2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题二 短文改错专题强化训练15 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新课标大二轮专题辅导与增分攻略 专题二短文改错专题强化训练15 WORD版含答案 2020 高考 英语 新课 二轮 专题 辅导 攻略 短文 改错 强化 训练 15 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、专题强化训练(十五).短文改错A(2019新乡市期中考试)All the students of Zhongshan High School is going to visit Peking University in two days. Apart the students, some of their teacher will also join in it. They will set off at about 7:00 am. and returned at about 4:00 pm. In the morning, we will visit the mainly campus o
2、f Peking University. In a afternoon they will have a direct conversation with some freshmen of the university which just graduated from Zhongshan High School. What is believed that this activity will help the students have a good knowledge of campus life in advance and make them to work hard to achi
3、eve their dreams in the near future.答案All the students of Zhongshan High School going to visit Peking University in two days. Apart the students, some of their will also join in it. They will set off at about 7:00 am. and at about 4:00 pm. In the morning, will visit the campus of Peking University.
4、In afternoon they will have a direct conversation with some freshmen of the university just graduated from Zhongshan High School. is believed that this activity will help the students have a good knowledge of campus life in advance and make them work hard to achieve their dreams in the near future.B
5、(2019信阳高级中学1月联考)Since an early age, I have been told to be kind to others. One day I was in line at our local post office. Behind me stood a man, which coat was dirty and ragged. It was clearly that he hadnt bathed or change his clothes for a long time. Hardly had he come in that the others stood ba
6、ck several foot away from him. In fact, I didnt notice her at first. After I had my business finishing, I turned back to see what had been taken place. Turning to leave, I said to him,“Wish you nice day!” The man nodded, a big smile in his face.答案Since an early age, I have been told to be kind to ot
7、hers. One day I was in line at our local post office. Behind me stood a man, coat was dirty and ragged. It was that he hadnt bathed or his clothes for a long time. Hardly had he come in the others stood back several away from him. In fact, I didnt notice at first. After I had my business , I turned
8、back to see what had taken place. Turning to leave, I said to him,“Wish you nice day!” The man nodded, a big smile his face.语法填空(2019张家口市期末考试)Sugar sculpture blowing is 1._ Chinese folk art where artists blow and sculpt hot sugar to create 3D 2._(figure). The finished sculptures not only look good,
9、but also have a good taste, 3._(make) them popular among children.The main raw material for sugar sculpture blowing is malt sugar(麦芽糖). The malt sugar 4._(use) in sculpture blowing has to be heated to high temperatures. It can only be used after several processing procedures, 5._ include the sorting
10、 and cooking of the malt sugar followed by the firing and melting of it.“Blowing”can 6._(divide) into two methods one uses molds(模子); the other does not, and involves sugar figures taking shape through a 7._(combine) of blowing air into the processed malt sugar and the artists flexible hand skills.T
11、he complex process may explain 8._ there are fewer people making sugar sculpture. To preserve and promote this 9._(tradition) craftsmanship, the government of Hebei Province founded a sugar figure art organization in 2011, which 10._(consist) of over 50 artists recognized as the inheritors (继承人) of
12、the technique.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一种中国民间艺术吹糖雕。1解析考查冠词。句意:吹糖雕是一种中国民间艺术,艺术家们吹制并雕刻热糖来创造三维人物。文中泛指“一种中国民间艺术”,Chinese的首字母发音是辅音,故填a。答案a2解析考查名词单复数。“三维人物”是复数意义,用名词复数,故填figures。答案figures3解析考查非谓语动词。句意:完成的糖雕不仅好看,而且有很好的味道,使它们受到孩子们的欢迎。“好看和很好的味道”和“使得”之间是主动关系,用现在分词作状语,故填making。答案making4解析考查非谓语动词。“麦芽糖”和“使用”之间是被动关系,用过
13、去分词作定语,故填used。答案used5解析考查非限制性定语从句。_5_include the sorting and cooking of the malt sugar followed by the firing and melting of it.是一个非限制性定语从句,先行词是processing procedures,关系词在从句中作主语,指物,that不能引导非限制性定语从句,故填which。答案which6解析考查语态。句意:“吹”被分为两种方法。“吹”和“分成”之间是被动关系,用被动语态,故填be divided。答案be divided7解析考查名词。a之后用名词,故填co
14、mbination。答案combination8解析考查宾语从句。句意:这个复杂的过程也许可以解释为什么制作糖雕塑的人越来越少。_8_ there are fewer people making sugar sculpture是一个宾语从句,表示“为什么”,故填why。答案why9解析考查形容词。该空修饰名词craftsmanship,用形容词,故填traditional。答案traditional10解析考查时态。表示发生在过去的事情,用一般过去时,故填consisted。答案consisted.阅读理解(2019辛集中学期中考试)Sports can help you keep fit a
15、nd get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, in the waves, or on the grassland, you should know that your choice of sport might have great influence on the environment.Some sports are resourcehungry(消耗资源). Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside,
16、 but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场) in good condition. This causes major environmental effects. For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some lo
17、cal areas.There are many environmentallyfriendly sports. Power walking is one of them that you could take up today. You dont need any special equipment except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your wallet. Simple and free, power walking can also keep you fit. If yo
18、u walk regularly, it will be good for your heart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious, sleep well and have better weight control.Whatever sport you take up, you can make it greener by using environmentallyfriendly equipment and buying products
19、made from recycled materials. But the final goal should be“green gyms (健身房;体育馆)”. They are better replacements(代替物) for traditional health clubs and modern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or some other open spaces. There is no special requirement for yo
20、u to start your membership. And best of all, its free.语篇解读:本文是一篇说明文,运动可以让人们接触大自然,让人们保持健康。但是有些运动项目并不环保,比如高尔夫运动,作者在文章中建议我们要从事户外的不需要特别设备并且免费的绿色运动。1What do we know about golf from the passage?AIt pollutes the environment with all sorts of chemicals.BIt needs water and other energy to keep its courses gr
21、een.CIt is very popular in Portugal and Spain.DIt causes water shortages around the world.解析细节理解题。根据第二段二三句“Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场) in good c
22、ondition.”可知为了保持高尔夫球场常绿的状态,要耗费很多水和能源。故B项正确。答案B2Which of the following is NOT the advantage of power walking according to the passage?AIt is environmentallyfriendly.BIt improves our health.CIt is simple and free.DIt can make you put on weight.解析细节理解题。根据第三段三、四句“You dont need any special equipment exce
23、pt a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your wallet. Simple and free, power walking can also keep you fit.”可知A、B、C三项都是power walking的优点,D项与文章内容相反,符合本题要求,所以选择D项。答案D3Which sport is the writer most likely to advise us to do?APlaying basketball in a gym.BMotor racing in th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391648.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
