南宁市2015高考英语四月阅读理解和完形填空自练(8)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南宁市 2015 高考 英语 四月 阅读 理解 填空 答案
- 资源描述:
-
1、南宁市2015高考英语四月阅读理解和完形填空自练(8)答案【2015高考复习】阅读理解There are probably no people on Earth who like to gossip (说闲话) as much as the British.If prying into others lives were an Olympic sport,then Team GB would surely take the gold medal.And when the British cant watch the lives of real people with glee,they hav
2、e another source of entertainment to fall back onthe soap opera.British soap operas are very different to US TV dramas.For one,they are normally longer running.The two most popular,Coronation Street and Eastenders,have been running for 48 and 24 years respectively.Both are broadcast several times a
3、week,so remarkably there have been more than 7,000 episodes of Coronation Street.The most obvious difference is that,unlike US dramas,the British soap operas focus on the real world.There is little glamour,the stars are rarely rich,and they normally have boring jobs.Perhaps the appeal is that the li
4、ves of the characters often mirror the lives of the audiencebut with some drama added.This means the viewer can relate to the characters and feel the pain and happiness they go through on the show.Because these soap operas last for decades,the cast is ever changing.The shows rarely focus on one or t
5、wo main characters.Like the real world,people come and go all the time.However,there are exceptions.Coronation Streets William Roach,76,has played the role of Ken Barlow since the very first episode of the show in 1960,and he is still a regular.The choice of which soap opera you follow is often cult
6、ural:People from the north of British tend to watch Coronation Street as it is set in Manchester.People from the south generally prefer Eastenders,which is set in the east of London.The show is generally considered grittier and is aimed at a younger audience.【语篇解读】本文主要介绍了什么是英国的肥皂剧、英国肥皂剧与美国电视剧的区别、英国肥
7、皂剧的主要特点以及英国人喜欢看英国肥皂剧的主要原因。1What does this passage mainly talk about?ABritish people like to know things about other people.BBritish team can get Olympic gold medals.CWhat is British soap opera.DPeople in the north like different things from the people in the south.解析主旨大意题。文章的第二段的第一句话是全文的中心句,全文都是围绕英国
8、的“soap opera”展开叙述的,告诉读者什么是英国的肥皂剧。C项符合文章大意,故答案选C。答案C2What is the main difference between American dramas and British soap operas?AAmerican dramas are longer.BBritish soap operas are longer.CAmerican dramas deal with dangerous things.DBritish soap operas deal with real people.解析细节理解题。根据文章第三段的第一句话可知,英国
9、肥皂剧与美国电视剧最大的不同在于英国肥皂剧关注的是现实世界。D项最符合文意,故答案选D。答案D3Why do British people like to watch such operas?AThey can find their own life from the operas.BThey can enjoy the operas in their free time.CThey can watch the operas for many years.DThey care about the fate of the characters in the operas.解析 细节理解题。根据文
10、章第三段的第三、四句话可知,英国人喜欢看这种肥皂剧主要是因为剧中角色的生活反映了他们自己的生活,他们可以从剧中感受到痛苦和幸福。A项最符合文意,故答案选A。答案A4The underlined word “episodes” in the 2nd paragraph probably means_.AplaysBpagesCissuesDparts解析词义猜测题。根据上下文可知,“episode”应该意为“(电视连续剧的)一集”。故D项与画线词的意思最接近。答案D5One characteristic of British operas is that_.Athe characters pla
11、y the same role for a long timeBthe characters in the play often changeCpeople dont know what will happen nextDthere is only one or two characters in them解析细节理解题。根据文章第四段的第一句话可知,因为英国的这些肥皂剧要持续好几十年,所以剧中的演员阵容(the cast)经常发生变化。可见,英国肥皂剧的一个特点就是剧中的角色经常改变。答案B阅读理解。They may be just passing your office, computer
12、 bag slung (悬挂) over one shoulder. Or they may be sitting in a car outside it, causally tapping away at a laptop. They look like innocent passers-by. In fact, they are stealing your corporate secrets.Drive-by hacking is the trendy term given to the practice of breaking into wireless computer network
13、s from outside the buildings that house them. A recent study in the UK, sponsored by RSA Data Security, found that two-thirds of organizations with wireless networks were risking their data in this way. Security experts patrolled (巡逻) several streets in the City of London seeking evidence of wireles
14、s networks in operation.Of 124 that they identified, 83 were sending data without encrypting(加密) them. Such data could readily be picked up by a passer-by armed only with a portable computer, a wireless modem and a few pieces of software that can be freely down-loaded from the Internet.The data coul
15、d include sensitive company documents containing valuable information. Or they could be e-mail identities and passwords that could be used by hackers to log into corporate networks as if they were legal users.Most companies using wireless networking technology do not take even the simplest of precau
16、tions to protect their data. Nearly all wireless network technology comes with some basic security features that need only to be activated in order to give a minimum level of security, for example, by encrypting the data being passed over the network.Raymon Kruck, business development manager at Che
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
