2020-2021学年英语人教版(2019)选择性必修第二册单元综合检测 UNIT 5 FIRST AID WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语人教版2019选择性必修第二册单元综合检测 UNIT FIRST AID WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 人教版 2019 选择性 必修 第二 单元 综合
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFalls are common in young children and older people.Although most result in mild bumps and bruises,some falls can cause serious injuries that require immediate medical attention.What to do:Do not move the person and call for emergency help if the person:may have
2、 seriously injured the head,neck,back,hip bones or thighs is unconscious or was briefly unconsciousis having difficulty breathingisnt breathing (starts CPR)has a seizure(癫痫突然发作)has clear fluid or blood coming from the nose,ears or mouthCall a doctor or seek medical attention if the person:becomes ve
3、ry sleepy and is very difficult to wake upbrings up more than two or three timescomplains of neck or back painscomplains of increasing pain anywhere on the bodyisnt walking normallydoesnt seem to be focusing his or her eyes normallyhas any behavior or symptoms that worry youIf you think its safe to
4、move the person:place a cold compress(敷布) or ice pack on any bumps or bruisesgive acetaminophen(解热镇痛药) for painlet the person rest,as needed,for the next few hourswatch the person closely for the next 24 hours for any unusual symptoms or behaviorNever leave young children on any bed or other furnitu
5、re unsupervised(未监督)Always strap(用带捆住) children into high chairs,changing tables,shopping carts,and strollers.Always buckle(扣住) kids into ageappropriate safety seats when riding in motor vehicles,and make sure they always wear helmets when biking or skating or when using skateboards or scooters(踏板车)
6、【语篇解读】本文介绍了如何处理“跌倒”。1What is the text mainly about?AFalls cant cause serious injuries.BWays to deal with falls.CWays to prevent falls.DFalls happen to kids.B主旨大意题。根据文中的What to do以及下面的内容,可以看出本文是一篇介绍如何处理“跌倒”的文章,故答案为B。2You mustnt move the person if he Aisnt walking normallyBbecomes very sleepyCisnt bre
7、athingDbrings up more than twiceC细节理解题。根据第一个标题中的第四条的“isnt breathing”可知,在伤者不呼吸的情况下不能移动他。3If a person bleeds from his mouth after the accident,what should you do?AShake him forth and back.BMove him to another place.CGive him some medicine to have.DLet him stay where he is.D细节理解题。根据第一个标题中的最后一条可知,如果嘴里流血
8、就不能动他,而是打急救电话。4Which of the following will be the best title for the last paragraph?APrevent Your KidsBPlace Furniture WellCWear HelmetsDPrevent FallsD段落大意题。根据最后一段的描述可知,该段是告知父母应如何预防孩子摔倒。BTwo hero housemates have told how they pulled their neighbor from a smokefilled kitchen.Rhys Lomax,29,and Chris C
9、lark,25,of South Street,charged into the 41yearold mans home after they heard his smoke alarm at around 1:55 am. on Sunday.Prison officer Mr. Lomax said,“I had just picked Chris up from the airport and we were arriving back at our house.”“Then I heard this beeping and at first I thought it was the c
10、ar because wed left the headlights on.”“But then I realized it was my neighbors house and we could see smoke everywhere.”“We charged into the house and found him lying on the oven with black smoke coming from it.”“We dragged him out and put him on the main road and then called the fire department an
11、d ambulance.”Firefighters put out the fire,which left the kitchen damaged and the oven completely destroyed.People attempted to take the 41yearold man to hospital but he refused medical attention.Mr. Lomax added,“If it had been another couple of minutes,I think he would have gone up in flames.He was
12、 a very lucky man.”“He was very lucky.I was bringing Chris back from the airport because otherwise I dont think we would have heard the alarm.”Afterwards,fire officers praised the pair,saying they had potentially(可能地) saved the mans life.But Mr. Lomax played it down and added,“I am a prison officer
13、so I have dealt with things like that before.”And Mr. Clark,a shop manager,said,“If there had been flames,we might have thought twice but we just covered our mouths and went in.”【语篇解读】本文主要讲述了两个人勇敢地把邻居从冒烟的厨房里救出来的故事。5What is the main idea of this passage?ATwo people were praised by the fire officials
14、for their brave deed.BA man refused to be taken to hospital after being saved from his house.CTwo people bravely saved their neighbor from a kitchen full of smoke.DA lucky man was rescued by the firefighters with the help of his neighbors.C主旨大意题。由本文主旨句即文章首句“Two hero housemates have told how they pul
15、led their neighbor from a smokefilled kitchen.”可知,本文讲述了两个人将邻居从冒烟的厨房内救出的故事。6What can we learn from the passage?AThere was some food in the oven.BThe man in the house went to the hospital at last.CMr. Lomax thought what they did was not particularly important.DThe man in the house was drunk and did no
16、t know anything.C推理判断题。由倒数第二段可知里斯罗马克斯之前就做过类似的事情,所以他并没有把抢救邻居这件事看得特别了不起。7Why did the neighbors go into the kitchen without hesitation?ABecause the man in the kitchen was in great danger.BBecause the man in the kitchen was asking for help.CBecause though the kitchen was full of smoke there was no fire.
17、DBecause they thought it was not very dangerous and they could put out the fire.C推理判断题。由最后一段可知他们只看到了厨房里有烟,但没有火。这说明危险不是很大,所以就毫不犹豫地进去了。CWe are surrounded by mixed messages about mistakes:were told we earn by making them,but we work hard to avoid them.So the result is that most of us know that we are g
18、oing to make mistakes,but deep down,we feel we shouldnt.Experiments with schoolchildren who did well on a given test showed that those who were praised for being smart and then offered a more challenging or less challenging task afterward usually chose the easier one.On the other hand,children prais
19、ed for trying hardrather than being smartfar more often selected the more difficult task.If we try hard to avoid mistakes,we arent open to getting the information we need in order to do better.In a writing study,experiments showed that those who were so scared to make mistakes performed worse in wri
20、ting tasks than those who werent worried about being perfect.They feared receiving any kind of negative feedback,so they didnt learn where they went wrong and how to get better.We dont just learn more when were open to mistakes;we learn deeper.Research tells us that if were only concerned about gett
21、ing the right answer,we dont always learn the underlying concepts that help us truly understand whatever were trying to figure out.Mistakes need to be seen not as a failure to learn,but as a guide to what still needs to be learned.As Thomas Edison said,“I am not discouraged,because every abandoned w
22、rong attempt is another step forward.”Furthermore,we often make mistakes because we try new thingswe wander away from accepted paths.Teflon,penicillinthese are examples of great discoveries made by mistake.Take a page from Albert Einstein,who said,“Anyone who has never made a mistake has never tried
23、 anything new.”【语篇解读】本文告诉我们应该用一种正确的态度对待错误。8What will happen to students praised for being smart in face of choosing tasks compared to students praised for working hard?AHe will choose a less challenging task.BHe will hide his mistakes from his teachers.CHe will work harder to avoid mistakes.DHe will
24、 ask his teachers for advice.A细节理解题。根据第二段第一句可知,这样的学生会选择更容易的任务。故选A。9Which of the following statements is NOT acceptable according to the passage?AThe more mistakes we make,the more we will learn.BMistakes can be used as a positive factor for success.CBeing open to mistakes helps you understand the tr
25、uth.DA step forward may come from mistakes youve made.A推理判断题。根据第四段第一句可知,当我们愿意接受错误时,我们不仅能学到更多,还能学得更深入。而不是说我们犯的错误越多,学到的就越多,故A项错误。10What does the last paragraph want to tell us?AOne must follow a correct path to avoid mistakes.BTo become an Einstein,you should make mistakes.CYou cant make mistakes unle
26、ss you try new things.DMaking mistakes is not a disadvantage in a way.D推理判断题。根据最后一段特别是该段第二句可知,在某种程度上,犯错误并不是一个劣势。故选D。11Whats the main idea of the passage?AWe can never avoid making mistakes when we work.BSuccess cant be achieved without making mistakes.CMistakes should be treated with a correct attit
27、ude.DTry every means to avoid mistakes in our daily life.C主旨大意题。通读全文,尤其根据第四段最后一句“I am not discouraged,because every abandoned wrong attempt is another step forward.”(我没有丧失信心,因为每个被抛弃的错误的尝试都是向前的又一步)以及第五段最后一句“Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.”可知,我们应该用正确的态度对待错误。故选C。DHisto
28、ry tells us that footwear was one of the first things ancient people learned to make.Footwear helped them across rocky paths or hot sands without injuring themselves.The earliest footwear we know of was simply a piece of plaited(编织的) grass or leather tied to the feet.The ancient Egyptians seem to ha
29、ve invented the first footwear with a firm sole(鞋底)sandals.Egyptian royalty usually wore sandals that had a different style from those with lesser status(身份),while slaves were not allowed to wear anything on their feet.The sandal is still the basic form of footwear in many countries,particularly tho
30、se with a hot climate,whereas in cold climates,an entirely different type of shoe appearedthe moccasina slippershaped shoe made of soft but strong leather.The Greeks were the first to develop shoes with heels(鞋跟)Then,in the Middle Ages,shoes with long points at the toe became very chic for the nobil
31、ity.These shoes were often very difficult to wear.Other trends followed,with squaretoed shoes,wide shoes,and even shoes that could make a woman stand two feet taller.Not surprisingly,these sometimes led to accidents.Even today,fashion rather than comfort often leads to the kind of shoes women wear.M
32、echanical shoemaking appeared in the 1800s in North America.Until then,shoes had been made with the same kinds of hand tools used by the ancient Egyptians.And in 1858,a machine was invented that could stitch(缝合) the sole of a shoe to the upper part.Now it was possible to make shoes that were shaped
33、to fit either the left or right foot.Toward the end of the 1800s came a new type of shoe that was specifically designed for sportsthe sneakerand it soon become an alltime favorite.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了鞋的演变过程。12What did shoes often show in ancient times?AThe rich resources.BPeoples different beliefs.CPe
34、oples status in society.DThe changeable climates.C细节理解题。由第二段第二句“Egyptian royalty usually wore sandals that had a different style from those with lesser status(身份),while slaves were not allowed to wear anything on their feet.”可知,在古埃及,鞋是身份地位的象征。13What does the underlined word “chic” in Paragraph 3 pro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392121.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
