南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南昌市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 限时 训练 精品 答案
- 资源描述:
-
1、南昌市2014高考英语阅读理解二轮限时训练精品题(5)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(5)】AWhen I think about the horror movie The Ring, I remember one of my friends once said, Death doesnt choose those who are young or old, sick or healthy. It just chooses randomly. It explained why she was so afraid whil
2、e watching the movie.This is how I think of cancer. It has no predetermined plan. It does not matter if you are old or young.I had a perfect life. It was a bubble that could not be pierced(刺入) by unhappiness. No one died, and no one was sick; we were all happy and loving life.Then I found out my gra
3、ndfather had cancer.No matter how much I told myself he would live, somehow I still felt as if it was a death sentence. He was so young, only 63.He fought so hard. Whenever I feel my own life taking a turn for the worse, as if things would never get better, I remember how many years he lived fightin
4、g such a scary and difficult disease. After he died, a grand gathering is held for him. All his friends and relatives attended it. It is a traditional Irish wake. They ate and drank and celebrated Grandpas life. He died with dignity, surrounded by loved ones.I honestly dont know how I coped. I never
5、 cried alone. I had the compassion of my friends and the support of my family and teachers. I just remembered my grandfathers wish that we should celebrate his life after he passed away.Thats how we came up with the idea for Hives for Lives - a business my sister and I started where all the profits
6、go to the American Cancer Society. We sell honey, honeycombs, beeswax candles, and lip balms, which all come from our beehives in Virginia.26. Why was the authors friend so afraid while watching the movie? A. Because death chooses people at random. B. Because death chooses people on purpose. C. Beca
7、use death only chooses young people. D. Because death only chooses healthy people.27.It can be inferred from Paragraph 6 that_. A. the author always met with difficulties in life B. every time the author thought of his grandfather, he cried C. his grandfather has fought against cancer for two years
8、D. his grandfathers fighting against cancer encouraged the author a lot28. The underlined word wake in Paragraph 7 is closest in meaning to _ . A. a festival held annually B. a state of not falling asleep C. the track left behind something that has passed D. the time when people get together to reme
9、mber the dead person29. Which of the following bee-related products cant be bought from Hives for Lives? A. Lip balms. B. Honeycombs. C. Beeswax candles. D. Brushes. 30. Why did the author and his sister start the business Hives for Lives? A. Because they loved bees. B. Because they wanted to be ric
10、h. C. Because they wanted to help those with cancer. D. Because they wanted to pay off their grandfathers debt.【参考答案】26-30 ADDDC 爷爷患癌症逝世促使作者和妹妹成立了Hives for Lives,所得收益全部捐献给美国癌症协会。26. A。细节理解题。从第一段的Death doesnt choose those who are young or old, sick or healthy. It just chooses randomly.可知答案。27. D。推理判断
11、题。第六段中谈到“每当生活向不好的方向发展时,我就会想起爷爷与这种可怕的疾病斗争了多少年”,由此可知爷爷与癌症作斗争给了我面对生活中困难的勇气。28. D。词义猜测题。划线词前后句均有提示。传统的“爱尔兰式守灵”以饮酒和喧闹为特征。关键抓住D项关键字the dead person。29. D。细节理解题。由最后一段的We sell honey, honeycombs, beeswax candles, and lip balms.可知答案。30. C。细节理解题。由最后一段的. all the profits go to the American Cancer Society.可知作者和妹妹做
12、生意是为了给癌症协会募捐善款,以帮助癌症患者。较难题目特训:介绍说明类In June, 2007, a group of students from eight high schools in Winnipeg, the capital of Canadas Manitoba province, will begin test-launching (试发射) a satellite the size of a Rubiks cube.The one-kilogram Win-Cube satellite, named for its home city and its shape, will
13、be put into low orbit. Once in space, it can perform for a few months or up to several years, communicating information that could help find the early signs of earthquakes.There are 80 similar satellite projects worldwide, but this is the first high-school based program of its kind in Canada. 30 Man
14、itoba high school students are having a hand in designing and building the satellite, in cooperation with aerospace (航空航天的) experts and 10 students from the University of Manitoba, and with support from two other organizations.The Win-Cube project is not something that goes on a piece of paper, it i
15、s real-world engineering, allowing high school students to have an opportunity to learn more about the exciting world of engineering through their participation in this challenging program. It is also taken as a wonderful example of the unique partnerships within Manitoba. Designing, building and la
16、unching a satellite with high-school participation will bring this world-class educational project into reality and Manitoba closer to space.“These Manitoba high school students deserve congratulations for their enthusiasm, innovation (创新), and a strong love for discovery, said Education, Citizenshi
17、p and Youth Minister Peter Bjonson. “We want to make science more relevant (相关的), interesting and attractive to high school students by showing them how classroom studies can relate to practical experience in the workplace or, in this case, in space, Bjonson added.The Win-Cube program is mainly aime
18、d at inspiring a strong desire for discovery on the part of the students. It also shows Manitobas devotion to research and innovation and the development of a skilled workforceall important drivers of knowledge-based economic growth.1. According to the passage, the Win-Cube satellite is.A. named aft
19、er Manitoba and its shapeB. intended for international communicationC. designed like a Rubiks cube both in shape and sizeD. challenged by university students around the world2. According to Mr. Bjonson,.A. those Manitoba high school students are worth praisingB. the study of space can be practically
20、 made in classroomsC. Manitoba high schools are famous for the study of spaceD. scientific research is too far away from high school students3. The primary purpose of the project is to.A. find the early signs of earthquakesB. relate studies to practical experienceC. help high school students study r
21、eal-world engineeringD. inspire a strong desire for discovery among the students4. The best title for this passage may be.A. Manitoba SchoolB. Win-Cube ProgramC. Space CooperationD. Satellite Launching【参考答案】33.1-4 CADB阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWill Nanfang University of Science and Technol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
