分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川始江堰市2016高考英语二轮复习阅读理解练习6.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398310
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 始江堰市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 练习
    资源描述:

    1、四川都江堰市2016高考英语二轮阅读理解练习(6)【2015高考复习】阅读理解 Walk down the drinks section at the supermarket.Look in the drink cooler in your local convenience store.A new drink is taking up more and more space on the shelves,and that drink is water.Bottled water sales in the US rose to 1.7 billion gallons in 2010 for p

    2、lastic bottles alone,compared to total sales of only 700 million gallons in 1990.Whereas bottled water was once associated only with the rich and the privileged (特权阶层),it is now regularly drunk by people at all income levels despite the fact that the price of bottled water can be between 240 and 10,

    3、000 times higher per gallon than tap water.What accounts for this surprising increase in demand?Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.The practice of “taking the waters” originated with the Romans,who believed that a person developed a healthy mind by building a healthy bo

    4、dy.Across Europe,drinking or bathing in mineral water has been associated with the power to cure various diseases.Health spas at Evian in France and Pellegrino in Italy began bottling water so that their consumers could continue their treatments at home.The consumers in the 21st century are also con

    5、cerned about health.However,in America,where the habit of drinking bottled water is relatively new,the concern is often more related to the purity or sterilization (消毒) of the water than to its mineral contents.Americans are often worried about the effects of the chemical pollution and other contami

    6、nants on the water supply.Many Americans view bottled water as a safe alternative to tap water.Further reasons for drinking bottled water are its usefulness as an aid to digestion,as a complement to a good meal in a restaurant,and for taste.City tap water is often treated with chlorine (氯) to guard

    7、against harmful microorganisms.Chlorine,as well as metals from pipes and tanks used to distribute and store tap water,can leave behind an unpleasant taste.【语篇解读】本文从两个方面分析了瓶装水销量提高的原因。1Which of the following statements is true?ABottled water was once drunk both by the rich and the poor.BBottled water

    8、sales have risen,for its cheaper than tap water.CEuropeans believed in the power of treatment of mineral water.DAmericans have had the habit of drinking bottled water for long.解析正误判断题。由文章第二段的第三句可知,在整个欧洲,饮用或用矿泉水洗澡已经与治愈各种疾病的能力联系起来。答案C2People prefer bottled water because_.Ait does good to their healthB

    9、it has chlorine to make it taste goodCit contains no mineral pollution at allDits a practice originated with the Romans解析细节理解题。由文章第二段的第一句“Traditionally,people have drunk bottled water for health reasons.”可知答案。答案A3The underlined word “contaminants” most probably means_.Apollutants BmicroorganismsCche

    10、micals Dminerals解析词义猜测题。由“the chemical pollution and other”可知画线词与pollutants同义。答案A4Which of the following could be the best title for the passage?AHow Bottled Water OriginatedB“Taking the Waters” Has Been Practiced for LongCWhats the Safe Alternative to Tap Water DWhy Bottled Water Sales Increase解析主旨

    11、大意题。文章第一段的最后一句“What accounts for this surprising increase in demand?”是一个承上启下的句子,下面两段都在讲瓶装水销量上涨的原因。答案D2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Pilling a cat can be a “terrible” experience. Cats dont want something pushed down their throats, and theyll fight with all their strength to prevent

    12、it. In fact, its amazing how powerful their small bodies can be.The easiest way of pilling a cat is to press the pill into powder. Then mix the powder with a small amount of wet food. If your cat usually eats dry food, she will probably view the wet food as a treat and eat it up.If your cat wont eat

    13、 the wet food that contains the pill or if she is too ill to eat, you can get a “pill gun”. There are some basic instructions. Getting your cats mouth to open is going to be the most difficult part. First, be sure the pill is in a handy place. Then you can put your cat on a bookshelf with her bottom

    14、 in a corner or you can put her on your lap firmly tied. Have your cat facing to the right if youre right-handed. With your left hand, hold your cat at the cheekbones, putting your palm at the top of her head. Keeping your finger off the trigger (扳机), with your right hand, insert the pill gun until

    15、the pill is positioned over the tongue and open throat. Be sure to give your cat a treat directly after giving the pill.If you dont feel comfortable using a pill gun, you can try giving the pill by hand. Push your cats head backwards just far enough so that her nose is pointing towards the ceiling.

    16、At this point, most cats will slightly open their mouths. With the little finger or ring finger of the hand holding the pill, open the bottom jaw a little more. You may need to hold her top jaw with your other hand while doing this. Aim straight and lightly throw the pill or drop it. Most cats will

    17、then swallow the pill.28. Pilling a cat can be a terrible experience because cats _.A. are amazingly powerful and dangerousB. may fight with all their strength against pillsC. refuse something pressed down their throatsD. are difficult to treat once theyve got ill29. What can be inferred according t

    18、o the second paragraph?A. Wet food with medicine is usually a treat to cats.B. Cats used to dry food must reject wet food.C. The easiest pilling is to press the pill into powder.D. Cats are probably interested in something new.30. Using a “pill gun”, you had better hold your cat _ if youre left-hand

    19、ed.A. facing to the right B. with your right hand C. at the head D. on your lap firmly31. A cat probably opens its mouth naturally when _.A. its nose is straight upwardsB. it is touched by fingersC. its head is turning aroundD. it is served with its favorite pills参考答案28-31CDB A 2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,

    20、从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。The Pew report-which was based on surveys carried out in Britain, France, Germany, Italy, Spain, Greece, Poland and the Czech Republic - concluded that the European Union was “ the new sick man of Europe”. The percentage of Europeans with a favorable view of the EU has pl

    21、unged from 60 percent last year to 45 percent now.The UK may be considered the most Eurosceptic(欧洲怀疑论者)country, but its support for the union has barely changed in the past 12 months, slipping only two points to 43 percent.By contrast, Frances backing for the EU has slipped sharply, from 60 percent

    22、last year to 41 percent today.On the question of whether to remain in the EU, 46 percent of the British want to leave the union and surprisingly, the same percentage went to stay.The Pew reports authors said, “The long-drawn economic crisis has created bad forces that are pulling European public opi

    23、nion apart, separating the French from the Germans and Germans from everyone else.”They added, “The effort over the past half century to create a more united Europe is now the main disaster of the euro crisis. The European project now stands in a bad reputation across much of Europe.”The only Europe

    24、an leader rated highly by their own voters was the German Chancellor Angela Merkel, with 74 percent voters in favor of her.Prime Minister David Cameron was the next highest with a positive score of 37 percent among the British public, although he can take some comfort from the fact that 58 percent o

    25、f Poles and half of all French people think he is doing a good job.In spite of the dark economic future and growing doubt of the EU, there were strong majorities of more than 60 percent in favor of keeping the euro in the five countries surveyed that use the single currency.32. Which of the followin

    26、g is TRUE about the recent Pew report?A. The UK has the smallest number of people against the EU.B. Theres a slight change of the UKs support for the EU.C. More than half the Germans raise doubt about the EU.D. A vast majority of French people are in favor of the EU.33. As to whether to remain in th

    27、e EU, _.A. The British are divided equally B. few British want to stayC. half British want to leave D. many British dont care about it34. Whats the Pew reports authors attitude towards the relation between France and Germany? A. Enthusiastic. B. Optimistic. C. Negative. D. Neutral.35. Why does Prim

    28、Minister David Cameron feel a little bit comfortable?A. Only a score of 37 percent of Britons go against him.B. Many of the Poles and French think well of him.C. More than 60 percent of the Europeans are in favor of keeping the euro.D. Angela Merkel has 74 percent voters supporting her.参考答案3235、BACB

    29、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The internet will open up new vistas (前景),creat the global village- -you can make new friends all around the world. That,at least, is what it promised us. The difficulty is that It did not take the human mind into account. The reality is that we cannot keep r

    30、elationship than a limited number of people. No matter how hard the internet tries to putYou in communication, its best efforts will be defeated by your mind. The problem is twofold(双重的). First, there is a limit on the number of people we can hole in mind and have a meaningful relationship with. Tha

    31、t number is about 150 and is set by the size of our brain. Second, the quality of your relationships depends on the amount of time you invest (投入) in then. We invest a lot in a small number of people and then distribute whats left among as many others as we can. The problem is that if we invest litt

    32、le time in a person, our engagement with that person will decline (减弱)until eventually it dies into “someone I once knew”.This is not, of course, to say that the internet doesnt serve a socially valuable function. Of course it does. But the question is not that it allows you to increase the size of

    33、your social circle to include the rest of the world, but that you can keep your relationships with your existing friends going even though you have to more to the other side of the world.In one sense, thats a good thing. But it also has a disadvantage. If you continue to invest in your old friends e

    34、ven though you can no longer see then, then certainly you arent using your time to make new friends where you now live. And I suspect that probably isnt the best use of your time. Meaningful relationships are about being able to communicate with each other, face to face. The internet will slow down

    35、the rate with which relationships end, but it wont stop that happening eventually.72. What is stressed in the first paragraph?A. The present situation of the internet.B. The difficulty in communication on the internet.C. The socially valuable function of the internet. D. The role of the human mind i

    36、n the internet communication.73. The underlined word “engagement” in the second paragraph probably means “_”.A. appointment B. connection C. interview D. agreement74. According to the passenger, the author holds the view that_.A. the internet fails to play so valuable a role in communication as it p

    37、romisedB. the internet determines the quality of social relationshipsC. the internet greatly increases the size of social circlesD. the internet communication is no less effective than the face-to-face talk75. What is the authors attitude towards the use of the internet to strengthen relationships?A

    38、. He is uncertain about it. B. He is hopeful of it. C. He approves of it. D. He doubts it.【答案】DBAD阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。选材相似度: 设题相似度: 难度系数:Culture helps human societies survive in changing natural environments.For example,the end of the last Ice Age,beginning about 15,000 years ag

    39、o,brought an enormous challenge to which humans had to adapt.Before this time,large parts of the northern hemisphere were covered in great sheets of ice that contained much of the earths water.In North America,large animals that roamed the vast tundra provided people with food and materials for clot

    40、hing and simple shelters.When the earth became warm,large Ice Age animals disappeared,and many land areas were submerged by rising sea levels from melting ice.But people survived.They developed new technologies and learned how to survive on new plant and animal species.Finally some people settled in

    41、to permanent villages,durable houses and farms.Cultural adaptation has made humans one of the most successful species on the planet.Through history,major developments in technology,medicine,and nutrition have allowed people to reproduce and survive in everincreasing numbers.The global population has

    42、 risen from 8 million during the Ice Age to about 6 billion today.However,the successes of culture can also create problems in the long run.Over the last 200 years,people have begun to use large quantities of natural resources and energy and to produce a great amount of material and chemical wastes.

    43、The global population now consumes some crucial natural resourcessuch as petroleum,wood,and mineral oresfaster than nature can produce them.Many scientists believe that in the process of burning fuels and producing wastes,people may be changing the global climate in unpredictable and possibly harmfu

    44、l ways.Thus,the adaptive success of the presentday global culture of production and commerce may be temporary.Notes: tundra n冰原;苔原submerge vt.淹没 crucial adj.关键的ore n矿长短句分析:Many scientists believe that in the process of burning fuels and producing wastes,people may be changing the global climate in u

    45、npredictable and possibly harmful ways.句法点睛:这是个主从复合句。Many scientists believe为主句部分,in the process of burning fuels and producing wastes为宾语从句的时间状语,people may be changing the global climate in unpredictable and possibly harmful ways为宾语从句的主干部分。句意:很多科学家认为,在燃料燃烧和产生垃圾的过程中,人们可能正以无法预测的,甚至是有害的方式改变着全球的气候。【语篇解读

    46、】 本文为议论文。文章论述了人类在适应自然环境得到了飞速发展的同时,也带来了系列问题:人类的过度发展破环了自然,以至给人类自己带来了灾难。1What does the first paragraph mainly talk about?AHow the human being survived in the Ice Age.BWhat the situation was during the Ice Age.CWhat caused the Ice Age to come to an end.DWhy the Ice Age was very important.答案A主旨大意题。虽然冰川融化

    47、,人类食物链遭到破坏,但由于人类具有认识和使用新技术的能力而得以存活,并发展状大。 2The passage doesnt tell the readers _.Awhat caused the earth to become warmBwhen the ending of the Ice Age beganCthe population of the Ice AgeDthe problem of cultural adaptation答案A细节理解题。短文没有论及地球变暖的原因。3Which is the problem of cultural adaption?AA very develo

    48、ped culture came into being.BToo much species have been endangered.CThe world has become too crowded.DHuman activities have made damage to the balance of nature.答案D细节理解题。人类过量使用自然资源而破坏了生态平衡。4In face of the greater challenge,human beings should _.Astop developing any longerBreduce using too much natural resourcesCfind a way out to stop the warming up of the globeDsave more animals in case they all die out答案B细节理解题。人类过量使用自然资源已经导致了环境的恶化,理智的办法就是减少使用自然资源。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川始江堰市2016高考英语二轮复习阅读理解练习6.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398310.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1