2020-2021学年通用版高一英语专题同步精练学案:4月第01期(考点02七选五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年通用版高一英语专题同步精练学案:4月第01期考点02七选五 WORD版含解析 2020 2021 学年 通用版 英语 专题 同步 精练 01 考点 02 七选五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、考点02 七选五2020-2021学年高一英语专题同步精练学案:(1)上海市莘庄中学20192020学年高一4月网上月考英语试题Getting sick is an invariable(永恒的) part of people lives. _84_. This difference hasnt been more pronounced since the start of the start of the novel coronavirus epidemicwhen a great number of people are falling ill at all the same time.
2、The conditions in the US are getting worse quickly, which is largely due to the fact that there is no universal healthcare system. According to the 2019 US Census, 28 million people are not covered or do not have adequate health insurance, meaning that they would probably avoid getting tested for th
3、e virus, for fear of the cost of being hospitalized.“_85_So many people have no alternative but to try to keep working and caring for children so as to keep life going, and by consequence, they are spreading the virus simply because they have no other choice,” wrote reporter James Hamblin on the Atl
4、antic.Germany, on the contrary, has one of the worlds best-developed and most expensive public healthcare systems that covers every citizen. People in Germanywho have “high levels of job security”, according to the Los Angeles Timesare also more likely to follow the quarantine measures and stay at h
5、ome without having to worry about losing their jobs._86_.“The conditions to deal with the virus in Germany are among the best in the world,” said German Chancellor Angela Merkel, according to the Los Angeles Times.Japan also has universal public healthcare, but it brings another kind of problem: Peo
6、ple tend to seek more medical care than necessary. According to Yusuke Tsugawa, a physician at Harvard University, Japan has three times more outpatient visits than the US, and patients also stay in hospital for three times longer than in the US._87_.“It isnt good to do tests just to ease public anx
7、iety,” Kentaro Iwata, an infectious disease expert at Kobe University. Japan , told Reuters. “If they test every one with light symptoms, the medical system will puncture(破损).”Indeed, a countrys healthcare system is the key to keeping its people safe-its also the key to whether a country can survive
8、 a crisis like the novel coronavirus pandemic.A. Both explain why the country seems to be weathering(经受) the pandemic better than its European peersB. The countries all over the world are short of medical supplies.C. This often wastes medical resources, which are even more critical and precious duri
9、ng a global pandemicD. But their attitudes toward being sick and hospital visits vary from country to country.E. Germany has expanded restrictions on social interactions to try to control the coronavirus outbreak, banning public gatherings of more than two people.F. There is a strong financial incen
10、tive(动机) to conceal (to hide) symptoms.84. D 85. F 86. A 87. C(2)江苏省南通市天星湖中学2019_2020学年(下)期初反馈测试高一英语试卷根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Were living in a period of technological and social advancement never before seen. Technology has moved and developed more over the past one hundred years th
11、an it had in the previous (先前的)thousand. 36_. Even if a persons life seems to be going well now, and they dont seek improvement, several years down the line, they may find that their lack of advancement and development in important skills may cause big problems in their lives. A person today who is
12、comfortable in a job may be replaced by a machine tomorrow. _37_Basically, no matter how hard we try, it is impossible to predict (预测)how things will change over the next few years. 38_. Nor do we know how our lives may change over the next few years. Something as simple as a new piece of technology
13、 can have an unbelievable impact on our lives. Because of this, you need to be ready to adapt (适应) and not fall into the trap (陷阱) of brief contentment.39_ . Pick one of your skills or an area of your life, and then critically evaluate (评价)it. Ask yourself how useful it is going to remain, and how i
14、t is going to adapt to changing circumstances (环境). After reviewing your skills and knowledge, you 11 be able to decide which should be deserted and which should be improved. Its like throwing away old tools and devices that - dont work or are no longer useful, and replacing them with new, better on
15、es.40_. However, with consideration of your skills and a desire to adapt, youll be able to find that youre able to stay ahead of a changing world.A. Technological development is greatly changing our lives.B. We don t know what skills will or won t be needed.C. Its impossible to predict exactly how t
16、he world will change.D. Many people might soon find themselves out of a job.E. With this speed of advancement, its easy to fall behind.F. Technological advancement doesn t necessarily mean a rapid loss of jobs.G. A careful evaluation of things in your life and your skills is extremely useful.36-40 E
17、DBGC(3)黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2020-2021学年高一(下)四月月考英语试卷36-40 BEGAF(4) 福建省漳州市第一中学2020-2021学年高一3月测试英语试题根据短文内容,从短文后的选项中选出能填空处的最佳选项。有两个选项为多余选项。Why Do We Find It Hard to Say “No”?As we all know, saying “no” to others is not easy at all. But sometimes we have to learn to say “no”. _16_ Below are common reasons why
18、 people find it hard to say “no”: _17_ You are a kind soul at heart. You dont want to turn the person away and you want to help when possible, even if it may eat into your time. Afraid of being rude. I was brought up under the idea that saying “no”, especially to people who are older, is rude. This
19、thinking is common in Asian culture, where face saving is important. _18_ Wanting to be agreeable. You dont want to alienate (疏远) yourself from the group because youre not in agreement. So you agree to others requests. Fear of conflict (冲突). _19_ This might lead to an ugly confrontation (面对). Even i
20、f there isnt, there might be disagreement which might lead to bad effects in the future._20_ Perhaps you are worried saying “no” means closing doors. For example, one of my friends wives was asked to work in another department in her company. Since she liked her team, she didnt want to go. However,
21、she didnt want to say “no” as she felt it would affect her promotion (晋升) chances in the future.A. Wanting to help others.B. Fear of losing chances.C. Wanting to keep a good relationship.D. I slowly realized I needed to learn to say “no”.E. You are afraid the person might be angry if you refuse him
22、/ her.F. It means not making others look bad or lose face.G. To learn to say “no”, we have to first understand whats stopping us from it.【答案】16. G 17. A 18. F 19. E 20. B【解析】本文是一篇说明文。文章讲述了阻止我们说“不”的常见原因。【16题详解】根据下文Below are common reasons why people find it hard to say “no”(下面是人们很难说“不”的常见原因),G项:To le
23、arn to say “no”, we have to first understand whats stopping us from it.(要学会说“不”,我们首先要明白是什么阻止了我们说“不”。)承上启下。故选G。【17题详解】此空是小标题,根据下面三个小标题的特征,应该短小精悍吗,在A/B/C中选。根据下文You are a kind soul at heart. You dont want to turn the person away and you want to help when possible, even if it may eat into your time.(你心地
24、善良。你不想拒绝别人,即使这会占用你的时间你想在可能的时候帮助别人。)可知,A项:Wanting to help others.(想要帮助别人。)符合本段文意。故选A。【18题详解】根据上文This thinking is common in Asian culture, where face saving is important.(这种想法在亚洲文化中很常见,在那里,保全面子很重要。),F项:It means not making others look bad or lose face.(它意味着是不要让别人看起来很糟糕或丢面子。)是对上文内容的进一步解释。故选F。【19题详解】根据下文
25、This might lead to an ugly confrontation (面对). Even if there isnt, there might be disagreement which might lead to bad effects in the future.(这可能会导致一场丑陋的对抗。即使没有,在未来可能会有导致不好影响的分歧。),E项:You are afraid the person might be angry if you refuse him / her.(你害怕如果你拒绝他/她,他/她可能会生气。)是下文的原因。故选E。【20题详解】根据下文Perhaps
26、 you are worried saying “no” means closing doors.(也许你担心说“不”意味着封闭了自己。),B项Fear of losing chances.(害怕失去机会。)符合本段文意。故选B。(5) 重庆万州江南中学2020-2021学年高一英语3月在线测试卷根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳答案。选项中有两项为多余选项。When you are dealing with a stressful situation or going through a hard time, people in your life can help you.
27、 When someone who cares knows what youre going through, it helps you feel understood and notso alone. 16 Problems seem smaller when you talk about them with the right person. You can do better and find out solutions more easily when you share your problems.There are lots of different ways to get and
28、 give help. 17 Other times you need advice on things. Help can be very easy, like a homework project. Or it can go on for a while, like teaching to bring up a failing grade or advising to get through a difficult situation.Its likely that you remember times someone helped you. Friends helped you get
29、through sadness or deal with disappointment. 18 Teachers might have guided you through the college application process. 19 You might give a hand to your classmate who met difficulty.Friends, parents,teachers and other adults can be great resources when you need help. 20 Doctors can offer specialized
30、 help for a health problem. A. Having a right person means a lot.B. Difficulties are everywhere in your life.C. Parents taught you to stop a bad habit.D. Sometimes you just want to hear an encouraging word.E. You need to learn to give help in the right way.F. And you can also remember times when you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392477.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
