2021-2022学年新教材高中英语 综合测评(一)(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 综合测评一含解析北师大版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 综合 测评 解析 北师大 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、综合测评(一)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Mark,when are you leaving for London?M:Id planned to leave this Friday,but Ive had to change my plans.I will leave one day earlier.1.When will the ma
2、n leave for London?A.This Thursday. B.This Friday.C.This Saturday.答案AM:I cant find my new tie.I need it for tonights party.W:Lets look for it later.Right now I need your help fixing this shelf before I paint it.2.What will the two speakers do first?A.Look for the new tie.B.Fix the shelf.C.Paint the
3、shelf.答案BW:Excuse me.Can you tell me how to get to the Language Arts Building?M:Sure.Follow Centre Walk in the garden,and then turn right onto the bridge.Turn left after the bridge.The Language Arts Building is the first building on the right.Its across from the Physical Education Building.W:Thanks
4、a lot.3.Where is the Language Arts Building?A.On the right of the bridge.B.At the end of Centre Walk.C.Opposite the Physical Education Building.答案CM:Lisa,how many students are there in your class?W:Thirty.M:Are there any students from foreign countries?W:Yes.There are two Chinese girls,one Korean bo
5、y and one boy from Thailand.4.Which country are the two foreign girls from?A.China.B.South Korea.C.Thailand.答案AW:Why did you choose biology as your major?M:I chose it because I like the natural sciences.So are you studying history?W:No,though I wish I could.My mother wants me to become a doctor one
6、day,so Im learning medicine.M:You should have followed your heart.5.What does the man think the woman should have chosen?A.Biology.B.Medicine.C.History.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、
7、7题。M:Excuse me,maam.Could you tell me where the nearest subway station is?W:Sure.Go straight ahead along this street for about ten minutes and then turn right.Walk for about five minutes and youll see a bus stop.M:Is the subway station close to the bus stop?W:Yes.Walk for about two hundred meters af
8、ter you get to the bus stop and youll see a post office.The subway station is on the right of the post office,just a five-minute walk from there.M:Thank you,maam.W:Youre welcome.6.How long will the man have to walk before he sees the bus stop?A.For about five minutes.B.For about ten minutes.C.For ab
9、out fifteen minutes.答案C7.Where is the subway station?A.On the right of the post office.B.On the left of the post office.C.On the left of the bus stop.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Welcome home,dear!How was your first day in senior high school?M:It was pretty good!I arrived at the school at 8:10 and went to th
10、e main hall with all the other students.Then at 8:30 the headmaster gave a welcome speech.It lasted one and a half hours.W:Wow,thats a long speech!M:Then the chairman of the students center talked for a while.He told us about some of the schools clubs.I cant wait to sign up for one of them.W:Let me
11、guess.I know the things that interest youfilms,outings and music.M:You know me so well,but believe it or not,Im mainly interested in the chess club.8.When did the headmasters speech end?A.At 8:30.B.At 9:30.C.At 10:00.答案C9.What kind of club is the man going to sign up for?A.Film.B.Music.C.Chess.答案C听第
12、8段材料,回答第10至12题。W:What a beautiful lake!Did you take this picture?M:Yes.I took it when I was visiting my grandma this past summer.She lives by that lake.W:What did you do during your stay there?M:I spent a lot of time with my friends Henry and Mary.We went boating on the lake when we got there,and we
13、 also went fishing and swimming there.It was so much fun.W:I see a mountain to the left of the lake.Did you climb it?M:Oh,yes.We did that on the third day after we got there.We even reached the top of it.W:Did you take any pictures on the top of the mountain?M:Yes.Though not with my camera because i
14、t had broken the day before,I used my cellphone.W:Can I have a look?M:Sure.Theyre still on my cellphone.Its in my room.Just a moment.Ill go and get it.10.How many people went boating on the first day?A.Two.B.Three.C.Four.答案B11.What did the man do on the third day?A.He went fishing.B.He went swimming
15、.C.He went climbing.答案C12.What will the man do next?A.Fetch his cellphone.B.Take some pictures.C.Find his camera.答案A听第9段材料,回答第13至16题。M:Miss Jones,could you tell me more about your first job?W:Yes,certainly.I was a marketing manager in a 4-star hotel.The job was hard,but the pay was good.M:Which mark
16、ets did you cover?W:Mainly France.M:I know that you can speak French.Have you ever been to France?W:Yes,I have.I spent several months in France in 2014,in order to meet some famous people in the tourist industry there.Speaking French was a very big advantage.M:Has your experience been helpful in doi
17、ng your present job as a tour guide?W:Yes,quite a lot.The French interest in traveling for pleasure abroad has increased a lot recently.M:Really?Im interested to hear more about that,but first tell me,have you ever traveled on the high-speed train through Switzerland here?W:No,I havent,but I travele
18、d across China and Singapore by train about 5 years ago.I love train travel.Thats why Im very interested in this job.13.What was the womans first job?A.A tour guide.B.A hotel clerk.C.A marketing manager.答案C14.What helped the woman a lot during her business trip in France?A.Being able to speak French
19、.B.Having been to the country before.C.Knowing some famous people in tourism.答案A15.Where is the woman now?A.In China.B.In Switzerland.C.In Singapore.答案B16.Why is the woman interested in this new job?A.It will pay her well.B.It will offer lots of train travel.C.It will be easier than the present one.
20、答案B听第10段材料,回答第17至20题。I like reading,so my favourite place in our city is the city library.Id like to share with you a little about our city library.When the city library was first built in 1970,it had only two floors,but as the population in the city grew,more and more people visited the library,so
21、two more floors were added to it 10 years later.Today the library has a collection of over 140,000 books and 100 kinds of newspapers and magazines,though not all of those can be taken out.I like visiting the third floor because thats where all the science books and older books are located.Sometimes
22、I also visit the second floor to read the latest magazines and newspapers.I go to the first floor almost every weekend to get novels and textbooks to take home to read.The library is open from 8:00 am to 6:00 pm Monday to Friday,but on the weekend,it closes one hour earlier.17.When were the two floo
23、rs added to the city library?A.In 1970.B.In 1980.C.In 1990.答案B18.What books are kept on the second floor?A.Novels and textbooks.B.Science books and older books.C.The latest magazines and newspapers.答案C19.Which floor does the speaker visit frequently?A.The third floor.B.The second floor.C.The first f
24、loor.答案C20.How many hours is the library open on the weekend?A.Eight.B.Nine.C.Ten.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020重庆北碚区高一上学期期中联考)When people think of working animals,what often comes to mind are dogs that watch sheep,horses that work on farms and
25、 animals that perform in movies.But there are lots of other jobs animals have had over the years.Dogs have greater sense of smell than humans.This made dogs the traditional hunting partners,making their owners able to follow foxes and other animals.Police departments have taken advantage of this ski
26、ll to help find missing people and escaped criminals.Recently,dogs have been trained to find drugs and explosives (爆炸物).The honey guide lives in the southeast African nation of Mozambique.It has developed a win-win relationship with a group called the Yao.If a Yao member makes a certain sound,the ho
27、ney guide will fly from tree to tree directing him to a hidden bee box.Once the box is discovered,the person breaks open the box for honey,and the honey guide could enjoy the honey,too.Ferrets (雪貂) are cute and furry animals that are from 1.5 to 4 pounds.People have taken advantage of a ferrets natu
28、ral ability to run through tiny space.Ferrets wear a special harness(甲胄) that makes them able to pull a string through hundreds of feet of tiny space,which is then used to pull computer wires through tiny space.Baby flies are called maggots.The job of a maggot is to eat and grow until it turns into
29、a fly.This is similar to how a caterpillar eats and grows until it becomes a butterfly.However,there is a big difference between these insects.Caterpillars feed on plants,while maggots eat meat.Actually,they only enjoy bad meat.Maggots are used with patients who get serious infections that cant be t
30、reated with antibiotics (抗生素).The maggots are used to the infected area for a number of days.They eat the dead part but leave the living part alone,thereby helping patients recover from the infection.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种为人类做一些不寻常工作的动物。21.From the passage,we can learn that dogs .A.are the friendl
31、y friends of sheepB.have developed a win-win relationship with peopleC.have greater sense of smell than foxes and other animalsD.help human beings a lot in many areas答案D解析推理判断题。根据第二段可知,狗帮助人类牧羊、追踪猎物、寻找失踪人口和逃犯以及发现毒品和爆炸物等。由此可推知,狗在很多领域给予人类很多帮助。故选D项。22.With the help of the honey-guide,the Yao member can
32、.A.find the hidden bee boxB.develop a great relationship with beesC.pay attention to dangerous thingsD.stay away from criminals答案A解析细节理解题。根据第三段中的“IfaYaomembermakes.ahiddenbeebox.”可知,如果一个尧族人发出某种声音,响蜜鴷会在树上飞来飞去,指引他找到隐藏的蜂箱。由此可知,在响蜜鴷的帮助下,尧族人可以找到隐藏的蜂箱。故选A项。23.What can we know from the passage?A.The honey
33、guide can be used as medicine.B.People can learn much from dogs and horses.C.Ferrets are good at running through tiny space.D.The baby fly is always called the caterpillar.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Peoplehavetakenadvantageofaferretsnaturalabilitytorunthroughtinyspace.”可知,人们利用了雪貂在狭小空间里奔跑的天性。所以雪貂善于在狭小的空间内穿
34、行。故选C项。24.People can take advantage of the baby flies to treat .A.burns caused by explosivesB.terrible cancersC.harm caused by beesD.serious infections答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“Babyfliesarecalledmaggots.”以及“Maggotsareused.treatedwithantibiotics(抗生素).”可知,苍蝇的幼崽被称作蝇蛆。蝇蛆被用于治疗严重感染却不能使用抗生素的病人,所以人们可以利用蝇蛆来治疗严重的感染
35、。故选D项。B(2020辽宁盘锦高一下学期期中)Whether in the home or the workplace,social robots are going to become a lot more common in the next few years.Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way,said Cynthia Breazeal,chief scientist at the robot company Jibo.While house
36、hold robots today do the normal housework,social robots will be much more like companions than mere tools.For example,these robots will be able to distinguish when someone is happy or sad.This allows them to respond more appropriately to the user.The Jibo robot,arranged to ship later this year,is de
37、signed to be a personalized assistant.You can talk to the robot,ask it questions,and make requests for it to perform different tasks.The robot doesnt just deliver general answers to questions;it responds based on what it learns about each individual in the household.It can do things such as remindin
38、g an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their way into the home.They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces.Fellow Robots is one company bringin
39、g social robots to the market.The companys “Oshbot” robot is built to assist customers in a store,which can help the customers find items and help guide them to the products location in the store.It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the cus
40、tomer is shopping for.The more interaction the robot has with humans,the more it learns.But Oshbot,like other social robots,is not intended to replace workers,but to work alongside other employees.“ We have technologies to train social robots to do things not for us,but with us,” said Breazeal.【语篇解读
41、】本文是一篇说明文。文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。25.How are social robots different from household robots?A.They can control their emotions.B.They are more like humans.C.They do the normal housework.D.They respond to users more slowly.答案B解析细节理解题。根据文中第二段可知,社会机器人更像人,比如这些机器人能够分辨人的心情是高兴还是悲伤。故选B项。26.What can a Jibo robot do
42、 according to Paragraph 3?A.Communicate with you and perform operations.B.Answer your questions and make requests.C.Take your family pictures and deliver milk.D.Obey your orders and remind you to take pills.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Youcantalktotherobot,askitquestions,andmakerequestsforittoperformdifferent
43、tasks.”和“Itcandothingssuchasremindinganelderlyfamilymembertotakemedicineortakingfamilyphotos.”可知,此机器人可以听人的指令,比如提醒家里的老人吃药或拍照。故选D项。27.What does the passage mainly present?A.A new design idea of household robots.B.Marketing strategies for social robots.C.Information on household robots.D.An introductio
44、n to social robots.答案D解析推理判断题。根据全文内容可知,文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。选D项。C2020福建八县(市)高一上学期期中Record fires sweeping across the Amazon have been catching global headlines as scientists and environmental groups are worried that they will worsen climate change and threaten biodiversity(生物多样性).As the largest rainfor
45、est in the world,the Amazon is often called “the lungs of the world”.It is also home to about 3 million species of plants and animals,and 1 million local people.The vast lands of rainforest play an important role in the worlds ecosystem because they take in heat instead of it being reflected back in
46、to the atmosphere.They also store carbon dioxide (二氧化碳) and produce oxygen,making sure that less carbon is given off,mitigating the effects of climate change.“Any forest destroyed is a threat to biodiversity and the people who use that biodiversity,” Thomas Lovejoy,an ecologist at George Mason Unive
47、rsity told NationalGeographic.“The shocking threat is that a lot of carbon goes into the atmosphere,” he stressed.“Facing the global climate change,we cannot afford more damage to a major source of oxygen and biodiversity.The Amazon must be protected,” UN Secretary General Antonio Guterres said.Data
48、 from the National Institute for Space Research (INPE) show that the number of forest fires in Brazil quickly increased by 82 percent from January to August this year from a year ago.A total of 71,497 forest fires were recorded in the country in the first eight months of 2019,up from 39,194 in the s
49、ame period in 2018,INPE said.“Its reported that the forest areas in the Brazilian Amazon have decreased something between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,” Carlos Nobre,a researcher at the University of Sao Paulo,told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of
50、 the Amazon rainforest,whose drop could have severe results for global climate and rainfall.The size of the area ruined by fires has yet to be determined,but the emergency has transcended(超出)Brazils borders,reaching Peruvian,Paraguayan and Bolivian areas.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,亚马孙森林火灾会加剧气候变化危机,威胁生物多样性。
51、亚马孙雨林的退化可能对全球气候和降雨量造成严重影响。28.Which of the following best explains “mitigating” underlined in Paragraph 2?A.Easing.B.Causing.C.Worsening.D.Benefiting.答案A解析词义猜测题。根据画线词所在句“Theyalsostorecarbondioxide(二氧化碳)andproduceoxygen,makingsurethatlesscarbonisgivenoff,mitigatingtheeffectsofclimatechange.(它们还储存二氧化碳并
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392926.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
