2019版高三英语译林版一轮课时提能练5 必修2 UNIT 1 TALES OF THE UNEXPLAINED (A卷) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语译林版一轮课时提能练5必修2UNIT 1TALES OF THE UNEXPLAINED A卷 WORD版含解析 2019
- 资源描述:
-
1、课时提能练(五)必修2Unit 1Tales of the unexplained (A卷)(对应学生用书第269页) .阅读理解A(2017年陕西省部分学校2018届第一学期摸底检测)A new study has found the amount of antibiotics(抗生素) given to farm animals is expected to increase by twothirds over the next 15 years.Researchers are linking the growing dependence on the drugs to the incre
2、asing need for meat,milk and eggs.However,the drugs could quicken the development of antibioticresistant infections(感染)Such infections are already a major public health concern in the United States.The World Health Organization(WHO)notes when people stop living in poverty(贫困),the first thing they wa
3、nt to do is eat better,rather than earn more money.For most people,that means their diet should contain more meat.With the rapid development of Asia,people there are eating nearly four times as much meat,milk and other milk products as they did 50 years ago.To meet the need,farmers have put many ani
4、mals into smaller spaces.As the animals are crowded together,the easiest way to deal with some of the problems of crowding is to give them antibiotics.Its clear that antibiotics help animals stay healthy in crowded environments and grow faster.But bacteria call develop resistance to the drugs gradua
5、lly.Nowadays,doctors find antibiotics that once worked against the infections no longer work.The bacteria have learned ways to fight against the drugs.The heavy use of antibiotics in farm animals is responsible for the growth of antibiotic resistance worldwide.Each year in the United States,at least
6、 two million people get antibioticresistant infections and at least 23,000 die from these infections.Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth.And the United States is hoping to persuade farmers to stop using antibiotics for that purpose.【语篇解读】本文主要围绕在农场动物身上使用抗生素的负面影响展开。【长难句分
7、析】The World Health Organization(WHO) notes when people stop living in poverty(贫困),the first thing they want to do is eat better,rather than earn more money.分析:本句为复合句。notes后接省略了连接词that的宾语从句;该宾语从句中含有when引导的时间状语从句when people stop living in poverty;they want to do为省略了关系词that的定语从句,修饰the first thing;rathe
8、r than连接的并列结构在宾语从句中作表语。译文:世界卫生组织指出,当人们摆脱贫穷之后,他们想做的第一件事情就是吃得好点,而不是挣更多的钱。1What accounts for the increasing amount of antibiotics given to farm animals?AThe desire for new drugs.BThe less effective antibiotics.CThe outdated farm technology.DThe need for more various foods.D考查细节理解。根据第一段中的“Researchers ar
9、e linking the growing dependence on the drugs to the increasing need for meat,milk and eggs”可知,研究人员认为用于农场动物身上的抗生素的数量增加与人们对各种不同的食物的需求增加有关,故选D项。2What do most people want to do first when they get rid of poverty according to the WHO?AMaking a lot of money.BFocusing more on health.CHaving more meat in t
10、heir diet.DLiving in a better environment.C考查细节理解。根据第二段中的“The World Health Organization(WHO) notes when people stop living in poverty(贫困),the first thing they want to do is eat better,rather than earn more money.For most people,that means their diet should contain more meat”可知,C项正确。3What can be infe
11、rred from the passage?AAntibiotics do harm to animals.BAntibiotics help animals stay healthy.CAntibiotics are used heavily in Europe.DAntibioticresistant bacteria spread to people.D考查推理判断。结合第四段中的“Each year in the United States,at least two million people get antibioticresistant infections and at lea
12、st 23,000 die from these infections”可推知,抗生素耐药细菌传播到了人身上,故选D。干扰项分析由第三段中的“Its clear that antibiotics help animals stay healthy in crowded environments and grow faster”可知,A项表述有误,可排除;由最后一段中的“Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth”可知C项表述错误,可排除;B项最具干扰性,因为B项本身是正确的,但是B项是文中的明确信息,不需
13、要推断得出,而题干所要求的选项需要经过推理判断得来,所以B项不符合题意。诸如B项这类本身正确,但不满足题干要求的选项是考生做题时需要特别留意的。4Whats the passage mainly about?AThe negative effect of antibiotics on farm animals.BThe advantages of using antibiotics.CThe reason for banning the use of antibiotics.DA new way of raising farm animals.A考查主旨大意。结合文章内容可以看出,本文主要说的
14、是在农场动物身上使用抗生素的负面影响,故选A项。B【导学号:31670188】(2017年河南洛阳高三第一次统考)All over the world mothers and fathers teach their children manners.Other children may have manners that are not like yours.There are all kinds of manners.Many years ago, children who had good manners were seen and not heard.They kept quite qu
15、iet if grownups were talking.Today, wellmannered children have more freedom.Sometimes good manners in one place are bad manners in other places.Suppose you are a visitor in the land of Mongolia.Some friends ask you to eat with them.What kind of manners do they want you to have? They want you to give
16、 a loud “burp(打嗝)” after you finish eating.Burping would show that you like your food.In some countries,if you give a loud burp,you are told to say “Excuse me, please.” In many places people like to eat together.But in some parts of Polynesia it is bad manners to be seen eating at all.People show go
17、od manners by turning their backs on others while they eat.What are manners like in an East African town? The people try not to see you.They are being polite.You may see a friend.He may not see you at all.If you are polite,you will sit down beside him.You will wait until he finishes what he is doing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397654.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
