2020春人教版高二英语选修七练习:单元质量评估(一) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020春人教版高二英语选修七练习:单元质量评估一 WORD版含答案 2020 春人教版高二 英语 选修 练习 单元 质量 评估 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元质量评估(一)时间:100分钟分数:120分第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIt is saddening to learn that fewer of us now own pets.According to Mintel,just 56% of UK households today include a pet,compared with 63% in 2012.It is down to our smaller homes.Th
2、e housing crisis(危机) is taking away one of our lifes joys: pets.Pets can help us get over serious illness.Pets lessen our anxiety.Pets can be a godsend for people experiencing various forms of mental disorders.As if all that were not enough,pets also help their owners get a date because of complex p
3、sychological reasons.There do,of course,remain oppositions to the very idea of pets.The charity PETA puts it thus: “This selfish desire to own animals and receive love from them causes immeasurable suffering,which results from selling or giving them away casually,and taking away their opportunity to
4、 enjoy their natural behaviour.” This is undoubtedly true in some situations.But seen from a different point of view,theres something quite lovely about the story of people and their companion animals.What was once a relationship based only on the animals functional effectsits ability to kill pests,
5、guard houses and the likehas developed into something much more about care and love.We share 84% of our DNA with dogs.We share 90% of our DNA with mice,for goodness sake.I have no idea how that works.But still:pets remind us were part of something bigger.Pets break down the barriers between us and t
6、he animal kingdom.We may teach pets to roll over,stand up,shake hands and so on.But they teach us much more: that life is actually really quite short and so should be filled as much as possible with lifegiving experiences.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章提到很多家庭不再养宠物,并介绍了养宠物的诸多益处。1What does the underlined part “is d
7、own to” in Paragraph 1 probably mean?AIs the result of.BDoes harm to.CIs away from. DTakes up.解析:词义猜测题。根据第一段画线部分后的“The housing crisis(危机)is taking away one of our lifes joys:pets.”可知,宠物数量减少是由住房空间变小引起的。答案:A2What does Paragraph 2 mainly talk about?AThe benefits of keeping pets.BThe reasons why humans
8、keep pets.CThe fact that the number of pets is falling.DThe relationship between humans and pets.解析:段落大意题。第二段列举了养宠物的种种好处,故A项正确。答案:A3What does PETA think of keeping pets?AIt builds love between animals and humans.BIt takes away pets chance of living freely.CIt disturbs humans normal life.DIt benefits
9、 humans health.解析:细节理解题。根据第三段中的“taking away their opportunity to enjoy their natural behaviour”可知,人类剥夺了宠物在大自然中生活的自由。答案:B4What lesson can we learn from the last paragraph?AHumanpet roots lie in their shared DNA.BHumans are a small part of nature.CTwo heads are better than one.DLike attracts like.解析:推
10、理判断题。根据末段中的“We share 84% of our DNA with dogs.We share 90% of our DNA with mice”和“pets remind us were part of something bigger”可知,人类只是自然界中很渺小的一部分。答案:BBScott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their move to an accommodation(住宿) support
11、house in Kurwongbah,north of Brisbane last year.Disability Services Queenslands Strengthening Non Government Organizations project provided an accommodation support model that would enable residents (居住者) like Daniel and Scott to live more independently.The house is just one of many accommodation su
12、pport services funded(资助) through the project.The fivebedroom house provides 24hour care for up to four individuals with complex needs,including medical support.Care and staffing levels are varied and flexible,depending on each residents requirements.Scott and Daniel,who have a severe form of Duchen
13、ne Muscular Dystrophy,require 24hour support in all activities of daily living.Before they moved to the house,they lived with their family.Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain(负担) on their parents who had to wake them several times each night to reposi
14、tion them or place them on breathing machines.“We were heavyhearted,”says Scott,who is planning to write a book about his life experiences.“But our parents now have a lot more time for themselves.We now manage ourselves on a daytoday basis.”Daniel is an enthusiastic gardener,taking care of his own v
15、egetable garden.The men share the house with one other young man,and they go to rugby league games,meeting up with friends.Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah.Manager Lee Garniss says setting up the facilities(设施) has not been without its challenges.“It is an unconventiona
16、l model of care,”Lee says.“The home is Scott and Daniels home,however,it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all.”“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months.However,by working as a team we try our best
17、to meet the needs of both residents and staff and I think we have achieved the right balance.” 【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了一项让斯科特兄弟俩可以更加独立地生活的残疾人住宿支持服务。5What do we know about the house Scott and Daniel live in now?AIt was built by their parents.BIt can accommodate four residents.CIt belongs to a governmenta
18、l project.DIts located in the centre of Brisbane.解析:细节理解题。由第三段的“The fivebedroom house provides 24hour care for up to four individuals with complex needs”可知,这个房子可以住4个人。答案:B6Why did Scott and Daniels parents wake up frequently at night?ATo help them do exercise.BThey were making a lot of noise.CTo che
19、ck on their breathing.DThey were under emotional pressure.解析:细节理解题。由第四段的“their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines”可知,父母晚上起来是因为要查看斯科特和丹尼尔两兄弟的呼吸状况。答案:C7What was a challenge while setting up the facilities?ALack of fund.BNo workp
20、lace.CInexperienced staff members.DSatisfying both staff and residents needs.解析:细节理解题。由倒数第二段的“The home is Scott and Daniels home,however it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all.”可知,同时满足服务人员和被照顾者的需求是个挑战。答案:DCOn the broad landing bet
21、ween Miss Havishams own room and that other room in which the long table was laid out,I saw a garden chair a light chair on wheels that you pushed from behind.It had been placed there since my last visit,and that same day I pushed Miss Havisham in this chair (when she was tired of walking with her h
22、and upon my shoulder) round her own room,and across the landing and round the other room,which,from that day on,became my regular job.As we began to be more used to one another,Miss Havisham talked more to me,and asked me such questions as what had I learnt and what was I going to be?I told her I wa
23、s going to be apprenticed (做学徒) to Joe,my sisters husband;then I explained my knowing nothing and wanting to know everything,in the hope that she might offer some help.But,she did not;on the contrary,she seemed to prefer my being ignorant.Neither did she ever give me any moneyor anything but my dail
24、y dinnernor even mentioned that I should be paid for my services.Havishams daughter Estella was always about,and always let me in and out,but never told me I might kiss her again.Sometimes,she would coldly tolerate me;sometimes,she would be seemingly kind to me;sometimes,she would be quite familiar
25、with me;sometimes,she would tell me energetically that she hated me.Miss Havisham would often ask me in a whisper,or when we were alone,“Does she grow prettier and prettier,Pip?” And when I said yes,Miss Havisham would seem to enjoy it greedily.Also,when we played at cards Miss Havisham would look o
26、n Estellas moods,whatever they were.And sometimes,when her moods were so many and so contradictory of one another that I was puzzled what to say or do,Miss Havisham would hold her tightly with great fondness,saying something quietly in her ear that sounded like “Break their hearts my pride and hope,
27、break their hearts and have no mercy!”【语篇解读】文章描述了皮普定期去哈维沙姆小姐家做工,并用轮椅推她,但是哈维沙姆的女儿艾丝黛拉对皮普的态度是不确定的。皮普渴望改善这种状况。8What did Pip regularly do at Miss Havishams home?AHe placed the garden chair on the broad landing.BHe walked with Estellas hand upon his shoulder.CHe learned knowledge from Miss Havisham.DHe p
28、ushed Miss Havisham in the wheel chair.解析:细节理解题。根据第一段第二句可知“我”常用轮椅推着哈维沙姆。答案:D9What can we infer from the second paragraph?APip was excited to learn from Joe,his sisters husband.BPip desired to improve his present situation.CMiss Havisham felt sorry about Pips being ignorant.DMiss Havisham helped Pip
29、by paying for his services for her.解析:推理判断题。根据第二段第二句可知“我”希望她提供一些帮助,想改善目前的状况。答案:B10Whats Estellas attitude towards Pip?AChangeable. BSincere.CWarmhearted. DIndifferent.解析:推理判断题。根据第三段中“Sometimes,she would.;sometimes,she would.sometimes,she would.”可知艾丝黛拉对皮普的态度是易变的。答案:A11Miss Havisham held Estella tight
30、ly because_Ashe wanted to blame Estella for hurting PipBshe felt worried about Estellas moodsCshe thought Estella did something rightDshe treated Estella like her own daughter解析:推理判断题。根据最后一段的最后一句可知“我”对艾丝黛拉的话有疑虑,而哈维沙姆却认为艾丝黛拉做的事是正确的。答案:CDArchery (箭术)is one of the oldest sports that are still being pra
31、cticed today.The bow and arrow dates as far back as the Old Stone Age,and is the most widely used weapon (武器) in human history.While there is recorded evidence of archery competitions taking place in China more than 3,000 years ago,the modern sport of archery most likely originated in England during
32、 the 14th century.Then the sport began to develop fast and there were a few different styles of shooting,some of which developed into what we see today in the sport of archery.There was clout shooting,in which arrows were held high into the air with the purpose of hitting a target which was laid fla
33、t,not vertical.The aim was to land the arrow as close to the target as possible.This variety of shooting is still practiced today,often with traditional bows.“Roving marks”,another style,saw players shooting at a target,only to shoot at a new target from the location of the previous target.It is sai
34、d that this is the oldest form of competitive archery,and was practiced by Henry .Finally,there was butt (靶垛) shooting,in which butts held targets,which the players would shoot at.This is the ancestor of modernday Olympic target shooting.Archery was a part of the second Olympic Games,which was held
35、in 1900.It was dropped after 1920,however,because rules varied too much between nations.Archery was brought back into the Olympics in 1972.This was after enough nations had formed archery governing bodies affiliated (隶属) with the Fdration Internationale de Tir lArc,which was founded in Paris in 1931
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
