2019高考英语一轮选练习题Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit4Earthquakes 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、必修1Unit 4Earthquakes李仕才一、阅读理解A“BANG!” the door caused a reverberation (回声). It was just standing there, with father standing on one side, and me on the other side.We were both in great anger. “Never set foot in this house again!” stormed father. With tears welling up in my eyes, I rushed out of the
2、flat and ran along the street.The street lights were shining, causing rather sad feelings. I wandered aimlessly.A young father who held a child in his arms walked past me. I felt as if I saw my childhood from another space: happy and carefree.But now I dont know whether it is because I have grown up
3、 or because dad is getting old. We differ in our ways of thinking. We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an iron door between us that can never be opened.I wandered the streets, without a destination in mind.My heart was frozen on this hot summer night.
4、As I walked on, there were fewer and fewer people on the streets, until I had only the street lights to keep me company. When I finally reached the high-rise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on.I thought to myself: “Is father waiting for me, or is he still angry with
5、me?”In fact, it was nothing. Perhaps, dad was throwing away some of his old stamps. Perhaps he thought they were useless. I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.All the lights were off except fathers.Dad was always like this. Maybe he didnt know how to express himself. Af
6、ter shouting at me, he never showed any pity or any moments of regret.This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.The light was still on. “Am I wrong?” I whispered, maybe With the key in my hand, I was as nervous as
7、I had ever been. At last, I decided to open the door. As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all. Love-its second to none.1.Which is the correct order of the following events according to the pass
8、age?a. I opened the door and entered the house.b. I ran out into the street angrily.c. I reached the place where I lived and saw my house still brightly lit.d. I recalled my happy childhood.e. I began to walk about in the street without any aim.A. e, b, d, c, aB. b, e, d, c, aC. b, e, c, d, aD. e, b
9、, c, a, d2.According to the author, why did his father often shout at him?A. Perhaps the father was getting older and older.B. Perhaps the son had already grown up.C. Perhaps they never agreed with each other.D. Perhaps the father had been used to doing that.3.What did the author mean by the underli
10、ned sentence “My heart was frozen on this hot summer night”?A. He felt lonely because there were so few people on the street.B. He felt uncomfortable because it was a very hot night.C. He didnt know where to go at all.D. He had a bad cold on such a hot day.4.What was the authors attitude towards his
11、 father at the end of the story?A. He loved his father.B. He was worried about his father.C. He was afraid of his father.D. He was dissatisfied with his father.【文章大意】因思维不同和观点迥异,父子俩仿佛是来自两个不同世界的人,两个人心里隔着一道铁门。最终,作者被父亲逐出了家门。作者负气跑到街上,游荡到半夜,无处可去。直到半夜,作者注意到自己家里的灯还亮,回家开门后,发现父亲还在等着自己作者禁不住热泪盈眶,终于理解了“父爱如山”的道理。
12、2.D 【解析】推理判断题。根据倒数第二、三段中的“Dad was always like this. Maybe he didnt know how to express himself. After shouting at me, he never showed any pity or any moments of regret.”和“This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.”
13、可知,作者的父亲一向如此,可能是由于不知道如何表达自己,对作者吼叫后,他从来显示出同情或后悔,他做过领导很长时间,指使别人做事情是他的第二天性。这都说明作者的父亲可能习惯了对作者吼叫。“Perhaps the father had been used to doing that.”符合语境。选择D项。4.A 【解析】观点态度题。根据最后一段中的“As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us
14、did not exist at all. Love-its second to none.”可知,作者一开门,眼泪就流下来了。他突然意识到原来想象中的那扇铁门根本就不存在,爱才是第一位的。这说明作者理解了父亲的爱,他也爱他的父亲。“He loved his father.”符合语境。选择A项。B“Her grades are fine; Im not worried about that, but she just doesnt seem to love learning any more,” Alices mum said. Shes absolutely right. Id notice
15、d the same thing about her daughter over the previous two or three years when Id been Alices middle school English, Latin, and writing teacher, and I have an answer, right there on the tip of my tongue, to what has gone wrong. Yet Im torn between my responsibility to help Alice and the knowledge tha
16、t what I have to say is a truth Im not sure this mother is ready to hear. The truth for this parent and so many others is this: Her child has sacrificed her natural curiosity and love of learning at the altar (圣坛) of achievement, and its our fault. Alices parents, her teachers, society at large we a
17、re all supposed to be blamed in this crime against learning. From her first day of school, we pointed her toward that altar and trained her to measure her progress by means of points, scores, and awards.We taught Alice that her potential is tied to her intellect (智力), and that her intellect is more
18、important than her character. We taught her to come home proudly bearing grade As, championship prizes, and college acceptance, and not on purpose, we taught her that we dont really care how she obtains them. We taught her to protect her academic and extracurricular perfection at all costs and that
19、its better to quit when things get challenging rather than risk losing that perfect record. Above all else, we taught her to fear failure. That fear is what has destroyed her love of learning. 【文章大意】本文通过Alice的例子说明了父母、老师和社会有时会扼杀孩子的好奇心和对学习的热爱。【难句分析】 We taught Alice that her potential is tied to her in
20、tellect(智力),and that her intellect is more important than her character.(第三段第四句) 分析:这是一个复合句,含有两个that引导的宾语从句。We是主语,taught是谓语,两个that在从句中均不充当成分。 译文:我们教给Alice的是她的潜力和她的智力是联系在一起的,并且她的智力比她的性格更重要。1Both the mother and the author have noticed that _.AAlice hates to tell them the truthBAlices test scores are n
21、ot so goodCAlice chooses several subjects to learn DAlice doesnt enjoy studying any more答案与解析:D考查细节理解。根据第一段中的“but she just doesnt seem to love learning any more”和第二段中的“Id noticed the same thing about her daughter”可知,Alice的妈妈和作者都注意到了Alice不再喜欢学习。A项和C项文中没有提到;根据第一段中的“Her grades are fine”可知,B项错误。2What do
22、es the underlined word “torn” mean in the passage?APained to choose. BGuilty to quit.CTired to manage. DCertain to decide.答案与解析:A考查词义猜测。根据画线词后的“between my responsibility.and the knowledge that what I have to say is a truth”可知,作者在两者之间很难选择。3What does the teacher think of the girl?AHer academic perfect
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394256.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
