内蒙古通辽新城第一中学2021届高三英语下学期第四次增分训练试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 通辽 新城 第一 中学 2021 届高三 英语 下学 第四 次增分 训练 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古通辽新城第一中学2021届高三英语下学期第四次增分训练试题(含解析)时间:100分钟 分值: 150分注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间100分钟。答卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在答题卡的相应位置,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2. 回答第I卷(选择题)时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.回答II卷时,按照题号顺序在答题卡上各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在草稿纸上、试卷上或答题卡非题号对应的答题区域的答案一律无效。第一
2、部分:听力 (略)第二部分 阅读理解 (共两节, 满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AReykjavik, IcelandAlthough Icelands capital city is one of Europes coldest spots, it has plenty of natural hot springs to warm up in and some of the best can be found in the Nauthlsvk area of the c
3、ity. The annual Winter Lights Festival, which takes place in February, is a spectacular celebration.Visitors can try their hand at a range of winter sports or skate on the citys Tjornin pond. Many cozy coffee houses sell rgbraue locally made, dark, sweet bread. “An unmissable experience during winte
4、r is a dip in one of the citys many outdoor geothermal (地热的) swimming pools,” says Eliza Reid, who co-founded icelandwritersretreat. com with Erica Green. “There is no experience quite like being in these naturally warm waters with snowflakes tickling your nose. Each swimming pool has its own charac
5、ter, and everyone has their favorite.”Where to sleep: Owned by Icelandair, Hotel Marina is a colorful hotel located in one of the citys trendiest districts.Hotel Marina, Myrargata 2, Reykjavk; +354 560 8000.Where to eat: Dill Restaurant in the Nordic House cultural center. Chef Gunnar Karl Gslason i
6、s enthusiastic about local produce and the food here is some of the freshest in Iceland.Dill Restaurant, Sturlugotu 5, Reykjavk; +354 552 1522.What to do: Harpa, the citys concert hall, was designed by Danish-Icelandic artist Olafur Eliasson to reflect Icelands geology. Its constructed from more tha
7、n a thousand glass blocks.Harpa, Austurbakki 2, Reykjavk, +354 428 5000; daily, 8 a.m. -midnight.1. What can we know about rgbraue?A. Its a winter sport.B. Its a coffee shop.C. Its a kind of breadD. Its a locally-built pond.2. Who can help you taste local food?A. Eliza Reid.B. Erica Green.C. Olafur
8、Eliasson.D. Gunnar Karl Gslason.3. What can visitors do in Reykjavk?A. Dive in a river.B. Enjoy a concert.C. Skate in outdoor swimming pools.D. Celebrate Summer Lights Festival.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了冰岛首都雷克雅维克冬季的一些游览参观的活动,包括住宿和饮食信息。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“Many cozy coffee houses sell r
9、gbraue locally made, dark, sweet bread.(许多舒适的咖啡馆出售rgbraue当地制造的黑面包和甜面包。)”可知,rgbraue是一种面包。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Where to eat部分的“Chef Gunnar Karl Gslason is enthusiastic about local produce and the food here is some of the freshest in Iceland.(厨师Gunnar Karl Gslason对当地农产品很感兴趣并且这里的食物是冰岛最新鲜的。)”可知,Gunnar Karl
10、Gslason可以帮助品尝美食。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Harpa, the citys concert hall, was designed by Danish-Icelandic artist Olafur Eliasson to reflect Icelands geology.(Harpa音乐厅是由丹麦裔冰岛艺术家Olafur Eliasson设计的,以反映冰岛的地质情况。)”可推知,作者建议游客去Harpa音乐大厅,这表明可以听音乐会。故选B。BA 45-second video of a Nigerian boy dancing barefoot in t
11、he rain has landed the dancer a scholarship at New Yorks ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance.Anthony s dance video went viral on social media with hundreds of thousands of views from people all over the globe. The video eventually caught the attention of Cynthia Harvey, a former principle
12、 dancer with American Ballet Theater and the current artistic director of the ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance, one of Americas most distinguished ballet schools. A friend who lives in the UK sent me the video.” Harvey told C. “Within a day, I was trying to find him.”Two days later, Ha
13、rvey managed to contact the boy and his teacher. Soon after, she had arranged for full scholarships so Anthony could attend the ABT virtual Young Dancer Summer Workshop, a three-week intensive program. A child who shows this much devotion, you just have to help, she said. Anthonys teacher, Daniel Aj
14、ala Owoseni, is a self-taught dancer who opened the Leap of Dance Academy in his own small home. The video of Anthony was filmed outside of his home due to limited space inside.It made us just feel very astonished and grateful. We can not believe our eyes, and so much support, sometimes we think wer
15、e dreaming. God has been so gracious to us by providing all these things.Anthony is very excited and has always been a hard worker, so he is happy to continue working towards his dreams and have this opportunity, Owoseni told Bored Panda.4. How did Harvey learn about the boy?A. His teacher recommend
16、ed him to her.B. She found him in the UK.C. She happened to see him performing online.D. She watched his video from a friend.5. Why did Harvey try to help Anthony?A. She was deeply touched by him.B. Her friend asked her to do so.C. Her school was expecting students.D. She wanted to realize her dream
17、.6. What does the underlined word “gracious” in the last paragraph probably mean?A. Light-hearted.B. Kind-hearted.C. Sensitive.D. Honest.7. What can we infer about Anthony from the text?A. He never went to school.B. He learned dance by himself.C. He is hard-working and ambitious.D. He opened a dance
18、 school.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。一段45秒的视频显示,一名尼日利亚男孩在雨中赤脚跳芭蕾舞,这名非洲男孩因此获得了ABT(美国芭蕾舞剧院)杰奎琳肯尼迪奥纳西斯舞蹈学校的奖学金。【4题详解】细节理解题。根据第二段“A friend who lives in the UK sent me the video.” Harvey told C.”可知,“一个住在英国的朋友把这段视频发给了我,”哈维告诉辛辛那提网。由此可知,哈维是通过朋友发来的视频看到这个男孩的。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第三段“A child who shows
19、 this much devotion, you just have to help, she said.”可知,孩子表现出这么多对芭蕾舞的热情,你就得帮助他。她说。由此判断出,哈维为什么要帮安东尼是她被他深深感动了。故选A项。【6题详解】词句猜测题。根据最后一段“We can not believe our eyes, and so much support, sometimes we think were dreaming.”可知,我们不敢相信自己的眼睛,有如此多的支持,有时我们认为我们是在做梦。以及“by providing all these things.” 赐给我们这一切。可知,上
20、帝是如此的仁慈,如此的热心。故选划线词的意思是“ 热心的”。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Anthony is very excited and has always been a hard worker, so he is happy to continue working towards his dreams and have this opportunity,”可知,安东尼非常高兴,他一直都是一个努力的人,所以他很高兴能继续朝着自己的梦想努力,并很高兴获得这次机会。由此可知,安东尼是一个努力的且雄心勃勃的人。故填C。CA new study has found that
21、 safety equipment could prevent more than 40 percent of crashes in which tractor-trailers rear-end (追尾) other vehicles.The survey also found that when the rear-end crashes happened, safety systems were able to cut speeds by over 50 percent, resulting in fewer injuries and less damage.The survey was
22、a project of the Insurance Institute for Highway Safety, a research group supported by companies that insure owners of motor vehicles. The institutes Eric Teoh did the study. He examined crash records from 62 trucking companies that operate tractor-trailers or other large trucks. He found about 2000
23、 crashes. Those accidents involved vehicles that travelled more than 3.2 billion kilometers from 2017 to 2019.The safety systems use cameras, radar and other sensors to watch the roadway. Some are designed to warn drivers of dangers, while more complex systems will stop the trucks.Trucks with crash
24、warning systems reduced rear crashes by 44 percent, while automatic emergency braking systems cut rear crashes by 41 percent, the study found. The institute called on the federal government to require such systems on new large trucks. It noted that many truck operators are already adding emergency b
25、raking on their own. The study found that trucks equipped with a crash warning system had 22 percent fewer crashes than those without the technology. Trucks with emergency braking system had 12 percent fewer crashes.Teoh said the findings could be valuable for trucking companies and drivers who are
26、considering whether to get safety devices on their next vehicles. The National Highway Traffic Safety Administration said in a statement it is nearly finished with its own study on driver assist technology on heavy vehicles. It has been urging the voluntary use of systems such as emergency braking.I
27、n the United States, there are currently no requirements for either system. In Europe, automatic emergency braking with forward collision warning has been required by the European Union on most new large trucks since late 2013, the institute said.8. Why is safety equipment advised to be used?A. To c
28、ompletely avoid rear-end crashes.B. To reduce injuries and damage.C. To prevent all traffic accidents.D. To travel further more comfortably.9. How did Teoh carry out the survey?A. By interviewing drivers.B. By consulting some companies.C. By comparing different trucks.D. By studying the data collect
29、ed.10. What does Paragraph 4 mainly talk about?A. The benefit of safety systems.B. The introduction of the study.C. The types of safety systems.D. The principle of warning systems.11. What can be inferred about the emergency braking systems?A. They are required to be used in America.B. The European
30、Union urges all drivers to use them.C. Some truck drivers are volunteering to use them.D. They will be used by all drivers.【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。Eric Teoh和他的团队发明了一套道路安全系统,它利用摄像机、雷达和其他传感器来监视道路,可以大大减少道路伤亡和损害。【8题详解】细节理解题。根据第一段“ when the rear-end crashes happened, safety systems were
31、able to cut speeds by over 50 percent, resulting in fewer injuries and less damage.(当发生追尾事故时,安全系统能够将车速降低50%以上,从而减少伤亡和损害。)”可知,使用安全系统可以减少伤亡和损害,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段“He examined crash records from 62 trucking companies that operate tractor-trailers or other large trucks. He found about 2000 crashes. Th
32、ose accidents involved vehicles that travelled more than 3.2 billion kilometers from 2017 to 2019.( 他检查了62家经营拖拉机挂车或其他大型卡车的卡车运输公司的事故记录。他发现大约有2000起撞车事故。2017年至2019年,这些事故涉及的车辆行驶里程超过32亿公里。)”可知, Teoh通过研究收集到的数据进行调查,故选D。【10题详解】主旨大意题。根据第四段“Trucks with crash warning systems reduced rear crashes by 44 percent,
33、 while automatic emergency braking systems cut rear crashes by 41 percent(装有碰撞预警系统的卡车发生的追尾事故减少了44%,而装有自动紧急制动系统的卡车发生的追尾事故减少了41%)”,“The study found that trucks equipped with a crash warning system had 22 percent fewer crashes than those without the technology(研究发现,配备了碰撞预警系统的卡车发生的事故比没有该技术的卡车少22%).”和“Tr
34、ucks with emergency braking system had 12 percent fewer crashes(配备紧急制动系统的卡车撞车事故减少了12%).”可知,该段主要讲述安全系统的好处,故选A。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Teoh said the findings could be valuable for trucking companies and drivers who are considering whether to get safety devices on their next vehicles.( Teoh说,研究结果对卡车公司和正在考
35、虑是否在他们的下一辆车上安装安全装置的司机来说很有价值)”和“It has been urging the voluntary use of systems such as emergency braking. (该公司一直在敦促人们自愿使用紧急制动等系统。)”可推断出,一些卡车司机自愿使用它们,故选C。DWhen restaurants first shut down early in the pandemic, Americans raided grocery stores. They started cooking more at home and, probably, producin
36、g more leftovers. Those leftovers can be a convenient future meal but theyve got a dark side, too.“Theres a tendency that if you put an item on a plate thats a leftover, theres a higher probability that youre not going to fully consume that item. And so its probably going to waste.”With his colleagu
37、es, Brian Roe, an applied economist at the Ohio State University, recently studied leftovers and food waste by tracking the eating habits of 18 men and women in Baton Rouge, Louisiana. The participants tracked what they ate using an iPhone app. And during the week-long study, the study subjects tota
38、lly piled 1,200 different foods on their plates.After analyzing what got eaten, saved or thrown away, the researchers found that leftovers were more likely to be picked at and not fully eaten a finding we can all probably identify with.But they also observed that leftovers perhaps due to being older
39、 and less fresh directed diners attention to the other, more novel items on their plate, which brings up an interesting possible strategy to get people to eat their veggies.“I guess if you have an item that you dont eat normally and youre trying to get people to eat it, perhaps surrounding it with l
40、eftovers is a way to make them focus on the newest item on the plate.”Overall, Roe says one bigger lesson appeared on how to avoid throwing food into the dustbin.“For us, the real take-home here was: all else equal, choose a smaller meal, and youre less likely to generate leftovers. And thats a good
41、 thing because leftovers, all else equal, tend to be wasted more often.“Im guilty of this myself: we have things left over from last Thanksgiving still sitting in our freezer. And I know people whove moved with frozen items before without ever getting around to eating them.”12. Whats the disadvantag
42、e of the leftovers?A. Leading to bad habits.B. Tendency towards waste.C. Lack of deliciousness.D. Causing a feeling of guilt.13. What is Roes suggestion for people to avoid leftovers?A. Trying to cook less generally.B. Putting the food in the fridge.C. Cooking more vegetables.D. Dining with a phone
43、in hand.14. Why did Roe feel guilty of himself?A. He moved with frozen food.B. He threw leftovers in the dustbin.C. He had some leftovers uneaten.D. He always cooked more dishes.15. What is the text mainly about?A. Americans cooked more in the pandemic.B. More researches should be done on waste.C. G
44、ood eating habits can make you healthy.D. Leftovers are actually a food-waste problem.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了剩菜可能导致食物浪费的问题,并介绍了相关研究和研究人员对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Theres a tendency that if you put an item on a plate thats a leftover, theres a higher probability that youre no
45、t going to fully consume that item. And so its probably going to waste.(如果你把吃剩的东西放在盘子里,那么你很有可能吃不完。所以它可能会被浪费掉)”可知,剩菜会导致浪费是剩菜的不利之处。故选B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“For us, the real take-home here was: all else equal, choose a smaller meal, and youre less likely to generate leftovers.(对我们来说,真正的收获是:在其他条件相同的情况下
46、,选择做一顿少一些的饭,这样就不太可能产生剩饭)”可知,Roe对人们避免吃剩饭的建议是尽量少做饭。故选A。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中“Im guilty of this myself: we have things left over from last Thanksgiving still sitting in our freezer. (我自己也对此感到内疚:我们的冰箱里还放着去年感恩节剩下的东西)”可知,Roe对自己感到内疚因为他有一些剩菜没吃。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“When restaurants first shut down early in
47、the pandemic, Americans raided grocery stores. They started cooking more at home and, probably, producing more leftovers. Those leftovers can be a convenient future meal but theyve got a dark side, too.(当餐馆在疫情早期关闭时,美国人突袭了杂货店。他们开始更多地在家做饭,而且,可能会产生更多的剩饭剩菜。这些剩菜可以成为以后方便的一餐但它们也有不好的一面)”以及第二段“Theres a tende
48、ncy that if you put an item on a plate thats a leftover, theres a higher probability that youre not going to fully consume that item. And so its probably going to waste.(如果你把吃剩的东西放在盘子里,那么你很有可能吃不完。所以它可能会被浪费掉)”结合文章主要说明了剩菜可能导致食物浪费的问题,并介绍了相关研究和研究人员对此的看法。由此可知,文章主要讲的是剩菜实际上是食物浪费问题。故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分
49、 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Want to live longer? _16_! Only about 25% of our optimism is programmed by our genes. The rest is up to us and how we respond to lifes lemons. Here are simple mental exercises you can do encourage an optimistic outlook.Imagine your best possible selfOn
50、e of the most effective ways to increase optimism is called the “Best Possible Self” method. One technique, for example, is to write for 15 minutes about a future day in your life in which youve accomplished everything you wish. Then spend five minutes imagining that reality. _17_Keep a journal of p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
