2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 3 UNDERSTANDING EACH OTHER 课时跟踪练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT UNDERSTANDING EACH OTHER 课时跟踪练二 WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练(二) Word power, Grammar and usage & Task.单词拼写1The result didnt live up to his expectation (期望)2I am unconnected with questions of religion (宗教) or morality.3Questions and problems that were once taboos (禁忌) are now discussed openly.4He raised his hands in a gesture (手势) of despair.5“Good mornin
2、g,” I said. But he didnt return the greeting (问候)6Take it easy. You have just a slight (轻微的) fever. It is not at all serious.选词填空1The teacher took up the lesson where she left off yesterday.2A good teacher is aware of the extremely varied needs of each student.3Plastic will give out poisonous gas wh
3、en burned.4When I got into trouble, they held out the hand of friendship to me.5Well punish the person who let out the secret.6Those boys always show off their sports skills to the girls.完成句子1他讨厌有些人在公共场合吃东西。He dislikes it when some people eat something in public.2他成功的原因就是他工作勤奋。The reason for his suc
4、cess is that he works hard.3汤姆今天早晨错过了考试。那是因为他睡过头了。Tom missed the exam this morning.That is because he overslept.4你应该把灯熄了再睡。You should go to sleep with the light turned off.5如果时间许可的话,我们将参观颐和园。With time permitting, we will visit the Summer Palace.阅读理解ACulture is one of the most challenging elements of
5、 the international marketplace.This system of learned behavior patterns characteristic of the members of a given society is constantly shaped by a set of dynamic variables:language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions.To cop
6、e with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture.To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.The most complicated problems in dealing with the cultural environment lie in the fact that one
7、 cannot learn culture one has to live it.Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity.One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonalds.In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differenc
8、es are still far from converging (会合)The other school proposes that companies must adapt business approaches to individual cultures.Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance or rejection.The major chal
9、lenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia (近视) or even blindness.Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent or more of their revenue overseas.The internationally successful companies all sh
10、are an important quality:patience.They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles.These principles are to know your adversary (对手), know your audience, and know your customer.语篇解读:本文主要讲述文化背景对商业运作的影响。文中列举了商界中存在的对待文化多样性的两
11、种观点。1According to the passage, which of the following is TRUE?AViews differ on how to treat culture in business world.BAll international managers can learn culture.CBusiness diversity is not necessary.DMost people do not know foreign culture well.解析:选A推理判断题。由第二段中的“Two schools of thought exist in the
12、 business world on how to deal with cultural diversity.”可知,应该怎样对待不同的文化,商业界存在着不同的看法。2According to the author, the model of Pepsi .Ais different from the model of McDonaldsBshows the reverse of globalizationChas converged cultural differencesDis in line with the theories that business is business the
13、world around解析:选D细节理解题。由第二段中的最后两句可知,Pepsi和McDonalds采纳的都是国际化的商业风格,但这并不意味着文化差异就会消失。故选D项。3The two schools of thought .Aboth propose that companies should adapt business approaches to individual culturesBboth advocate that different policies be set up in different countriesCboth admit the existence of c
14、ultural diversity in business worldDboth A and B解析:选C推理判断题。通读全文可知,两个派别都承认商业界中文化的多元性。他们的不同在于,对待不同的文化应该搞国际化还是对不同的文化采取不同的策略。4This article is supposed to be most useful for those .Awho are interested in researching the topic of cultural diversityBwho have connections to more than one type of cultureCwho
15、 want to run business on International ScaleDwho want to travel abroad解析:选C推理判断题。由文中的例子可以知道,作者主要关心的并不是研究多种文化形态,而是文化背景对商业运作的影响。所以C项是正确答案。BThe old Chinese saying “as happy as spending the New Year” might be outdated now in the busy modern world.The Spring Festival is regarded as the most important fes
16、tival for Chinese people and an occasion for all family members to get together, like Christmas in the West.But many traditional customs accompanying the Spring Festival, however, have weakened in practice.Setting off fireworks was once the most typical custom of the Spring Festival.People thought t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393087.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
