2019版高三英语人教版一轮练习:第一部分 必修4 课时提能练13 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语人教版一轮练习:第一部分 必修4 课时提能练13 WORD版含解析 2019 版高三 英语 人教版 一轮 练习 第一 部分 必修 课时 提能练 13 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十三)必修4Unit 1Women of achievement(对应学生用书第317页).阅读理解A(2017年安徽合肥高三第二次教学质量检测)Susan Brownell Anthony was a lady ahead of her time.She fought for womens rights long before they became a popular issue.Susan was born on February 15,1820,in Adams,Massachusetts.At that time,women had few rights.They cou
2、ld not own property.Money earned by a married woman belonged to her husband.Major decisions regarding children were made by the fathers.Women could not vote.At the age of 15,Susan became a schoolteacher.She taught for 15 years.Then she began organizing womens groups to promote causes that were impor
3、tant to women.She helped gain better educational rights for women.She helped give married women possession of their earnings.After the Civil War,Susan became very involved in the womens suffrage movement.After years of lecturing,writing,and appealing by Susan and other women,some parts of the United
4、 States changed their laws to give women the right to vote.The first state was Wyoming in 1869.Other areas and states gradually followed Wyomings decisionIt was not until 1920 that the US.Constitution was changed to give all women voting rights.Susan Brownell Anthony died in 1906 at the age of 86.Sh
5、e was elected to the Hall of Fame for Great Americans in 1950.She was the first American woman to have a likeness(肖像)of her face on a coin.It was the 1979 Susan Brownell Anthony dollar.1What was the situation of American women like when Susan was born?AThey had low social status.BThey could vote aft
6、er getting married.CThey managed money for their husbands.DThey were responsible for decisionmaking.2What is the third paragraph mainly about?ASusans teaching experiences.BSusans educational background.CSusans efforts to abolish slavery.DSusans fighting for womens causes.3What does the word “decisio
7、n”in the fourth paragraph refer to?APromoting the social movement.BChanging the US.Constitution.CGiving women voting rights.DUniting other areas and states.4What may be the best title for the text?AThe first American woman to invent coinsBThe problem of womens rights in the US.CThe most popular wome
8、n organizationsDA pioneer in fighting for womens rights【语篇解读】本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖Susan Brownell Anthony。她努力为妇女争取了财产权、投票权等权利。1A考查细节理解。根据第二段中的“At that time,women had few rights.They could not own property.Money earned by a married woman belonged to her husband.Major decisions regarding children were
9、made by the fathers.Women could not vote.”可知,在那时,女性没有什么权利,地位是低下的,故A项正确。B、C和D项均与此表述不符。2D考查段落大意。通读第三段尤其是“Then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.”可知,本段主要讲述Susan Brownell Anthony 为争取女权而斗争的情况,故D项正确。干扰项分析根据第三段的“Then she began organizing womens groups to prom
10、ote causes that were important to women.”可知,Susan Brownell Anthony 为争取女权而斗争,而不是为废除奴隶制而斗争,故C项错误。3C考查词义猜测。根据第四段第二句中的“some parts of the United States changed their laws to give women the right to vote”可知,在Susan Brownell Anthony的努力下,美国一些地区修改了法律,给了妇女投票权;结合该段第三、四句“The first state was Wyoming in 1869.Other
11、 areas and states gradually followed Wyomings decision”可以判断,画线词指代“给妇女投票权”这一决定,故C项正确。4D考查标题判断。通读全文可知,本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖Susan Brownell Anthony。她为妇女争取了财产权、投票权等权利。据此可知D项最适合作文章标题。B【导学号:65670227】(2017年广州市普通高中毕业班综合测试(二)Many people would love to leave their jobs behind and have a lifechanging adventure o
12、verseas.They imagine lying under palm trees as the sun goes down.However,life overseas is not always easy,and many are not prepared for the shock of living in an alien culture.The honeymoon periodAt first,for those who actually decide to move abroad,life is an exciting adventure.They enjoy exploring
13、 their new surroundings,and life seems like an extended holiday.They dont mind trying the local cuisine and discovering the local culture.They can even afford to practise their foreignlanguage skills without fear of making mistakes.Trouble in paradiseIn many cases,when people consider moving to anot
14、her country,they often fail to realize how different life will be.As time goes by,they become frustrated when language and cultural misunderstandings become a daily headache.In this stage,the visitors begin to withdraw from life in the host country and avoid spending time with local people in favour
15、 of mixing with others from their own cultural background.The road to recoveryGradually,most visitors realize they must accept the differences and not fight against them.This change encourages them to improve their language skills and slowly they manage to do the things they could easily do at home,
16、such as opening a bank account.This newfound confidence enables them to see a side of life which very few tourists get to witness.Adjusting to life abroad can often be a real problem.The secret to overcome it is to stop trying to change your host country:you will not succeed.If not,you risk losing y
17、our dream and having to return to the old life you wanted to leave behind.5Why do people moving abroad feel excited at first?AThey find foreign living much easier.BThey have the necessary language skills.CThey love the adventure and exploration.DThey enjoy meeting people from different cultures.6Acc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397623.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022三年级数学下册 第2单元 除数是一位数的除法第9课时 用不同估算策略解决问题预习课件 新人教版.pptx
