四川省外国语大学附属外国语学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 外国语大学 附属 外国语学校 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省外国语大学附属外国语学校2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题,1 至 9 页)和第卷(非选择题,9 至 10 页) 两部分;考试时间 120 分钟;满分 150 分。2. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。3.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号等填涂在答题卡指定的位置。第卷 选择题部分第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所
2、给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the woman come from?A. Mexico.B. Spain.C. The United States.【答案】A【解析】【原文】W:Hi. Glad to meet you. Im an exchange student from Mexico.M:Cool. Could you help me practice my Spanish when youre in t
3、he United States? W:Sure. Its my pleasure.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the man send his application?A. By fax.B. By post.C. By e-mail.【答案】C【解析】【原文】M: Hello, Adventure Club? Are you accepting applications by fax? W: No. You can send it by e-mail or by post.M: Oh, Id like the former.3.【此处可播放相关音频,请去附件查
4、看】What could the woman be?A. A teacher.B. A secretary.C. A nurse.【答案】B【解析】【原文】W:Mr. Robert, Mr. James from Marketing Department would like to hear your opinion on this plan.M:Im meeting my doctor. Put the documents about the plan in my bag, would you please? Ill see him during my lunchtime.4.【此处可播放相
5、关音频,请去附件查看】How many children does the woman have?A. Two.B. Three.C. Six.【答案】A【解析】【原文】M:How many children do you have, Martha?W:Well. As a child, I always wanted to have six children. I actually have two but I have six grandchildren and a great-granddaughter who is three years old.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看
6、】What has the man done?A. He has had a competition.B. He has painted a picture.C. He has filled in a form.【答案】B【解析】【原文】W:Your painting is great.M:Im happy you like it. Its for a competition. Ive got a form here to fill in.W:Right. Your hands are dirty M: from painting.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5
7、分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. When will the film finish?A. At 4:30.B. At 5:00.C. At 5:20.7. Where will the speakers go before going home?A. To a cafe.B. To a libra
8、ry.C. To a shop.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M:Ive got the cinema tickets. The films at 2:30 this afternoon and lasts about two hours. We could have a hot chocolate at the cafe after it.W:Thatd be nice, but Ive got to get some information for my school project before I go home.M:Ill come and help you in the
9、 library if you want. I want to return a CD to the music shop but I could come back tomorrow to do that.W:OK.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What did the man think of his weekend?A. Boring.B. Tiring.C. Satisfying.9. What is the Italian city like?A. Ancient with a long history.B. Modern with ta
10、ll buildings.C. Crowded with heavy traffic.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Where did you go this weekend, John?M: I had a picnic with my family in the countryside. I also lay down on the grass and looked at the clouds in the blue sky. It was the happiest time of my life. How about you? Did you have a good w
11、eekend?W: Yeah. I visited an Italian city. There are no tall buildings or heavy traffic. M:Why?W: Its an ancient city with a history of two thousand years. The Italians dont want to change the ancient city into a modern one.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers?A. At home.B.
12、In a restaurant.C. In a supermarket.11. What do we know about the woman?A. She has taken too many products.B. She has eaten too much ice cream.C. She has spent too much money.12. How much is the soap?A. $0.99.B. $1.50.C. $3.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】【原文】W: Well, dear, I got a few things that arent on
13、 the list.M: I can see that! Youre not shopping for an army, you know. W:You know I always do this when Im hungry.M: Well, lets see what you have here. W: Some nice, fresh apples for only 99 cents.M: Thats OK. But why do you have all these cookies?W: I dont know. They just look so delicious. Dont yo
14、u like them? M: Oh, I suppose. I hope you dont forget the soap here.W: Sure - a large one, and only $1.50.M: Good. That steak looks really expensive.W: Well, it isnt. Its just $3 a pound.M: Whats this? More ice cream? We already have a lot at home. Put it back and hand me my wallet.听下面一段较长对话,回答以下小题。
15、【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What are the speakers talking about?A. Room decoration.B. A family get-together.C. Preparations for a surprise party.14. What is the relationship between the speakers?A. Father and daughter.B Husband and wife.C. Mother and son.15. What will the man do on the 22nd of next month?
16、A. Go out for dinner.B. Go to see a movie.C. Meet his friends.16. How will the woman prepare food?A. Shell cook it herself.B. Shell have her friends do it.C. Shell order it from a restaurant.【答案】13. C 14. A 15. B 16. C【解析】【原文】M: OK, kid, whats so important that we have to meet in secret?W: Well, its
17、 about the 22nd of next month. Id like to have a surprise party for Mum but I need your help. I thought that maybe you could take her to a movie, you know, just the two of you. Then while youre away I can decorate the family room and invite lots of friends.M: That sounds great but how do I manage to
18、 get her back without going out to dinner after the movie?W: Oh, thats easy. You just say that you want to pick me up in order to make it a family celebration. After the movie, you send Mum in to get me and when she comes in the front door everyone shouts “Happy birthday” to surprise her.M: What abo
19、ut food? You dont have time to cook it yourself, do you?W: Ill order everything to be sent from the restaurant nearby while you guys are enjoying the movie.M: Im so happy youve handled this so beautifully. Youve really grown up. Your mother will be very glad for what you will do.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播
20、放相关音频,请去附件查看】17. How did the speaker prefer to get scientific ideas?A. From magazines.B. From websites.C. From books.18. What field did the speakers team work in?A. Biology.B. Physics.C. Chemistry.19. What did the teacher advise the speakers team to do?A. Make the experiment as specific as possible.
21、B. Write each part of the process.C. Do enough experiments.20. What was the difference between the speakers team and the other teams?A. It designed a display.B. It took a lot of photos.C. It wrote about the experiment.【答案】17. B 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W: Last year our school entered a science fair.
22、 Our teacher gave us a few ideas and then we had to design a scientific experiment. We were divided into teams and had to decide which field we would work in, like chemistry, physics or biology. Our teacher suggested looking for more ideas in science magazines and books, but Id rather get the inform
23、ation online. My family home has a big garden and I like helping my father grow vegetables. So my team decided to focus on how the weather affected the growing process. We had to make our experiment as specific as possible, so we decided to think about whether the amount of rain received made a diff
24、erence to the vegetable size. Then we began to design our experiment. Our teacher pointed out that a single experiment wouldnt be enough to prove our theory. He suggested doing the experiment at least three times but in the end we only had time to do two. When wed written up each part of the process
25、, we had to design a display for the fair. We tried our best to present our information as well as we could. Whats more, wed taken lots of photos - none of the other teams did that! Finally, we came third in the competition which was great! It was just a really interesting project and I learned so m
26、any new things.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。AOf all the American blockbusters, some popular movies are rolled out for the teenagers. With the preparation of popcorns, you can choose one of them for your teen to watch with you or
27、their friends.1. Dead Poets SocietyAn English teacher, called Mr. Keating, guides his students, who hope to be lawyers and doctors, to poetry and free-thinking. With each student coping with some issues, he urged them to set up Dead Poets Society for reading and writing poems.2. The Hunger GamesBase
28、d on a book by Suzanne Collins, the story set in Panem, a destroyed country in North America. Each year, boys and girls, coming from 12 districts of Panem, take part in Hunger Games. Broadcast alive, this competition is exciting because all the participants play the games against death.3. The Breakf
29、ast ClubIt begins with five students at the Shermer High School, Claire, a princess, John, a criminal, Andrew, an athlete, Brian, a bookworm and Allison, an unfortunate person, who are forced to spend 9 hours together on a Saturday. In spite of their differences, they find that their social problems
30、 are more similar than they think.4. Eighth GradeKayla is a shy, socially anxious girl trying to get by the last few weeks of middle school. She earns the “most quiet” girl title in school, but at home, she posts online self-help and motivational videos that not many people watch. Kayla is raised by
31、 her single father Mark, who tries to disconnect Kayla from the social media.21. Who helps teenagers form a Dead Poets Society?A. Mr. Brain.B. Mr. Keating.C. Suzanne Collins.D. Ms. Claire.22. Which film is adapted from a book according to the passage?A. Eighth Grade.B. Dead Poets Society.C. The Hung
32、er Games.D. The Breakfast Club.23. Whom is the passage most likely to be targeted at?A. Teachers.B. Teens.C. Friends.D. Parents.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】【分析】这是一则广告。广告为父母推荐了四部适合青少年看的电影。【21题详解】细节理解题。根据1. Dead Poets Society中的An English teacher, called Mr. Keating, guides his students, who hope to be la
33、wyers and doctors, to poetry and free-thinking. With each student coping with some issues, he urged them to set up Dead Poets Society for reading and writing poems.可知,一位名叫Keating的英语老师,引导着他那些希望成为律师和医生的学生学习诗歌和自由思考。在每个学生都要处理一些问题的情况下,他敦促他们成立Dead Poets Society来阅读和写诗。由此可知,Mr. Keating帮助青少年成立了Dead Poets Soc
34、iety。故选B。【22题详解】细节理解题。根据2. The Hunger Games中的Based on a book by Suzanne Collins, the story set in Panem, a destroyed country in North America.可知,根据苏珊娜柯林斯的一本书改编,故事发生在北美一个被摧毁的国家Panem。由此可知,电影The Hunger Games改编自一本书。故选C。【23题详解】推理判断题。根据第一段Of all the American blockbusters, some popular movies are rolled ou
35、t for the teenagers. With the preparation of popcorns, you can choose one of them for your teen to watch with you or their friends.可知,在所有的美国大片中,一些受欢迎的电影是为青少年推出的。在准备爆米花的过程中,你可以选择其中一种让你的孩子和你或者他们的朋友一起观看。由此推知,这篇文章最可能是写给父母看的。故选D。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,
36、也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer, suggest, imply, conclude, indicate等标志性词语。本题第3小题根据第一段Of all the American blockbusters, some popular movies are rolled out for the teenagers. With the preparation of popcorns, you can choose one of them for your teen to
37、watch with you or their friends.可知,在所有的美国大片中,一些受欢迎的电影是为青少年推出的。在准备爆米花的过程中,你可以选择其中一种让你的孩子和你或者他们的朋友一起观看。由此推知,这篇文章最可能是写给父母看的。故选D。BUpon first look, the world of business is no place for young women. And many people have told my cofounders and me that in many circumstances. Pessimistic though people are a
38、bout womens chances in conducting business, three of us female college students, without any experiences, started our business with a greatly aggressive goal: to set up a seaweed farm in North Carolina and grow as much seaweed as possible to help cut down carbon emissions (排放) and pollution filled w
39、ith nutrition from agricultural activities.In the beginning, our ideas were either ignored or mocked by the researchers from whom we sought help and advice. But we carried on with our researchif others wouldnt provide us with answers, we werent afraid to try to work them out by ourselves. We experim
40、ent on species which could grow in warmer waters, and we had identified potential markets into which we planned to sell the product. Weve spent the last two years setting up the first seaweed farm in NC, applying for a patent (专利) and competing with five final teams in front of the United Nations fo
41、r 2 million.Despite all of our efforts, many industry experts remained unwilling to take us seriously. But as often happens in business, the same characteristics we were ignored for were, in reality, our biggest competitive advantage. Our age gave us the strength to learn from failure, and our backg
42、round as environmental scientists, rather than businesswomen, helped us find new marketing opportunities. For every 10 farmers who claimed nobody would ever want to feed their cows seaweed, we found one who was interested. For every 15 cosmetics producers who refused to answer our cold calls, we stu
43、ck to the one with an interesting idea for a seaweed lotion.Over the course of our early business development efforts, we have had access to a wealth of resources, programs, and individuals who work constantly to help us succeed. By staying focused on bringing our ideas to light, our team has demons
44、trated that entrepreneurship (创业) is exactly the right place for the hopeful.24. What was the major cause for their difficulty in starting business?A. They were women.B. They were young.C. They lacked experience.D. They suffered prejudice.25. What did they do to make their business successful?A. The
45、y expanded their seaweed farms.B. They experimented on seaweed species.C. They got their product officially recognized.D. They consulted the United Nations.26. What is the third paragraph mainly about?A. How they got others interested in seaweed.B. How they succeeded from their so-called weaknesses.
46、C. How they made themselves more competitive.D. How they approached potential customers.27. Which of the following can best describe the three women?A. Innocent and simple-minded.B. Ambitious and self-centered.C. Adventurous and persistent.D. Courageous and stubborn.【答案】24. D 25. B 26. B 27. C【解析】【分
47、析】这是一篇记叙文。文章讲述的是三个女性尽管遭受性别的偏见,但她们敢于冒险和坚持不懈,最终获得成功的故事。【24题详解】细节理解题。根据第一段中Upon first look, the world of business is no place for young women. And many people have told my cofounders and me that in many circumstances.可知,乍一看,商界并不适合年轻女性。很多人在很多情况下告诉我和我的合伙人。由此可知,她们创业困难的主要原因是“她们遭受偏见。”故选D。【25题详解】细节理解题。根据第一段中
48、to set up a seaweed farm in North Carolina and grow as much seaweed as possible to help cut down carbon emissions (排放) and pollution filled with nutrition from agricultural activities.可知,在北卡罗来纳州建立一个海藻农场,种植尽可能多的海藻,以帮助减少碳排放和农业活动带来的营养污染。由此可知,她们为了使她们的生意成功她们对海藻进行了实验。故选B。【26题详解】主旨大意题。根据第三段中Despite all of
49、our efforts, many industry experts remained unwilling to take us seriously. But as often happens in business, the same characteristics we were ignored for were, in reality, our biggest competitive advantage.可知,尽管我们做了很多努力,许多行业专家仍然不愿意认真对待我们。但就像商业中经常发生的那样,我们被忽视的那些特征,实际上是我们最大的竞争优势。由此可知,第三段讲述的是“她们是如何从所谓的
50、弱点中获得成功的。”故选B。【27题详解】推理判断题。纵观全文,尤其是第三段中Despite all of our efforts, many industry experts remained unwilling to take us seriously. But as often happens in business, the same characteristics we were ignored for were, in reality, our biggest competitive advantage. Our age gave us the strength to learn
51、from failure, and our background as environmental scientists, rather than businesswomen, helped us find new marketing opportunities.可知,尽管我们做了很多努力,许多行业专家仍然不愿意认真对待我们。但就像商业中经常发生的那样,我们被忽视的那些特征,实际上是我们最大的竞争优势。我们的时代赋予我们从失败中学习的力量,我们作为环境科学家的背景,而不是商人的背景,帮助我们找到了新的营销机会。由此推知,这三个女性最好的描述是“冒险和坚持”。故选C。【点睛】在细节考查题中有一类
52、事实细节题 。该题属于细节类型的阅读理解题,一般只针对某个特定的细节,题型可以多种多样。此类题型一般分两种。第一种是直接理解题,在原文中可以直接找到答案。第二种是词义转换题,正确选项是原文有关词语和句子的转换。做此类试题一定要抓住事件发生的时间、地点、人物、发展过程和结局等环节,所选答案一定要符合原文,切不可望文生义。本题第2小题,根据第一段中to set up a seaweed farm in North Carolina and grow as much seaweed as possible to help cut down carbon emissions (排放) and poll
53、ution filled with nutrition from agricultural activities.可知,在北卡罗来纳州建立一个海藻农场,种植尽可能多的海藻,以帮助减少碳排放和农业活动带来的营养污染。由此可知,她们为了使她们的生意成功她们对海藻进行了实验。故选B。CAs the school year barely starts in Denver, French teacher Melanie is filled with worry that her students are always absent-minded. Yet, the problem isnt messag
54、ing, enjoying video games or delivering notes. Surprisingly, the problem is about the ongoing heat wave in Denver.“Today was a little bit hot, so I noticed kids were very sleepy and they were having to get up to drink water quite often.” said Melanie, who works at Denvers East High School. “If you l
55、ose too much water, and you have to keep going to the water fountain, that can take away from their classroom experience.” While nodding off in class on a warm day may seem acceptable for the average teen, Melanies observation carries a bigger consequence than dry lips.“There have been quite a few m
56、edia reports about teachers noticing that students werent able to focus on hotter days,” said R Jisung Park, a researcher, “Does a hotter climate during the school year actually affect the rate of learning?” The drops in academic achievement couldnt be explained by hotter weekends or hotter summers,
57、 but the trend was connected to higher temperatures on school days alone.The connection between lost learning and a greater number of hot days is one more example of how climate change is already affecting our lives and its an alarm bell for what we stand to lose in the future. Humans still have tim
58、e to lessen the worst consequences of continued global warming. Without the unlikely important changes in the next 10 years, the globe will be trapped in an unavoidable era of heat waves that were unprecedented (前所未有的) for human beings.28. What may cause students absent-minded according to the text?
59、A. Video games.B. Text messages.C. Heat waves.D. Classroom notes.29. What can be inferred from the second paragraph?A. Kids often go to the water fountain for lack of water.B. Extreme heat may lower a kids ability to learn.C. Nodding off in class is a sign of respecting teachers.D. Kids are more int
60、erested in drinking water than sleeping.30. How does the author feel about dealing with the future global warming?A. Optimistic.B. Uncertain.C. Worried.D. Indifferent.31. What does the text mainly talk about?A. The way that global warming continues.B. The reasons why kids are absent-minded in class.
61、C. The hotter it grows, the more focused kids become.D. The hotter it grows, the harder it will be for kids to learn.【答案】28. C 29. B 30. C 31. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述的是“热天气”对学习的影响。天气越热,孩子们就越难学习。【28题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Surprisingly, the problem is about the ongoing heat wave in Denver.可知,令人惊讶的是,问题出在Denver持续的
62、热浪上。由此可知,Heat waves可能导致学生心不在焉。故选C。29题详解】推理判断题。根据第二段中“If you lose too much water, and you have to keep going to the water fountain, that can take away from their classroom experience.” While nodding off in class on a warm day may seem acceptable for the average teen, Melanies observation carries a bi
63、gger consequence than dry lips.可知,“如果你失去了太多的水,你不得不持续喝水,这可能会让他们不能上课。”对于一般的青少年来说,在温暖的天气里在课堂上打瞌睡似乎是可以接受的,但梅兰妮的观察比嘴唇干燥更重要。由此可知,酷暑可能会降低孩子的学习能力。故选B。【30题详解】推理判断题。根据最后一段中Humans still have time to lessen the worst consequences of continued global warming. Without the unlikely important changes in the next 10
64、 years, the globe will be trapped in an unavoidable era of heat waves that were unprecedented (前所未有的) for human beings.可知,人类仍有时间减轻持续的全球变暖带来的最坏后果。如果未来10年没有这些不太可能发生的重大变化,全球将陷入一个不可避免的热浪时代,这对人类来说是前所未有的。由此可知,作者对地球的变暖很“担忧”。故选C。【31题详解】主旨大意题。根据第一段中的Surprisingly, the problem is about the ongoing heat wave in
65、 Denver.(令人惊讶的是,问题出在Denver持续的热浪上)和最后一段第一句The connection between lost learning and a greater number of hot days is one more example of how climate change is already affecting our lives and its an alarm bell for what we stand to lose in the future.(失去的学习机会和更多的炎热天气之间的联系是气候变化如何影响我们生活的又一个例子它为我们在未来可能失去的东西
66、敲响了警钟)可知,天气越热,孩子们就越难学习。故选D。DFor an old person, his brain may perform not so well as before. But a new study suggests that some parts of brain may already decline in young adulthood.The study, which followed more than 2,000 healthy adults between the ages of 18 and 60, found that certain mental funct
67、ions including measures of abstract reasoning, mental speed and puzzle-solving started to dull as early as age 27. Meanwhile, the decline of memory generally became apparent around age 37.On the other hand, indicators of a persons accumulated knowledge like performance on tests of vocabulary and gen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395503.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
