四川省简阳市阳安中学2021届高三二诊适应性考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省简阳市阳安中学2021届高三二诊适应性考试英语试题 WORD版含解析 四川省 简阳市 中学 2021 届高三二诊 适应性 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年下期高三二诊热身试题英语试卷第一部分听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A 、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. &19.15. B. &9.18. C. &29.15.答案是C。1. What was the weather like i
2、n the early morning?A. Rainy. B. Fine. C. Foggy.2 How did Grace get to school?A. By car B. By bus. C. By bike.3. Which button has the man lost?A. The one on the pocket. B. The one on the collar. C. The one on the sleeve.4. What will the man do next year?A. Look for a par-time job. B. Attend a market
3、ing course.C. Continue to work in the company.5. What are the speakers mainly talking about?A. A dish. B. A supermarket. C. A restaurant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。 选出最佳答案.听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the woman dissatisfied with about the first dress?A. The wide belt. B. The long sleeves. C.
4、The white flowers on the sleeves.7. What does the man ask the woman to do?A. Get her dress back from Angela. B. Borrow a nice dress from Angela.C. Give her short-sleeved dress to Angela.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is wrong with Shannon?A. She cannot find her dog. B. She cannot please her boss. C. She is
5、under great pressure.9. What does the man try to do?A. Comfort the woman. B. Refuse the woman. C. Scold the woman.10. How does the woman feel?A. Satisfied. B. Upset. C. Busy.听第8段材料,回答第10至12题。11. Why does the man want some furniture?A. To receive guests. B. To let his apartment out.C. To make his apa
6、rtment look different.12. What does the woman offer to give the man?A. A sofa. B. A television. C. Two tables.13. Where will the man probably get a shelf?A. From a garage sale. B. From a furniture store. C. From his parents house听第9段材料,回答第13至16题。14. When did Elena decide to become a dancer?A. At the
7、 age of 7. B. At the age of 9. C. At the age of 11.15. What does Elena say about the ballet Cinderella?A. She saw it when she was little. B. The music was unfamiliar to her.C. It will be very popular with children.16. What does Elena often do for her fans?A. She gives them a flower. B. She sends the
8、m a free ticket.C. She gives away her photographs.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the purpose of the talk?A. To recommend a music course. B. To invite people to visit a music college.C. To attract more students to Brownstoke College.18. What did Lena Phipps use to be?A. A teacher. B. A jazz singer. C.
9、 An opera singer.19. Why were there no more than ten students in Lena Phipps class?A. The classroom is not big enough. B. Students can get enough attention.C. Not many people are interested in the course.20. What does the speaker advise listeners to do?A. Cook their own meals. B. Make a reservation
10、early. C. Perform songs confidently.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are many universities that have been in existence for a long time and are still very popular for their quality education. The following are three of them.University of Oxford, Engl
11、andFounded in: 1096The foundation year of this university is around 1096. There is evidence of teaching being undertaken then. It gained a lot of popularity in the early 1167, as Henry II put a ban on English students from entering the University of Paris. It is regarded as one of the best places to
12、 get a higher education today, and it consists of 38 different colleges specializing in various fields of study.University of Salamanca, SpainFounded in: 1218This is the oldest university in Spain, and is located in the town of Salamanca, west of Madrid. It is the third oldest university in Europe t
13、hat has been in continuous operation since it was founded. Today, it is the most important institution in the world for studying humanities and languages, Christopher Columbus is said to have consulted with its scholars when he was seeking a route to India.University of Padua, ItalyFounded in: 1222T
14、his is the chief university of Italy. It was started as a law school. It is said to be founded in1222 by a group of students and professors. Theology (神学) and law were the first subjects taught here. The fields of botany, history, and theater are the most well-known and pursued courses here, and it
15、has established its greatness in the educated world. In 2015, it was ranked as the best university among all Italian educational institutions for higher education.1. How did the University of Oxford become quite popular?A. It received a lot of financial support from Henry IIB. It decided to run more
16、 courses to educate more students.C. Henry II allowed the university to accept foreign students.D. Henry II forbade English students to attend the University of Paris.2. The writer mentions Christopher Columbus so as to tell us that _.A. Scholars in the University of Salamanca are knowledgeableB. Co
17、lumbus graduated from the University of SalamancaC. Columbus was grateful for the help provided by the universityD. Some of his friends in the university held a farewell party for him3. As for the University of Padua, we know that_.A. It is located in the west of MadridB. It is the third oldest univ
18、ersity in EuropeC. Theology and law were the first subjects taught thereD. It is the premier institution in the world for studying humanities【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文介绍三所非常受欢迎的大学以及他们的历史与教育地位。【1题详解】细节理解题。根据第二段It gained a lot of popularity in the early 1167,as Henry put a ban on English stu
19、dents from entering the University of Paris(因为亨利二世禁止英国学生进入巴黎的大学,因此它早在1167年就大受欢迎)可知,牛津大学当时受欢迎是因为亨利二世禁止英国的学生进入巴黎的大学。D. Henry II forbade English students to attend the University of Paris.( 亨利二世禁止英国的学生进入巴黎的大学)符合以上说法,故选D项。【2题详解】推理判断题。根据第三段的Christopher Columbus is said to have consulted with its scholars
20、 when he was seeking a route to Indies(据说Christopher Columbus在寻找通往印度的航线时,曾咨询过那里的学者)可推测,通过提及Christopher Columbus请教那里的学者是为了说明那里的学者很有学识。A. Scholars in the University of Salamanca are knowledgeable(Salamanca大学的学者很有学识)符合以上推测,故选A项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的Theology (神学) and law were the first subjects taught her
21、e.可知,意大利的Padua大学最开始教授的科目是神学和法学。C. Theology and law were the first subjects taught there(神学和法学是那儿首先教授的科目)符合以上说法,故选C项。BTiny water plants called phytoplankton (浮游植物) serve as food for many sea creatures, including whales, shrimp, jellyfish and snails.Phytoplankton do well in cold water. But if water te
22、mperatures rise by only two degrees Celsius, the phytoplankton struggle. That is what happened in the last three or four years in the northern part of the Pacific Ocean. Researchers say an unusual area of warm water spread throughout the Northern Pacific. Scientists called the warm water the blob, a
23、s if it were a character in an old science fiction movie. At its largest, the blob stretched 1,600 square kilometers and reached depths of 91 meters. This large mass of warm water had a damaging effect on the ocean food chain. Many fish that depend on phytoplankton swam away from the area. As a resu
24、lt, sea birds and sea lions that eat those fish starved.Scientists from the National Oceanic and Atmospheric Administration and the University of Washington have found that the warm ocean blob caused a harmful algae bloom. That fast growth in algae hurt fishing grounds along the U.S. West Coast and
25、Canadas British Columbia. The researchers recently published their study in the journal Geophysical Research Letters. They looked at the algae, called P. australis. They found that the algae can grow much faster than normal if it is exposed to warm water. The higher levels of algae also produced mor
26、e of a poisonous chemical that can cause problems for everything from shellfish to dolphins to sea lions. It also causes problems for humans if too much of the chemical builds up in their blood.Researchers say algae blooms like this one will continue as ocean waters warm. The algae will hurt sea ani
27、mals, birds, and fish. It may damage food resources for humans all over the world, the scientists say.4. The root cause of the starvation of sea birds or sea lions is_.A. the depths of the vase seaB. the large mass of warm waterC. the large amount of polluted sea waterD. the increasingly reduced phy
28、toplankton in the sea5. From the text, we can know that P. australis is the name of a(n) _.A. phytoplanktonB. fishC. algaeD. bird6. The following statements are true EXCEPT_.A. Generally, the algae grow much faster than normal if exposed to cool water.B. The phytoplankton is very sensitive to the ri
29、se of water temperature.C. More algae can bring about a poisonous chemical which endangers sea creatures.D. Algae blooms will affect not only the existence of sea creatures but also that of humans the world over.7. The text is most probably taken from_.A. a research paperB. a geography textbookC. a
30、class presentationD. a newspaper report【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了研究人员的最新发现,即海洋水温的上升会影响海洋浮游生物的生存,从而导致影响海洋生物食物链,最终影响到人类的食物来源。【4题详解】细节理解题。根据第二段的This large mass of warm water had a damaging effect on the ocean food chain. Many fish that depend on phytoplankton swam away from the are
31、a. As a result, sea birds and sea lions that eat those fish starved. (大量的温水对海洋食物链产生了破坏性的影响。许多依赖浮游植物的鱼游离了这一地区。结果,以这些鱼为生的海鸟和海狮挨饿了)可知,海鸟和海狮挨饿的主要原因是水温变暖。B. the large mass of warm water(大量的温水)符合以上说法,故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段的 That fast growth in algae hurt fishing grounds along the U. S. West Coast and Cana
32、das British Columbia. The researchers recently published their study in the journal Geophysical Research Letters. They looked at the algae, called P. australis. 可知,藻类的快速生长损害了美国西海岸和加拿大不列颠哥伦比亚省沿岸的渔场。研究人员最近在地球物理研究快报上发表了他们的研究。他们研究了一种藻类,名叫P. australis。可知P. australis是一种海藻的名称。C. algae(藻类)符合以上说法,故选C项。【6题详解】
33、细节理解题。根据文章第三段的They found that the algae can grow much faster than normal if it is exposed to warm water. 可知,科学家们发现,如果藻类暴露在温水中,它的生长速度会比正常情况下快得多。A. Generally, the algae grow much faster than normal if exposed to cool water.(通常情况下,如果暴露在凉水中,这种藻类比平常的生长速度快得多)不符合以上说法,故选A项。【7题详解】推理判断题。纵观全文内容可知,该文介绍了研究人员的最新发
34、现,即海洋水温的上升会影响海洋浮游生物的生存,从而导致影响海洋生物食物链,最终影响到人类的食物来源。由此判断出,最可能是一篇新闻报道。故选D项。CThe World Health Organization says that 92 percent of the worlds population lives in areas of high air pollution. Experts say much of that pollution comes from vehicles fueled by diesel. Many cities in Europe have called for en
35、ding the production of diesel cars. They hope to replace them with electric vehicles as battery life for those vehicles improves.London is one of the most heavily polluted cities in Europe. Levels of harmful gases in the city are regularly higher than limits set by the European Union.Martin Williams
36、, with Kings College London, says pedestrians often do not realize how close they are to air pollution sources because they cannot see them. “One of the difficulties of getting the message across to the public at large these days is that air pollution, although its a major public health problem, is
37、actually invisible. Not like the smogs of the 1950s and 60s when not only could you see it, you could barely see anything else.” Williams adds that toxic gases from diesel cars have led to public health concerns. He says people across Great Britain have died too early because of the pollution. “The
38、main problem that you are breathing in are the particulates, the soot largely from diesel exhausts, which is the primary problem as far as public health is concerned. The other pollutant thats more recently become an issue is nitrogen dioxide, again largely from diesel.”Areeba Hamid is with the envi
39、ronmental group Greenpeace. She says, “Its quite clear that the car industry is feeling the pressure of a public health crisis owing to air pollution in big cities in particular and the aftermath of the diesel-gate scandal, which is the reason why its looking to produce new electric models.”Experts
40、say electric cars could offer the answer to air pollution in major cities. They add, however, that the electricity should be created using renewable energy.8. The underlined word “invisible” (Paragraph 3) probably means _.A. cannot be feltB. cannot be seenC. be very seriousD. be uncontrollable9. Acc
41、ording to the text, the following are the main pollutants from the diesel cars EXCEPT _.A. toxic gasesB. sootC. nitrogen dioxideD. water vapor10. The author develops the 3rd paragraph mainly _.A. by exampleB. by processC. by contrastD. by classification11. According to the text, the key to solving a
42、ir pollution in major cities is to _.A. replace diesel cars with electric onesB. reduce the number of diesel cars running on the roadsC. ask more citizens to live far away from big citiesD. improve the quality of oil used in diesel cars【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。世界卫生组织表示,世界上92%的人口生活在空气
43、污染严重的地区。专家表示,大部分污染来自柴油汽车。欧洲许多城市呼吁停止生产柴油车。随着电动汽车电池寿命的提高,他们希望用电动汽车取代它们。专家表示,电动汽车可以解决大城市的空气污染问题。 然而,他们认为应该使用可再生能源发电。【8题详解】词句猜测题。根据第三段中“Martin Williams, with Kings College London, says pedestrians often do not realize how close they are to air pollution sources because they cannot see them.(伦敦国王学院的马丁威廉姆
44、斯说,行人往往没有意识到他们离空气污染源有多近,因为他们看不见污染源)”以及画线词后文“Not like the smogs of the 1950s and 60s when not only could you see it, you could barely see anything else.(不像20世纪50年代和60年代的雾霾,当时你不仅能看到它,几乎看不到其他任何东西)”可知,划线词所在句子“its a major public health problem, is actually invisible.”指的是空气污染虽然是一个公众健康的主要问题,它实际上是看不见的。故画线词意
45、思是“看不见的”,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“The main problem that you are breathing in are the particulates, the soot largely from diesel exhausts, which is the primary problem as far as public health is concerned. The other pollutant thats more recently become an issue is nitrogen dioxide, again largely from d
46、iesel.(你吸入的主要是颗粒物,主要来自柴油尾气的煤烟,这是公共健康的主要问题。 最近成为问题的另一种污染物是二氧化氮,同样主要来自柴油)”可知,来自柴油机车的有毒气体、烟尘以及二氧化氮是影响人们健康问题的主要污染物,没有提到柴油机发出的水蒸气。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段中“One of the difficulties of getting the message across to the public at large these days is that air pollution, although its a major public health probl
47、em, is actually invisible. Not like the smogs of the 1950s and 60s when not only could you see it, you could barely see anything else.(如今,向公众传达这一信息的困难之一是,尽管空气污染是一个主要的公共健康问题,但它实际上是看不见的。不像上世纪五六十年代的雾霾,那时你不仅能看到它,几乎看不到其他任何东西)”可推知,作者主要通过对比来展开第三段。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“Experts say electric cars could off
48、er the answer to air pollution in major cities.(专家表示,电动汽车可以解决大城市的空气污染问题)”可知,专家们认为使用电动汽车或许为解决大城市空气污染提供答案(解决办法)。故选A。DResearchers at a university in Hungary say there is truth to what many dog owners always believed. Dogs do understand what humans say.The researchers made images of the brains of 13 dog
49、s using a machine that records brain activity. The dogs were trained to lie down in the machine for seven minutes. During that time, they listened through headphones to their trainers voices. Dog owners may think the news is not surprising. But scientists are impressed. Brian Hare is a professor at
50、Duke University. He called one of the findings a “shocker.”The brain imaging showed dogs processed words using the left side of their brains, just as humans do. They use the right side of their brains to understand tone and pitch (音调). The study showed dogs understand words and how they are said. Me
51、aningful words said in a neutral (中性的) way did not have the same effect as the same words said in an encouraging way.Attila Andics was the lead researcher on the project. “Dog brains care about both what we say and how we say it,” he said. Researchers say they think dogs are tuned in to what people
52、say because dogs have lived with people for a long time. Andics said he thinks other animals probably can understand human language like dogs do. But those animals are not very interested in what humans have to say.People reacted to the story on Facebook and Twitter. They said they always knew their
53、 pets could understand them. And they were happy to see scientific support for what they experienced every day. One reader from Virginia said she thought her dog could probably read her mind, too. Someone in California joked that he always knew his dog ignored him. And Greg Matos in Boston called th
54、e study “fascinating!”12. Which of the following statements is TRUE according to the text?A. Humans use the left side of the brains to process words.B. Dogs have no difficulty understanding words said in a neutral way.C. Other animals can also understand human language just as dogs do.D. Dog owners
55、can hardly believe the story that Dogs do understand what humans say.13. What does the word “they” in the 4th paragraph refer to?A. researchersB. dogsC. dog ownersD. people in general14. The method the author uses to develop the last paragraph is _.A. offering analysesB. providing explanationsC. giv
56、ing examplesD. making comparisons15. The main purpose of the passage is to _.A. compare and evaluateB. debate and explainC. argue and discussD. inform and explain【答案】12. A 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了,你的宠物或许是一只可爱的狗狗,它真的会听懂你的语言。最近匈牙利一所大学的研究人员通过实验证实了这个说法。所以,今后你在狗狗面前说话可要多加小心了!【12题详解】细节理解题。由第四
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
