分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川省广安二中2015高考英语阅读理解暑假练习(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:393977
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:227.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 广安 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 练习 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家四川省广安二中2015高考英语阅读理解暑假练习(5)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(A)I had just gone to bed after a very hard day when the phone rang. It was an eccentric(怪僻的)farmer. I had never met him before although I had often heard people talk about him. He sounded quite nervous and h

    2、e had been talking for a minute or so before I understood anything. Even then all I could make out was that someone called Milly had had a very bad accident. I hadnt the slightest idea who she was but I obviously had to go .It had been snowing heavily that day and I didnt know the way. I had been dr

    3、iving for at least an hour when I finally found his place. He was standing there, waiting for me. It seemed Milly had died. “She meant more to me than anyoneeven my own wife!” he said. I could see that he had been crying. I thought something terrible had taken place, a possible scandal(丑闻). I was ev

    4、en more shocked when he told me he had put her in the barn(厩).”I wouldnt leave her out in the cold!” he said.Milly had clearly been a secret lover of his. I was about to tell him he could not expect me to cover anything up when he opened the barn door .He lifted his candle and I saw a dark figure on

    5、 the ground.” She was such a good cow! I wouldnt let anyone but a doctor touch her!” he said, and burst into tears again.46.The underlined phrase “make out” in the first paragraph means _ .A.expect B.understand C.see clearlyD.hear clearly【答案】B【解析】词义猜测题。根据that someone called Milly had had a very bad

    6、accident.可知作者已经了解了发生了什么事情,故选B。47.Before he arrived at the farmers house, the writer expected to see Milly lying _ .A.on the ground of a barn B.on the floor of a room.C.in bed in a room D.in bed in a barn【答案】C【解析】细节理解题。根据that someone called Milly had had a very bad accident.可知作者认为应该是一个人出了事,应该躺在床上,故选C

    7、。48.What do we know about Milly from the story?A.She had met with an accident.B.She had caused a scandalC.She was seriously ill.D.She was hidden somewhere.【答案】A【解析】细节理解题。根据Milly had had a very bad accident.可知她除了事故,故选A。49.The farmer wished that the writer might _ .A.look into the matterB.bring Milly

    8、back to lifeC.free him from a scandalD.keep the whole thing a secret【答案】B【解析】细节理解题。根据I wouldnt let anyone but a doctor touch her!”可知作者是一个医生,这个农民想让他去救活他的这头牛,故选B。50.The person who told the story is probably a _ .A.farmerB.policeman C.country doctorD.newspaper reporter【答案】C【解析】细节理解题。根据I wouldnt let any

    9、one but a doctor touch her可知他可能是乡村医生,故选C。【湖南省怀化市2014高考英语一模试题】Although cats may be one of the most popular pets today, little is known about how and when humans and cats set up their close relationship. The earliest evidence for humancat interaction dates back to prehistoric Cyprus(史前塞浦路斯), where the

    10、 remains of a wild cat and a human dated 9,500 years old were found buried together. A new study in the Proceedings of the National Academy of Sciences has confirmed the first direct evidence of a humandomestic cat relationship among Chinese farmers 5,300 years ago. Researchers studied the bones of

    11、cats, dogs, deer and other animals unearthed in an excavation (挖掘) near a village in Central China. By using some ways, scientists showed that the cats were living on a mostly millet(黍)based diet, just like the domesticated dogs and pigs from the site. The most reasonable explanation for a high cons

    12、umption of milletbased food is that the cats had formed a stable and mutual relationship with humans and could easily feed on rodents (啮齿动物) around human villages, find leftover food or even have been fed by people intentionally, said Hu Yaowu from the Chinese Academy of Sciences in Beijing, whose r

    13、esearch focuses on the relationship between humans and domesticated animals.It is very interesting for us to find the consumption of millet-based foods by the cats, since this kind of evidence had long been missing.” Hu explains. Since cats usually eat meat, such a diet would be unexpected, unless t

    14、he cats were being fed by people, the study argues. The researchers also found that one of the cats survived to reach old age, implying that it had a safe place to live and enough to eat. Why the farmers wanted to keep cats nearby or make them pets could be answered by other evidence. Chinese archae

    15、ologists found some storage containers were specifically designed to keep out rodents a vermin (害兽) that cats could certainly have helped with. The simplified theory is that rats were attracted to the food of farmers, and so were harmful to farmers. Cats were attracted to the rats, and so farmers fo

    16、rmed a mutually beneficial relationship with cats, taking care of them in return for pest control.【小题1】The evidence found in the remains dating back to prehistoric Cyprus means . A. human made cats pets as early as 9,500 years agoB. human interacted with cats very earlyC. cats didnt appear until pre

    17、historic Cyprus D. when cats became domesticated 【小题2】Apart from cats, Hu Yaowu and his teams may also study .A. the preventions of pests from grains B. the history of Chinese farmingC. the dogs and pigs D. the ways to keep pets【小题3】Which of the following is NOT the evidence of Chinese farms keeping

    18、 cats? A. Cats didnt feed on meat. B. The cats consumed large amounts of milletbased foods. C. One of the cats survived to reach old age. D. Some storage containers were specifically designed to keep out rodents.【小题4】What are the reasons for farmers to keep cats? A. Helping keep other domesticated a

    19、nimals. B. Not letting cats eat food.C. Supplying meat for human. D. Helping reduce the amount of pests. 【小题5】In which part of a newspaper would be the passage most probably appear .A. Entertainment B. EnvironmentC. Human and Science D. Life and fashion【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】D【小题5】C【解析】试题分析:文章介绍

    20、了通过调查发现人和猫的联系是什么时候开始的,也介绍了以前的农民为什么养猫的阅读理解Mr and Mrs Gordon were sitting on the sand, reading their magazines. Mr Gordon was too stingy(吝啬)to rent a chair. Their twelve-year-old daughter,Sandra, was playing at the waters edge. Suddenly a huge wave lifted Sandra up and carried her out to sea. Fortunat

    21、ely,a lifeguard was on duty and he saw the wave carry Sandra away. He ran along the beach and dived into the sea. He swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help. She was very frightened. When the lifeguard reached her,she struggled with him, as drow

    22、ning people often do. However, he was a skilful lifeguard and quickly took hold of her and swam with her back to the beach. By the time he reached it, Mr and Mrs Gordon had realized what had happened. They had run down to the waters edge. Neither of them could swim. They just stood in the shallow wa

    23、ter, and worried about their daughter. Had the lifeguard reached her in time? Fortunately, he had. “That was quick work,young man,”Mr Gordon said. He turned to his wife, “Give the lifeguard a dollar.” “A dollar!” Sandra cried. “Dad,how can you give him a dollar! He saved my life. I was half dead.” “

    24、Quite right, girl !” Mr Gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. He turned to his wife again and said, “Shes right. She was only half dead. Give him fifty cents.”51. What happened to Sandra?A. She ran into the sea. B. Her life was saved by a lifeguard.C. She was drowned

    25、. D. She died.【答案】B【解析】细节理解题。根据He saved my life.门卫救了她的生命,故选B。52. What would probably have happened to Sandra if the lifeguard had not been on the beach? A. Her father would have saved her. B. Her mother would have saved her. C. She would have swum back to the beach. D. She would have been drowned.【答

    26、案】D【解析】细节理解题。根据He swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help.如果没有门卫在海滩,有可能她被淹死了,故选D。53. What did Mr and Mrs Gordon do when Sandra was carried out to sea by the wave? A. They shouted to the lifeguard. B. They dived into the water.C. Perhaps they wer

    27、e reading magazines.D. They offered the lifeguard money to save Sandra.【答案】C【解析】细节理解题。根据Mr and Mrs Gordon were sitting on the sand, reading their magazines.他们正在看报纸,故选C。54. Why was Sandra angry with her father? A. He did not give the lifeguard any money. B. He did not swim out to save her.C. He did n

    28、ot show the lifeguard hearty thankfulness.D. He gave the lifeguard too much money.【答案】C【解析】细节理解题。根据“A dollar!” Sandra cried. “Dad,how can you give him a dollar! He saved my life. I was half dead.她生气因为父亲没有显示出诚意来,故选C。55. Why was Mr Gordon pleased with her daughter?A. She was safe again.B. She was poli

    29、te to the lifeguard.C. He thought she did not want him to give the life-guard too much money.D. She gave the lifeguard fifty cents.【答案】C【解析】细节理解题。根据Mr Gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. He turned to his wife again and said, “Shes right. She was only half dead. Giv

    30、e him fifty cents.”父亲看见女儿的大叫他认为给门卫的钱多了。他原来认为她不想给门卫太多的钱,故选C。【江西省上饶市2014高考英语二模试题】BOlympic medalist Dara Torres, the 41-year-old swimmer, is more than a feel-good story Torres is as determined and driven in her daily life as she is in the pool She is dedicated to pursuing her passions and following her

    31、 dreams-something she hopes to instill(灌输)in her 2-year-old daughter and women and girls everywhere After all, her dreams took her to BeijingUpon her return after the Olympics, SUCCESS writer Don Yaeger, caught up with Torres, who shared her insightsWhat insights can you offer others ( non-athletes,

    32、 too) about setting and staying on track to reach goals? Everyone has his highs and lows when doing things, but you have to remember what the end result is when youre having those tough times I think about the end and about my feelings of success, and that keeps me going I definitely set goals for m

    33、yself and try not to get too distracted trying to reach them And always remember to have fun !Any strategies or tips for overcoming mental obstacles to be your very best?Mental obstacles are tough For my personally, if I was having mental obstacles, I would talk to my coach, who was the most importa

    34、nt person to me during this comeback Its so important to have that person in your life, a trusted advisor Communication is very important, and Ive learned its OK to turn to others if youre having a tough time When I was younger, I would internalize(使内化) things Not any more Its a great relief to be a

    35、ble to share61When saying“ more than a feel-good story ,the writer means that A Torres is good at telling storiesC Torres is a 41-year-old swimmerB Torres is feeling goodD Torres is not only a feel-good story62In Daras opinion, when one is having his tough times, he A must turn to his coaches for he

    36、lpB had better communicate with friends through the InternetC should think about the successful en D ought to adjust his goal63According to the passage, communication is very important in Aovercoming mental obstaclesC winning others support and aidB building good relations with othersD preventing on

    37、es imagination running away64Which of the following words can best describe Torres?ANegativeBSubjectiveCObjectiveD Positive65The writer mainly wants to tell us A Don Yaegers most successful interview B Dara Torres pursues her passions in the pool and in life C how athletes overcome mental obstacles

    38、in competitions D everyone has his highs and lows when doing things【参考答案】61-65 DCADB 【吉林省吉林市2014质量检测】CFive years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict.” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled.”

    39、 Today David wears casual clotheskhaki pants and a sports shirtto the office. He hardly ever wears a necktie. “I am working harder than ever.” David says, “and I need to feel comfortable.”More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States,

    40、the change from formal to casual office wear has been gradual. In the early 1990s, many companies allowed their employees to wear casual clothes on Friday(but only on Friday). This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week benefit for employ

    41、ees has really become an everyday thing.” said business consultant Maisly Jones.Why have so many companies started allowing their employees to wear casual clothes? One reason is that its easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code.” “A lot of young people dont want to

    42、 dress up for work,” says the owner of a software company, “so its hard to hire people if you have a conservative(保守的)dress code.” Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study conducted by Levi Strauss and Company, 85 percent of

    43、 employers said that they believe that casual dress improves employee morale(心境,士气). Only 4 percent of employers said that casual dress has a negative influence on productivity. Supporters of casual office wear also argue that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you h

    44、ave to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”21. David Smith refers to himself as having been “a clothes addict,” because _.A. he often wore khaki pants and a sports shirtB. he couldnt stand a clean appearanceC. he wanted his clot

    45、hes to look neat all the timeD. he didnt want to spend much money on clothes22. David Smith wears casual clothes now, because_.A. they make him feel at ease when working B. he cannot afford to buy expensive clothes C. he looks handsome in casual clothes D. he no longer works for any company 23. In t

    46、his passage, the following advantages of casual office wear are mentioned EXCEPT _. A. saving employees moneyB. making employees more attractiveC. improving employees motivationD. making employees happier21. C. 细节理解题。由第一段第二行可知。22. A. 细节理解题。从第一段最后一行David所说的话中可知。23. B. 细节理解题。其它三个选项在最后一段都有提及。- 9 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省广安二中2015高考英语阅读理解暑假练习(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393977.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1