisted and went on to form his own company, making NIKE athlet
12、ic shoes.和第三段中He improved the idea in that class project and finally turned it into one of the first and most successful overnight mail service in the world FedEx.可推知,文章中提到的三个人的共同点是“他们都下定决心要实现他们的想法。”故选A。答案A3We can conclude from the passage that _.Aasking others for their silly questions leads to inv
13、entionsBlots of creative ideas usually end up as“silly”questionsCadults usually ask more silly questions than childrenDcrazy ideas sometimes contribute to great inventions解析推理判断题。根据最后一段第一句We know that each of these ideas led to a very successful product or service that has changed the way many of us
14、 live.可知,从这篇文章我们可以得出结论,疯狂的想法有时有助于伟大的发明。故选D。答案D4The passage is mainly developed by _.Aanalyzing possible reasonsBpresenting different opinionsCproviding typical examplesDlisting practical suggestion解析推理判断题。本文通过三个人成功的例子来证明“如果人们从来不问愚蠢的问题,世界将会多么不同!”故选C。答案CB(2019黑龙江第六中学月考)A recent study surveyed 5,000 Br
15、itish families about their experiences with volunteering and their mental health. Participants completed the same survey every two years from 1996 to 2008.About 20 percent of the survey participants reported doing regular unpaid work. Researchers found that these volunteers also scored highest on th
16、eir mental health scores. The two were linked so directly that the more a person volunteered, the happier they were.One could argue a chickenandegg theory: happier people are more likely to have the time, money, energy and resources to give back to others. But even when researchers adjusted for educ
17、ation, social class and total health, the link was there, suggesting that the mental increase came from volunteering and not the other way around.According to Dr. Stephen G. Post, author of The Hidden Gifts of Helping, when you help others, your brain releases feelgood chemicals, which can help cell
18、s repair themselves and grow. And this translates to better health.So volunteering can help improve both your physical and mental healthon one condition. You have to mean it. People who volunteered for“selforiental”reasons, either because they were forced to do so for work or school or because they
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391642.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
