分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型南宁市2015高考英语四月完形填空、阅读理解课外练习(10)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392107
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南宁市 2015 高考 英语 四月 填空 阅读 理解 课外 练习 10 答案
    资源描述:

    1、南宁市2015高考英语四月完形填空、阅读理解课外练习(10)答案阅读理解(2014枣庄高三模拟)Microsoft founder Bill Gates has opened up about being a parent,stating that 13 is an appropriate age for a childs first cell phone.The 57yearold,fatherofthree,revealed on The Today Show that his children Jennifer and Rory were not allowed phones until

    2、 their 13th birthday and his youngest daughter Phoebe is still waiting for one.“Weve chosen in our family that its 13 where you get a phone,” the selfmade billionaire explained.He said as a result his children often return home from school complaining,“All the other kids have one.Im the only one wit

    3、hout one.Its so embarrassing.”Asked if he keeps passwords to his son and daughters email and Facebook accounts,Mr Gates said that he doesnt for Jennifer,16,who he describes as “independent”He admitted that monitoring online activity is “a very tricky issue for parents now”Despite their vast wealth M

    4、r and Mrs Gates,who live in Lake Medina,have said they want to give their children as normal an upbringing as possible.It was previously reported that their youngsters have to complete household chores and are given a modest amount of pocket money.And in 2010 Mr Gates said that he intends to give mo

    5、st of his $61 billion fortune away rather than hand it down.“That wouldnt be good either for my kids or society,” he said.Also during the Today interview with host Matt Lauer,Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanthropy,said that helping others gives him the same e

    6、xcitement as creating software.“What you really feel is what youve achieved.If a piece of software gets out there and lots of people love itit lets them get their work done in better waysthats exciting,” he explained.1Bill Gates will not let his children own a cell phone_.Auntil they reach the age o

    7、f 13 Bif they dont really need oneCunless they do some housework Dbefore they become independent2Which of the following is true about Bill Gates children?AAll his children now have cell phones.BPhoebe has her own cell phone.CThey are not given any pocket money.DJennifer can use the Internet freely.3

    8、What does the underlined word “That” refer to in the text?ABeing a parent as a billionaire.BHanding all his money down to his children.CAllowing his children to have their phones.DGiving away all his money to good causes.4What can we learn about Bill Gates from the text?AHe is a warmhearted father t

    9、o his children.BHe has created a lot of software since 2008.CHe now devotes himself to helping othersDHe cares more about money than anything else.5What is the text mainly about?AHow Bill Gates made himself a billionaire.BHow Bill Gates deals with his money.CHow Bill Gates managed his business.DHow

    10、Bill Gates brings up his children.语篇解读本文为一篇说明文。微软公司的创始人比尔盖茨认为:孩子只有到13岁以后才能使用手机。本文通过一些类似的例子说明了比尔盖茨教育孩子的办法。1解析:细节理解题。根据第一段内容可知,比尔盖茨只允许年满13岁的孩子使用手机。答案:A2解析:推理判断题。根据第五段内容可推断出,比尔盖茨不对Jennifer的邮箱和Facebook账户设置密码,因为他认为年满16岁的Jennifer已经“独立”了,即她可以自由地使用网络。答案:D3解析:指代判断题。画线词所在句子意为:那对我的孩子和整个社会都不好。由于that指代上文中提到过的事,所

    11、以根据上一句“在2010年盖茨先生说他打算把他610亿美元的财产大部分都捐出去而不是留给自己的孩子”可知,此处that指把自己的财产留给孩子。答案:B4解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“Mr Gates,who stepped down from Microsoft in 2008 to concentrate on philanthropy(慈善事业)”可知,比尔盖茨现在专心于慈善事业,即帮助别人。答案:C5解析:主旨大意题。通读全文可知,文章通过介绍比尔盖茨给孩子配手机时有年龄限制让孩子做家务,和他不准备把所有财产都留给孩子的例子,说明了盖茨先生想让自己的孩子像普通家庭的孩子一样成长,

    12、这些都是比尔盖茨教育孩子的方法。答案:D阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA higher reading rate, with no loss of comprehension, will help you in other subjects as well as in English ,and the general principles apply to any language .Naturally, you will not read every book at the same speed. You would expect to

    13、 read a newspaper, for example ,much more rapidly than a physics or economics textbook but you can raise your average reading speed over the whole range of materials you wish to cover so that the percentage gained will be the same whatever kind of reading you are concerned with .The reading passages

    14、 which follow are all of an average level of difficulty for your stage of instruction. They are all about five hundred words long .They are about topics of general interest which do not require a great deal of specialized knowledge. Thus they fall between the kind of reading you might find in your t

    15、extbooks and the much less demanding kind you will find in a newspaper or light novel .If you read this kind of English, with understanding at four hundred words per minute, you might skim through a newspaper at perhaps 650700, while with a difficult textbook you might drop to two hundred or two hun

    16、dred and fifty.Perhaps you would like to know what reading speeds are common among native English-speaking university students and how those speeds can be improved .Tests in Minnesota, U.S.A., for example, have shown that students without special training can read English of average difficulty, for

    17、example, Tolstoys War and Peace in translation, at speeds of between 240250 words per minute with about seventy percent comprehension. Students in Minnesota claim that after twelve half-hour lessons, once a week, the reading speed can be increased, with no loss of comprehension, to around five hundr

    18、ed words per minute.1. According to the passage, the purpose of effective reading with higher speed is most likely to help you _. Aonly in your reading of a physics textbookBimprove your understanding of an economics textbookCnot only in your language study but also in other subjectsDchoose the suit

    19、able materials to read2Which of the following does not describe the types of reading materials mentioned in the second paragraph? .AThose beyond ones reading comprehensionBThose concerned with common knowledgeCThose without the demand for specialized knowledgeDThose with the length of about five hun

    20、dred words3The average speed of untrained native speakers in the University of Minnesota is .Aabout three hundred words per minuteBabout two hundred and forty-five words per minuteCabout sixty words per minuteDabout five hundred words per minute4According to the passage, how fast can you expect to r

    21、ead after you have attended twelve half-hour lessons in the University of Minnesota? .AYou can increase your reading speed by three timesBNo real increase in reading speed can be achievedCYou can increase your reading speed by four timesDYou can double your reading speed5Where do you think the passa

    22、ge is taken from ? .AThe introduction to a book on fast readingBA local newspaper for young people CA school newspaper run by studentsDThe introduction to an English textbook 【参考答案】15、CABDA 完成填空。阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。Tess was a precocious (早熟的) eightyearold girl when she heard her M

    23、om and Dad talking about her little brother, Andrew. All she knew was that he was very _21_ and they were completely out of money. Only a very _22_ surgery could save him now. She heard Daddy say to her tearful Mother, “_23_a miracle (奇迹) can save him now.”Tess went to her bedroom and _24_ a glass j

    24、elly jar from its hiding place. She poured all the change out on the floor and _25_ it carefully. Then she carefully placed the coins back in the jar and made her way six blocks to a pharmacy (药房)She waited _26_ for the pharmacist (药剂师) to give her some attention but he was too _27_ at this moment.

    25、“Well, I want to _28_ to you about my brother,” Tess said to the man at last. “Hes really, really sick.and I want to buy _29_.”“We dont sell miracles here, little girl. Im sorry _30_ I cant help you,” the pharmacist said.There was a welldressed man there who was the pharmacists brother. He _31_ and

    26、asked the little girl, “What kind of a miracle does your brother _32_?”“I dont know,” Tess replied with tears in her eyes. “I just know hes _33_ sick and Mommy says he needs an operation. But my Daddy _34_ pay for it, so I want to use my money.”“_35_ do you have?” asked the man. “One dollar and elev

    27、en cents,” Tess answered.“A dollar and eleven centsthe exact _36_ of a miracle for little brothers,” smiled the man. He took her money in one hand and with the other hand he grasped her hand and said “Take me to _37_ you live. Lets see if I have the kind of miracle you need.”That welldressed man was

    28、 Dr. Carlton Armstrong, a _38_. The operation was completed without _39_ and it wasnt long _40_ Andrew was home again and doing well.21A.clever BsickChandsome Dsad答案:B下文说小姑娘的弟弟病得很厉害。22A.successful BcompleteCcostly Dimmediate答案:Ccostly“昂贵的”,主要困难是父母付不起昂贵的手术费。23A.Only BStillCEven DAnyway答案:A因为没钱,只有奇迹才能

    29、挽救男孩的生命。24A.threw BpushedCheld Dpulled答案:Dpull与下文的from连用,指把储钱罐从藏的地方拉出来。25A.enjoyed BcountedCwatched Dplayed答案:Bcount指数储钱罐里的钱。26A.carefully BattentivelyCpatiently Dpolitely答案:Cpatiently指小姑娘开始时耐心地等待。27A.busy BexcitedCproud Dcruel答案:A由but得出是busy,与patiently意思相对。28A.chat BintroduceCtalk Dsay答案:Ctalk to指的

    30、是小姑娘与药剂师谈论自己弟弟的事。29A.a medicine Ban operationCa surgery Da miracle答案:D这是文章的文眼,小姑娘以幼稚的想法和纯真的爱,要为弟弟购买a miracle“奇迹”。30A.and BbutCso Dyet答案:Bbut与上文Im sorry连用,属于习惯用法。31A.bent down Blooked upCwatched over Dwaited on答案:A这位善良的外科医生要跟小孩说话,根据常识应该是bent down“弯下腰来”。32A.like BcostCneed Dwant答案:C小孩病得很重,他“需要”奇迹,不应该是

    31、“想要”奇迹。33A.completely BparticularlyCspecially Dreally答案:Dreally sick可译为“病得非常严重”。34A.wont BcantCshouldnt Dmustnt答案:Bcant表示“不能够”,指付不起手术费。35A.What BHow muchCHow come DWhere答案:B由下文小姑娘回答的钱数推出此处是问“多少钱”。36A.amount BpayCprice Dsupply答案:Cthe price of a miracle“奇迹的价格”。37A.where Bthe wayChow Dwhen答案:Awhere you live “你住的地方”,由上文的take me to得出。38A.gentleman BpharmacistCdetective Dsurgeon答案:D这人给男孩作了外科手术,由此得出是“外科医生”。39A.agreement BchargeCdisagreement Dhesitation答案:Bcharge“收费”,without charge“没有任何费用”,免费做的手术。40A.after BsinceCas Dbefore答案:Dbefore表示的是“很快男孩就康复回到了家中”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:南宁市2015高考英语四月完形填空、阅读理解课外练习(10)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392107.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1