2019高考英语一轮选习练题模块1Unit2Growingpains(含解析)牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 习练 模块 Unit2Growingpains 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、模块1U2李仕才一、阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Notice:Medical Alert(警报)Dear Readers,Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone.More seniors are looking for an independent lifestyle and better quality of life.More than 1 in 3 people over the age of 64 will fall th
2、is year.Nearly half will not be able to get up without support.Medical fees can increase when a person is not given timely support.You can prevent a medical disaster with our 24hour emergency response system.Our solution is highly suggested by doctors,healthcare professionals and hospitals.We are of
3、fering a FREE Medical Alert System to seniors or their loved ones who call now.For a limited time,there will be no setup fees and the medical monitoring starts at less than $1 a day.The system is easy to use.The necklace pendant(饰坠) can travel with you.Our new system can detect falls automatically.C
4、all TollFree 18003600405 and gain peace of mind.Theres no longterm contract.Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone.The first 100 callers to order will receive:*The Free Medical Alert System($300 value)*24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support.*
5、The Free Necklace Pendant.*No Longterm Contract.*Free Shipping(Mention Readers Digest)Dont wait until after a fall to give us a call.Take advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one.Call now TollFree 18002310167 and mention Readers Digest.Sincerely,Jim Nelson1Why are there
6、 an increasing number of medical related emergencies?AOld peoples quality of life is down at present.BThe old are not paying attention to their health.CThe overall health of the old is worse than before.DMany old people have no one to keep them company.2Whats the main advantage of the system mention
7、ed in the text?APreventing falls.BServing as an alarm.CReplacing doctors.DImproving health and mind.3What benefit can the first 100 callers to order get?ABuy the system at $300.BGet a copy of Readers Digest.CHave a pendant at a discount.DGet allday monitoring and help.【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了一种可预警独居老人摔倒的医
8、疗警报系统。1D考查细节理解。根据第一段的“Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone.More seniors are looking for an independent lifestyle”可知,更多的老年人选择独居使得与医疗相关的紧急情况增多。2B考查推理判断。根据第三段的“Our new system can detect falls automatically”可知,这种系统可以自动探测到老人摔倒,主要起警报作用,并不是说可以阻止老人摔倒,故选B。3D考查细节理解。根据文
9、章中打电话购买者的前100名可得到的好处之一“24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support”可知,打电话购买者的前100名可以得到全天候的监控和帮助。A选项错在“Buy”,根据文章中的“The Free Medical Alert System ($300 value)”可知,打电话购买者的前100名可以免费得到价值300美元的医疗警报系统;B项文章没有提及;C项错在“at a discount”,根据文中的“The Free Necklace Pendant”可知,打电话购买者的前100名可免费得到一个项链的饰坠。二、单项填
10、空1.Everything from greeting to eating can be an opportunity to do the wrong thing, and not only embarrass yourself, but _ your host.A. frighten B. upset C. tease D. blame【答案】B【解析】frighten使惊吓;upset使不安;tease嘲笑,取笑;blame责备,谴责。句意:从问候到吃饭你随时都有可能会出错,这不仅会让自己很尴尬,而且还让主人很不安。2.He deserves _ such a great honor fo
11、r his excellent work.A. to give B. give C. to be given D. being given 【答案】C【解析】deserve to be given应该得到,to be given在此为不定式的被动式。句意:他工作出色,应该得到如此高的荣誉。3.Though staying up late may not _ you, you will not be full of energy the next day.A. hurt B. harmC. destroy D. damage【答案】B【解析】hurt指肉体或精神上的伤害;harm 指抽象、无形的
12、伤害;destroy毁掉;damage指物体受到损伤,从句意可知,题干指的是无形的伤害,所以用harm。句意:尽管熬夜也许对你没有什么伤害,但是第二天你精力就不够充沛了。4.She has waited for the guest for two hours and reached the _ of her patience.A. limit B. topC. point D. need【答案】A【解析】句意:她等那位客人两个小时了,达到了忍耐的极限。limit极限,符合句意。top顶部;point点;need必要。5.Jack, look at what you have done. You
13、 are supposed _ your job by now. Sorry, Miss Lee. Ill hurry up. A. to finishB. finishingC. to have finishedD. having finished【答案】C6.When I arrived, I called her, but only her friend _ at my hotel. She was ill in bed. A. pulled offB. set offC. turned upD. broke up【答案】C【解析】句意:我到的时候,给她打了电话,但是只有她的朋友出现在了
14、我住的宾馆,她卧病在床。根据句意可知选turn up“出现,露面”。7.All present were shocked by what the little girl _ when she was cheated and sold to the mountain village. A. went over B. went through C. got along with D. got away【答案】B【解析】go over复习,仔细检查;go through经历,通过,完成,检查;get along with和相处;get away逃离。句意:所有在场的人都被小女孩被欺骗并卖入山村所遭遇
15、的经历震惊了。8.A teachers devotion to education _ great respect of the whole public because it brings benefits to the development of society.A. reserve B. preserveC. observe D. deserve【答案】D8.He insisted what he did _ right and the man who had spoken ill of him _. A. was, be punishedB. be, was punishedC. w
16、as, was punishedD. be, be punished【答案】A【解析】insist作“坚持说(认为)”解时,后面的从句用陈述语气;作“坚决要求(主张)”解时,从句要用虚拟语气,谓语动词用(should)do。句意:他坚持说他做的事是对的,坚决要求处罚说他坏话的人。09.Our leader _ bright flashlights so we would not scare away the night creatures we hoped to find.A. forbade B. shone C. removed D. collected【答案】A【解析】forbade (
17、forbid的过去式)禁止,阻止,阻碍,妨碍;shone照耀,发光,(shine的过去式和过去分词)反射光,表现突出;removed(remove的过去式)去除,开除,脱去(衣服等);collected收集 (collect的过去式和过去分词)。句意:为了我们不至于吓跑我们希望找到夜间的生物,我们的领队不让我们使用手电筒。故选A。11.Do you like the place of interest? On the contrary, its the _ place that I want to visit. A. worstB. lastC. bestD. latest【答案】B【解析】句
18、意:“你喜欢这处名胜吗? ”“恰恰相反,这是我最不想来的地方。”这里last作“最不可能”的意义解释。12.He warns you to _ his daughter when he _.A.stay out of, stays up B. get away from, stays behindC.stay away from, stays out D.take away from, stays in【答案】C【解析】stay away from离开,不接近;stay out待在户外,不在家;句意:他警告你在他不在家时,你要离他女儿远远的。13.Drought continues to an
19、noy many parts of China, with tens of thousands _ water shortages and millions of others _.A. suffering, affecting B. suffering, affectedC. suffered, affected D. to suffer, affecting【答案】B【解析】考查with复合结构中的非谓语动词形式。suffer和tens of thousands 构成主动关系,故使用现在分词形式;affect和millions of others构成被动关系,故使用过去分词形式。句意:干旱
20、继续困扰中国的许多地方,成千上万的人忍受着缺水之苦,还有数百万人受到了影响。14.I feel like _ for a walk. Will you go with me?If Mary goes, _.A. to go, I also B. to go, so do IC. going, so will I D. going, so do I【答案】C【解析】第一空表示“想要去散步”,用feel like doing sth.;第二空表示“如果Mary去,那么我也去”,表示与前一情况相同,且为肯定句时,用so助动词/系动词/情态动词主语(代词的主格),而且条件从句用现在时,主句多用一般将来
21、时。15.The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising _ we fall. A. now thatB. every timeC. the first timeD. the last time【答案】B【解析】句意:人生中最大的荣耀不在于从未失败过,而在于每一次跌倒后都能爬起来。除now that(既然, 由于)引导原因状语从句外,其余三个名词短语都可引导时间状语从句。根据句意可知选B项every time(每一次)。16.Watkins believes having pandas in Detro
22、it would create an atmosphere _ Americans can learn more about China. A. whereB. whenC. whichD. what【答案】A17.The year of 2019 is the beginning of Chinas 13th Five Year Plan, _ ecological civilization is an important part.A. of which B. in whichC. for which D. on which【答案】A【解析】“介词which”引导非限制性定语从句,可用ec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394240.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
