2019高考英语一轮选练习题Unit5NelsonMandelaamodernhero含解析新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit5NelsonMandelaamodernhero 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、必修1Unit 5Nelson Mandela a modern hero李仕才一、阅读理解Grey clouds move as low as smoke over the treetops at Lolo Pass. The ground is white. The day is June 10.It has been snowing for the past four days in the Bitterroot Mountains. Wayne Fairchild is getting worried about our trek over the Lolo Trail-95 mile
2、s from Lolo Montana to Weippe in Idaho, across the roughest country in the West. Lewis and Clark were nearly defeated 200 years ago by snowstorms on the Lolo. Today Fairchild is nervously checking the weather reports. He has agreed to take me across the toughest, middle section of the trail.When Lew
3、is climbed on top of Lemhi Pass,140 miles south of Missoula, on Aug.12,1805,he was astonished by what was in front of him; high mountain chains still to the West of us with their tops partially covered with snow. Nobody in what was then the US knew the Rocky Mountains existed, with peaks twice as hi
4、gh as anything in the Appalachians back East.Today their pathway through those mountains holds more attraction than any other ground over which they traveled, for its raw wilderness is an evidence to the character of two cultures: the explorers who braved its hardships and the Native Americans who p
5、rize and conserve the path as a sacred (神圣的)gift. It remains today the same condition as when Lewis and Clark walked it.The Lolo is passable only from July to mid-September. Our luck is holding with the weather, although the snow keeps getting deeper. As we climb to Indian Post Office, the highest p
6、oint on the trail at 7,033 ft, we have covered 13 miles in soft snow, and we hardly have enough energy to make dinner. After a meal of chicken, I sit on a rock on top of the ridge (山脊).There is no light visible in any direction, not even another campfire. For four days we do not see another human be
7、ing. We are occupied with the things that mix fear with joy. In our imagination we have finally caught up with Lewis and Clark.1. We learn from the text that before 1805 .A. The Rocky Mountains were wholly covered with snowB. there were no people living in the western part of AmericaC.no Americans k
8、new of the existence of the Rocky MountainsD. the Appalachians were the western frontier of the United States2.We learn from the text that the Lolo Pass .A. has changed a lot since 1805 B.is the meeting point of three culturesC. remains much the same as it was 200 years ago D. now attracts a large n
9、umber of tourists to visit3.Judging from the text, Lewis and Clark were most probably .A. two native Indians B. explorers of the early 19th centuryC. merchants who did business with the IndiansD. travelers whose curiosity took them over the Lolo Pass4.We can infer from the text that when crossing th
10、e Lolo Pass the author .A. was attempting the impossible B. was trying to set a world recordC. was following the trail of Lewis and Clark D. was fighting with weather and taking unnecessary risks【文章大意】本文纪录的是一次追寻前人足迹的探险,尽管天气、路程等的艰难,但是在作者看来却是已经赶上了以前的探险者。1.C 【解析】细节理解题。根据第二段Nobody in what was then the U
11、S knew the Rocky Mountains existed, with peaks twice as high as anything in the Appalachians back East.可知答案为C。2.C 【解析】细节理解题。根据第三段最后一句It remains today the same condition as when Lewis and Clark walked it.可知答案为C。4.C 【解析】推理判断题。根据最后一段的描述可知,作者他们是沿着Lewis and Clark的足迹进行探险的。二、完形填空I started serving the homel
12、ess when I was eight years old. I didnt know these people would make such a big difference in my _1_.Twice a month I go to the church and help get things ready for _2_. When the gate is opened, people come in _3_ to get drinks. They take their seats while breakfast is _4_, and then we begin to _5_.
13、We each take two plates and carry them _6_ the line as the plates are _7_. Each person receives several kinds of foods. I walk to the tables and _8_ the plates before them. After Ive served them, I ask if they need _9_ else and bring them whatever they ask for. When I first started serving, I was a
14、little _10_ . At first I stayed close to my mom most of the time, but after I got to know these strangers, I _11_ that they were friendly people. And the _12_ of them was often nicer than the outside. I realized that there was no _13_ to be scared. After serving for a few months, I started to _14_ s
15、eeing the same people each week. All of these people make my day much _15_. The past two years have made a big _16_ in my life. I do this _17_ it is the right thing to do. When I serve people, I want them to know that someone _18_ them and that they matter. Serving makes me happy, but even more _19_
16、, it teaches me to love and _20_ others and helps make the world a better place.【解题导浯】本文是一篇记叙文。“我”通过自己八岁跟随妈妈到教堂做慈善活动的亲身经历,感悟到了人生的意义。1. Astudy Bwork Cfamily Dlife答案与解析:D考查名词。首先空处所在句是全文的主旨句,又根据文章最后一段第二句“The past two years have made a big _16_ in my life”可知,这些人对“我”的人生(life)产生了巨大的影响。故选D项。2. Abreakfast B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394264.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
