四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(49)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 49 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(49)及(解析)答案2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I like this job, in which I stay with small children and from which I get the challenges and awards. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career.I wa
2、snt an excellent student because I didnt do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didnt have much to offer. I just accepted that I wasnt the type to have a career.I then found myself a job. Looking after two little girls, it wasnt too bad at first. But the
3、problems began when I agreed to live in, so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, shed give me time off the next. But unfortunately, it didnt often work out. I was getting extremely tired and fed up, because
4、I had too many late nights and early mornings with the children.One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me, I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification if I wanted to work with children. I didnt t
5、hink I would be accepted because I didnt take many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a part time course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.Now Ive got
6、 a full time job there. I shall always be thankful to Megan. Iwish I had known earlier that you could have a career, even if you arent top of the class at school.1When staying with the two girls family, the author_ .Agot much help from her boss Bwas paid for extra work Coften worked long hours Dtook
7、 a day off every other week2Why did the author leave her first job?AShe needed a rest after working extra hours.BShe decided to attend a part time course.CShe was fed up with children.DShe found a full time job.3What has the author learned from her own experiences?AOne must choose the job she likes.
8、BHard work makes an excellent student.CLess successful students can still have a career.DQualifications are necessary for a career.参考答案13、CBC 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Bill Javis took over our villages news-agency at a time of life when most of us only wanted to relax. He just thought
9、 he would like something but not too much to do, and the news-agency was ready-made. The business produced little enough for him, but Bill was a man who only wanted the simplicity and order and regularity of the job. He had been a long-serving sailor, and all his life had done everything by the cloc
10、k.Every day he opened his shop at 6:00 a. m. to catch the early trade; the papers arrived on his doorstep before that. Many of Bills customers were city workers, and the shop was convenient for the station. Business was tailing off by 10 oclock, so at eleven sharp Bill closed for lunch. It was hard
11、luck on anybody who wanted a paper or magazine in the afternoon, for most likely Bill would be down on the river bank, fishing, and his neatest competitor was five kilometers away. Sometimes in the afternoon-, the evening paper landed on the doorway, and at 4 o clock Bill reopened his shop. The even
12、ing rush lasted till seven, and it was worthwhile.He lived in a flat above the ship, alone. Except in the very bad weather, you always knew where to find him in the afternoon, as I have said. Once, on a sunny afternoon, I walked home along the river bank from a shopping trip to the village. By my wa
13、tch it was three minutes past four, so I was astonished to see Bill sitting there on his little chair with a line in the, water. He had no luck, I could, see, but he was making no effort to move.“Whats wrong, Bill?” I called out from the path.For answer, he put a hand in his jacket and took out a bi
14、g, golden object. For a moment I had no idea what it could be, and then it suddenly went off with a noise like a fire engine. Stopping the bell, Bill held the thing up and called back, Ten to four, you see, and this is dead right. I had never known anyone carrying a brass alarm clock round with him
15、before.1. Bill Javis became a news-agent when _.A. he need the money. B. he decided to take things easyC. he was quite an old man D. he gave up clock-repairing2. Bill opened the shop so early in the day because _.A. he liked to do as much as possible before he went to workB. the shop had to be open
16、when the morning papers cameC. he was never sure of timeD. it was then that he did a lot of business3. On that sunny afternoon, the writer was surprised when he saw Bill because _.A. he thought it was late for Bill to be still fishingB. he thought Bill was ill, since he was not moving at allC. Bill
17、had not caught anything, and that seemed strangeD. Bill stayed in his flat4. From the information given in the passage, who or what do you think was wrong?A. The bell was; it must have gone off at the wrong time.B. Bill was; he had dropped off to sleep.C. The writers watch was fast.D. Bills clock wa
18、s wrong; it was old.【参考答案及解析】1. C 推断题。at a time of life when most of us only wanted to relax和He had been a long-serving sailor这两点说明他已上了年纪。2. D 推断题。第二段开头说他6点开门,报纸在这之前已送到,而且还可以catch the early trade。3. A 推断题。Bill通常4点会重新开店,而那天作者的表已过4点,Bill还没有离开的意思,所以他非常惊讶。4. C 细节题。A项中go off是爆发,产生很大声音;B项中drop off to slee
19、p是不知不觉入睡;文章中倒数第二段最后一句话this is dead right 中dead是“非常,完全”的意思,可见,Bill的clock没错。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Researchers at the University of Kansas say that people can accurately judge 90 percent of a strangers personality simply by looking at the persons shoes.“Shoes convey a thin b
20、ut useful piece of information about their wearers,” the authors wrote in the new study published in the Journal of Research in Personality. “Shoes serve a practical purpose, and also serve as nonverbal(非语言的) indications with symbolic messages. People tend to pay attention to the shoes they and othe
21、rs wear.”Medical Daily notes that the details detected in the study include a persons general age, sex, income, political affiliation(派别), and other personality characteristics, including someones emotional stability.Lead researcher Omri Gillath said the judgments were based on the style, cost, colo
22、r, and condition of someones shoes. In the study, 63 University of Kansas students looked at pictures showing 208 different pairs of shoes worn by the studys participants. Volunteers in the study were photographed in their most commonly worn shoes, and then filled out a personality questionnaire.So,
23、 some of the results were expected: People with higher incomes most commonly wore expensive shoes, and flashier footwear was typically worn by extroverts(外向者).However, some of the more specific results are interesting. For example, “practical and functional” shoes were generally worn by more “agreea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398454.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
