四川省绵阳中学2015一轮英语阅读理解练习(4)及答案(精品).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳 中学 2015 一轮 英语 阅读 理解 练习 答案 精品
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳中学2015一轮英语阅读理解练习(4)及答案(精品)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Wilderness“In wilderness (荒野) is the preservation of the world. ” This is a famous saying from a writer regarded as one of the fathers of environmentalism. The frequency with which it is borrowed mirrors a heated debate on environme
2、ntal protection: whether to place wilderness at the heart of what is to be preserved.As John Sauven of Greenpeace UK points out, there is a strong appeal in images of the wild, the untouched; more than anything else, they speak of the nature that many people value most dearly. The urge to leave the
3、subject of such images untouched is strong, and the danger exploitation (开发) brings to such landscapes (景观) is real. Some of these wildernesses also perform functions that humans needthe rainforests, for example, store carbon in vast quantities. To Mr. Sauven, these “ecosystem services”far outweigh
4、the gains from exploitation.Lee Lane, a visiting fellow at the Hudson Institute, takes the opposing view. He acknowledges that wildernesses do provide useful services, such as water conservation. But that is not, he argues, a reason to avoid all human presence, or indeed commercial and industrial ex
5、ploitation. There are ever more people on the Earth, and they reasonably and rightfully want to have better lives, rather than merely struggle for survival. While the ways of using resources have improved, there is still a growing need for raw materials, and some wildernesses contain them in abundan
6、ce. If they can be tapped without reducing the services those wildernesses provide, the argument goes, there is no further reason not to do so. Being untouched is not, in itself, a characteristic worth valuing above all others.I look forward to seeing these views taken further, and to their being ch
7、allenged by the other participants. One challenge that suggests itself to me is that both cases need to take on the question of spiritual value a little more directly. And there is a practical question as to whether wildernesses can be exploited without harm.This is a topic that calls for not only f
8、ree expression of feelings, but also the guidance of reason. What position wilderness should enjoy in the preservation of the world obviously deserves much more serious thinking.1. John Sauven holds that.A. many people value nature too muchB. exploitation of wildernesses is harmfulC. wildernesses pr
9、ovide humans with necessitiesD. the urge to develop the ecosystem services is strong2. What is the main idea of Para. 3?A. The exploitation is necessary for the poor people.B. Wildernesses cannot guarantee better use of raw materials.C. Useful services of wildernesses are not the reason for no explo
10、itation.D. All the characteristics concerning the exploitation should be treated equally.3. What is the authors attitude towards this debate?A. Objective.B. Disapproving.C. Sceptical.D. Optimistic.4. Which of the following shows the structure of the passage?CP: Central Point P: Point Sp: Sub- point(
11、次要点)C: Conclusion【参考答案】14、BCAD 阅读理解(一)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Guide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a
12、thousand places for silent reading,and places where you can sit and work with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer to connec
13、t to the WiFi specially prepared for notebook computers;you can also use library computers,which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Groupstudy PlacesIf you want to discuss freely witho
14、ut disturbing others,you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people.All rooms are marked on the library maps.There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University
15、 account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a years rental per
16、iod.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library,but you are allowed to have drinks and swe
17、ets with you.1The librarys upper floor is mainly for students to_.Aread in a quiet placeBhave group discussionsCtake comfortable seatsDget their computers fixed解析细节理解题。根据Zones中第二句话The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading可知选A。答案A2What condition should be met to b
18、ook a groupstudy room?AA group must consist of 8 people.BThreehour use per day is the minimum.COne should first register at the university.DApplicants must mark the room on the map.解析细节理解题。根据Groupstudy Places中第二段可知选C。答案C3A student can rent a locker in the library if he_.Acan afford the rental feeBat
19、tends certain coursesChas nowhere to put his booksDhas earned the required credits解析细节理解题。根据Storage of Study Material中第二句可知选D。答案D4What should NOT be brought into the library?AMobile phones. BOrange juice. CCandy. DSandwiches.解析推理判断题。根据Rules to be Followed中mobile phones,drinks and sweets可带入图书馆,排除A、B和
20、C,选D。答案D阅读理解(一)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。You know how wonderful you are,and you know that others know how wonderful you are,but what do you do when admiration crosses over the line into jealousy?For most teens there will come a day when you realize that one of your friends is jealous and
21、that this jealousy is hurting your friendship.When this happens it can seem like there is nothing that you can do,but the good news is that there is.Dont let jealousy spoil your relationships.Tackle it head on and you might be back to normal much sooner than you think.It can be hard to walk up to a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
贵州省从江县九年级语文上册 外国诗两首课件 新人教版.ppt
