四川省广安市2015高考英语学案:阅读理解练习(1)及答案解析(8月).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 广安市 2015 高考 英语 阅读 理解 练习 答案 解析
- 资源描述:
-
1、四川省广安市2015高考英语学案:阅读理解练习(1)及答案解析(8月)【英语卷(解析)2015届浙江省“温州八校”高三返校联考(201408)】CBirthdays often involve surprises. But this years surprise on the birthday of the great British playwright William Shakespeare is surely one of the most dramatic.On April 22, one day before his 441st birthday anniversary, exper
2、ts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake. This means that we no longer have a good idea of what Shakespeare looked like. “Its very possible that many pictures of Shakespeare might be unreliable because many of them are copies of this one,” said an ex
3、pert from Britains National Portrait Gallery. The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microphotography and paint samples. The experts from the gallery say the image commonly known as the “Flower portrait” was actually painted in the 1800s, about two centurie
4、s after Shakespeares death. The art experts who work at the gallery say they also used modern chemistry technology to check the paint on the picture. These checks found traces of paint dating from about 1814. Shakespeare died in 1616, and the date that appears on the portrait is 1609.“We now think t
5、he portrait dates back to around 1818 to 1840. This was when there was a renewed interest in Shakespeares plays,” Tarnya Cooper, the gallerys curator (馆长), told the Associated President. The fake picture has often been used as a cover for collections of his plays. It is called the Flower portrait be
6、cause one of its owners, Desmond Flower, gave it to the Royal Shakespeare Company. “There have always been questions about the painting,” said David Howells, curator for the Royal Shakespeare Company. “Now we know the truth, we can put the image in its proper place in the history of Shakespearean po
7、rtraiture.” Two other images of Shakespeare, are also being studied as part of the investigation and the results will come out later this month._.50. What makes the birthday of Shakespeare dramatic this year? A. It was found that he painted a portrait in 1814 instead of in 1609. B. The Flower portra
8、it has been found to be a fake. C. Three portraits of Shakespeare are being tested to identify a real one. D. It was found that there was a renewed interest in Shakespeares plays around 1818 to 1840.51. Which statement is True according to the passage? A. Portraits of Shakespeare are all unreliable.
9、 B. “Flower portrait” was a portrait of Shakespeare given to Desmond Flower. C. 1814 might be when the portrait was drawn. D. The Flower portrait is not often used as a cover for Shakespeares play.52. How many methods were used to test the portrait? A. Not mentioned. B. Two C. Three D. At least four
10、.53. The best title for this passage is _.A. Birthdays often involve surprises B. The surprise on the 441st birthday of ShakespeareC. One portrait of Shakespeare is a fake D. How can we know Shakespeares appearance?54. Which is the best sentence to fill in the blank in the last paragraph? A. Soon we
11、ll know which portrait is reliable. B. Maybe we cannot find a real portrait of Shakespeare. C. If the two portraits are found to be false, they will test more.D. For now what Shakespeare really looked like will remain a mystery.【答案】【知识点】C5 文化教育类【文章综述】文章讲述了在莎士比亚的第441个周年纪念日中,专家们发现最具认可度的莎士比亚画像原来是假的,并讲述
12、了理由及至少四种测量的方法。现如今,莎士比亚到底什么样子仍然是一个谜。【答案解析】50.B细节题。从第以自然最后一句及第二自然段中experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake.可知使莎士比亚的周年纪念日戏剧性的是他的画像是假的。故选B51.C细节判断题。由第二段最后一句,莎士比亚的许多画像都是仿照这一副画的,所以有可能都是假的,而并非一定是假的,排除A。第五段第二句,因为他的所有者Desmond Flower 把它送给了皇家莎士比亚公司,所以被称为t
13、he Flower Portrait .排除B。由第三段倒数第二句,可知C正确。从第五自然段第一句可知,正好与D相反,这幅画常常作为莎士比亚话剧集的封面。52.D细节题。从第三段The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microphotography and paint samples.可知至少有四种方法来检测这个画像。故选D53.B主旨题。文章主要是提到了在莎士比亚第441个周年纪念日时,公布他的画像是假的,以此让很多都感到很惊讶,故选B54.C推断题。最后一段另外的两
14、幅他的画像也正在进行检查,结果要到这个月底才能揭晓,所以可知,到现在为止莎士比亚到底是什么样子仍然是个谜,故选D最符合。 阅读理解。Friends play an important part in our lives,and although we may take the friendship for granted,we often dont clearly understand how we make friends.While we get on well with a number of people,we are usually friends with only a few.F
15、or example,the average among students is about 6 per person.In all the cases of friendly relationships,two people like one another and enjoy being together,but beyond that,the degree of intimacy between them and the reasons for their shared interests vary greatly.As we get to know people,we take int
16、o account things like age,race,economic conditions,social position,and intelligence.Although these factors are not of great importance,it is more difficult to get on with people when there is a marked difference in age and background.Some friendly relationships can be kept on argument and discussion
17、,but it is usual for close friends to have similar ideas and beliefs,the same opinions and interests.They often talk about “being_on_the_same_wavelength”.It generally takes time to reach this point.And the more intimately involved people become,the more they depend on one another.People who want to
18、be friends have to learn to put up with annoying habits and to stand differences.In contrast with marriage,there are no friendship ceremonies to strengthen it between two people.But the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and feelings does seem to create a
19、 powerful bond,which can overcome differences in background,and break down barriers of age,class or race.1.According to the passage,_.A.friends are those who must share their interestsB.friends are closer than people who just get on well with each otherC.all the people know how to make friendsD.ever
20、y student has six friends2.We can learn from the passage that_. A.there are no special ceremonies to strengthen friendshipB.friendship can overcome all differences between two peopleC.difference in opinion can lead to friendshipD.friendship can be strengthened by smiles and soft voices3.The underlin
21、ed words “being on the same wavelength” in Paragraph 2 mean that people_.A.watch the same TV programsB.are the same in all waysC.have the same backgroundD.share the same way of thinking and the same interests4.Which of the following is NOT implied in the passage?A.Even friends may have different opi
22、nions.B.Friends never argue with each other.C.It generally takes time for people to become close friends.D.Someones habits may annoy his friends.1.Mr.Fogg and his servant travelled in many different ways,even on an elephant at one time.(完形填空最后一段倒数第四句)福格先生和他的仆人以许多不同方式进行旅行,他们甚至曾骑过大象。(1)At one time I u
23、sed to skiing every winter.我曾一度每到冬季就去滑雪。(2)Dont try to do everything at once;take it a bit at a time.不要什么事情都一块儿干,要一次做一点儿。(3)I agreed at the time but later changed my mind.我当时同意了,但后来又改变了主意。(4)Im at your service at all times.我随时为您效劳。2.Friends play an important part in our lives,and although we may tak
24、e the friendship for granted.(阅读理解第一段第一句)尽管我们可能把友谊看成理所当然,但朋友在我们的生活中起着十分重要的作用(1)He never praises his wife;he just takes her for granted.他从不夸妻子,只是觉得她的一切理当如此。(2)Dont take it for granted that what you did is all right.别想当然地认为你做的都是对的。(3)I take it for granted that you have read this book.我认为你一定读过这本书。3.But
25、 the supporting and understanding of each other that results from shared experiences and feelings does seem to create a powerful bond,which can overcome differences in background,and break down barriers of age,class or race.(阅读理解最后一段最后一句) 基于相同经历和感情的相互支持和理解能够创造一种有力的联系,这一联系能克服背景的不同,打破年龄、阶层、种族之间的障碍。(1)
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023-2024部编版语文一年级上册6画.pptx
