2019高考英语一轮选练习题Unit5Firstaid含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit5Firstaid 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、必修5Unit 5First aid李仕才一、阅读理解Friendship is one of the basic bonds between human beings. While the characteristics of friendship might vary from one country to another, people from all cultures not only enjoy friends but need them.Many studies have shown that teenagers who have no friends often suffer
2、from psychological disorders. It has been shown that teenagers, perhaps more than any other age group, need companionship and a sense of belonging. The negative consequences of loneliness have also been observed among the elderly. The death of a spouse often leaves a widow or a widower totally beref
3、t. If, however, they are surrounded by friends and relatives and if they are able to express their feelings, they are more likely to recover from their grief.“No man is an island.” In other words, we are all parts of society. We all need the love, admiration, respect and moral support of other peopl
4、e. If we are fortunate, our friends will provide us with all of these necessary aspects of life.As most people observe, there are many levels of friendship. The degree or intensity of friendship varies depending on the personality of the individuals involved and the context of the relationships. Out
5、going persons enjoy being surrounded by many people whereas shy persons are perhaps content with fewer but more intense friendships.Everyone is not equally open with all their friends. The degree of closeness is determined by many factors. Close friends can be formed at any stage in ones life but th
6、ey are usually very rare. Not very many people have more than a few really close friends. Regardless of the level of closeness, all friendships are based on reciprocity (互惠), honesty and a certain amount of love and affection.1.Who are more likely to suffer from psychological disorders without frien
7、ds?A. Teenagers.B. Adults.C. The elderly.D.A couple.2.What does the sentence “No man is an island” really mean?A. No man is willing to live on an island.B. Man usually doesnt go to an islandC. Everyone is related with our society.D. Our society is just like an island.3.What can we learn about outgoi
8、ng people?A. They like being alone.B. They are fond of making friends.C. They have intense friendships.D. They have fewer close friends indeed4.What does the last paragraph mainly talk about?A. The formation of close friends.B. The number of real friends.C. Honesty, love and affection.D. Factors to
9、determine the degree of closeness.【文章大意】本文是一篇议论文。主要讨论讲述的是友谊的重要性。不论是青少年还是老年人,都需要朋友的陪伴。没有人是孤立的,每个人都是社会的一部分,都需要他人的爱、陪伴和关心。人人需要友谊,需要归属感。1.A 【解析】细节理解题。根据第二段首句“Many studies have shown that teenagers who have no friends often suffer from psychological disorders.”可知,没有朋友的青少年更可能遭受精神疾病。故选A。3.B 【解析】细节理解题。根据倒数第
10、二段尾句“Outgoing persons enjoy being surrounded by many people whereas shy persons are perhaps content with fewer but more intense friendships.”可在,外向的人喜欢交朋友。故选B。4.D 【解析】段落大意题。通读最后一段可知,本段讲述亲密程度是由许多因素决定的,不管亲密程度如何,友谊都是建立在互惠,真诚,爱和情感的基础上的。二、完形填空Jake Olson lost his left eye when he was eight months old becau
11、se of a born cancer. _1_ it was controlled through treatments, it reappeared and _2_ the loss of his right eye. But after years of cheering for his favorite football team, Jake has _3_ the impossible dream. Hes now a part of the team, despite his total _4_, playing the game not based on sight but on
12、 _5_.Being a _6_ fan of the USC Trojans, one of Jakes last _7_ before he lost his eye was to watch the team play at Notre Dame. His strong liking for the sport didnt go _8_ former USC coach Pete reached the boy, inviting him to meet the _9_.Inspired by those players, Jake hoped to be _10_ in his sch
13、ools football team. At first he didnt think he would be of any real _11_, but when he heard peoples cheers for football players, his love for football strengthened. So Jake _12_ the coach, asking to join the team. The coach told him to _13_ the next season. So Jake spent his time practicing hard. _1
14、4_, he became a starter on the team in the next season. Having made his high school football team, it didnt seem too _15_ to do the same in college. Coach Steve agreed that Jake _16_ the requirements of the team. So Jakes dream came true. _17_ football, Jake is also a motivational speaker. “I went i
15、nto football with the thought that I had nothing to _18_ ,” Jake said, “I really had no fear. Going through _19_ in life does make you stronger. Lifes unfair, but its _20_ me not to give up and keep fighting.” 【文章大意】本文是一篇记叙文。Jake Olson双目失明,但这并没有阻止他对运动的热爱。他是高中和大学橄榄球队的队员,并且他还是一位励志演讲人。1A.Unless BThough
16、COnly if DNow that答案与解析:B根据下文的“it was controlled through treatments, it reappeared.”可知,此处指尽管(Though)经过治疗,癌症被控制住了,但是它还是复发了,并导致(led to) Jake Olson失去了他的右眼。主从句之间存在让步关系,故选Though。2A.backed off Bheld backCbroke down Dled to答案与解析:D参见上题解析。back off“退缩,退却”;hold back“抑制,阻止”;break down“出故障,崩溃。”3A.forgotten Bquit
17、tedCrealized Dignored答案与解析:C但是,在为他最喜欢的橄榄球队加油多年之后,Jake实现了(realized)那个不可能的梦。下文中的“Jakes dream came true”亦是提示。forget“忘记”;quit“放弃”;ignore“忽视”。4A.blindness BabsenceCdeafness Dinnocence答案与解析:A根据上文中的“lost his left eye”“the loss of his right eye”可知,此处指尽管Jake双目失明( blindness),但他现在成了球队的一员。absence“缺席”;deafness“聋
18、”。5A.ability BguessCfeel Dimagination答案与解析:C根据上文提到的Jake双目失明的内容可知,此处指的应是他打球靠的不是视力而是感觉(feel)。ability“能力”;guess“猜测”;imagination“想象”。6A.responsible BfaithfulCcareful Dtemporary答案与解析:B根据语境及上文的“years of cheering for his favorite football team”可知,此处指作为USC Trojans球队的忠实粉丝,Jake在失去视力之前最后的愿望(wishes)之一是观看球队在Notr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
