四川南充市2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 南充市 2016 高考 英语 二轮 寒假 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解Alzheimers disease affects millions of people around the world. American researchers say the disease will affect more than one hundred million people worldwide by the year twenty fifty. That would be four times the current number. Researchers and doctors have been studying Alzheimers patients fo
2、r a century. Yet the cause and cure for the mental sickness are still unknown. However, some researchers have made important steps towards understanding it. Several early signs of the disease involve memory and thought processes. At first, patients have trouble remembering little things. Later, they
3、 have trouble remembering more important things, such as the names of their children. There are also some physical tests that might show who is at risk of developing Alzheimers disease. The tests look for proteins in brain and spinal cord fluid. The proteins appear to be found only in people with th
4、e disease. The protein tests correctly identify the presence of the disease in about ninety percent of patients. Now, a much simpler physical test to predict Alzheimers risk has been developed. Researchers found that trouble with the sense of smell can be one of the first signs of Alzheimers. Using
5、this information, they developed a test in which people were asked to identify twelve familiar smells. These smells included cinnamon, black pepper, chocolate, paint thinner, and smoke. The study continued for five years. During this period, the same people were asked to take several tests measuring
6、 their memory and thought abilities. Fifty percent of those who could not identify at least four of the smells in the first test had trouble with their memory and thinking in the next five years. Another study has shown a possible way to reduce a persons chances of developing Alzheimers disease in o
7、ld age. Researchers in Chicago found that people who use their brains more often are less likely to develop Alzheimers disease. Those who read a newspaper, or play chess or word games are about three times less likely to develop the condition. Researchers say they still do not know what causes Alzhe
8、imers disease. But they say these findings might help prevent the disease in the future. 6. Whats the main idea of the passage? A. Some early signs of the Alzheimers disease. B. Some physical tests about Alzheimers disease. C. The research about Alzheimers disease. D. The patients of Alzheimers dise
9、ase.7. Whats the current number of Alzheimers patients? A. 100 million B. 25 millionC. 400 millionD. 2050 million8. What is NOT the early signs of the Alzheimers disease according to the passage? A. Poor memory B. Proteins exist in the brain. C. Trouble with the sense of smell. D. Less use of the br
10、ain.9. What does the underlined word “it” in paragraph 1 refer to? A. Alzheimers disease.B. Alzheimers patients. C. The cause and cure. D. The research.10. According to the passage, we can learn that _. A. there are no proteins in the brains of the people with no Alzheimers disease B. the people who
11、 often use their brains will not get Alzheimers disease C. researchers and doctors have found ways to cure Alzheimers disease D. the people who have the trouble with the sense of smell will certainly suffer from Alzheimers disease 全解全析本文主要讲述对老人痴呆症的研究。C 主旨大意题。根据全文所讨论的内容得知,选项A, B, D选项在文章中有讨论过, 但不全面。B
12、细节理解题。由第一段第二,第三行可知:到2050年老人痴呆症病人的人数会达到100 million, 也就是现在的4倍,现在的人数就是25 million。D 细节理解题。A, B, C都是老人痴呆症的早期特征, D项指少用脑只会更容易得老人痴呆症, 而不是它的早期特征。A 词义猜测题。根据上文和此句的意义可知答案。A 推理判断题。由第三段The proteins appear to be found only in people with the disease可推断出答案。2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(2)及答案ASmog has affected Beijing for a
13、t least a week and the Great Hall of the People, where lawmakers will meet next week for the countrys parliamentary session(人大会议), is hardly visible. Much of north and central China, or one-seventh of the country, was covered in it over the weekend. Responses have included reduced industrial activit
14、ies, a ban on fireworks and barbecues, raised pollution alerts and reduced vehicles travelling on the roads. Citizens are advised to stay indoors while schools have either stopped classes or suspended outdoor activities. And Chinese officials, after a long period of prioritizing economic development
15、 over environmental protection, are now likely to see their future career shaped by how effectively they handle the serious pollution.“Even as a foreigner, I know the pollution has a lot to do with too much focus on economic indicators(指标)in evaluating Chinese officials,” said Florian Kessler, an ex
16、ecutive(执行的)director with German law firm WZR Consulting. The German executive speaks fluent Chinese, loves Beijing food and is a big fan of Beijing Guoan Football Club, but after staying in the city for eight years, he now wants to leave. “Since I smoke, Im okay with the pollution, but I cant let m
17、y kid breathe in the polluted air. Thats why Im leaving,” Kessler explained. He also said that German companies operating in Beijing, such as BMW, Benz and Volkswagen, have all had a hard time finding staff willing to work here. China has repeated in the past that we would not follow the old path of
18、 industrialized nations to develop first and deal with pollution afterward. But the smog is an awkward reminder that our country is already on that path. Whether we can change route depends on the choice Chinese officials make between environment and growth in the years ahead.21. These are the reaso
19、ns for smog except _.A. industrial activities B. fireworks C. outdoor activities D. vehicles22. Florian Kessler considered the pollution had much to do with _.A. citizens B. Chinese government C. schools D. smokers23. Why do those German companies mentioned in the passage have a hard time? A. Becaus
20、e it is hard for them to find staff who like working here. B. Because they have kids. C. Because they lack money. D. Because Chinese officials dont like them.24. Which statement below is NOT TRUE according to the passage? A. Smog has affected much of north and central China over the weekend. B. Due
21、to smog, schools must stop classes. C. Chinese officials didnt pay enough attention to the environment protection. D. Like many other nations, China has to deal with pollution, too.25. Whats the authors purpose to write this passage? A. To announce that smog has stayed in Beijing for more than a wee
22、k. B. To state the responses of the people C. To state the tips of surviving smog. D. To appeal to the Chinese government to protect the environment.参考答案21-25 CBABD B As young Chinese increasingly forget how to write characters because they dont have to, using keyboards and touch screen technology o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
