2020版《红对勾》高考英语人教版总复习练习:必修2 课时作业6 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 红对勾 2020版红对勾高考英语人教版总复习练习:必修2 课时作业6 WORD版含解析 2020 高考 英语 人教版总 复习 练习 必修 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业 6.阅读理解(2019河北省衡水中学高三调研)Journey to Mecca: In the Footsteps of Ibn BattutaIbn Batutaa is considered one of the worlds greatest travellers. During the 14th century, he travelled about 75,000 miles in search of knowledge and for the love of travel. To share the learning and research so highly value
2、d by Islamic (伊斯兰教的) culture, the ruler of Morocco, Abu Inan Faris, wanted Ibn Batutaas worldwide travels recorded and published when he returned home to Morocco after almost 30 years. Ibn Juzayy, a Moroccan Court Secretary, was appointed to write down Ibn Batutaas experiences. His travel journal, T
3、he Rihla, documents this extraordinary achievement. It gives us a firsthand account of life in the 14th century Muslim world. The original book, handwritten in Arabic, can be viewed today at the National Library in Paris.The early 14th century was a favorable age for a Muslim traveller. It was neari
4、ng the end of the Golden Age of Islam, one of the great explosions of scientific and cultural achievements in world history. Caravans and sea lanes created transportation and communication networks that spread across continents, including Europe, Africa and Asia. Towns and cities were regularly visi
5、ted by merchants, traders, doctors, artists, craftsmen, scholars and pilgrims (朝圣者) carrying goods and ideas. All of these promoted the exchange of goods and ideas on a scale not seen previously in world history. As an educated man with professional legal skills, Ibn Battuta enjoyed kindness, compan
6、ionship and offers of employment throughout the Islamic world.Journey to Mecca describes the 5,000mile journey Ibn Batutaa made in 1325 and 1326 from his hometown Tangier, Morocco, to reach Mecca, in what is now the Kingdom of Saudi Arabia, to make the pilgrimage. During this dangerous and awesome 1
7、8month pilgrimage, he met many hindrances as he was attacked by robbers, troubled by thirst, and forced to go back to his route due to war along the Red Sea. Joining the legendary Damascus Caravan with thousands of pilgrims leaving for Mecca, he completed the final section of what would be his first
8、 of six journeys to Mecca.The goal of the film, Journey to Mecca, was to tell the remarkable story of Ibn Batutaa and to promote a better understanding of Islam in the West, said the producers.伊本巴图塔(Ibn Batutaa)1304年出生于摩洛哥,是一位学者兼法学家。20岁那年,他起程前往麦加 (Mecca),从此的近30年间,他一直在旅行并被认为是世界上最伟大的旅行者。他出版了自传游记(Rihla
9、),讲述自己长达120 700公里的旅程中的所见所闻。电影麦加之旅讲述的是十四世纪伟大的旅行者Ibn Batutaa 为了心中的渴望千里迢迢前往麦加朝圣的故事。1We can conclude that Abu Inan Faris probably thought Ibn Batutaas travel experiences _.ApreciousBquestionableCmysteriousDridiculous答案:A解析:推理判断题。根据第一段中the ruler of Morocco, Abu Inan Faris, wanted Ibn Batutaas worldwide t
10、ravels recorded and published when he returned home to Morocco after almost 30 years.可以判断出,摩洛哥的统治者认为Ibn Batutaa 的世界环游经历是珍贵的、值得记录和出版。A.precious珍贵的;B.questionable令人质疑的;C.mysterious神秘的;D.ridiculous可笑的。故选A。2What can we learn about Ibn Batutaa from the text?AHe wrote the travel journal, The Rihla, by him
11、self.BHe travelled all the way with the legendary Damascus Caravan during his first journey.CHe was a very successful businessman.DHe had to overcome varieties of difficulties while traveling.答案:D解析:推理判断题。根据第三段中During this dangerous and awesome 18month pilgrimage, he met many hindrances as he was at
12、tacked by robbers, troubled by thirst, and forced to go back to his route due to war along the Red Sea.可以判断出,Ibn Batutaa前往麦加朝圣途中克服了很多艰险。故选D。3The underlined word “hindrances” in Paragraph 3 can best be replaced by “_”AtricksBfriendsCbarriersDopportunities答案:C解析:词义猜测题。根据第三段中as he was attacked by robbe
13、rs, troubled by thirst, and forced to go back to his route due to war along the Red Sea.可以判断出,Ibn Batutaa前往麦加朝圣途中经历了很多艰险,遇到了很多困难障碍。A.tricks诡计;B.friends朋友;C.barriers障碍;D.opportunities机会。故选C。4In which section of a newspaper can we possibly find this passage?AHistory.BTravel.CEconomy.DEntertainment.答案:
14、D解析:推理判断题。根据文章中名人介绍、电影简介可以判断出,我们能在报纸的娱乐版面找到此文章。故选D。.七选五(2019马鞍山二中高三月考)How to Retain More of Every Book You ReadIn recent years, I have focused on building good reading habits and learned how to read more. For most people, the final goal of reading a nonfiction book is to actually improve their life
15、by learning a new skill, understanding an important problem, or looking at the world in a new way. _1_ With that in mind, Id like to share three reading comprehension skills that I use to make my reading more productive.Make all of your notes searchable. Having searchable book notes is important for
16、 returning to ideas easily. _2_ An idea is only useful if you can find it when you need it. There is no need to leave the task of reading comprehension merely up to your memory._3_ When you go to the library, all of the books will be divided into different categories. In the real world, of course, k
17、nowledge is not separated into neatly defined boxes. _4_ For that reason, I try to consider how the book Im reading is connected with all of the ideas that are already inside my head. Whenever possible, I try to combine the lessons Im learning with previous ideas.Summarize the book in one paragraph.
18、 _5_ It forces me to review my notes and consider what is really important about the book. In many cases, I find that I can usually get just as much useful information from reading my oneparagraph summary and reviewing my notes as I would if I read the entire book again.ACombine thoughts as you read
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393424.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
