2020-2021学年人教版英语选修10课时分层作业10 UNIT 5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修10课时分层作业10 UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 10 课时 分层 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十).单词拼写1A red light is usually a signal (信号) of danger.2We give a special discount (折扣) of 10 percent for cash.3They wish that prices would decline (下降).4Did you enquire (询问) about the times of the trains to New York?5The grumpy man found fault (错误) with everything.阅读理解ANapoleon,as a characte
2、r in Tolstoys War and Peace,is more than once described as having “fat little hands”,nor does he “sit well or firmly on the horse”He is said to be “undersized”,with “short legs” and a “round stomach”The issue here is not the accuracy of Tolstoys descriptionit seems not that far off from historical a
3、ccounts but his choice of facts: Other things that could be said of the man are not said.We are meant to understand the difference of a warring commander in the body of a fat little Frenchman.Tolstoys Napoleon could be any man wandering in the streets and putting a little of powdered tobacco up his
4、noseand that is the point.It is a way the novelist uses to show the moral nature of a character.And it turns out that,as Tolstoy has it,Napoleon is a crazy man.In a scene in Book Three of War and Peace,the wars having reached the critical year of 1812,Napoleon receives a representative from the Tsar
5、(沙皇),who has come with peace terms.Napoleon is very angry: Doesnt he have more army? He,not the Tsar,is the one to make the terms.He will destroy all of Europe if his army is stopped.“That is what you will have gained by engaging me in the war!” he shouts.And then,Tolstoy writes,Napoleon “walked sil
6、ently several times up and down the room,his fat shoulders moving quickly.”Still later,after reviewing his army amid cheering crowds,Napoleon invites the shaken Russian to dinner.“He raised his hand to the Russians face,” Tolstoy writes,and “taking him by the ear pulled it gently.” To have ones ear
7、pulled by the Emperor was considered the greatest honor and mark of favor at the French court.“Well,well,why dont you say anything?” said he,as if it was ridiculous in his presence to respect any one but himself,Napoleon.Tolstoy did his research,but the composition is his own.【语篇解读】这是一篇议论文。主要论述了托尔斯泰
8、在战争与和平一书对拿破仑这一人物形象的刻画和描述。1Napoleon was angry when receiving the Russian representative because _Ahe thought he should be the one to make the peace termsBthe Tsars peace terms were hard to acceptCthe Russians stopped his military movementDhe didnt have any more army to fight withC推理判断题。拿破仑认为俄国根本没有资格提
9、出求和的要求。由此可知答案为C。2What did Napoleon expect the Russian representative to do?A.To walk out of the room in anger.BTo show agreement with him.CTo say something about the Tsar.DTo express his admiration.B推理判断题。第二段提到俄国使节带着和平条约而来使拿破仑龙颜大怒,王者尊严受损,所以紧接着第三段拿破仑首先让使节见识了法国军队的威仪,然后用餐时又作假向使者施以恩宠。通过这些描写可知答案为B。3Tolst
10、oy intended to present Napoleon as a man who is _Aillmannered in dealing with foreign guestsBfond of showing off his iron willCdetermined in destroying all of EuropeDcrazy for power and respectA细节理解题。三个选项都是本篇文章所反映的拿破仑的几个侧面。而A则较全面的概括了拿破仑对“权力和尊重”充满欲望的特点。4What does the last sentence of the passage impl
11、y?AA writer doesnt have to be faithful to his findings.BA writer may write about a hero in his own way.CA writer may not be responsible for what he writes.DA writer has hardly any freedom to show his feelings.B句义理解题。本句的字面意思是“托尔斯泰对拿破仑进行了研究,但他写出的作品却是他独有的”。A、C两项否定了“did his research” ,D项否定了“the composit
12、ion is his own”。这句话告诉读者:“即使调查发现史实是这样,但作者也不需要原原本本的照搬事实来进行创作,他/她可以有所创新”。故可知答案是B。BJK Rowling,the Harry Potter author,has signed a deal with Little Brown Company.To publish her first ever novel for adults,which is set to become one of the most anticipated (期望的) book in years.The deal means that Rowlings
13、 longstanding relationship with Bloomsbury,the Londonbased publisher that launched (发行) the Harry Potter books,has come to an end,at least in terms of new works by the author.Rowling is keeping her fans guessing about the characters and plot of her new book.She only said that the new novel will be n
14、othing like the Harry Potter series,which was sold over 30 million copies in the UK alone.She thought that with the move from childrens to adult fiction,a switch to a new publisher seemed like a natural and reasonable step.She said,“Although Ive enjoyed writing it every bit as much,this book will be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396207.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
