分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(六)WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398333
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:128KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 岳池县 2017 高考 英语 阅理类 指导 WORD 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(六)及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。One night, I was driving down a two-lane highway, not very fast. Another car approached from the 1 direction at about my speed. As we passed each other, I caught the other drivers eye for only a second, wonderin

    2、g whether he might be thinking, as I was, how 2 we were on each other at that moment. I was relying on him not to fall asleep, not to be put off by a phone conversation, not to cross over into my lane and bring 3 to a sudden end. Though we had 4 spoken a word to each other, he relied on me in just t

    3、he same way.That is the way 5 works. We all depend upon 6 , sometimes required simply not to do something like crossing over the double yellow line, and sometimes required to act 7 , with friends or even with strangers.As technology 8 our world, the need for international cooperation increases. In 2

    4、003, doctors in five nations were quickly organized to identify the SARS virus, which 9 thousands of lives. The threat of international terrorism has shown itself to be a 10 problem, requiring coordinated police action and intelligence forces across the world. We must recognize that our fates are no

    5、t ours 11 to control.In my own life, Ive put great belief in personal responsibility. 12 , as the years have passed, Ive also come to believe that there are moments when one must rely upon the good faith and judgment of 13 . So, while each of us faces the case of driving alone down a 14 road, what w

    6、e must learn is that the approaching light may not be a threat, but a shared moment of 15 .1. A. wrong B. correct C. same D. opposite2. A. trustworthy B. dependent C. conscious D. curious3. A. his conversation B. my phone call C. my life D. his life4. A. exactly B. hardly C. never D. ever5. A. the c

    7、ar B. the traffic C. our friendship D. the world6. A. one another B. the whole society C. communication D. traffic rules7. A. independentlyB. respectively C. individually D. cooperatively8. A. develops B. enlarges C. shrinks D. improves9. A. killed B. threatened C. destroyed D. saved10. A. similar B

    8、. different C. serious D. widespread11. A. alike B. alone C. alive D. along12. A. Therefore B. Though C. But D. Thus13. A. friends B. authorities C. oneself D. others 14. A. dark B. two-lane C. double-yellow-lineD. narrow15. A. dependence B. trust C. safety D. encouragement阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D)

    9、中, 选出最佳选项。(2013东北三省三校第二次联考,D)Deception (骗术) is something that people do all the time, and it plays an important role in military (军事的) strategy. Now some researchers are trying to figure out how to get robots to do it, by looking at the behavior of squirrels and birds.At Georgia Tech, a team led by

    10、Ronald Arkin, a professor at the School of Interactive Computing, studied the literature on squirrels hiding their acorns (橡果). Squirrels will hide their food in a certain place, but when they see other squirrels trying to steal from them, they attempt to fool the thieves by running to a false locat

    11、ion.Ronald Arkin and his Ph. D. student Jaeeun Shim used that as a model for robot behavior. They programmed the robot into tricking a “predator (捕食者)” machine by doing what a squirrel does: showing the enemy a false location for an important resource.The team also looked at how other animalsin this

    12、 case, a species of bird called Arabian babblerdrive off predators. A babbler will make an alarm call when they see a predator and other babblers will join the bird and make more calls. They then surround the predator, all the while flapping (拍打) wings and making noises. The babblers dont ever actua

    13、lly fight the animal they want to drive off; they just make enough noises and flaps around enough so that it seems that attacking a babbler isnt worth it.They found that the deception works when the group reaches a certain sizeessentially, when enough birds arrive to convince the enemy that its best

    14、 to back off. Davis modeled that behavior in software using a military scene and found that it worked even if the group didnt have the firepower to confront the enemy directly.The military is interested in this because a robot that can fool an opponent is a valuable tool. It could lead an enemy down

    15、 a false trail or make itself look more dangerous than it actually is.文章大意:本文是一篇议论文。文章主要介绍了骗术在军事策略中起着重要的作用,一些研究人员正在通过研究松鼠和鸟类的活动,希望机器人能模仿这些行为,以便能有效地应用于军事中。1Why does the military want to take advantage of squirrels trick?AIt can reduce the use of firepower to confront the enemy.BIt can fool the enemy

    16、into believing it is more dangerous.CIt can lead the enemy in a wrong direction to avoid losing resources.DIt can scare the enemy away who wants to destroy the acorns.答案:C推理判断题。根据文章第二段最后一句“. they attempt to fool the thieves by running to a false location.”可知,松鼠为了保护自己的橡果不被其他松鼠吃掉,会朝别的方向奔跑,由此可推知,C项正确。2

    17、Which of the following is NOT the way Arabian babblers drive off predators?AOne bird makes an alarm call and other birds will join it.BThey fight the enemy bravely face to face.CThey make noises and flaps around the predator.DThey force the predator aware that it isnt worthwhile to attack.答案:B细节理解题。

    18、根据文章倒数第三段中Arabian babbler赶走predator的过程可知,B项不是Arabian babbler赶走掠夺者的方法。故B项正确。3What is the main idea of the passage?AAnimals behaviors are researched to be applied to the study of military robots.BRobots fooling tricks are applied to the study of animals behaviors.CBirds and squirrels are the animals t

    19、hat are good at deception.DResearchers are interested in animals militaryrelated behaviors.答案:A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了松鼠和Arabian babbler在生存中如何利用骗术击退敌人保护自己的过程,研究人员希望机器人也能模仿这些行为,从而有效地运用于军事战略当中。故A项正确。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A few months ago as I wandered through my parents house, the sa

    20、me house I grew up in, I had a sudden, scary realization. When my parents bought the house, in 1982, they were only two years older than I am now. I tried to imagine myself in two years, ready to settle down and buy the house Id still be living in almost 30 years later. It seemed ridiculous. On a pr

    21、actical level, theres no way I could afford to buy a house anytime soon. More importantly, I wouldnt want to. Im not sure where Ill be living in two years, or what kind of job Ill have. And I dont think Ill be ready to settle down and stay in one place. So this is probably the generation gap that di

    22、vides my friends and me from our parents. When our parents were our age, theyd gotten their education, chosen a career, and were starting to settle into responsible adult lives. My friends and I “Generation Y” still arent sure what we want to do with our lives. Whatever we end up doing, we want to m

    23、ake sure were happy doing it. Wed rather take risks first, try out different jobs, and move from one city to another until we find our favorite place. Wed rather spend our money on travel than put it in a savings account. This casual attitude toward responsibility has caused some critics to call my

    24、generation “arrogant”, “impatient”, and “overprotected”. Some of these complaints have a point. As children we were encouraged to succeed in school, but also to have fun. We grew up in a world full of technological innovation: cell phones, the Internet, instant messaging, and video games. Our parent

    25、s looked to rise vertically(垂直的)-starting at the bottom of the ladder and slowly making their way to the top, on the same track, often for the same company. That doesnt apply to my generation. Because of that, it may take us longer than our parents to arrive at responsible, stable adulthood. But tha

    26、ts not necessarily a bad thing. In our desire to find satisfaction, we will work harder, strive for ways to keep life interesting, and gain a broader set of experiences and knowledge than our parents generation did. By Ariel Lewiton31. When the author walked through her parents house, she _. A. was

    27、frightened that she had no idea what she wanted from life B. realized she should buy a house. C. started to think about her own life D. wondered why her parents had settled down early【答案】C【解析】推理题。根据第一段2,3,4行When my parents bought the house, in 1982, they were only two years older than I am now. I tr

    28、ied to imagine myself in two years, ready to settle down and buy the house Id still be living in almost 30 years later说明我在思考自己的人生之路,故C正确。32. What is the main “generation gap” between the author and her friends and their parents according to the article? A. Their attitude toward high technology. B. T

    29、heir attitude towards responsibility. C. Their ways of making their way to the top. D. Their ways of gaining experience.【答案】B【解析】细节理解题。根据第五段第一行This casual attitude toward responsibility has caused some critics to call my generation “arrogant”说明态度是我们这一代和父母那一代最大的差别,故B正确。33. Which of the following migh

    30、t the author agree with? A. Its ridiculous to call her generation “arrogant”. B. Its better to take adult responsibility earlier. C. It involves too much effort to rise vertically. D. Its all right to try more before settling down.【答案】D【解析】推理题。根据文章最后一段内容Because of that, it may take us longer than ou

    31、r parents to arrive at responsible, stable adulthood.说明要花更多的时间才能让我们意识到责任的重要性。根据文章第四段Wed rather take risks first, try out different jobs, and move from one city to another until we find our favorite place说明我们要尝试很多不同的事物,以后在定居下来,故A的做法可能适合我们这一代。故D正确。34. What can we conclude from the article? A. The auth

    32、or wrote this article so that others would be able to understand her generation better. B. Growing up in a hi-tech world makes “Generation Y” feel insecure about relationships. C. “Generation Y” people dont want to grow up and love to be taken care of by their parents. D. The author is envious of he

    33、r parents enjoying a big house at her age.【答案】A【解析】主旨大意题。作者写本文就是为了向读者介绍他们这一代人的思想,让别人更好的理解他们,接受他们,故A正确。35. What is the main theme of the article? A. The sudden realization of growing up. B. Criticisms of the young generation. C. A comparison between lifestyles of generations. D. The factors that have

    34、 changed the young generation.【答案】C【解析】主旨大意题。本文是利用我和我的父母这两代人之间在价值观和生活态度上的差异的比较来向读者介绍我们这一代人的思想和其它情况。故C正确。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Believe it or not, optical illusion(视错觉) can cut highway crashes.Japan is a case in point. It has reduced car crashes on some roads by nearly 75 percent u

    35、sing a simple optical illusion. But stripes, called chevrons(人字形), painted on the roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.Now the American Automobile Association Foundation for Traffic Safety in Washington D.C. is planning to repeat Japa

    36、ns success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway crashes.Too great speed plays a major role in as much as one fifth of all serious traffic accidents, according to the fou

    37、ndation. To help reduce those accidents, the foundation will conduct its tests in areas where speed-related risks are the greatest curves, exit slopes, traffic circles, and bridges. Some studies suggest that straight, horizontal bars(水平杆)painted across roads can initially cut the average speed of dr

    38、ivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars.Chevrons, scientists say, not only give drivers the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a lon

    39、ger lasting reduction in highway speed and the number of traffic accidents.36. The passage mainly discusses _.A. a new type of optical illusion B. a new pattern for painting highwaysC. a new way of training driversD. a new way of highway speed control【答案】D 【解析】主旨大意题。通读全文,我们可以知道,在高速公路上画各种线是为了让司机觉得车速过

    40、快,从而达到控制车速的目的。37. On roads painted with chevrons, drivers tend to feel that _.A. they should avoid speed-related dangerB. they should slow down their speed C. they are driving in the wrong sideD. they are coming near to the speed limit【答案】B【解析】细节理解题,由“But stripes, called chevrons(人字形), painted on th

    41、e roads make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down.”可知B项正确。38. Compared with straight, horizontal bars, what is the advantage of chevrons? A. They will have a longer effect on drivers B. They can cut road accidents in half C. They will look more

    42、attractive D. They can keep drivers awake【答案】A【解析】推断题。由最后两段对比可知,人字形线比直线,平等线对控制车速有更长久的影响。39. The American Automobile Association Foundation for Traffic Safety plans to _.A. repeat the Japanese road patternsB. change the road signs across the country C. replace straight, horizontal bars with chevronsD

    43、. try out the Japanese method in certain areas【答案】D【解析】细节理解题。根据“paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country”可知他们在精心挑选的几条路上试验日本的模式。40. What does the author say about straight, horizontal bars painted across roads?A. They are suitable only on broad roads. B. They

    44、are falling out of use in the United States.C. They are ignored in a long period of time.D. They cannot be used successfully to traffic circles.【答案】C【解析】推理题。根据“However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars.”可知答案选C。版权所有:高考资源网()- 9 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(六)WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398333.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1