四川省眉山市彭山区第一中学2020-2021学年高一英语12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 眉山市 彭山 第一 中学 2020 2021 学年 英语 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省眉山市彭山区第一中学2020-2021学年高一英语12月月考试题(含解析)本试卷分第I卷和第II卷两部分。满分150分。考试时间120分钟。注意事项:1.答第I卷考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动, 用橡皮擦擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试题卷上,否则无效。第I卷(选择题共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时 间将试题卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后
2、有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is Mike?A. A teacher. B. A student. C. A writer.2. Where is Mr. Jones now?A. At home. B. In the hospital. C. At his office.3. Why was the woman so late?A. Because something went wrong with the bus.B. Because
3、she took somebody to hospital.C. Because she got up late.4. Why does the man want to keep the window shut?A. Because he is ill.B. Because he wants to open it himself.C. Because the air inside is fresh enough.5. What are the two speakers talking about?A. Music. B. Hobbies. C. Basketball.第二节(共15小题;每小题
4、1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至7题。6. How did the man get to the country last weekend?A. By car. B. By bicycle. C. On foot.7. Where did the man go afterwards?A. To the East Lake. B. To t
5、he mountains. C. To the gardens.听下面一段材料,回答第8至10题。8. Why cannot Tom and Lily meet tonight?A. Because Tom will not be free.B. Because Tom will arrive in Cairo next week.C. Because Lily is not at home.9. What time does the plane take off?A.2:15. B.2:30. C.2:00.10. What do we know about Tom and Lily?A.
6、Teacher and student.B. Doctor and patient.C. Boyfriend and girlfriend.听下面一段材料,回答第11至13题。11. What does the man want to learn?A. Computer science. B. Driving. C. English.12. How long will the course last?A. About 35 days. B. About 20 days. C. About 30 days.13. When can he take the final exams?A. From
7、September 15 to 17.B. From August 16 to 18.C. From July 12 to 16.听下面一段材料,回答第14至16题。14. How many rooms does the apartment have?A. Five rooms. B. Six rooms. C. Seven rooms.15. What is free for use?A. Gas and electricity.B. A fridge and a TV set.C. The washer and the dryer.16. How much does the woman p
8、ay for the rent?A. $ 395. B. $ 375. C. $ 350.听下面一段材料,回答第17至20题。17. How many brothers does Nicky have?A. One. B. Two. C. Three.18. What is the weather like in the “Outback in Australia?A. Sunny and cool. B. Wet and cold. C. Hot and dry.19. How do the pupils send their homework to their teachers?A. By
9、 E-mails. B. By parents. C. By friends.20 Who is the “School of the Air for?A. 14-year-old students.B. Students more than 14.C. Students less than 14.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出最佳选 项,并在题卡上将该项涂黑。AIf you plant to visit Fiji, you are probably looking for so
10、me fun things to do while youre there. Below are 4 unusual places.The Poseidon Resort (胜地)The Poseidon Resort is an underwater resort that gives visitors a beautiful scenery of sea life. It covers 255 acres. Its covered and surrounded by a lagoon (咸水湖) that is 5000 acres and is about 90 feet deep un
11、der water, giving you a better view of sea life right before your eyes. This resort even has a hotel for those who would prefer to have the unusual experience of sleeping and waking up to a beautiful view of sea life all around them.The Sabeto Mud PoolIf youre looking for something unusual to do, yo
12、u cant miss the mud pool at Sabeto. This place is located in a mountain range with a huge group of geothermal (地热的) pools full of nice, warm mud. Getting down and dirty in the mud is believed to have therapeutic (治疗的) benefits. This is an unusual thing to do, but adults and especially kids, will lov
13、e it.Fire walkingFire walking in Fiji is believed to have been originated on the island of Beau. Fire walking is when you walk on white-hot stones barefoot. To be ready to do this, you have to be mentally prepared for it. There is lot of preparation and strict rules that travelers follow in order to
14、 do this safely.The Fiji MuseumThe Fiji Museum is unusual due to all the amazing artifacts youll see dating back 3000-4000 years. This museum has a certain attraction that really makes it weird (怪异的) a shoe. Its been said that a man named Thomas Baker was eaten and the only thing left was his shoe.
15、This unusual museum is a good place for your whole family to visit.1. Those who visit the Poseidon Resort _ .A. will have a good dream thereB. can have a chance to enjoy seafoodC. can get a better view of sea lifeD. will get many unusual gifts2. The mud in the Sabeto Mud Pool _.A. is located at the
16、top of a mountainB. can not be found anywhere elseC. is designed for kids onlyD. may do good to peoples health3. Which of the following needs travelers lots of preparation in advance?A. Trying fire walking.B. Visiting the Fiji Museum.C. Visiting the Poseidon Resort.D. Getting into the Sabeto Mud Poo
17、l【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了斐济四个独具特色的吸引人的旅游地点。【1题详解】细节理解题。根据文章“The Poseidon Resort”部分中句子“This resort even has a hotel for those who would prefer to have the unusual experience of sleeping and waking up to a beautiful view of sea life all around them. (这个度假胜地甚至为那些更喜欢睡觉和醒来看到周围海洋生物美丽景色的人提供了一个
18、不同寻常的体验)”可知,拜访波塞冬度假胜地的人们可以更好地看到海洋生物。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文章“The Sabeto Mud Pool”部分中句子“Getting down and dirty in the mud is believed to have therapeutic(治疗的)benefits. (人们认为在泥里摸爬滚打对治疗有好处)”可知, Sabeto泥浆温泉里的泥浆对人们有治疗之效,即对人的健康有益。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章“Fire walking”部分中句子“There is lot of preparation and strict
19、rules that travelers follow in order to do this safely. (为了安全起见,旅行者需要做很多准备工作和遵守严格的规则)”可知,尝试火上行走时为了安全,需要提前做很多准备工作。故选A项。BWant to catch more fish at night? Watch the moon! Using the moon, you are able to learn several things about fish at night. During a full moon night, you are most likely to find fis
20、h hiding in the shadows. When you find shadows on the water(from trees, etc), you know exactly where you need to cast your line.If the moonlight is not shining down on the water and there are no shadows, the fish will be separated in the water, making your job of finding them much more difficult.On
21、the other side of the coin, it seems like the fish are more likely to hit the bait(饵)when the moon is hidden, either by clouds or a quarter moon. So, the real trick is to use the moon to decide how you are going to fish that particular night.If you have a bright, full moon, head for the shadows on t
22、he water. If you are on the water and the moon is nowhere in sight, you can go straight to your favorite spot and fish like you normally do, but expect to get more frequent and harder hits on your line.Some fishermen swear they only fish during a full moon, others say no moonlight is best. I say, bo
23、th are best; you just have to change your style depending on how much moonlight you have that night.Try it out for yourself and see if you get the same results. This tip alone has helped me catch some of the biggest fish in my life. Hopefully it will help you do the same.4. Where should you cast you
24、r line during a full moon night?A. In a place with shadows.B. In a place near shallow water.C. In a place where it is very bright.D. In a place where thick grass grows.5. On a night without moonlight, the fish usually .A. gather around the bankB. hide in deep water in groupsC. refuse to hit the bait
25、D. stay in different areas in the water6. If you go fishing on a night without the moon, you _.A. may get no fish at allB. can choose the usual fishing placeC. will catch only small fishD. may have the fishing line broken7. It seems that when fishing at night, the author _.A. always choose a full mo
26、on nightB. prefers to stay at a lonely spotC. doesnt care whether theres moonlight or notD. likes to change the fishing spot frequently【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了借用月光进行钓鱼的技巧。【4题详解】细节理解题。根据文章第四段第一句“If you have a bright, full moon, head for the shadows on the water.”(如果是明月,就前往水中的阴影。)可
27、知,在满月的夜晚,应该把鱼线投到阴影区。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句“If the moonlight is not shining down on the water and there are no shadows, the fish will be separated in the water,”(如果月光没有照在水面上,也没有影子,鱼就会在水中被分开,)可知,在一个没有月光的夜晚,鱼通常在水中分散开来,待在水中不同的区域。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段第二句“If you are on the water and the moon is no
28、where in sight, you can go straight to your favorite spot and fish like you normally do”(如果你在水面上,看不到月亮,你可以像平常一样直接去你最喜欢的地方钓鱼)可知,如果你在一个没有月亮的晚上去钓鱼,你可以选择平时钓鱼的地方。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章第五段第一句“Some fishermen swear they only fish during a full moon, others say no moonlight is best. I say, both are best; you
29、just have to change your style depending on how much moonlight you have that night.”(一些渔民发誓说他们只在满月时捕鱼,其他人说没有月光时捕鱼是最好的。我说,两个都好。你只需要根据当晚的月光情况来调整自己的钓鱼风格可以。)可推断,月光对于捕鱼并没有太多影响,作者其实并不在乎有没有月光,只是自己需要调整下方法而已。故选C项。【点睛】CBack in 1859, an Englishman, Thomas Austin, brought 24 rabbits to Australias eastern state
30、of Victoria. Never before had there been any rabbits on the Australian continent. Austin and other homesick English settlers thought rabbits would remind them of the green fields of home. They also felt the creatures would provide them with game to hunt.However, the rabbits spread through Victoria,
31、New South Wales, southern Queensland, and South Australia in no time. Worse, the animals had begun moving west. These little creatures easily went through pastures and crops, and destroyed almost everything in their path. They evicted wallabies(a kind of Australian animal) and other now-endangered a
32、nimals, moving in and taking over their homes. The rabbits just chose to eat certain grasses and small bushes, which completely changed the local ecosystem. In times of drought, the rabbits dug deep into the ground to find small amounts of water in the roots of plants. As the vegetation cover was de
33、stroyed, erosion became a serious problem. By 1894 the threat had reached Western Australias border.In the end, a decision was made to build a rabbit-proof fence that would cross the continent from north to south. In late 1901, the construction of the Number 1 Rabbit-proof Fence began. The project r
34、equired 400 camels, 150 horses, 50 donkeys, and 4 teams of oxen. Posts made of bushes were driven into the ground every twelve feet. Wire netting that reached out three and a half feet above the ground and one foot into the ground was fixed between the posts.By 1907 the rabbit-proof fence was comple
35、ted. A second and third fence line had been added when rabbits were found west of the original fence. With the Number 2 and Number 3 fences Australia was totally divided by 2023 miles of netting. In 1907 the three parts of the rabbit-proof fence made up the longest fence in the world. No one could h
36、ave imagined the consequences of Thomas Austins decision to bring rabbits to Australia in 1859. Who could have known what it would take to contain 24 rabbits?8. According to the text, Thomas Austin _.A. was the designer of the rabbit-proof fenceB. moved to Australia in the early 19th centuryC. lived
37、 in eastern state of Victoria all his lifeD. brought rabbits to Australia to avoid loneliness9. The underlined word “evicted in paragraph 2 can best be replaced by _.A. admiredB. removedC. controlledD. protected10. The animals mentioned in paragraph 3 imply that _.A. many animals could be seen in Au
38、straliaB. it was hard to find food for these animalsC. building the fence was extremely difficultD. the project was a waste of time and effort11. What would be the best title for the text?A. Australias rabbit-roof fencesB. How to make a rabbit-proof fenceC. Rabbitsthe perfect pet for childrenD. Thom
39、as Austina smart rabbit keeper【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了澳大利亚防兔围栏的历史来源。早在1859年一位名叫Thomas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州,然而这些兔子很快开始在澳大利亚扩散开来,对当地的生态造成了很大破坏,于是人们开始建设一个从北到南的防兔子围栏,到1907年,防兔栅栏建成。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“Back in 1859, an Englishman, Thomas Austin, brought 24 rabbits to Australia
40、s eastern state of Victoria. Never before had there been any rabbits on the Australian continent. Austin and other homesick English settlers thought rabbits would remind them of the green fields of home.(早在1859年,一位名叫Thomas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州。澳大利亚大陆上以前从未有过兔子。Austin和其他思乡心切的英国移民认为兔子会让他们想起家乡
41、的绿色田野)”可知,Thomas Austin把兔子带到澳大利亚来是为了避免孤独。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据画线词上文“These little creatures easily went through pastures and crops, and destroyed almost everything in their path.( 这些小生物很容易穿过牧场和庄稼,一路上几乎摧毁了所有东西)”以及后文“and other now-endangered animals, moving in and taking over their homes.”可知,兔子搬进来并接管了这些动物
42、的家园,由此推知划线部分所在句子意为“它们把小袋鼠和其他濒危动物赶走了”,故画线词意思为“赶走”。A. admired钦佩;B. removed赶走,去除;C. controlled控制;D. protected保护。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第三段“In the end, a decision was made to build a rabbit-proof fence that would cross the continent from north to south. In late 1901, the construction of the Number 1 Rabbit-
43、proof Fence began. The project required 400 camels, 150 horses, 50 donkeys, and 4 teams of oxen. Posts made of bushes were driven into the ground every twelve feet. Wire netting that reached out three and a half feet above the ground and one foot into the ground was fixed between the posts.(最后,他们决定建
44、造一个从北到南的防兔子围栏。1901年底,一号防兔围栏开始建造。这项工程需要400头骆驼、150匹马、50头驴和4队牛。用灌木做成的柱子每隔12英尺就被打入地下。在两根柱子之间固定着一根高出地面三英尺半、深一英尺的铁丝网)”可推知,第三段中提到动物是为了暗示建造围栏是极其困难的。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段中“By 1907 the rabbit-proof fence was completed. A second and third fence line had been added when rabbits were found west of the original
45、 fence. With the Number 2 and Number 3 fences, Australia was totally divided by 2023 miles of netting. In 1907 the three parts of the rabbit-proof fence made up the longest fence in the world.(1907年,防兔围栏建成。当在原来围栏的西边发现兔子时,又增加了第二道和第三道围栏。用2号和3号围栏,澳大利亚被2023英里的网完全分开。1907年,防兔围栏的三部分组成了世界上最长的围栏)”结合文章主要介绍了澳大
46、利亚防兔围栏的历史来源。早在1859年一位名叫Thomas Austin的英国人将24只兔子带到澳大利亚东部的维多利亚州,然而这些兔子很快开始在澳大利亚扩散开来,对当地的生态造成了很大破坏,于是人们开始建设一个从北到南的防兔子围栏,到1907年,防兔栅栏建成。可知,A选项“澳大利亚的防兔围栏”最符合文章标题。故选A。DRecently, a company has come up with software that can grade our papers for teachers. With this new software, students submitting their pape
47、rs online can get immediate feedback(反 馈): no more waiting until the professor gets around to grading their work, probably leaving inky fingerprints on the pages.Having a program grade papers would obviously free teachers to do other things, but I think it would be a mistake. As a teacher, I may beg
48、in to understand students by their conversation or how they respond in class, but when they actually have to put their thoughts on paper, I can learn a huge amount in a short time. I can see how they think and feel in relation to the material before them, and if they have problems in making connecti
49、ons, organizing arguments, and drawing conclusions.The truth is, students rarely come to college knowing how to write well. This takes a lot of what one of my old professors used to call correction. I remember sitting beside him in his office as he went over my papers. He would draw a red pencil thr
50、ough adjectives, suggesting that I find stronger nouns. Dont say it was a long narrow street. Call it an alley(小巷)if its an alley. I learned from him how to make sentences more powerful and how to make arguments more persuasive.Really education lives in sitting side by side with a student, in face-t
51、o-face exchange of ideas and feelings. Grading papers often represents the beginning of a good exchange.I think my best teaching moments have occurred off-stage, late at night. I would spot a problem in a student paper and respond at length, in writing, in the margins(页边空白). This would lead to a mee
52、ting in my office, where the student would come back at me to discuss what Id written. The conversation would continue for a very long time.I dont think any software program is ever going to replace people in education. It may offer some help, but its not the real thing.12. What are the advantages o
53、f the software?a. It saves teachers a lot of time.b. It gives students a quick response.c. It improves teacher-student relationships.d. It helps teachers find out students progress.A. abB. adC. beD. cd13. The author develops Paragraph 3 by _.A. giving an exampleB. offering instructionsC. making a co
54、mparisonD. providing explanations.14. In the authors opinion, grading students papers _.A is time-consuming and difficultB. has no effect on students studiesC. affects teachers freedom and developmentD. is beneficial to teacher-student communication15 The author mainly argues that _.A. Software cann
55、ot replace real educationB. Educational software should be limitedC. Students should develop good writing skillsD. Professors should improve their academic ability.【答案】12. A 13. A 14. D 15. A【解析】本文为议论文。文章中作者就软件帮助老师批改作文,节约老师时间,使学生能够快速得到反馈发表了自己的观点,认为真正的教育在于与学生并肩而坐,面对面地交换思想和感情,软件不能取代真正的教育。【12题详解】细节理解题。
56、根据第一段“Recently, a company has come up with software that can grade our papers for teachers. With this new software, students submitting their papers online can get immediate feedback(最近,一家公司开发出了一种软件,可以帮老师批改我们的论文。使用这种新的软件,在线提交论文的学生可以得到即时反馈)”可知,这款软件帮助老师批论文,节约老师时间,并且学生能够快速得到反馈,选项中ab符合。故选A项。【13题详解】推理判断题
57、。阅读第三段可知,本段主要说明写好文章需要时间,因为这种能力是在不断地犯错和纠正中习得的。结合下文的“ I remember sitting beside him in his office as he went over my papers. He would draw a red pencil through adjectives, suggesting that I find stronger nouns. Dont say it was a long narrow street. Call it an alley(小巷)if its an alley. I learned from h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391933.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022八年级英语下册 Unit 7 Know Our World(Review)习题课件 (新版)冀教版.pptx
