2019高考英语一轮选习练题模块3Unit3Backtothepast(含解析)牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 习练 模块 Unit3Backtothepast 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、模块3U3李仕才一、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Some pigs tend to be optimistic while others are pessimistic,according to a new research that is meaningful to animal welfare.The study,published in the journal Biology Letters,is the first to show that mood and personality interact in an animal,infl
2、uencing judgment.Asher,a researcher at the University of Newcastles Institute of Neuroscience,and her team housed groups of pigs in two types of environment.One reflected standard commercial conditions and the other was cushier with more space and plenty of soft,deep straw.After the pigs got accusto
3、med to these new homes over a few weeks,the researchers picked 18 pigs from each type to train and test their judgment.“To do this,we trained each pig.In one corner of a training room there would be a bowl with chocolate sweetspigs love themand at the opposite side of the room there would be a bowl
4、containing coffee beans,which pigs find bittertasting,”a researcher said.Over a number of training trials,pigs learned to go to the bowl reliably when it was in the corner where they had figured out to expect chocolate sweets.On the contrary,they quickly learned to avoid the bowl when it was in the
5、corner where they would expect to find the coffee beans.The researchers next placed an unfamiliar bowl in different locations,to see how the pigs would react.Some gaily dashed to the bowl no matter what was inside,showing optimism that it would contain their favorite sweets.Others,however,behaved as
6、 though they expected it to contain coffee beans,displaying pessimism.The findings suggest that a onesizefitsall answer to animal welfare issues does not exist.Even if pigs are just equal to bacon or other meat for some people,there is still cause for concern.Studies have suggested that how an anima
7、l is treated during its lifetime can directly affect meat quality and taste.1What was the study trying to figure out?AHow to make pigs happier.BThe similarities between humans and pigs.CHow living environment affected pigs mood.DHow pigs mood and personality affected their judgment.2What does the un
8、derlined word “cushier”in Paragraph 2 mean?ASimple. BMore comfortable.CUnpractical. DLess free.3Which bowl can test whether a pig is optimistic or pessimistic?AThe bowl with chocolate sweets.BThe bowl containing coffee beans.CThe bowl full of both sweets and beans.DThe bowl unfamiliar to two types o
9、f pigs.4What do the findings of the new research imply?APeople should treat pigs equally.BPeoples health relies on meat quality.CPeople should meet pigs various needs.DPeoples attitude toward pigs is totally wrong.【解题导语】本文是一篇研究报告,讲述情绪和性格在动物中的相互作用。【段意梳理】第一段:概述情绪和性格在动物中的相互作用,这些相互作用会影响它们的判断。第二至五段:研究者As
10、her和她的研究团队把猪分成两组进行实验的过程。第六段:根据实验结果,研究人员进行分析和总结。1D考查细节理解。根据文章第一段第二句“The study,published in the journal Biology Letters,is the first to show that mood and personality interact in an animal, influencing judgment”可知,选项D的概括符合题意。所以选项D正确。2B考查词义猜测。根据画线词后的“more space and plenty of soft, deep straw”可知,另一个环境很舒
11、适。所以选项B正确。3D考查细节理解。根据第五段第一句“The researchers next placed an unfamiliar bowl in different locations, to see how the pigs would react”以及该段后两句的对比描述可知,D选项与第五段内容一致。所以选项D正确。4C考查推理判断。根据最后一段尤其是最后一句可推知,要想获得高质量和口感好的猪肉,人们应当满足猪的多种需要。所以选项C正确。二、单项填空1.The precious manuscripts were hopelessly _ by long exposure in t
12、he cold, damp cellar.A. damaged B. destroyedC. harmed D. ruined【答案】D2.People _ that decisions to approve or deny a permit are often arbitrary rather than based on fixed criteria.A. whisper B. signal C. sponsor D. complain【答案】D【解析】whisper低声说,私语;signal发信号,(用手势)示意;sponsor赞助,倡议,组织,主办;complain抱怨。句意:人们抱怨,
13、决定批准或拒绝发放许可证往往是任意的而不是基于既定的标准。3.Across China, ordinary people are becoming more and more _ of the issue of environmental protection.A. dependentB. ignorantC. alikeD. aware【答案】D【解析】句意:在中国,普通百姓正逐渐意识到环境保护问题。dependent依靠的;ignorant无知的;alike相似的;aware意识到的;be aware of意识到。4.When you are old enough to _ things,
14、 you should decide your path in life.A. judge B. chooseC. study D. research【答案】A【解析】句意:当你年龄大到足以判断事情时,你应该决定自己的人生道路。judge判断,符合句意。5.The building was named Ford Hall _ a man named James Ford.A. in need of B. in memory of C. in charge of D. in search of【答案】B 【解析】in memory of为了纪念。句意:为了纪念一个叫做詹姆斯福特的人,这栋楼房取名
15、叫做福特大厅。6.The earthquake was so terrible that in only 15 seconds a large city lay _.A. in tears B. in terrorC. in ruins D. in anger【答案】C7.Theres been a record number of _ about the standard of service on Britains railwaysA. contributions B. distinctions C. pressures D. complaints【答案】D【解析】complaints投诉
16、,抱怨。句意:有关英国铁路服务水平的投诉空前的多。8.It is important for people to have the _ that care and sympathy for people with AIDS/HIV makes a difference to the quality of their lives.A. remarkB. awarenessC. assumptionD. compromise 【答案】B9._ what he said, he must have been to the south of the country.A. Judge by B. Jud
17、ging from C. Judged with D. Judging on【答案】B【解析】Judging from“从判断”为固定结构在句中作独立成分。句意:从他所说的话判断他一定去过这个国家的南部。10.Her fluent English left a great impression on the judges, most of whom voted _ her, and she became the winner in the end. A. in search of B. in favor of C. in memory of D. in danger of【答案】B【解析】in
18、 search of寻找;in favor of赞成,支持;in memory of对的纪念;in danger of处于危险之中。句意:她流利的英语给评委留下了很深的印象,大多数评委给她投了赞成票。最后她获胜了。11.She likes dancing with many people on the playground; _.A. so her mother does B. so her mother isC. so does her mother D. so is her mother【答案】C【解析】句意:她喜欢在操场上和很多人一起跳舞她妈妈也这样。“so系动词/助动词/情态动词主语”
19、表示前面的肯定情况也适应于另一主语,故选C。12.And when he got fired at the age of 30 _ to be one of the best things that ever happened to him because a few months later he met his wife. A. it was turned out B. there seemed C. it turned outD. as it seemed【答案】C【解析】it turned out to be.句型。句意:然而就在他30岁的时候他被这个公司抄了,而这件事成了他生命中发生
20、的最好的事情之一,因为几个月之后他遇到了自己的妻子。 13.The flu is believed by some scientists _ by viruses that like to reproduce in the cells inside the human nose and throat.A. causingB. being causedC. to have causedD. to be caused【答案】D【解析】本句是对believe可以接不定式作宾语补足语的变式考查。cause和本句主语the flu是逻辑上的被动关系,所以要用不定式的被动语态,即答案为to be caus
21、ed,作主语补足语。句意:有些科学家相信流感是由在人类喉腔细胞内繁殖的病毒起的。14.Professor James will give us a lecture on the Western culture, but when and where _ yet.A. hasnt been decidedB. havent decidedC. isnt being decidedD. arent decided【答案】A 15.The young _ eaten up almost everything; one and a half bananas _ left on the table.A.
22、 is; areB. are; is C. has; have beenD. have; has been【答案】D【解析】the young 做主语,表示一类人,意为年轻人,谓语动词用复数形式,one and a half 看成整体,后加名词做主语时,谓语动词用单数形式。整个句子强调的是动作的完成。所以选D。句意:年轻人几乎吃光了所有的东西;桌子上就留了一根半香蕉而已。三、完形填空Many people are constantly waiting for their life to start. “When Im older Ill do this.” and “In a few year
23、s Ill do that.” They think the life they are _1_ is boring and meaningless.Who has never viewed himself or herself _2_ worthless and unattractive?In others eyes, you are always “the funny one” and become loud and overconfident to mask what you are actually feeling, _3_ few people know about the way
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394244.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版七年级数学上册3.4.1实际问题与一元一次方程(1)课件.ppt
