四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(51)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 51 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(51)及(解析)答案【由内蒙古包头市201模拟改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项。 Prejudice is a preconceived opinion that is not based on fact or reason. Examples of prejudice in schools include believing that some students are particular type of people simply because of the way they dress
2、 or act, or believing that a certain group is good at sports simply because many peop1e in that group are goad at sports. Another example is believing that a boy is good at science because many boys are good at science. I would like to cite more examples from the English literature. The best example
3、 of “prejudice” can be found in Jane Austens novels. Her novels in the history of English literature are popularly known as novels of manners.Thus you can clearly understand that where manners and social behavior are concerned,prejudice is inevitable ! Austen s famous novel Pride and Prejudice is th
4、e best example in this respect. When you read the novel, the very first line that would strike you is “it is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.”It is an example of 18th century English middle class prejudice that eventually
5、looked upon women just as an object that would serve as the basic sign for a man to establish his manliness and his superior and well acquired financial status. This novel is chiefly about class division,social norms and the consequent human behavior. The characters Elizabeth and Darcy,in their jour
6、ney of 1ife through the course of the novel, highlight their personal prejudices towards one another that arise from their different social strata(阶层).Darcy,a rich man , at first ,fails to admire the beauty and intelligence of Elizabeth because of her low social status:she is tolerable; but not hand
7、some enough to tempt me;”and Elizabeth,proud of her first impressions,failed to understand the well natured man under the proud and unfriendly Darcy.1. What is prejudice defined in this passage? A. Prejudice is a reasonable idea that is based on ones own experience. B. Prejudice is a preference for
8、one group of people or things over another. C. Prejudice is a preconceived opinion before becoming aware of fact or reason. D. Prejudice is an unreasonable dislike of a particular group of people or things.2. The underlined word inevitable in the second paragraph probably_means_ . A. unavoidable B.
9、reasonable C. unbelievable D. valuable3.From the novel Pride and Prejudice,we cant learn that . A. where manners and social behavior are concerned prejudice is inevitable B. prejudice was defined and compared with“pride” in 18th century C. its about class division,social norms and the consequent hum
10、an behavior D. personal prejudices towards one another arise from different social strata【参考答案】13、CAB 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。The principles about applying for jobs have altered greatly lately. In the past, people preferred a hand-written application letter. However, nowadays it is be
11、coming more and more common to apply for a job through the Internet. You can find information on the Internet about how to apply for jobs. Information can be found about how to fulfill your application letter, the clothes that you should wear and how to carry out the interview itself. The importance
12、 of body language is often mentioned, but doesnt always get the attention it deserves. After all, before a word has ever been spoken, your body language will have already given people their first impression of you. Additionally, your body language will also give out a lot more information. Based on
13、your body language it can be seen if you are self-confident. It can also show if you are a busy or a quiet type and it helps give an impression of whether you are speaking truthfully or not. Body language can show how enthusiastic you are and if you are a nice person, someone who will take his work
14、seriously, but also someone who has a sense of humor and can enjoy a joke from time to time. The members of the application committee will ask you questions, but your answers wont only be oral. The committee will not only pay attention to what you say, but also to how you say it!Body language will d
15、etermine first if it“clicks”, and sometimes all it takes is just a few seconds. Everybody uses body language, but it takes place mostly at a subconscious (下意识的)level. Using body language appropriately, you can definitely increase your chances of getting a job. 1. What kind of people is the text main
16、ly meant for? A. Interviewers.B. Job-hunting people.C. Employers. D. Lay-off workers. 2. We can learn from the first paragraph that_.A. hand-written letters are not used in finding a jobB. the more expensive clothes interviewees wear, the betterC. body language is more important than spoken wordsD.
17、Internet is of significance in applying for a job3. Using body language well in a job interview will probably_.A. get rid of the interviewers prejudice B. determine what position one will getC. increase the possibility to get the wanted job D. help one remove nervousness4. Which of the following sta
18、tements is TRUE according to the passage? A. Those using body language are usually confident. B. Body language is often used on purpose in job hunting. C. Body language is a mirror to reflect ones personality. D. People enjoying jokes are preferred in a job interview.【参考答案】14、BDCC 2016高考训练题。阅读理解。阅读下
19、列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Its roughly estimated that there are 450 million disabled people in the world. No one knows exactly how many disabled people there are in the world.The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada.In the United K
20、ingdom, about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people: as we get older, many of us will become less mobile, hard of hearing or have failing eyesight.Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with
21、disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by peoples
22、attitude towards them.Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or to work or visit friends, imagine how you would manage if you could not get up steps, or on to buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398455.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021小考语文 专题八 阅读 第二讲 记事类文章的阅读习题课件.ppt
