分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(42)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398450
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:92KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 42 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(42)及(解析)答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Maggie was very glad that James was not a frequent visitor to the house. So far as the children were concerned, they had a mystery about him that stirred their imagination. He stirred Maggies anger, however, so that she o

    2、ften said to her husband, “Its mercy that brother of yours doesnt come oftener.” In fact James came once a year, unexpectedly, around eight oclock in the evening, and he stayed for six hours of close discussion with his brother. His arrival was a signal to the children that their bedtime would be de

    3、layed. Not that he ever spoke to them or played with them. He took no notice of them, as if he was unable to see children, at least until the time came for him to go. Instead, after his first greeting and a careless kiss, James took no notice of Maggie either, except to add, “Youll be getting on wit

    4、h the supper, Maggie.” Such was his regard for her. Maggie paid him back in her own way. She kept the children up, the four of them, to keep her company, she said, but of course they sang and made a noise and broke the endless sound of Jamess voice. Very late, they dropped off to sleep in their chai

    5、rs. Then, when James was about to go, Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfaction, for James, though rich, was mean. He always went home by the last train, just after two oclock. Maggies children secretly stared at th

    6、eir uncle. They could not forget that he had, in their mothers words, “lost two wives and taken a third, ” They wondered about those two unfortunate lost ladies. They asked each other what their fate had been, and if neither could ever be found again. James never brought his third wife with him nor

    7、ever mentioned her. The children decided that he must be so frightened of losing her that he never allowed her outside the door. 1. The underlined word “mercy” in the text most probably means _. A. loss B. wonder C. lucky thing D. terrible thing 2. Maggie never prepared anything special for James be

    8、cause _. A. he was a man difficult to please B. she never knew when he was coming C. she was too busy looking after her children D. he never stayed long enough for a meal 3. What do we know about James behavior? A. He was a kind man, with love for the family. B. He was generous, especially towards h

    9、is brother. C. He was anxious to please the family, especially the kids. D. He was rude to his sister-in-law. 4. Maggie felt pleased when _. A. she paid James the money that she owed him B. James gave some money to the children C. she had to wake James up to catch his train D. James thanked her for

    10、the nice supper 5. The children did not realize that two of James wives _. A. had been dead B. suffered from loss of memory C. had run away from him D. might appear again one day【答案与解析】本文讲Maggie和她的孩子们对他们的叔叔James来访的不欢迎。1. C。词义猜测题。Maggie不喜欢James的来访, 由此可以说他不常来是一件幸运的事,所以答案为C。2. B。事实细节题。根据 In fact James

    11、came once a year, unexpectedly可知答案为B。3. D。推理判断题。根据 except to add, “Youll be getting on with the supper, Maggie.” Such was his regard for her可知他对Maggie的态度不是很友好,故答案为D。4. B。推理判断题。根据 Maggie woke them up and so more or less forced him to part with four shillings before he left. That gave her some satisfa

    12、ction可知答案为B。5. A。推理判断题。根据 They wondered about those two unfortunate lost ladies可知答案为A。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Anais Nin was a famous writer. Nin was born French-Cuban but lived in the United States in her later years of life till she died. Nins works had her relationships w

    13、ith authors, artists, and other figures as the main subject. Some of her writings were made into films. Nin was also a visiting lecturer in several colleges and promoted Womens Movement with her strong writings.Anais Nin was born in France in 1903. Her father was a Spanish artist and a composer livi

    14、ng in Cuba (古巴) where he met her mother, a French singer working in Cuba. As a child Nin was brought up in Spain. When her parents separated, Nin and her two brothers moved to New York with their mother. At the age of 16, Nin decided to give up studying and started to work as a dancer and model to r

    15、educe the financial burden on her mother so that her brothers could go on with their studies.In 1923, Nin got married to her husband, Hugh Parker Guiler in Cuba. In 1924, Nin and Hugh moved to Paris where Hugh continued with his banking career and Nin started writing. Nin wrote her first book in pri

    16、nt, D. H. Lawrence: An Unprofessional Study in 16 days. In 1939, Nin left Paris as it was a French governments request to its residents to leave Paris because of the coming war. Nin returned to New York with Hugh and sent her written books to Frances Steioff of the Gotham Book Mart in New York for s

    17、afekeeping.In 1931, Nin wrote her book Henry and Jun: From the Unexpurgated Diary of Anais Nin. In 1936, Nin published House of Incest which was a 72-page fiction novelNin also appeared and was a part of various films. In 1973, Anais Nin was awarded an honorary doctorate (荣誉博士学位) by the Philadelphia

    18、 College of Art. In 1974, Nin was elected to the United States National Institute of Arts and Letters.In 1977, Nin died in her Los Angeles home after battling with cancer for three years.1. What can we know about Anais Nin from the first paragraph?A. She was a native American. B. She started Womens

    19、MovementC. She gave lectures in several colleges.D. She wrote mainly about her family life.2. Why did Anais Nin give up studying at the age of 16?A. Because she wanted to help support her family.B. Because her parents divorced.C. Because she wanted to realize her dream of becoming an artistD. Becaus

    20、e she moved from country to country.3 In 1939 Nin and her husband moved back to New York to_ .A. enter the film industry B. stay away from warC. have her books published D. promote her new books4. What is the passage mainly about?A. The awards Anais Nin won. B. Anais Nin and her incomplete family.C.

    21、 The hardship Anais Nin experienced. D. Anais Nin and her great achievements,参考答案14、CABD 【阅读理解】介绍说明类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The term “underemployment” has three related meanings. In one sense, it refers to a situation in which someone with excellent job qualifications (资格) is working i

    22、n a position that requires less qualifications, as for instance in the case of a lawyer driving a school bus. In the second sense, it means working part-time when one would prefer to be working full-time. In the third sense, it is a form of overstaffing (人浮于事) in which employees are not being fully

    23、made use of. All forms of underemployment have effect on the economy and the health of the business community. Long-term underemployment can also cover up the truth behind the employment situations. When nations collect employment statistics, they usually come up with a base number of “unemployed” i

    24、ndividuals, using that number to judge the health of the job market. This number does not include part-time workers looking for full-time jobs, as they are considered employed, and it also doesnt reflect workers who are underpaid, considering their qualifications. In the first sense, underemployment

    25、 is a common problem in many of the developed world. Many people with college degrees are working in low-level or service industry jobs because the job market is full. The issue of part-time employment is also very serious. Some people are forced into part-time jobs, while others find themselves tak

    26、ing a part-time job because nothing else is available, even though they really need to work full-time. This problem is especially common in areas with seasonal employment, where employers find it cheaper to maintain and lay off part-time staffs, rather than keeping a full staff at all times. In the

    27、sense of shortage of workers, underemployment appears in a variety of situations. Some companies maintain a full staff to be prepared for seasonal work, or to keep well-trained, qualified workers so that they will be available when needed. Labor laws and union pressures may also prevent a company fr

    28、om cutting down on staff or working hours, leading to a situation in which people report to work, but have nothing to do. 1. The purpose of the passage is. A. to show underemployment is becoming more serious todayB. to imply women are laid off more than menC. to explain the meaning of “underemployme

    29、nt”D. to tell the present economic situations2. According to the text, underemployment means. A. the same meaning as the wordunemployedB. employees are not fully taken charged ofC. qualified workers get a low salaryD. people who do manual work for wages3. When it comes to unemployment statistics, .

    30、A. the underpaid workers are includedB. it implies the people who are jobless C. the part-time employees are included D. it shows the employment situation of a country4. Which of the following is NOT TRUE to the 4th and 5th paragraph? A. Underemployment only occurs in advanced countries. B. People w

    31、ith college degrees sometimes take a part-time job. C. Part-time staffs seems benefit from firms less. D. Companies need full-time staffs indeed. 5. Some companies maintain a full staff. A. to compete with others in the future B. to make preparations for seasonal workC. to get the skilled workers pa

    32、id D. to obey labor laws and union pressures【参考答案】15、CBBAB 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。America is growing older. Fifty years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. Today, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affe

    33、ct American society in many ways education, medicine, and business. Quietly, the aging of America has made us a very different society one in which people have a quite different idea of what kind of behavior is suitable at various ages.A persons age no longer tells you anything about his/ her social

    34、 position, marriage or health. Theres no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school, get a job, or stop working isnt as strong as it used to be. It doesnt surprise us

    35、to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother, or a 70-year-old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing.Many people say, “I am much younger than my mother or my father was at my age.” No one says “Act your age” any more. Weve stopped loo

    36、king with surprise at older people who act in youthful ways.1. It can be learned from the text that the aging of the population in America _.A. has made people feel younger B. has changed peoples social positionC. has changed peoples understanding of age D. has slowed down the countrys social develo

    37、pment2. The underlined word “one” refers to _.A. a society B. America C. a place D. population3. “Act your age” means people should _.A. be active when they are old B. do the right thing at the right ageC. show respect to their parents young or old D. take more physical exercises suitable to their a

    38、ge4. If a 25-year-old man becomes general manager of a big firm, the writer of the text would most probably consider it _.A. normal B. wonderfulC. unbelievable D. unreasonable【参考答案及解析】1. C 主旨题。根据第一、二段的最后一句及第三段可判断。2. A 细节题。one是a society的同位语且后面跟了一个定语从句,可以通过分析句子结构得出正确答案。3. B 细节题。全文最后一句话给出了提示。4. A 推理题。可仔细阅读第二段中倒数第二句话。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(42)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398450.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1