内蒙古赤峰市2019届高三英语下学期模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 赤峰市 2019 届高三 英语 下学 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古赤峰市2019届高三英语下学期模拟试题(含解析)注意事项:1.本试卷分笔试和听力两部分。考生先作答笔试部分(21小题开始),然后作答听力部分(1-20小题)。答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、座位号涂写在答题卡上。本试卷满分150分。2.考生将笔试部分答案写在英语笔试答题卡上,听力部分答案写在英语听力答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。笔试部分一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AIf youre living in or visiting N
2、ew York, take a few hours to visit one of these places to ice skate during your time in New York City.Bank of America Winter Village at Bryant ParkThe free rink in Manhattans Bryant Park first opened in 2005 At 17,000 square feet, it is about half the size of the Wollman Rink in Central Park and twi
3、ce as big as the rink at Rockefeller Center.As Manhattans only free skating rink, and centrally located at that, it tends to be mobbed(闱聚) with waits up to 2 hours on weekend days.Sky Rink at Chelsea PiersManhattans only year-round skating rink is a delight thats been around since 1965 Its large, in
4、doors, and has few lines, and courteous staff Its also, amazingly, open 24 hours a day In the winter it sometimes gets so cold that the ice cracks, but at least they fix it!Prices for skating admission is $11. and skate rental $6.Riverbank Stile Park Ice Skating RinkThis sizeable outdoor rink is ope
5、n to the public Friday through Sunday and has a root to prevent December snows and April rain .And since Riverbank Stale Park overlooks the Hudson, youll have nice views of the river and the George Washington Bridge as a backdrop .Admission is S5 for adults, children S3 Skate rental is $6 The Ice Ki
6、nk at Rockefeller Center Ice skating at Rockefeller Center is a truly unique New York holiday staple(重要内容). It is the most sumptuous(豪华的)getting for skating Since opening on Christmas Day back in 1936. this skating rink has been an institution at the Rockefeller.Admission is $25$32 for adults, child
7、ren up to 12 years S15, skate retual $12.1. What can be known about the Bank of America Winter Village at Bryant Park?A. It is the first rink opened in Manhattan s Bryant Park .B. It is not popular for its limited spaceC. Only one can actually get into the rink for freeD. It takes much longer to ent
8、er the rink to skate on weekends2. What is special about the Sky Rink at Chelsea Piers ?A. It is open all through the year.B. It has the longest history.C. Its ice never cracks.D. It has a roof to prevent snows and rain.3. If a couple with their 11-year-old son goes to skate at the Ice Rink at Rocke
9、feller Center with their own skating equipment, how much should they pay at least?A. $40B. $64C. $65D. $101【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要介绍了纽约的几个溜冰场。【1题详解】细节理解题。根据文章中As Manhattans only free skating rink, and centrally located at that, it tends to be mobbed(闱聚) with waits up to 2 hours
10、 on weekend days. 曼哈顿布莱恩特公园的免费溜冰场到了周末往往会被挤爆,需要等待2小时。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章中Manhattans only year-round skating rink is a delight thats been around since 1965.可知,切尔西码头的露天滑冰场的特别之处在于,它是曼哈顿唯一一个全年开放的溜冰场。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段Admission is $25$32 for adults, children up to 12 years S15, skate rental $12.可知,
11、两个成人最低门票是$252=$50,一个11岁孩子最低门票是$15,自带滑板不需要租金,故总共需要$65。故选C。【点睛】本文是一篇广告布告类短文阅读。广告类或布告类的文章主要考查学生根据问题迅速从文中定位、提取有效信息的能力。考生需要根据问题中的信息迅速定位到相关的广告板块,并从中寻找有用信息。有的题目有时需要进行简单的计算或推理。例如小题3需要进行简单的计算,特别注意总费用不包括租用滑板的费用,从而根据两个成年人加一个11岁孩子的最低门票计算出最少花费。BHe may not have an,“S” across his chest but this dog is most certain
12、ly a hero.Harley, who was rescued from a puppy mill(幼犬繁殖工厂) four years ago. was named the American Humane Associations 2015 American Hero Dog Karley, who is missing an eye and suffers from other medical issues from his time at the mill, is now a “spokes dog” against puppy mills He serves as the love
13、ly furry face of the “Harley to the Rescue” campaign, which raises funds for the National Dog Mill Rescue, according to a press print .The pup was rescued back in 2011 and adopted by Rudi and her husband, Dan it was just four years ago that he was pulled from the cage in the puppy mill and left to d
14、ie,“Harleys owner, Rudi, said during the awards show at the Beverly Hilton Motel in Los Angeles this past weekend, according to Today com ,“We never would have ever thought he would live so long and make such a difference tor so many puppies.”The dog was one of eight finalists up for the American He
15、ro Dog and was chosen as the winner through public votes. The finalists all won $1,500 to be donated to one of American Humane Associations charity partners, with Harley receiving another $5.000 to go toward his charity partner, New Leash on Life.According to the print, Harley spent 10 years at the
16、puppy mill, and suffered rough treatment there, which led to his many medical issues. He lost his eye as a result of his cage being power washed with him inside.The dog isnt just the face of his campaign, he also goes on rescue tasks and makes public appearances at events and schools to raise awaren
17、ess for puppy mills.4. The “Harley to the Rescue ” campaign functioned by _ .A. saving dogs from a puppy millB. operating the American Humane AssociationC. giving endangered dogs enough medical treatmentD. collecting money for the National Dog Mill Rescue5. What was the authors attitude towards the
18、puppy mill?A. TolerantB. DoubtfulC. DisapprovingD. Sympathetic.6. Why was Harley blind in one eye?A. He was bom with it.B. His owner treated him roughlyC. It was caused by a medical issueD. He was washed heavily in a cage7. What can we learn about the dog from the text?A. It returned to the National
19、 Dog Plant RescueB. It was kept by Rudis familyC. It would be given to New Leash on LifeD. It would be taken away by its puppy mill.【答案】4. D 5. C 6. D 7. B【解析】本文是一篇新闻报道。哈利是狗繁殖场的一条狗,它身患多种疾病,因为清洗笼子的强水压使它瞎了一只眼睛。后来,它有幸得到鲁迪一家的收养并成了反对宠物繁殖场的代言人。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段He serves as the lovely furry face of the “
20、Harley to the Rescue” campaign, which raises funds for the National Dog Mill Rescue, according to a press print .可知,该运动旨在为国家狗场营救组织募集资金。故选D。【5题详解】推理判断题。根据文章第五段According to the print, Harley spent 10 years at the puppy mill, and suffered rough treatment there, which led to his many medical issues.可知,在
21、狗场里面,狗收到虐待。从而推断出作者应持反对态度。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第五段He lost his eye as a result of his cage being power washed with him inside.可知,它是在笼子里面被强水冲洗时,伤到了一只眼睛,导致这只眼睛失明的。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章第三段The pup was rescued back in 2011 and adopted by Rudi and her husband, Dan可知,这只小狗是Rudi夫妇领养的,从而推断出,自然是由他们夫妇收留。故选B。CA new
22、 study has shown that people who regularly eat oranges are less likely to develop macular degeneration (黄斑变性)than people who do not eat oranges Researchers at the Westmead Institute interviewed more than 2, 000 Australian adults aged over 50 and followed them over a 15-year period The research showe
23、d that people who ate at least one serving of oranges every day had more than a 60% reduced risk of developing late macular degeneration 15 years later Even eating an orange once a week seems to offer significant benefits.Lead researcher associate professor Gopinath said, “ The data shows that flavo
24、noids (类黄酮) found in oranges appear to have a big role to play in reducing the chance of macular degeneration. Flavonoids can be found in almost all fruits and vegetables and they are useful in reducing inflammation (炎症) and stress within the body ”, “We examined common foods that contain flavonoids
25、 such as tea, apples, red wine. Significantly, the data did not show a relationship between other food sources protecting the eyes against the disease.” she said.Gopinath said that until now most research has focused on the effects of common nutrients such as vitamins C E and A on the eyes .“Our res
26、earch is different because we focused on the relationship between flavonoids and macular degeneration.”Macular degeneration is the name given to a group of eye diseases that cause progressive loss of central sight It is the leading cause of blindness in Australia and affects about one in seven peopl
27、e over the age of 50 There is currently no cure for the disease.“Our research aims to understand why eye diseases occur, as well as the genetic and environmental conditions that may do harm to eyesight, ”Gopinath concluded.8. How does the author introduce the research in Paragraph 1?A. By listing th
28、e dataB. By analyzing causesC. By following time order.D. By describing the process9. What might matter most in protecting the eyes against macular degeneration?A. The vitamins in orangesB. The flavonoids in orangesC. The flavonoids in vegetables.D. The nutrition content in foods.10. What made Gopin
29、aths research different from others?A. Study aims.B. Cooperative ways.C. The age of subjects.D. The focus of research.11. Whats the best title of the text?A. Eye diseases catch Australian attentionB. The effects of diet and nutrition on eyes.C. An orange a day keeps the eye doctor awayD. The leading
30、 cause of blindness in Australia【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】本文是一篇健康类短文阅读。文章主要介绍一项新的研究表明,每天吃一个橘子可以防止视网膜黄斑性病。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段可知,研究运用了大量的数据说明了每天吃一个橘子可以减少患晚期视网膜黄斑性病变的风险,所以作者运用列数据来介绍研究。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段The data shows that flavonoids (类黄酮) found in oranges appear to have a big role to play in re
31、ducing the chance of macular degeneration. 数据表明:发现在减少黄斑变性的机会中,橘子中的类黄酮扮演一个重要角色。故选B。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段Our research is different because we focused on the relationship between flavonoids and macular degeneration. 可知,戈皮纳斯的研究与其它不同,因为他们关注的是黄酮类化合物和黄斑变性之间的关系,所以是研究的关注点不同。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段A new study
32、 has shown that people who regularly eat oranges are less likely to develop macular degeneration (黄斑变性)than people who do not eat oranges及全文内容可知,本文主要介绍了一项新的研究表明,每天吃一个橘子可以防止视网膜黄斑性病。故选C。DGoogles AlphaGo defeated the South Korean Go grandmaster Lee Sedol four games to one Artificial intelligence had su
33、ddenly reached a new and unexpected height.But AlphaGo is no longer the best Go “player” in the world Googles artificial intelligence group, DeepMind. has created the next generation of its Go-playing program, called AlphaGo Zero The new A1 program is unique in the way it learned to play Go Instead
34、of learning from human matches, as its predecessor (前任) did, AlphaGo Zero mastered Go in just two days without any human knowledge of the game and defeated AlphaGo by day three, reported The Guardian It then went on to defeat AlphaGo 100 games to zero.To learn how to play Go, AlphaGo Zero played mil
35、lions of matches against itself using only the basic rules of the game to rapidly create its own knowledge of it tike the previous version, it used “reinforcement (增强) learning to become its own teacher, ”ccording to DeepMinds website.“Its more powerful than previous approaches. David Silver, AlphaG
36、os lead researcher, told The Guardian, “because by not using human data, or human expertise in any fashion, weve removed the constraints (约束) of human knowledge and it is able to create knowledge itself . ”AlphaGo Zeros approach to selt-learning is a significant advancement in AI could be applied to
37、 help solve some of the world s biggest problems, according a recent research report published in the journal Nature. For example, DeepMind co-founder DemisHassabis argues that AlphaGo Zero could probably find cures for a number of serious diseases within weeks, according to The Telegraph Indeed, th
38、e AI is now being used to study protein folding, which is connected to diseases such as Parkinsons and Alzheimers.So now that AI has surpassed human beings in some ways, perhaps the question is not about what AI can learn from humans, but what humans can learn from AI We can only wait and see.12. Wh
39、at can we learn from the first two paragraphs?A. AlphaGo defeated Lee Sedol five games to zeroB. AlphaGo Zero defeated AlphaGo within one dayC. AlphaGo Zero is the first program to defeat a human at GoD. AlphaGo Zero has become the new best Go player13. How is AlphaGo Zero different from previous Go
40、-playing programs?A. It can collect human knowledge automaticallyB. It can create knowledge with human dataC. It can become its own teacher in learning Go skillsD. It can play many matches without a break14. Whats the possible application of AI in the future according to the aiticle?A. Treating dise
41、ases.B. Making new Go rules.C. Solving math problems.D. Creating new proteins.15. Which of the following can replace the underlined word “surpassed” ?A. increasedB. outdoneC. declinedD. hidden【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了人工智能的发展,对其未来进行了展望。【12题详解】推理判断题。根据第二段内容可知,AlphaGo Zero已经成为了新
42、的最佳围棋选手,它以100:0战胜了AlphaGo。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段“because by not using human data, or human expertise in any fashion, weve removed the constraints (约束) of human knowledge and it is able to create knowledge itself . ”可知,它可以不受人类知识的限制创造知识。故选C。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段For example, DeepMind co-founder Demis Ha
43、ssabis argues that AlphaGo Zero could probably find cures for a number of serious diseases within weeks, according to The Telegraph Indeed, the AI is now being used to study protein folding, which is connected to diseases such as Parkinsons and Alzheimers.例如,据每日电讯报报道,Deep Mind的联合创始人赤米斯哈萨比斯认为,AlphaGo
44、在几周内就能找到治疗多种严重疾病的方法。事实上,人工智能现在正被用于研究蛋白质折叠,它与帕金森症和阿尔茨海轩定等疾病有关。可知,未来人工智能会被用于医学治疗。故选A。【15题详解】词义猜测题。根据文章最后一段perhaps the question is not about what AI can learn from humans, but what humans can learn from AI We can only wait and see. 或许问题不在于人工智能能从人类身上学到什么,而在于人类能从人工智能中学到什么,我们只能拭目以待,可以猜测,人工智能已经在某些方面超越了人类。所
45、以surpassed为“超越,胜过”之意。故选B。【点睛】阅读理解通常都会出现词义猜测题,要求考生从上下文理解中概括出生词或短语的词义。考生作此类题型时,首先要找到所猜测词所在文章的位置,然后在理解文章大意的基础之上,对此词前后句反复研读,最后根据前后句猜测出词义。例如小题4要求猜测出surpassed的含义,就是根据后句perhaps the question is not about what AI can learn from humans, but what humans can learn from AI We can only wait and see. 或许问题不在于人工智能能从
46、人类身上学到什么,而在于人类能从人工智能中学到什么,我们只能拭目以待,可以猜测,人工智能已经在某些方面超越了人类。所以surpassed为“超越,胜过”之意。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项有两项为多余选项。China was known as the kingdom of bicycles _16_ Last year, more bicycles were sold than cars in many European countries, according to the BBC._17_ It reduces bo
47、th traffic jams and pollution, and is great tor our health Of course. Rome wasnt built in a day The increase of cycling in many European countries is greatly due to bike-friendly policies.As the traditional “cycling capital in Northern Europe, Copenhagens roads keep bicycles and motor vehicles separ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022一年级数学上册 第十单元 20以内的进位加法第6课时 8、7加几练习(二)课件 苏教版.pptx
